MotoGP/WSBK/MotoE
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Legenda
Re: MotoGP/WSBK
Meni je totalno nevjerojatno kako ga je zatvarao. To još u Motorima nisam vidio. A imao je očito lošije gume.
Samo neka se trkaju.
- Armanini
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
ode pedrosi posljednji vlak.. stvarno nema srece lik..
a retardacija sto su ga poslali na kraj grida, dok abraham startao sa svog mjesta.. jasna su mi pravila, but still..
a utrka vrlo dobra.. rossi kako je izgledao danas jos ce htjet ostat kod crvenih
bautista odlicna utrka, zadnji krug i finish ludnica.. utrka za pamcenje!
nego.. gledam jucer wsbk prvu utrku.. ono je prvenstvo.. kad je nakon 300 bodova razlika par bodova - to sve govori..
onaj chass davis (il kako vec) se cini kao materijal za moto gp.. lik me vise nit ne iznenadjuje odlicnim utrkama..
a biaggi nasao brzinu kad treba..
bit ce zanimljiva zavrsnica..
a retardacija sto su ga poslali na kraj grida, dok abraham startao sa svog mjesta.. jasna su mi pravila, but still..
a utrka vrlo dobra.. rossi kako je izgledao danas jos ce htjet ostat kod crvenih

bautista odlicna utrka, zadnji krug i finish ludnica.. utrka za pamcenje!
nego.. gledam jucer wsbk prvu utrku.. ono je prvenstvo.. kad je nakon 300 bodova razlika par bodova - to sve govori..
onaj chass davis (il kako vec) se cini kao materijal za moto gp.. lik me vise nit ne iznenadjuje odlicnim utrkama..
a biaggi nasao brzinu kad treba..
bit ce zanimljiva zavrsnica..
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Pedrosa stvarno nije imao srece,kon povtornog kruga za zagrijavanje nije mu radio motor kao sto treba,i startao sa zacelja,a zatim ga je pokosio jedan Dukati(one zelene-Pramac mislim da su).
Rosi je iskoristio na startu sto svi su ptisli na sredinu staze,pa je krajni dio ostao prazan samo za njega.
Dobra utrka,ali bez borbe za prvo mesto
Rosi je iskoristio na startu sto svi su ptisli na sredinu staze,pa je krajni dio ostao prazan samo za njega.
Dobra utrka,ali bez borbe za prvo mesto
-
- Legenda
Da. A tko zna koliko je do Rossija (na njegovoj stazi), a koliko do poboljšanog motora. Baš sam ga gledao i činilo mi se i da ovdje ima malih problema s padanjima u zavoj, kao da sporije od ostalih mijenja nagib.
WSBK. Ti vozači su odlični, ali ipak. Pogledajmo Melandrija i Biaggia. Nisu se baš snašli u MotoGP-u. Melandri pogotovo. A ovdje rasturaju.
WSBK. Ti vozači su odlični, ali ipak. Pogledajmo Melandrija i Biaggia. Nisu se baš snašli u MotoGP-u. Melandri pogotovo. A ovdje rasturaju.
Samo neka se trkaju.
- Armanini
- Svjetski prvak
ne stoji za melandrija.. melandri je imao solidne sezone kada je imao kompetitivne motore.. samo sto cesto nije bio slucaj..
a biaggi je imao "nesrecu" koju nazivaju doktor
glupo je usporedjivati dvije razlicite serije i top natjecanje u kojem su rezultati vezani "iskljucivo" uz performanse motora..
al da je generalno bolji grid u motogpu - naravno - ne bi imalo smisla da je drukcije
a biaggi je imao "nesrecu" koju nazivaju doktor

glupo je usporedjivati dvije razlicite serije i top natjecanje u kojem su rezultati vezani "iskljucivo" uz performanse motora..
al da je generalno bolji grid u motogpu - naravno - ne bi imalo smisla da je drukcije

-
- Legenda
Biaggi je bio jako dobar, da. (iako ne dobar kao sada). Melandri? hm. Ajde, ok:)
Pedrosa mi je u Moto gp možda i najmanje drag, ali svejedno - stvarno šteta zbog odustajanja. Bila bi 10 puta zanimljivija trka da je on ostao i približavao se vodećima.
Pedrosa mi je u Moto gp možda i najmanje drag, ali svejedno - stvarno šteta zbog odustajanja. Bila bi 10 puta zanimljivija trka da je on ostao i približavao se vodećima.
Samo neka se trkaju.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Cijeli dan jučer je bio pomalo sluđen, počevši od warm upa pa nadalje.
Marquez-Espargaro zadnji krug je bio pravi fajt. U Moto3 Vinales malo gubi korak s Corteseom.
Šteta za Pedrosu šta mu se sve izdogađalo i onako završilo, šteta i za prvenstvo. Bilo je vidljivo da je Barberi bilo baš krivo što ga je srušio, ali džabe. A kad se već Biaggija hvatamo, mnogi uspoređuju Pedrosu s njim, ne po stilu nego po karijeri u MotoGP, pobjede su tu negdje (Dani pobjedu-dvi više), ali titule nema. Možda mu bude lakše dogodine (ako zadrži ovu formu) jer će Lorenzu "smetat" Rossi...ali to već spada u područje Vidovitog Milana.
Arma, ne znam jesi li čuo, ali Chaz je potpisao za BMW dogodine, tako da će bit opasan dvojac on i MM.
Marquez-Espargaro zadnji krug je bio pravi fajt. U Moto3 Vinales malo gubi korak s Corteseom.
Šteta za Pedrosu šta mu se sve izdogađalo i onako završilo, šteta i za prvenstvo. Bilo je vidljivo da je Barberi bilo baš krivo što ga je srušio, ali džabe. A kad se već Biaggija hvatamo, mnogi uspoređuju Pedrosu s njim, ne po stilu nego po karijeri u MotoGP, pobjede su tu negdje (Dani pobjedu-dvi više), ali titule nema. Možda mu bude lakše dogodine (ako zadrži ovu formu) jer će Lorenzu "smetat" Rossi...ali to već spada u područje Vidovitog Milana.
Arma, ne znam jesi li čuo, ali Chaz je potpisao za BMW dogodine, tako da će bit opasan dvojac on i MM.

- Armanini
- Svjetski prvak
yep yep, rekli na utrci.. brz uzlet ima..
usput kad pricas za rossijevo "smetanje"
dogodine..
mnogi se pribojavaju da ce rossiju bit tesko protiv lorenza i da to nece bit bas rossijeva godina..
ja bas mislim suprotno, jer motivacija ce bit velika - 10. naslov? ja sam siguran da mu je to cilj..
jedva cekam tu drugu sezonu i te okrsaje u yamahi hondi..
pogledao drugu utrku wsbka.. i wooow!!
kakav vikend je to bio.. koliko preokreta..
ukratko:
1. utrka melandri padne i odustane, biaggi do pobjede i povrata vodstva u prvenstvu od skromnih 6.5 bodova..
2. utrka.. biaggi padne, melandri do vodstva u utrci.. stvori si komotnu prednost u par krugova i i - padne opet
al za razliku od melandrija koji nije ni pogledao prema motoru, biaggi je odmah potrcao po motor, dignuo i nastavio utrku.. probio se do 14.og mjesta i povecao prednost na 10.5 bodova..
a utrku pobjedio chaz davies! suzukiju prvi podij.. svi pobjednici
osim naravno skiesa koji i dalje samo pada kroz utrku..
iako biaggi nije na vrhu liste omiljenih i voljenih, upravo zbog tog never give up treba mu skinut kapu, kao kontrast melandri koji je tip - ili pobjeda ili nis..
ukoliko se nastavi ovakva forma motora, naravno i vozaca bit ce fantasticna zavrsnica!
usput kad pricas za rossijevo "smetanje"

mnogi se pribojavaju da ce rossiju bit tesko protiv lorenza i da to nece bit bas rossijeva godina..
ja bas mislim suprotno, jer motivacija ce bit velika - 10. naslov? ja sam siguran da mu je to cilj..
jedva cekam tu drugu sezonu i te okrsaje u yamahi hondi..
pogledao drugu utrku wsbka.. i wooow!!
kakav vikend je to bio.. koliko preokreta..
ukratko:
1. utrka melandri padne i odustane, biaggi do pobjede i povrata vodstva u prvenstvu od skromnih 6.5 bodova..
2. utrka.. biaggi padne, melandri do vodstva u utrci.. stvori si komotnu prednost u par krugova i i - padne opet

al za razliku od melandrija koji nije ni pogledao prema motoru, biaggi je odmah potrcao po motor, dignuo i nastavio utrku.. probio se do 14.og mjesta i povecao prednost na 10.5 bodova..
a utrku pobjedio chaz davies! suzukiju prvi podij.. svi pobjednici

iako biaggi nije na vrhu liste omiljenih i voljenih, upravo zbog tog never give up treba mu skinut kapu, kao kontrast melandri koji je tip - ili pobjeda ili nis..
ukoliko se nastavi ovakva forma motora, naravno i vozaca bit ce fantasticna zavrsnica!
- gringo73
Danas se voze trke u Portimao (ta mi je staza draga). Prva dva dana je bilo suho, a jutros je warm up vožen po mokroj stazi. Prva trka u 13:00 (taman za zagrijavanje pred F1), a druga u 16:30 (taman kad se "smire" F1 strasti
)

-
- Legenda
Must see!
Koje je rješenje ako padnete u trci i želite da se trka zaustavi? http://www.youtube.com/watch?v=ee2PrLNbvKo" onclick="window.open(this.href);return false;

Koje je rješenje ako padnete u trci i želite da se trka zaustavi? http://www.youtube.com/watch?v=ee2PrLNbvKo" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
- gringo73
Gledao sam to... Ma da vozači motora imaju pit radio, svima bi javio da stanu kod njega i da svi "padnu u nesvjest" kraj njega.dmarijon je napisao/la:Must see!![]()

Ovaj vikend se vozi u Aragonu, i sve dosad je bilo po mokroj stazi, a mislim da će takve bit i kvalifikacije. A sutra, kako stvari stoje, bi trebao bit suh dan. Tako da će im warm up bit jedina šansa za suhi set up prije trke.
Od Moto3 novosti, vidio sam da Cortese ide dogodine u Moto2, a Vinales ostaje još jednu godine u "trici".

-
- Legenda
Ako je tako, Vinales najvjerojatnije napokon do naslova 2013. (iako su svi predviđali 2012.).
Vidim da Cortese ide u potpuno novi tim. Zanimljivo.
Evo, voze i suho je. Draži mi je Lorenzo od Pedrose, ali nekako bi ipak volio da Pedrosa sutra pobere puno više bodova.
Vidim da Cortese ide u potpuno novi tim. Zanimljivo.
Evo, voze i suho je. Draži mi je Lorenzo od Pedrose, ali nekako bi ipak volio da Pedrosa sutra pobere puno više bodova.
Samo neka se trkaju.
-
- Legenda
Uf, baš me naživcirao ovaj Moto 2. Iannone najljepše vozi, nađe brzinu u različitoj putanji. Šta mu sve to vrijedi kad se ne zna laktariti kao neki drugi. Važno je biti agresivan, laktariti se i tako uzimati pozicije. Ma...

Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Svaka cast Pedrosi i Doviju,ne svidja mi se Lorenzo,mogao je pokazati bar malo borbenosti..slaba trka.
Alonsista hasta la muerte..
- Armanini
- Svjetski prvak
?
pokazivat borbenost sa 40 bodova prednosti?
ne svidja se ni meni lorenzo, ali ipak..
jedino zanimljiva borba tech3 yamaha.. po obicaju..
pokazivat borbenost sa 40 bodova prednosti?
ne svidja se ni meni lorenzo, ali ipak..

jedino zanimljiva borba tech3 yamaha.. po obicaju..
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Arma,nije to sampionska voznja,shvacam da ima prednost ali eto,djelovao mi totalno neinteresantno...
Alonsista hasta la muerte..
- Armanini
- Svjetski prvak
ma niti jedan vozac na ovoj planeti sa tolikom bodovnom prednosti 4 utrke do kraja nece vozit utrku sa rizikom.. pogotovo zato jer mu je u najgorem slucaju osigurano 2. mjesto jer konkurenata nema..
-
- Legenda
Nije samo to. Staza je takva da puno ovisi o samom motoru. Brza je i zahtjeva snagu, koliko sam vidio. Djelovalo mi je da su oboje svjesni da Yamaha ne može konkurirati pedrosinoj Hondi.
Samo neka se trkaju.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Da , pa vidjelo se na ravnome koliko je Honda brža. A i u brzim zavojima je Pedrosa isto bio jako brz. Još je Lorenzo i pratio Pedrosu do onog plesanja u s zavoju. Pametna vožnja.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- gringo73
Sad sam gledao intervju s Lorenzom i rekao je baš to. Pokušao ja na početku pobjeć Pedrosi, ali nije išlo, tj. Dani je bio sve brži i brži i onda ga prestoigao. Tad ga je probao pratit dok nije umalo pao i rekao, sad je dosta. Mislim da je Honda fantastično složena, skoro ko McLarenDani je napisao/la:Da , pa vidjelo se na ravnome koliko je Honda brža. A i u brzim zavojima je Pedrosa isto bio jako brz. Još je Lorenzo i pratio Pedrosu do onog plesanja u s zavoju. Pametna vožnja.

Poslije onakve dvije trke (Moto3 i Moto2) MotoGP mi je djelovala kao blago razočarenje. Osim dvije Tech3 i Spiesa, ništa posebno. Onaj Haydenov pad mi nije jasan, zašto nije pustio motor ranije...ono je izgledalo užasno. Sreećom ništa mu.

- Dani
- Legenda
Da, Hayden kao oni likovi u crtiću preko zida.

-
- Legenda
Danas scena: čekam u Vulkalu na recepciji i jedan prodavač krene objašnjavati drugome (kao prate Moto gp) kako je Lorenzo planirao uzeti drugo mjesto i zbrajati bodove. Mislim se umiješat i reći im da se baš ne slažem, ali odustao.
Ali ovogodišnja Yamaha i ovogodišnji Ferrari f1: Ma ko da su copy paste. Lorenzo na nenajbržem motoru kalkulira, ne griješi i vodi u prvenstvu (Alonso), a Spies (od koga se puno očekivalo), kiksa i ove godine nije uhvatio nijedno postolje (Massa).
I vrh - Alonso-Lorenzo: prvi u poretku, Spies - Massa: oboje 10. u poretku
Ali ovogodišnja Yamaha i ovogodišnji Ferrari f1: Ma ko da su copy paste. Lorenzo na nenajbržem motoru kalkulira, ne griješi i vodi u prvenstvu (Alonso), a Spies (od koga se puno očekivalo), kiksa i ove godine nije uhvatio nijedno postolje (Massa).
I vrh - Alonso-Lorenzo: prvi u poretku, Spies - Massa: oboje 10. u poretku

Samo neka se trkaju.
- Dani
- Legenda
A nije im baš ni zaštitna ograda nešto.

- Armanini
- Svjetski prvak
thx na videu, nisam prvi dioi utrke gledao.. nakon mozda 3 godine da nisam imao posebnu volju..
izgleda bas kao sto si rekao - ko iz crtica hh..
dmarijon - super uoceno
jedina razlika je sto se od masse nije nis ocekivalo 
btw, steta sto nece bit zavrsnice u wsbku.. melandri si bas glupo izbio naslov.. a biaggi kao da je cekao cijelu sezonu zavrsnicu i racunao na kikseve..
izgleda bas kao sto si rekao - ko iz crtica hh..
dmarijon - super uoceno

btw, steta sto nece bit zavrsnice u wsbku.. melandri si bas glupo izbio naslov.. a biaggi kao da je cekao cijelu sezonu zavrsnicu i racunao na kikseve..
- Dani
- Legenda
Nitko ne spominje da će sljedeće godine dorna organizirati i wsbk i moto gp . Zanimljivo. Ali našao sam zanimljiv komentar o padu kvalitete moto gp nakon prelaska na četverotaktne motore ( cijena razvoja ) i preuzimanjem organizacije od strane dorne gdje svaka top ekipa mora imati jednog španjolca ( to čak ni ne zvuči toliko ludo , ako znamo da su šefovi dorne Španjolci )