Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Cuky »

Tomita je lutkica koja predstavlja lik iz, ako se ne varam, neke igre za kojom je Alonso lud :D
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Jedna odlična kolumna na gp1.hr s kojom se u potpunosti slažem
Tjedan dana je prošlo od Monze, a o kazni prolaska kroz boks se još uvijek raspravlja pri čemu 90% ljubitelja Formule 1 u Hrvata kaznu smatra neopravdanom, te koriste priliku da se još jednom iskale na Alonsu. I iako je stručna (iako se svi mi smatramo većim stručnjacima od njih) ekipa Sky-a u svojoj analizi jasno pokazala razlike u slučajevima od prošle i ove godine (ne zaboravimo da su se u međuvremenu pravila o pretjecanju čak i promijenila), a isto je napravio i najugledniji časopis na svijetu posvećen auto sportovima – Autosport, nama je krivac samo jedan – Alonso. Dapače, istog onog trenutka kada je Alonso nervozno povikao u team-radio znalo se po kome će se drvljem i kamenjem. Zbog čega Hrvati tako „ne obožavaju“ (da izbjegnem reći mrze) Alonsa? Prvo će se spomenuti skandal u Singapuru 2008., skandal koji nikada nije dokazan, iako će svima nama opravdanje biti – gdje ima dima ima i vatre. Možda, ali nitko nije kriv dok se ne dokaže suprotno. Spominje se i 2007. i Mađarska, kao i davanje povjerljivih mailova istražiteljima FIA-e. Zar mislite da bi Hamilton, Vettel ili npr. Webber učinili drukčije? U Mađarskoj se zaboravlja da je Hamilton taj koji je bezobrazno uzeo prednost u boksu u kvalifikacijama, a što se tiče mailova nekim se čudom priča skreće na McLaren koji je VARAO, pa čak i pošteni Dennis koji kao prvo nije znao za krađu Ferrarijevih materijala da bi se kasnije ipak pokazalo da je znao. Ali u cijeloj priči je varalica Alonso, a ne McLaren i Ron Dennis.

Alonso je cvilidreta koji stalno kuka na team-radio. Istina, Alonso je često mrzovoljan i često svoje nezadovoljstvo izražava na team-radiju. Međutim, jesu li ostali drukčiji? To što neke vozače ne čujete u prijenosu ne znači da i oni ne kukaju na team-radio. Pogledajte FIA-ine sažetke sezona pa ćete vidjeti kako nema utrke u kojoj Hamilton ne plače o svom bolidu i o drugim vozačima. Button nikada nije zadovoljan svojim bolidom, Webber se također obrušava na druge, pa čak i Schumcaher zna izgubiti živce. Hej, pa nisu svi kao Kimi Raikkonen. A Alonsa se prozvalo plačljivcem radi Valencie 2010. kada mu je vjerojatno napravljena velika nepravda, a Hamiltonu dat samo takav poklon. Što, trebao je biti sretan jer je Hamilton zasluženu kaznu dobio nakon toliko dugo vremena da ju je mogao odslužiti bez posljedica? S druge strane zaboravlja se jedna druga stvar – gledajući ponašanje na stazi Alonso je jedan od najčišćih vozača, i osim guranja i sudaranja s Massom u Nurburgringu ne sjećamo se nikakvog incidenta. Trebali bi se svi promisliti koliko je još vozača tako vozački čisto – Raikkonen, Button i… tko još?

Alonso ima onaj španjolski mentalitet, sličan talijanskom koji je lako upoznati ljeti na plažama. Puno priče, puno nezadovoljstva i puno gestikuliranja. Španjolci su jednostavno takvi, ali mislite da smo mi Balkanci oličenje poštenja? Najveći razlog nepopularnosti dvostrukog svjetskog prvaka je u rijekama fanova dva vozača – Schumachera i Raikkonena. I dok fanovi Schumachera koliko toliko priznaju Alonsa, jer vozi za momčad koju je upravo Schumi stavio na nogu, Kimijevi fanovi će izuzetno rijetko naći riječi hvale za Alonsa, iako dva vozača nemaju međusobnih nekorektnih poteza.

Međutim, Alonsova slava je došla u „pogrešan“ trenutak. Nakon godina dominacije i vladavine tamo se neki Španjolac usudio skinuti velikog Michaela s trona. I to ne jednom već dva puta, a pogotovo boli druga godina koja bi vjerojatno bila Michaelov godina da nije bilo kvara u Japanu. Kada je već te 2005. godine Ferrari bio na koljenima – McLaren se nadao tituli, a njihovi fanovi su se nadali da će Kimi biti taj koji će skinuti Schumachera s trona. Međutim, nije. Bolid koji se kvario nas je uskratio za odgovor tko bi u izjednačenoj borbi bio prvak, međutim ne može se poreći činjenica da je Alonso cijelu sezonu vozio odlično i prije svega pametno. Ali, s jedne strane je skinuo s trona velikana, s druge spriječio mladog lava da se okiti prvom titulom prvaka. Kako su te 2005. godine Schumacher i Raikkonen imali daleko najviše fanova trebali li čuditi što je Alonso postao trn u oku?
...put u raj nije posut ružama...
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

bez veze kolumna... iskreno.
pisao ju je pristrani navijač Alonsa, i to je očito. pokušava se biti objektivan a ustvari je opet izašli potpuno subjektivno, al na drugu stranu. istina je negdje u sredini.
po mom mišljenju nije vrijedno za kolumne, kao post na forumu svakako da, ali kao kolumna na web stranici ,ne!
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

po meni je opravdana , ima i nekih "fanova" f1 koji znaju o Alonsu samo kroz clankove u zutilima .. Smjesno je kako ljudi krive njega za crashgate .. Pa nije on dao naredbu da se piquet nabije u zid , nije on kriv sto se motalo briatoreu po glavi . Niko nije dizao vecu galamu i nazvao recimo Vettela placljivcem nakon mađarske ove godine di je drečio na radio pitwallu kako da naprave nesto da pređe Buttona .
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:po meni je opravdana , ima i nekih "fanova" f1 koji znaju o Alonsu samo kroz clankove u zutilima .. Smjesno je kako ljudi krive njega za crashgate .. Pa nije on dao naredbu da se piquet nabije u zid , nije on kriv sto se motalo briatoreu po glavi . Niko nije dizao vecu galamu i nazvao recimo Vettela placljivcem nakon mađarske ove godine di je drečio na radio pitwallu kako da naprave nesto da pređe Buttona .
Kolumnu neću ni komentirat, ali ovo što kažeš da neko kaže da je Alonso kriv za taj crashgate mislim da nisi u pravu, to jedino može reć neko ko pogleda 1 trku u 2 sezone, a ovo za Vettela nerazumijem zašto bi se trebala dizat buka, čovjek je sigurno tražio da promjene taktiku da ga nekako tako prestigne
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Da, to vrijedi za sve vozače osim Alonsa, ak on nešto traži, tada je to plakanje i cviljenje, zanimljivo :/
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Vuksa_KC je napisao/la:Da, to vrijedi za sve vozače osim Alonsa, ak on nešto traži, tada je to plakanje i cviljenje, zanimljivo :/
Nebi baš reko, meni je isto cviljenje bilo kada su RBRovi vozači prošle 2 sezone kukali da nemogu vozit po kiši, a neki drugi su mogli, sigurno ima i još toga samo se sad nemogu sjetit
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Malo nas je al nas ima(balkanaca sto volimo Alonsa).
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Alonso Fernando je napisao/la:Malo nas je al nas ima(balkanaca sto volimo Alonsa).
35% foruma je malo? http://forum.f1-hr.com/viewtopic.php?f= ... 54#p296454" onclick="window.open(this.href);return false;, a sigurno je i veći postotak ljudi općenito koji za njega navijaju
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

vidc je napisao/la:bez veze kolumna... iskreno.
pisao ju je pristrani navijač Alonsa, i to je očito. pokušava se biti objektivan a ustvari je opet izašli potpuno subjektivno, al na drugu stranu. istina je negdje u sredini.
po mom mišljenju nije vrijedno za kolumne, kao post na forumu svakako da, ali kao kolumna na web stranici ,ne!
Evo ovako.Pisao ju je tip poznat pod nickom Blackhawk bio je na drugim forumima.Jedan od rijetkih na f1 racingu koji ima kvalitetne i objektivne postove koje sam rado čitao.I apsolutno nisi u pravu kad kažeš da je Alonsov navijač(najlakše je to napisati da omalovažiš njegovu kolumnu) jer to nije istina.Koliko znam navijač je malih momčadi i često je kritički pisao i protiv Alonsa i protiv drugih vozača
Kolumna je sasvim ok ali također istina je da je u zadnje vrijeme ovo se može napisati i za Vettela
...put u raj nije posut ružama...
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Chuck, evo kako ju ja gledam
nama je krivac samo jedan – Alonso. Dapače, istog onog trenutka kada je Alonso nervozno povikao u team-radio znalo se po kome će se drvljem i kamenjem.
Jel se moramo svi složit oko svega, da se nebi ljude nazivalo da nekog mrze?
Mađarska, kao i davanje povjerljivih mailova istražiteljima FIA-e. Zar mislite da bi Hamilton, Vettel ili npr. Webber učinili drukčije?
Neznamo, možda se i desilo, pa su prešutili, možda nije, a morali bi nazvat vidovitog milana da kaže šta bi bilo
Ali u cijeloj priči je varalica Alonso, a ne McLaren i Ron Dennis.
F1 je sport u kojem ekipe konstantno jedna drugu kopiraju, samo su ovdje našli i neke podatke Ferrarija koje nebi trebali imat, Alonso kriv za to? WTF? Jedino je mogao odma na početku sezone javit FIAi za to, ako je zbog nekog poštenja (moš mislit što je zbog toga)
Alonso je cvilidreta koji stalno kuka na team-radio. Istina, Alonso je često mrzovoljan i često svoje nezadovoljstvo izražava na team-radiju. Međutim, jesu li ostali drukčiji? To što neke vozače ne čujete u prijenosu ne znači da i oni ne kukaju na team-radio. Pogledajte FIA-ine sažetke sezona pa ćete vidjeti kako nema utrke u kojoj Hamilton ne plače o svom bolidu i o drugim vozačima. Button nikada nije zadovoljan svojim bolidom, Webber se također obrušava na druge, pa čak i Schumcaher zna izgubiti živce. Hej, pa nisu svi kao Kimi Raikkonen. A Alonsa se prozvalo plačljivcem radi Valencie 2010. kada mu je vjerojatno napravljena velika nepravda, a Hamiltonu dat samo takav poklon.
Jedini dio kolumne i onaj di kaže da je rjetko u incidentima s kojim se slažem, jedino možda i Kimi kuka samo ga nečujemo
I dok fanovi Schumachera koliko toliko priznaju Alonsa, jer vozi za momčad koju je upravo Schumi stavio na nogu, Kimijevi fanovi će izuzetno rijetko naći riječi hvale za Alonsa, iako dva vozača nemaju međusobnih nekorektnih poteza.
Totalna glupost, zbog toga mrzit nekog vozača, ko će to radit? možda neki klinac od 15 godina, nenavijam za Ferrari, niti sam ikad, ali sam za Schumachera, za Williams tada nisam, ali su mi bili dragi i nisam Alonsa mrzio jer je uzeo ta 2 prvenstva
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

kolumna - objava nekog autora koja predstavlja njegovo mišljenje i njegov stav i kao takva je, ako sam dobro shvatio, apsolutno u redu...s njom se možemo i ne moramo složiti...ako je dotični "navijač" što sad (?) izrazio je ono što misli i meni je u redu pročitati takvo razmišljanje iako se u većini stvari neću složiti...Chucky se očigledno apsolutno slaže s kolumnistom (čudno? ja mislio da će kontra Alonsa :) )...sve što je izneseno su teze (neke nategnute a neke "lupaju" prema činjenici) - sve sasvim legalno
...ići pobiti neke ovdje iznesene stvari je "borba protiv vjetrenjača" - ne može nitko uvjeriti njegovog navijača da je Alonso "plačiljivko" ko što ne može mene nitko uvjeriti da je isti najveća "poštenjačinja" - no to sve zadire u psihološki profil - bitnije je ipak ono kakav je vozač - a to radi vraški dobro...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Chuck Norris je napisao/la:
vidc je napisao/la:bez veze kolumna... iskreno.
Evo ovako.Pisao ju je tip poznat pod nickom Blackhawk bio je na drugim forumima.Jedan od rijetkih na f1 racingu koji ima kvalitetne i objektivne postove koje sam rado čitao.I apsolutno nisi u pravu kad kažeš da je Alonsov navijač(najlakše je to napisati da omalovažiš njegovu kolumnu) jer to nije istina.Koliko znam navijač je malih momčadi i često je kritički pisao i protiv Alonsa i protiv drugih vozača
Kolumna je sasvim ok ali također istina je da je u zadnje vrijeme ovo se može napisati i za Vettela
možda ja previše očekujem od kolumne u smislu forme i sadržaja. ne znam, meni je ovo bezveze, po stotinu puta pročitano isto na ovom forumu. zaključci tipa "mislite na vettel i webber ne bi uradili isto" , "ako ne čujemo u prijenosu ne mora značit da se ne žale" i slično su bezveze da bi se stavili na jednu web stranicu koja ima dosta posjetitelja. možda fali nekakva detaljnija analiza nečega, nekakvi čvršći argumenti. to što ne znamo šta bi vettel ili hamilton uradili da su bili na alonsovom mjestu 2007. ne daje nikakav alibi alonsu za ono što je uradio.
fraza "nevin dok se ne dokaže suprotno" se može u tom slučaju koristiti u milijon situacija. hrpa ljudi će reći da je schumacher kriv za adelaide 1994. i da je potez prljav...ali čovjek nije dobio kaznu, znači svi bi vi automatski trebali uzet zdravo za gotovo da je schumacher nevin i nikad više ne iznositi taj detalj u raspravi o schumacherovim naslovima i slično.
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Briatore :Alonso je bolji od Schummyja :biggrin:
http://totalf1.com/full_story/view/4288 ... chumacher/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

Alonso Fernando je napisao/la:Briatore :Alonso je bolji od Schummyja :biggrin:
http://totalf1.com/full_story/view/4288 ... chumacher/" onclick="window.open(this.href);return false;
Svatko svoga konja hvali :biggrin:
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Imam jaki osjećaj da uopće ne misli ono što govori :) ... igrač.
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Nemogu očekivat ništa drugo od njega, ako želi u Ferrari mora to pričat, a čini mi se da previše ni nevoli Schumachera. Normalno da je Alonso odličan, nekad me podsjeća na Schumachera po brzini, podsjeća me i po tome da je timski igrač, a sad ko je bolji to je pitanje na koje nema odgovora
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

mozda se ovim intervjuom Briatore nudi za sefovsko mesto imesto Domenikalija
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nadam se da on nikad ne bude došao u Ferrari. Osramotio je renault, sad još treba i da Ferrari pospremi

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

briatore je ko stvoren za ferrari, htjeli ga mi ili ne..
rFactor F1 HR server Info
slika
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

Armanini je napisao/la:briatore je ko stvoren za ferrari, htjeli ga mi ili ne..
true story.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

maaaaa koja prekrasna kacigaaaa :shock:

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Bolja je ona stara. Ova je previse svjetlucava.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Dani je napisao/la:Bolja je ona stara. Ova je previse svjetlucava.
Bas kao i Singapur,sve je u svjetlu ;-)
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Fernando u simulatoru

slika