Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
padobranac
Početnik
Početnik

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la padobranac »

One and only je napisao/la: Ustvari statistički jako puno znači, jer nema nikakve veze s bacanjem novčića. Zašto neki vozači učestvuju u puno više incidenata nego drugi? Za bacanje novčića nema baš puno faktora, za vjerovatnoću odustajanja iz utrke ima mali milion faktora. Vozač koji je manje sklon greškama i u karijeri je učestvovao u manje incidenata statistički ima manje šanse da će odustati na svakoj narednoj utrci. Naravno kao što smo vidjeli danas postoje faktori na koje se ne može utjecati.
ma ja sam se osvrtao na ove druge tvrdnje da jednom mora doći kraj te da s svakom završenom utrkom se povećava vjerojatnost da odustane u sljedećoj. dakle htio sam reći da ne postoji način da se predvidi kada će doći do alonsovog odustajanja jer nije riječ o matematičkoj vjerojatnosti. ali u sportu kao što je f1 ponekad stvari jesu poput bacanja novčića, kao i danas uostalom, jer alonsu pametna vožnja u prošlosti danas nije pomogla, al isto sam htio reći da je to što ti pričaš više neka vjerojatnost u smislu koeficijenta jer se ne radi o egzaktnim brojkama i matematičkoj vjerojatnosti iako si u pravu ako vozač A ima vjerojatnost završavanje utrke 93%, znači u svakoj sljedećoj utrci ima PROCJENU vjerojatnosti da će u 93% završiti, ali i 7% da neće zavriti utrku itd. vozač B grosjean ili maldonado mogu imati vjerojatnost završavanja 65%
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

"I'm disappointed because of the points lost," said Alonso, whose championship lead is now down to 24 points over Sebastian Vettel.

"But I'm also lucky that
I can be in the car in five days at Monza because looking at the image, we were turning in so you could have a problem with your hands or even your head because [Grosjean's] car was so close.

"I think we broke everything on top of the car. It was lucky in that aspect."

Alonso said he could not understand how the accident unfolded until he saw the replays.

"I didn't know what happened until I saw on TV because it was difficult to imagine how the hit could be so big or how a car could be on you so quickly," he said.

"After seeing it on TV, I saw Grosjean and Lewis touch each other. They lost control and then it was in front of us."

The Spaniard took a few moments to assess his condition before getting out of his wrecked Ferrari.

"I stayed in the car for a few seconds because I had back pain," he explained.

"Then there was a little bit of fire so they came with extinguishers and I decided to jump out because I could not breathe with all the smoke there."

Alonso added that the start had been eventful even before the accident.

"The first thing was [Pastor] Maldonado," he said. "I was surprised because we still had the red lights and he was already P3 or P2. So it was a big jumped start.

"Then the start was good, I overtook the two Saubers and was in third position.

"Then I started turning in and then it felt like a train coming. It was a big, big hit."
Evo i on priznaje da je ponovo imao sreću,stvarno je srećković :biggrin:
...put u raj nije posut ružama...
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Chuck Norris je napisao/la:
Slash je napisao/la:Hebi ga, imo je sreće da je ispo i Hamo...and vice versa :D :D.
Pa naravno,kako god utrka završi i šta se god desi u utrci to je voda na Alonsov mlin i Alonsova sreća
Ne ima je znanja da Hamilton odustane #-o
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Slash je napisao/la:Hebi ga, imo je sreće da je ispo i Hamo...and vice versa :D :D.
Pa naravno,kako god utrka završi i šta se god desi u utrci to je voda na Alonsov mlin i Alonsova sreća

Čače Noriše, ovo je bila šala, nemoj odmah da se pjeniš :o .
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

@Dani

O čemu ti?

@Slash

Odgovorio sam općenito tvoj post mi je poslužio kao primjer.Evo recimo ovaj iznad misli zaozbiljno da je Hamiltonovo odustajanje sreća Alonsa
Hebi ga još vruć bio čekam toliko tu Spa najdražu stazu i već ga izbace u 1. zavoju,i što još gore ode i najdraži drugi vozač Perez
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Sa konstantnim kenjanjem kako mu voda ne ide na mlin. Ide i to dobro, kao slap. Uz Vettela Hamilton je jedini ( za Kimija je pitanje od staze do staze ) koji može dobiti Alonsa ( Button je predaleko, Webberu neće dozvoliti ).

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Dani je napisao/la:Sa konstantnim kenjanjem kako mu voda ne ide na mlin. Ide i to dobro, kao slap..
:smijeh: :smijeh:

Evo nisam ni sumjao da ima još nekih koji će i današnju utrku nazvati sretnom za Alonsa

slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Hamilton ce to lakse podnijeti,on ima Mrcinu od bolida za sljedece utrke.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Mogao si i manju sliku staviti s obzirom da ne odgovara na moj post. Možda je to nova pomodnost kopirati druge. Evo da ti prevedem: Danas je u nesreći imao sreće da nisu pobijedili Vettel ili Hamilton. Zašto?
1. I jedan i drugi su brži vozači u svojim ekipama ( jedna lasta ne čini proljeće )
2. Pobijedio je onaj vozač koji mu je bodovima najdalje i koji ima nekonstantnije finiše.
3. Kimi iako blizu bodovima nije bio brz kako se očekivalo.

Zaključak?
Hamilton nije ništa nadoknadio bodova , a izgubio je jednu utrku ni kriv ni dužan, osim onih preverznih majmuna koji misle da je trebao skrenuti na travu i u zid.
Vettel je skinuo 18 bodova , ali ovih 7 bodova bi moglo faliti.
Webber nadoknadio nešto bodova, ali i izgubio od Vettela i sigurno mali Švabo dobiva potpunu posvećenost tima.

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Dani je napisao/la: Danas je u nesreći imao sreće da nisu pobijedili Vettel ili Hamilton. Zašto?
1. I jedan i drugi su brži vozači u svojim ekipama ( jedna lasta ne čini proljeće )
2. Pobijedio je onaj vozač koji mu je bodovima najdalje i koji ima nekonstantnije finiše.
.
Vjeruješ li ti sam sebi u ovo što pišeš?Alonso imao sreće jer oni nisu pobjedili?Pa kakve veze to ima sa srećom?Zašto nisu pobjedili?
Alonso je u 1. zavoju bio treći(četvrti al Maldonado bi dobio kaznu).Svi glavni konkurenti osim Kimia su iza njega.Hamilton je iza njega i kako može Alonso profitirati sa sudarom kad je u boljoj situaciji u trenutku sudara u odnosu i na Hamiltona i Vettela

Ajmo obrnuti priču,pa tvojim zaključivanjem reći da je Hamilton danas imao jako puno sreće jer je Alonso koji je bio ispred njega također odustao a bodovna prednost ostala ista
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Ma vidis da lupa gluposti.. nije Vettel imao srece sto je danas zavrsio drugi nego Alonso zato sto Vettel nije zavrsio prvi.. I s obzirom na bolide, prije ce alonsu faliti ovih 18 bodova koje mu je Vettel danas nadoknadio, nego Vettelu tih 7 koje je njemu otkinuo gumbic..
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
ismir
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la ismir »

Zao mi je Alonsa, ali ce se on oporaviti u Italy. Bodovno i u svakom drugom pogledu jer to je Monza.
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Dani je napisao/la: Danas je u nesreći imao sreće da nisu pobijedili Vettel ili Hamilton. Zašto?
.
Vjeruješ li ti sam sebi u ovo što pišeš?Alonso imao sreće jer oni nisu pobjedili?Pa kakve veze to ima sa srećom?Zašto nisu pobjedili?
Alonso je u 1. zavoju bio treći(četvrti al Maldonado bi dobio kaznu).Svi glavni konkurenti osim Kimia su iza njega.Hamilton je iza njega i kako može Alonso profitirati sa sudarom kad je u boljoj situaciji u trenutku sudara u odnosu i na Hamiltona i Vettela

Ajmo obrnuti priču,pa tvojim zaključivanjem reći da je Hamilton danas imao jako puno sreće jer je Alonso koji je bio ispred njega također odustao a bodovna prednost ostala ista
tomodixove komentare odavno ne uzimam za zdrave, ali pročitaj chuck još jednom moje komentare. Možda shvatiš. Najviše nesreće je imao Hamilton ( izgubljena utrka i bodovi, ali i sreće da je odustao Alonso ). Alonso je pak imao nesreću da odustane , ali i veliku sreću da pobijedi Button koji je najdalje u prvenstvu, da Hamilton odustane zajedno sa njim, da Webber nije odvozio bogznašto ( ako se pogleda di je Vettel ). Jel trebam crtati?
Uostalom ne znam zašto čitavo vrijeme lupetate da je ferrari loš? Pa od Valencije je dobar, na nekim utrkama bolji od drugih, na nekima lošiji. Sa par novih dijelova koji stižu u Singapuru mogli bi biti još bolji. Zar nije Alonso do kvala imao najbolje vrijeme vikenda na Spa? Tko je tu lud, a tko forsira inferiornost ferrarija?

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Sudbina Ferrarija je da su od njih uvijek najveća očekivanja, a to je nezahvalno. Pa pogledajte recimo tehničke novosti u raznim blic vijestima - svi stalno nešto nadograđuju a 80% fokusa je na Ferrariju. Ferrari bi trebao biti cca dvije sekunde brži od svih da bi ljudima bio "dobar".
Samo neka se trkaju.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Dani je napisao/la: Najviše nesreće je imao Hamilton ( izgubljena utrka i bodovi, ali i sreće da je odustao Alonso ). Alonso je pak imao nesreću da odustane , ali i veliku sreću da pobijedi Button koji je najdalje u prvenstvu, da Hamilton odustane zajedno sa njim, da Webber nije odvozio bogznašto ( ako se pogleda di je Vettel ). Jel trebam crtati?
Ja ovu tvoju logiku nikako ne shvaćam niti mi ima smisla.Od shvih konkurenata u trenutku sudara Alonso je bio ispred i kako on može imati sreću kad je bio u poziciji da poveća bodovnu prednost?Nema smisla
Nema ni smisla prozivati srećom to što je Button pobjedio?Pa ko je smetao Vettelu da pobjedi,nije imao nikakav sudar ni nikakav kvar?Hoćemo li pobjedu Maldonada onda tom logikom nazvati srećom za ostale a nesrećom za Alonsa?

Dani je napisao/la:Uostalom ne znam zašto čitavo vrijeme lupetate da je ferrari loš? Pa od Valencije je dobar, na nekim utrkama bolji od drugih, na nekima lošiji. Sa par novih dijelova koji stižu u Singapuru mogli bi biti još bolji.

Ne lupam da je loš,ali lošiji od konkurencije za vrh je na većini utrka bio?Ni na jednom gp vikendu Ferrari nije imao najbrži bolid.A to da će u Singapuru biti bolje ne znam za nadati se da hoće.Nitko sretniji da Ferrari u nastavku sezone bude dominantan bolid,odmah potpisujem
Dani je napisao/la: Zar nije Alonso do kvala imao najbolje vrijeme vikenda na Spa? Tko je tu lud, a tko forsira inferiornost ferrarija?
Ti to ozbiljno?Slobodni treninzi su tebi mjerilo?pogotovo ovi u Spa gdje se gotovo nikako nije ni vozilo?
Ferrari je inferioran u odnosu na Mclaren i RB na većini utrka tu i tamo se zalomi koja utrka di je bolji ali od jedne od ove dvije momčadi
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Pa 1:48.542 je do q2 bilo najbrže vrijeme vikenda, skinuto je tek kasnije i to po toplijem vremenu nego na fp3 i sa gumiranom stazom. Tako da i je pokazatelj da je ferrari mogao bolje.

slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Fernando Alonso has ruled out racing for any other team in Formula 1 and says he will finish his career with Ferrari.

The Spaniard said he could also be open to competing beyond 2016, when his current contract, signed in 2011, runs out.

Alonso currently leads the 2012 drivers' championship, although his advantage was eroded to 24 points following his first corner exit at Spa, while Ferrari sit fourth in the constructors' standings.

"I finish my contract for 2017, and at the moment I think it is still too early to be sure what my feelings and my motivation will be then," Alonso said.

"If I am still motivated and hungry still I would love to continue, and if I do it would only be with Ferrari for sure.

"If at that time I feel it is time to stop and have a different life it will be a decision I make that year.

"I have been racing for so many years, it is a very demanding life and sport, but I know that one day the time to stop will arrive. We will see when that day comes."

Alonso said he bore Romain Grosjean no ill feeling for his early exit from the Belgian Grand Prix, explaining that he had accepted the Frenchman's apology.

Asked if he had heard from Grosjean, Alonso said: "Yes. I have a very good relationship with Grosjean, we were team-mates at Renault and after the accident he sent me a SMS.

"He didn't calculate the distance and the problems, it was many factors together and he felt so sorry for the accident.

"I answered 'no problem.' We will see each other again in Singapore, it was all fine.

"My engine is fine, no problem or damage, so now we have another fresh engine compared to [my] main rivals.

"It's not a big performance gain, but it is always nice from a driveability point of view."
IZVOR
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

slika

lol :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Stvarno izgleda strašno iz njegove perspektive, čitav život mu proleti pred očima.
slika
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Dani je napisao/la:Pa 1:48.542 je do q2 bilo najbrže vrijeme vikenda, skinuto je tek kasnije i to po toplijem vremenu nego na fp3 i sa gumiranom stazom. Tako da i je pokazatelj da je ferrari mogao bolje.
Vidis vas dvojica se razilazite u shvacanjima.. Chuck smatra da je nesreca sto je uopce odustao, a ti pak gledas kad se vec desilo onda dobro da je button pobijedio.. Sve jasno i super.. Ali to sto webber i nije imao neki dan i nije neka utjeha jer mislim da ga ni alonso ne spominje kao glavnog suparnika.. Alonso uvijek cilja na Hamiltona i Vettela koji je zavrsio 2. i nadoknadio ogromnih 18 bodova.. E sad se vratimo na Alonsovo odustajanje i recimo da je mogao dohvatiti barem 3. poziciju, dakle u odnosu na Vettela -3 boda.. Ja i dalje smatram da nije bio sreckovic ovaj put..
To sto je Alonso isao 1:48.5. do kvalifikacija ne znaci da Ferrari moze puno bolje.. Ako se ne varam alonso je skinuo jos 2-3 desetinke od tog vremena ali dalje nije islo.. Je li u pitanju preekstreman setup koji je orjentiran samo na brzi krug i koji bi previse zrtvovao u utrci ili su vec tada pokusali vidjeti na cemu su jer nisu bas ni mogli previse kruziti zbog vremenskih uvjeta.. to ti i ja ne znamo.. cinjenica je da je ferrari kasnio za jensonom koliko ono? nema veze, jako puno..
Sto se tice komentara, ne brini, nisi ni ti zakinut za moje kolutanje ocima kad god procitam tvoj komentar..
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Pametno zbori Nando, svaka mu je na mjestu :) .
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

It looks like and engine problem for Fernando, similar to what happened to Felipe in Spa.
Alonsista hasta la muerte..
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ma to je samo stari motor sa prijašnjih utrka. Ništa strašno.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ufff ode trening
Zadnja izmjena: F1NAC, dana/u 07 ruj 2012, 15:11, ukupno mijenjano 2 puta.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Odgovori