MotoGP/WSBK/MotoE
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Dani
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamiltona
Re: MotoGP/WSBK
Mislim da se ni Bridgestone nije baš pripremio za ovu utrku. Nešto slično Michelinu 2005. Ako znaju da je grip loš, pa valjda onda i gume drugačije pripremiš.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
predugo definitivno, al ok utrka..
barem prva polovica..
steta za spiza (kako bi rekli nasi kom).. bas me zanimalo kako bi odvozio konacno jedan normalan race..
ono stopanje lorenza mi bilo smijeh.. znas koliko je napeta utrka kad se ovom cijeli krug ne zuri prestic.. a doduse nema ni gdje kad je prljava staza..
sezona moze lagano zavrsit vec danas..
barem prva polovica..
steta za spiza (kako bi rekli nasi kom).. bas me zanimalo kako bi odvozio konacno jedan normalan race..
ono stopanje lorenza mi bilo smijeh.. znas koliko je napeta utrka kad se ovom cijeli krug ne zuri prestic.. a doduse nema ni gdje kad je prljava staza..
- gringo73
Spies i na ono malo staza gdje "obećaje", usere mu se, ili on ili baš neka nesreća. Uvijek mi je pomalo žao vozača koji se oprašta da ne odradi tu zadnju sezonu s nešto gratis sreće. Nisam još nigdje naletio na neku glasinu gdje će on dogodine.Armanini je napisao/la:predugo definitivno, al ok utrka..
barem prva polovica..
Maloprije čitam da je i službeno objavljeno da je Dovizioso u Ducatiju 2013 i 2014. Crutchlow je nešto šmrckao da je to sve zbog talijanske putovnice (misli da je ON pravi izbor za Duc), ali iz trke u trke svojim vožnjama to baš i ne dokazuje.
Ovaj viknd je MotoGP u Brnu, a SBK premijerno u Rusiji. Dakle, slijede zemlje Varšavskog pakta

- Armanini
- Svjetski prvak
a cuj.. mozda bude i bolje za crutchlowa ako ostane na yamahi, sumnjam da ce ducati slozit dobar motor tako da je moguce da ce se nastavit "dvoboj" izmedju njih..
definitivno je dovi ove sezone vise zasluzio mjesto, iako je vecina utrka bila tu negdje, vozili su se na guzici cijelu utrku, al oces neces, dovi je imao malo duze noge.. a i vise iskustva, logican izbor.. iako nisam bas uvjeren da ce grist kao ove godine sad sa 2 godine ugovora.. ako je voznja u hondi ikakav pokazatelj..
spies kaze da ima jako puno opcija i da jos nezna nis, a spominje se i ama.. a sbk.. neznam na koji motor i u koji tim bi tamo..?
sbk u rusiji.. zanimljivo..
definitivno je dovi ove sezone vise zasluzio mjesto, iako je vecina utrka bila tu negdje, vozili su se na guzici cijelu utrku, al oces neces, dovi je imao malo duze noge.. a i vise iskustva, logican izbor.. iako nisam bas uvjeren da ce grist kao ove godine sad sa 2 godine ugovora.. ako je voznja u hondi ikakav pokazatelj..
spies kaze da ima jako puno opcija i da jos nezna nis, a spominje se i ama.. a sbk.. neznam na koji motor i u koji tim bi tamo..?
sbk u rusiji.. zanimljivo..
- Dani
- Legenda
Za Spiesa se spominje BMW.

- Armanini
- Svjetski prvak
- Dani
- Legenda
Koliko sam čuo ne povlače se. Zašto i bi kada su počeli pobjeđivati?
Ben Spies returns to Superbike,with BMW team?
Silverstone WSBK: BMW Italia boss confirms Spies negotiations
BMW Italia. Jel to satelitska ekipa?
Ben Spies returns to Superbike,with BMW team?
Silverstone WSBK: BMW Italia boss confirms Spies negotiations
BMW Italia. Jel to satelitska ekipa?

- Armanini
- Svjetski prvak
ma koliko shvacam to ce bit taj novi tim, dakle ne fabricki..
evo:
In an effort to reduce costs and focus resources, BMW Motorrad announced today that it would be consolidating its World Superbike racing program for the 2013 Championship. Folding the factory BMW Motorrad team into the current BMW Italia squad, the Italain arm of the German company will run the WSBK program, developing the chassis, finding sponsors, and handling all race-related items, while Munich will develop the WSBK-spec BMW S1000RR’s powertrain and electronics package.
The deal means that BMW will be severing ties with alpha Racing, the group which has been responsible for the factory team’s racing program. While BMW hasn’t announced riders and team member for the consolidated squad, Marco Melandri is expected to stay onboard the BMW S1000RR, as the Italian rider signed a multi-year contract with BMW.
il..
The key change in this move will see satellite operation BMW Italia promoted to become the manufacturer's sole factory representative in 2013, leaving no room for the current factory-backed Alpha Racing concern.
A note in the issued press release read: "BMW Motorrad Italia will take responsibility for the factory race and test team as well as for chassis development. BMW in Munich will be entirely responsible for developing the power train and electronics."
nekakav hibrid
tako da po svemu sudeci tu je jedno mjesto open i da.. spies je tu dosta izgledan.. haslam ce vjerojatno nazalost dobit nogu i mozda i ispadne iz sbka..
evo:
In an effort to reduce costs and focus resources, BMW Motorrad announced today that it would be consolidating its World Superbike racing program for the 2013 Championship. Folding the factory BMW Motorrad team into the current BMW Italia squad, the Italain arm of the German company will run the WSBK program, developing the chassis, finding sponsors, and handling all race-related items, while Munich will develop the WSBK-spec BMW S1000RR’s powertrain and electronics package.
The deal means that BMW will be severing ties with alpha Racing, the group which has been responsible for the factory team’s racing program. While BMW hasn’t announced riders and team member for the consolidated squad, Marco Melandri is expected to stay onboard the BMW S1000RR, as the Italian rider signed a multi-year contract with BMW.
il..
The key change in this move will see satellite operation BMW Italia promoted to become the manufacturer's sole factory representative in 2013, leaving no room for the current factory-backed Alpha Racing concern.
A note in the issued press release read: "BMW Motorrad Italia will take responsibility for the factory race and test team as well as for chassis development. BMW in Munich will be entirely responsible for developing the power train and electronics."
nekakav hibrid

tako da po svemu sudeci tu je jedno mjesto open i da.. spies je tu dosta izgledan.. haslam ce vjerojatno nazalost dobit nogu i mozda i ispadne iz sbka..
- alien_ri
- Navijam za: MSC
http://www.autosport.com/news/report.php/id/101903" onclick="window.open(this.href);return false;
Casey Stoner admits his 2012 MotoGP title hopes are 'finished' following the announcement that he will miss this weekend's Czech Republic Grand Prix.
The reigning world champion, who will retire at the end of the season, will fly home to Australia on Thursday evening to have surgery on the ankle injuries he suffered in a qualifying crash at Indianapolis.
M.Schumacher:
"Those who have come into Formula One without experiencing cars devoid of electronic aids will find it tough. To control 800 horsepower relying just on arm muscles and foot sensitivity can turn out to be a dangerous exercise."
"Those who have come into Formula One without experiencing cars devoid of electronic aids will find it tough. To control 800 horsepower relying just on arm muscles and foot sensitivity can turn out to be a dangerous exercise."
- gringo73
Za njega je prvenstvo "gotovo". Osim sutra, propustit će barem Misao i Aragon, i onda je već kasno. Tako da Lorenzu kao jedina prijetnja ostaje Pedrosa. Gledam Pedrosu jučer/danas, ima manijakalno brze krugove, i ako se Lorenzo ne bude držao blizu moglo bi biti kao i u Indianapolisu.alien_ri je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/101903Casey Stoner admits his 2012 MotoGP title hopes are 'finished' following the announcement that he will miss this weekend's Czech Republic Grand Prix.
The reigning world champion, who will retire at the end of the season, will fly home to Australia on Thursday evening to have surgery on the ankle injuries he suffered in a qualifying crash at Indianapolis.
Sinoć čitam kako je Crutchlow razočaran što nema šansu sjest na tvornički motor, i kako razmišlja povratku u WSBK, a jutros vijest kako se očekuje objava u Tech3 - Crutchlow za 2013, i Smith 2013 i 2014.

- Armanini
- Svjetski prvak
prvenstvo je za njega gotovo jos na pocetku sezone..
a i sezona je vec gotova neko vrijeme..
nisam siguran dal cu pogledat preostale utrke .... vjerojatno hocu jer nemozemo bez, al ne vidim smisao..
a crutchlow.. jbga, kad nema mjesta.. vjerojatno ce mu bolje bit u tech3 nego u ducatiju koji ce bit vjerojatno isto govno, tako da ima pred sobom sezonu da se dokaze i priliku vratit doviju koji mu je "uzeo" mjesto..
a i sezona je vec gotova neko vrijeme..
nisam siguran dal cu pogledat preostale utrke .... vjerojatno hocu jer nemozemo bez, al ne vidim smisao..
a crutchlow.. jbga, kad nema mjesta.. vjerojatno ce mu bolje bit u tech3 nego u ducatiju koji ce bit vjerojatno isto govno, tako da ima pred sobom sezonu da se dokaze i priliku vratit doviju koji mu je "uzeo" mjesto..
- gringo73
Evo čitam silne glasine i tko to može više sve pratit.
Spies je u pregovorima s Gresini Hondom (Gresini potvrdio kontakt i u Indyu i u Brnu) i navodno s Ducatijem, ali to mi je manje moguće...pretpostavljam da se radi o eventualnoj B momčadi Duca.
U ponedjeljak momčadi standardno ostaju u Brnu odraditi testiranje, a za Hondu će umjesto Stonera to odraditi Jonathan Rea, a glasine govore da možda neće biti samo zamjena na testiranju, već i na trkama.
A za vrijeme sutra, motogp.com: "Brno Weather Forecast for Sunday: Overnight rain and light rain in the morning, clearing up slowly from 11.00 am local time. Wet/Mixed GP?"
Satnica za WSBK u Rusiji; prva trka je u 10, druga u 13.30.

U ponedjeljak momčadi standardno ostaju u Brnu odraditi testiranje, a za Hondu će umjesto Stonera to odraditi Jonathan Rea, a glasine govore da možda neće biti samo zamjena na testiranju, već i na trkama.
A za vrijeme sutra, motogp.com: "Brno Weather Forecast for Sunday: Overnight rain and light rain in the morning, clearing up slowly from 11.00 am local time. Wet/Mixed GP?"
Satnica za WSBK u Rusiji; prva trka je u 10, druga u 13.30.

-
- Legenda
Neobično mi ja da nitko ne komentira mini epohalni dvoboj Lorenzo - Pedrosa. Pedrosa je bio bolji, ali ostaje i osjećaj da je i Honda bila nijansu brža.
Dvije zadnje trke najnapetiji su mi dvoboji u Moto3: Cortese - Vinales. Vinales je išao preko mogućnosti, i za sada gubi u borbi za naslov. Ali dugoročno, Cortesea vidim kao moto3 svjetskog prvaka (gledam malo i njihovu veličinu, konstituciju), a Vinales: mislim da je pred njim stvarno duga i blistava karijera. Tako mlad, tako brz, tako uporan - nije nemoguće da će za 6, 7 godina za njega više ljudi znati nego za Lorenza i Marqueza.
Nagađanja naravno, ali zanimljivo je pratiti razvoj karijera tih klinaca. Sjećam se Rossija prije 16 godina...
Dvije zadnje trke najnapetiji su mi dvoboji u Moto3: Cortese - Vinales. Vinales je išao preko mogućnosti, i za sada gubi u borbi za naslov. Ali dugoročno, Cortesea vidim kao moto3 svjetskog prvaka (gledam malo i njihovu veličinu, konstituciju), a Vinales: mislim da je pred njim stvarno duga i blistava karijera. Tako mlad, tako brz, tako uporan - nije nemoguće da će za 6, 7 godina za njega više ljudi znati nego za Lorenza i Marqueza.
Nagađanja naravno, ali zanimljivo je pratiti razvoj karijera tih klinaca. Sjećam se Rossija prije 16 godina...
Samo neka se trkaju.
- Dani
- Legenda
Pedrosa ima sreće kaj je lakši i to dosta od ostalih vozača. To mu je i pomoglo kod pretjecanja. Uostalom vidio si da je Lorenzo bio brži u zavojima i na kočenjima, ali kada treba proći jednostavno nije ima snagu. E sad, Rossi je nešto tražio, ne znam da li tko zna nešto o tome, o mijenjanju pravila o težini motora. Navodno bi trebala rasti ukupna težina motora ( da li sa vozačem ili bez to ne znam ) .

-
- Legenda
Ja sam o tome slušao još prošle godine. Baš od Rossija. Mislim, ima smisla.
Pedrosa ima sreće i nesreće šta je lakši. Možda malo više sreće. Ali možda još nešto i važnije - sada jedini - najbolji motor na gridu.
P.s. lijepo je ovo što Capirossi priča, i osobno također mislim da je Rossi (bio?) najveći u povijesti, ali bojim se da će iduća sezona pokazati da Capirossi ipak nije potpuno u pravu:
http://www.gp1.hr/capirossi-rossi-je-jo ... -najbolji/" onclick="window.open(this.href);return false;
A Rossi dvije godine na Ducatiju - isto što i Alonso u Renaultu.
Pedrosa ima sreće i nesreće šta je lakši. Možda malo više sreće. Ali možda još nešto i važnije - sada jedini - najbolji motor na gridu.
P.s. lijepo je ovo što Capirossi priča, i osobno također mislim da je Rossi (bio?) najveći u povijesti, ali bojim se da će iduća sezona pokazati da Capirossi ipak nije potpuno u pravu:
http://www.gp1.hr/capirossi-rossi-je-jo ... -najbolji/" onclick="window.open(this.href);return false;
A Rossi dvije godine na Ducatiju - isto što i Alonso u Renaultu.
Samo neka se trkaju.
- gringo73
Službeno; Ben Spies & Andrea Iannone 2013. voze za Pramac Ducati.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/102483" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autosport.com/news/report.php/id/102483" onclick="window.open(this.href);return false;

- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
Uf,jedva cekam sljedecu sezonugringo73 je napisao/la:Službeno; Ben Spies & Andrea Iannone 2013. voze za Pramac Ducati.

Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
-
- Legenda
Ne vjerujem da će Pramac ni iduće godine biti posebno konkurentan, ali se duboko nadam da će se Iannone svojom konstitucijom i stilom vožnje dobro snaći na "hiljadarkama" i da će pokazat potencijal.
Samo neka se trkaju.
- gringo73
Ne vjerujem ni ja, ali sigurno će bit složeniji nego ovu sezonu. Kao "junior" Ducati imat ce drugaciji odnos sa tvornicom, i to bi trebalo bit u obostranom interesu. Vidimo kako Tech3 strši od ostalih satelitskih momčadi, baš zbog takve politike.dmarijon je napisao/la:Ne vjerujem da će Pramac ni iduće godine biti posebno konkurentan, ali se duboko nadam da će se Iannone svojom konstitucijom i stilom vožnje dobro snaći na "hiljadarkama" i da će pokazat potencijal.
Kako stvari stoje Karel Abraham će voziti Aprilijin CRT sljedeće godine. Oni su "odavno" najavili da neće biti s Ducatijem dogodine. Znači, borbe za 10 mjesto...

-
- Legenda
Ne mogu vjerovati. Ova sportska tv je tako dobro krenula, s prijenosima Moto gp-a, i sad su izbacili Moto 2 i Moto 3 i prenose samo Moto Gp
... Valjda je samo ovaj vikend tako. Hvala bogu na net-u.

Samo neka se trkaju.
- Gamer
Otkud ti to ? Eno na rasporedu su sve 3 klase.. Mislim da si gledo za danas, a kad su kvale prenose samo Moto Gp.dmarijon je napisao/la:Ne mogu vjerovati. Ova sportska tv je tako dobro krenula, s prijenosima Moto gp-a, i sad su izbacili Moto 2 i Moto 3 i prenose samo Moto Gp... Valjda je samo ovaj vikend tako. Hvala bogu na net-u.
-
- Legenda
Da, u pravu si. krivo su datum upisali na svojoj stranici u pdf-u. A sad - kvalifikacije.
Samo neka se trkaju.
-
- Legenda
Odlična utrka moto 3. Iako sam generalno protiv kazni, mislim da bi bilo zasluženo da kazne Cortesea radi glupih poteza. I spas za prvenstvo.
Samo neka se trkaju.
- Armanini
- Svjetski prvak