MotoGP/WSBK/MotoE

Forum za ostale auto-moto sportove

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Pirelli i DRS

Re: MotoGP/WSBK

Post Postao/la zvjerko »

Utrka skroz OK, čak mi drago što je Kamenko pobjedio ... Ah da, stvarno se nesjećam dali sam ikad vidio onakav kvar iz čista mira zbog kojeg je Spies pao.

Rossi će u toku narednog tjedna odlučit gdje i šta. Tek kad se Doktor izjasni, ostali mogu popunjavat mjesta.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

utrka ok? ne dosadna, nego ultra dosadna..
mislio sam prestat gledat nakon passa, al sam mislio mozda se tech3 yamahe posloze negdje..

rekli su da nude rossiju 17m e da ostane, ako je to istina tesko da ce netko to nadmasit i da ce rossi to odbit..
rFactor F1 HR server Info
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

To je Laguna i tu nema puno preticanja ali sama staza je atraktivna, zato mi je OK. Ako ne računamo CRT, padove i sam prvi zavoj, bilo je ukupno 4 ili 5 preticanja (mogu nabrojat 4) ... nakon formule i Hungaroringa ovo je bilo super zanimljivo.

Rossi više ne razmišlja toliko o novcima jer od sponzora može dobit brojku sa sigurnih 6 nula i velikim prvim brojem ... sad je više u pitanju dilema: pregristi ponos, priznati da nije uspio preokrenut Ducati i probat osvojit još jednu titulu na konkurentnom motoru ili ostati i vjerovati da će ulazak Audia donijeti pomak kroz novce, stručnjake, logistiku i najvažnije: novi pristup riješavanju problema. Imam utisak da mu je odluka tim teža što mislim da već polako razmišlja o kraju karijere.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

da istina, ali nisu vozaci atraktivni :)
atraktivno je bilo prvih par krugova kada su bili na kupu pa kadar gdje se prebacuju lijevo desno na nizbrdici..
formula je bila zanimljiva jer se do zadnjih 10 krugova nije znao konacan poredak, a ovdje se znalo sve cim su startali..

hm, yep slazem se vezano za rossija.. bas sam mislio ic editirat post kad sam napisao..
neznam.. jest da mu novci ne znace, al opet mislim da se varamo sto tako mislimo jer im itekako znace.. al nekako mislim da postoji sansa da pokusaju opet i da bude nes od toga..
mislim da bi povratak u yamahu bio los potez sa nekakve pr strane..
kako god, nestrpljivo cekamo..
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Armanini je napisao/la:da istina, ali nisu vozaci atraktivni :)

mislim da bi povratak u yamahu bio los potez sa nekakve pr strane..
kako god, nestrpljivo cekamo..
Zašto misliš to? Za Yamahu ili Rossija? Recimo Yamaha bi siguran sam dala sve da se vrati nazad : Mi imamo motor sa kojim Rossi može biti prvak, drugi to nemaju. Za Rossija: Yamaha je ipak moja ljubav.
Pogledaj sliku:
slika
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

yep, to stoji i nije da bi dosao u laganu situaciju obzirom na lorenza koji se sigurno "razvio" malo vise na yamahi nego prije, al s druge strane brzi odlazak iz cijele te ideje i plana napretka ducatija, razvoja motora i tima i ispunjavanje sna talijana izgleda kao olako odustajanje od izazova..
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

“Iza nas je jako težak vikend koji je završio na najgori mogući način – neočekivanim padom,” rekao je Valentino za MotoGP.com

“Čim sam pritisnuo kočnicu, izgubio sam prednji kraj motocikla. Ostao sam prilično iznenađen jer se sve dogodilo pri vrlo malim brzinama. Od početka vikenda nismo mogli adekvatno zagrijati prednju gumu, pa je guma nakon 30 krugova izgledala kao nova.”

“Žao mi je jer se ovaj problem ponavlja već dugo vremena, a mi još nismo pronašli rješenje.”

Imam nekakav osjećaj da oni ili ne žele napraviti motor po njegovim željama ili ne znaju. Jedno i drugo je zabrinjavajuće. Kada se sjetim da im je trebalo na Yamahi par mjeseci da dostignu Hondu ( tada neprikosnovenu ) na kočenjima.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ne razumijem, zašto ne bi željeli (napraviti motor za Rossija)? Ne znaju, što drugo.
Rossi i yamaha. Jedina prilika da se bori za pobjede, ali realno: pored Lorenza može biti samo drugi vozač. Ne zato jer će bi tim tako odlučio nego jednostavno: gotovo nemoguće da bi na današnjoj yamahi Rossi bio kao Lorenzo. Prije tri godine bili su tu negdje, a odonda Lorenzo se samo usavršio, motor je skrojen za njega, a Rossi već ima koju godinicu.
Samo neka se trkaju.
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

istina je vrlo bolna-u Rosiju nema vise para,godine su glavni faktor za to.I Lorenzo kad dogje u tim godinama isto mu se pise
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Kakva prva utrka u Silverstoneu ( WSBK ). Dobro da se nitko nije ozljedio. Slick gume po lagano mokroj stazi.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

ovo je preludo! ne prizna im se rezultat ako na guzici prođu kroz cilj? :)
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Mislim da im je priznat rezultat.
http://uk.eurosport.yahoo.com/news/baz- ... 29252.html" onclick="window.open(this.href);return false;
.

slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

U trenutku prelaska ciljne linije oba su jos uvijek bila koliko-toliko na motoru pa im je i rezultat priznat. Zaista super utrka, promjenljivo vrijeme, razliciti odabiri guma...i razlicita velicina cojonesa :biggrin:
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Armanini je napisao/la:yep, to stoji i nije da bi dosao u laganu situaciju obzirom na lorenza koji se sigurno "razvio" malo vise na yamahi nego prije, al s druge strane brzi odlazak iz cijele te ideje i plana napretka ducatija, razvoja motora i tima i ispunjavanje sna talijana izgleda kao olako odustajanje od izazova..
Čitao sam da je Lorenzo toliko siguran u sebe da je toliko jak, da Rossija uopće ne smatra prijetnjom. Pri tom se misli ako Yamaha bude vrhunski motor da će on biti taj koji će osvojit prvenstvo... Bumo videli ;)
Ovo za Rossi - Ducati, i ja tako mislim, odustajanje. Ali opet kad čitaš da je Rossi ipak u nekim godinama ('79.godište, tj. 8 god. stariji od Lorenza) i da si ne može dozvolit toliki luksuz da ostane još godinu-dvi "gubi vrijeme" razvijajući Ducati, onda ovaj potez ima logike. '09. je zadnji put osvojio titulu i nema se više šta čekat. Šta se tiče ugovora, izgleda da se neće dočekat 15.08., nego bi sutra mogla biti službena objava.
Malo me iznenadilo da je u ova zadnja 2 dana Dovizioso isplivao kao glavni kandidat za Ducati. I to je najvjerojatnije blizu finaliziranja.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

zanimljivo..

koliko shvacam spies se vraca u wsbk..

rossi u yamahu, dovi u ducati.. moze - odlicno!
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

I službeno; Rossi u Yamahi 2013 i 2014.
http://www.yamahamotogp.com/news/news.p ... -Statement&" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Lijepo,lijepo!

Bolji grid nismo mogli ni zamisliti.
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

odlicno!
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ma to majstore!!

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

A odlično... bi bilo kad bi se Rossi i Lorenzo ravnopravno borili, s otprilike istim brojem bodova kroz sezonu. Vrlo je izvjesno da će Lorenzo biti ispred, a ako bude tako to će ostavit opet malo gorak okus.

p.s. odlično bi bilo ako se Iannone definitivno prebaci u Ducati, i bude vodio borbe pri vrhu. To bi volio vidjeti. Zamišljam ga po stilu nešto kao nekad Simoncelli.
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ma neka Ducati konačno napravi pristojan motor i neće im biti toliko važni vozači.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Ducati planira neke promjene u samom pristupu MotoGP-u. Odlučili su oformiti još jednu momčad, nešto kao što je Tech3 za Yamahu. Iako se ne spominju imena vozača, pretpostavke su da će to biti Redding i Barbera. Tu se nagađa da će Marc VDS Racing (Reddingova Moto2 momčad) ući kao oni koji će vodit momčad. Ali ni oni ne žele suradnju kakva je bila između Pramaca i Ducatija, tj. evo vam motor za xy eura i noga u guzicu. Traže pristupačniju cijenu i puno više ulaganja od strane tvornice, identično kao što ima Tech3. Kako stvari stoje i Ducatiju bi to bilo dobro, i potrebno. Jer im je potreban razvoj, a to će moć samo uz takav pristup, gdje će ta momčad biti bliža "oltaru". I Ducatiju će biti to jedostavnije, i korisnije, da ima jednu sateltski momčad s dva vozača, nego 2 s jednim, kao što je to bilo s Pramacom i AB Cardion (koji su već otkazali Ducatijev motor). Evo šta šef Ducatija kaže za buduće vozače (satelitske momčadi): "We want a young rider. Maybe not a rider who is already a top rider, but a young rider who still has to prove his capability, his potential. A rider that would in the future be a good step for the factory team."
Kad smo već kod Ducatija, talijanski mediji su se raspisali da će u ovom tjednu Dovizioso biti potvrđen kao Haydenov kolega, navodno je potpisao na 2 godine.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Tko nije gledao današnje treninge/kvalifikacije propustio je popriličan broj padova. Hayden iako je dobro, neće voziti sutra jer je danas bio bez svijesti nakon pada. Spies (odlično vozio i jučer i danas) je rekao da će nastojat voziti trku, Stoner je još uvijek upitan (zlob desne noge), jučer se polomio Barbera (3 kralješka), od nižih klasa Faubelov pad je izgledao najgore.
Rossi je kritizirao dijelove staze (završni dio) zbog loše podloge, a Lorenzo je rekao da je ova staza ima najlošiji asfalt u prvenstvu. Pri tom misli na "svjetlije" dijelove staze.
Valjda neće warm up uzet još koju "žrtvu"...
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a gdje voze ovaj vikend?
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Cuky je napisao/la:a gdje voze ovaj vikend?
Indianapolis. Evo šta je sa Stonerom: "Casey had X-rays and an MRI scan on the right tibia and fibula, right ankle and right foot. It was confirmed he had suffered several small chipped bone fractures, a 10mm fracture on the talar dome below the tibia and fibula, contusions to the anterior tibia, posterior tibia and medial malleolus, and soft tissue swelling around the ankle. He has also torn his deltoid, anterior talofibial, calcaneal and fibular ligaments in addition to a high ankle sprain."
Uglavnom, slomljena kost i sje*ani ligamenti, danas će bit konzultacija s doktorima hoće li natupit...nekako čisto sumnjam, s obzirom da je Brno već idući vikend.
slika
Odgovori