Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Red Bull Racing

Post Postao/la Cuky »

nemoj me uzimati za riječ jer je to moja pretpostavka:
moje je mišljenje da ovisno o položaju ovog prekidača elektronika drukčije regulira rad diferencijala te prijenosa u cijelini te tako kontrolira način na koji se snaga prenosi na kotače da bi se gume u pojedinom razdoblju njihova životnog vijeka što bolje iskorištavale, njihovo trajanje produljilo i vremena po krugu zadržala što konstantnija.
Isto tako, vjerojatno je ovaj lijevi dio, nakon što prođe ovu točku "extreme rain light", namjenjen za istu ulogu ali za mokre postavke, tj. za intermediate i wet gume te je na tim postavkama ujedno aktivirano i svijetlo otraga da bi bolid bio vidljiviji u mokrim uvjetima

EDIT: Scarbsova analiza RB-ovog stražnjeg dijela
Link
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

@Cuky....zar se nije pricalo da ce morati nesto promjeniti za Silverstone??i reci da li je mogoce to kopirati il to vec duze traje,ok znam da nije receno da ce to bas tako raditi na npr.F2012 kao kod RB8 ali svejedno?
Hvala ;-)
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Najjednostavnije bi ovo kopirati mogao Sauber, pošto su im stražnji krajevi dosta slični. No čini se da će Sauber ovaj vikend isprobati nove bokove, drukčije od dosadašnjih.
Ferrari bi jako teško ovo mogao kopirati pošto bi to zahtjevalo redizajn ispuha, hlađenja i zapravo cijelog unutrašnjeg dijela bolida. Također, zahtijevalo bi novi crash test zbog toga što je drukčije pozicioniran sigurnosni dio za zaštitu kokpita, a trebalo bi promijeniti i krila pošto su optimizirana za drukčiji protok zraka.
Makar mislim da nema puno smisla kopirati ovo, za bilo koju momčad, tokom ove sezone. Sad napuštati nešto da bi se išlo gotovo nepoznatim smjerom bilo bi jednako odustajanju od borbe za naslov/bodove nebitno o kojoj se ekipi radi.

Što se tiče promjena, trebali bi mijenjati nešto kod ovjesa jer je zbog njega za dlaku izbjegnuta diskvalifikacija

slika
Matt_77
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Matt_77 »

Cuky je napisao/la:nemoj me uzimati za riječ jer je to moja pretpostavka:
moje je mišljenje da ovisno o položaju ovog prekidača elektronika drukčije regulira rad diferencijala te prijenosa u cijelini te tako kontrolira način na koji se snaga prenosi na kotače da bi se gume u pojedinom razdoblju njihova životnog vijeka što bolje iskorištavale, njihovo trajanje produljilo i vremena po krugu zadržala što konstantnija.
Isto tako, vjerojatno je ovaj lijevi dio, nakon što prođe ovu točku "extreme rain light", namjenjen za istu ulogu ali za mokre postavke, tj. za intermediate i wet gume te je na tim postavkama ujedno aktivirano i svijetlo otraga da bi bolid bio vidljiviji u mokrim uvjetima

EDIT: Scarbsova analiza RB-ovog stražnjeg dijela
Link
Da, vjerojatno se tice elektronike i diff-a, a ovaj pod je (opet) zanimljivo Neweyevo rjesenje...al nije valjda da donosi sekundu po krugu, nadam se (kao i Sam Michael i ostak Mclarena, Ferrari i svi drugi timovi)da je to bilo do staze
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Cuky je napisao/la: Ferrari bi jako teško ovo mogao kopirati pošto bi to zahtjevalo redizajn ispuha, hlađenja i zapravo cijelog unutrašnjeg dijela bolida. Također, zahtijevalo bi novi crash test zbog toga što je drukčije pozicioniran sigurnosni dio za zaštitu kokpita, a trebalo bi promijeniti i krila pošto su optimizirana za drukčiji protok zraka.
Makar mislim da nema puno smisla kopirati ovo, za bilo koju momčad, tokom ove sezone. Sad napuštati nešto da bi se išlo gotovo nepoznatim smjerom bilo bi jednako odustajanju od borbe za naslov/bodove nebitno o kojoj se ekipi radi.
Yap, ovo bi eventualno upalilo da se išlo ovim putem prije Mugella. Sada vise nema smisla a buduci da ovaj ispuh pokazao se dovoljno dobrim treba usmjerenje razvoja prebaciti na druge dijelove bolida.FW, RW sidepodovi dugo nisu vidjeli update.

Jedino što je zanimljivo da je Ferrari imao odličnu bazu za napraviti ovakav tunel sa orginalnim exhaustom sa starta sezone. Sa onim dugačkim krajnje straga postavljenim Acer ductovima mislim da bi prostora bilo za RB izvedbu

slika

slika

Sad još kad je Neweyu ovaj prostor ispod ducta na Ferrariju dao inspiraciju :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ferrari nije mogao, Ferrari je to napravio samo u puno većoj mjeri. Kvaka je u tome da su u RB-u htjeli razdvojiti struju zraka koja ide preko bokova i koja zajedno sa ispuhom ide na rub diifuzora od one koja ide oko bokova. U Sauberovoj verziji ovog ispuha se te dvije struje zraka pri dnu bokova skroz otraga križaju te je teže usmjeriti kako žele. Oni žele ispuh i zrak koji ide preko bokobva usmjeriti na rub difuzora da bi postigli efekt prošlogodišnjeg EBD-a, dok istovremeno žele zrak koji ide oko bokova usmjeriti prema središnjem dijelu difuzora kako bi tlak zraka iznad bio što veći te time razlika u tlaku iznad i ispod veća što donosi veći downforce. Zbog križanja tih dviju struja zraka ova koja je dolazila sa boka je "gurala" ovu koja dolazi odozgo te osim što je ovu tjerala od ruba difuzora ona je u isto vrijeme gubila svoju energiju i nije išla skroz prema sredini koliko su to htjeli. Sa ovim tunelom oni su te dvije struje zraka odvojili, tako da sada prema središnjem dijelu difuzora zrak ide kroz tunel, a ovaj odozgo preko ovog mostića nesmetano ide prema rubnom dijelu difuzora.

Kod Ferrarija su te dvije struje zraka odvojene samim položajem ispuha, kako u prvotnoj verziji tako i sada.

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Christian Horner objašnjava kako u momčadi vlada prava idila između njihova dva vozača i da nije zabrinut već sretan zbog odnosa punog poštovanja između dvije njihove perjanice...odbacuje bilo kakve spekulacije oko "zle krvi" koja bi kao trebala biti nakon "incidenta" iz 2010.godine...članak je samo nastavak "sage" nakon produživanja ugovora Australcu...HORNER
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Red Bull under investigation by the FIA for illegal engine mapping - aka off throttle blowing of the diffuser. A tough one for stewards
- http://i48.tinypic.com/3142yhz.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
A znamo šta bi značilo kršenje tehn.pravilnika...
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

gringo73 je napisao/la:
Red Bull under investigation by the FIA for illegal engine mapping - aka off throttle blowing of the diffuser. A tough one for stewards
- http://i48.tinypic.com/3142yhz.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
A znamo šta bi značilo kršenje tehn.pravilnika...
Evo malo opširnije http://www.autosport.com/news/report.php/id/101403" onclick="window.open(this.href);return false;

Horner opet glumi proljeće. Ali već svi znamo da će ishod biti isti: tresla se brda, rodit se neće niti miš.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

kako mi idu na zivce,trebalo bih ih iskljucit pa da im nikad vise ne padne na pamet tako nesto-fuj prevaranti....al ko sto kaze kolega @Slash nista od toga...
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Navodno su diskvalificirani, NAVODNO.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

King...gdje si nasao to??
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Alonso-champ je napisao/la:King...gdje si nasao to??
Piše se po netu. ali nije to ništa službeno.
"accusation is throttles are more open than should be for given torque, so more air blowing thru exhausts, so more downforce"
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Special metting with Red Bull Racing delegates and stewards started half hour ago [10:00 GMT]
bojim se da nece bit nista,izmuljat ce oni nesto...

Some rumors that FIA knew about RBR maps before Germany. It's not the first warning..
pazi to.....
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

da je to McLaren ili Mercedes već bi ih diskvalificirali, da je Ferrari već bi bila novčana kazna...ali to je RB pa za njih nema kazne jer oni smiju sve

slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Alonso-champ je napisao/la:
Special metting with Red Bull Racing delegates and stewards started half hour ago [10:00 GMT]
bojim se da nece bit nista,izmuljat ce oni nesto...

Some rumors that FIA knew about RBR maps before Germany. It's not the first warning..
pazi to.....
Znalo se već nakon Valencije...

Red Bull je upozoren da to ne smije imati u Silverstoneu pa su imali i u Silverstoneu... Očito je FIA-i dosta tih njihovih sranja.
Avanti FER, Avanti!!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evo ti poštenja....
Autosprint says on twitter that it's almost certain that Red Bull will be forced to start from the pitlane.

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Ova ekipa se iz dana u dan sve više i više gadi. Stvarno sramota za sport od prvog dana postojanja.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Cuky je napisao/la:Evo ti poštenja....
Autosprint says on twitter that it's almost certain that Red Bull will be forced to start from the pitlane.
hahahaah,ovo je smijesno,kako ih nije sramota,pa ja bi poludio da sam umjesto Domenicalija ili Whitmasha ili Buliera....
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Bulier ne može poluditi jer je RB sada tvornička momčad Renaulta, a RB i Lotus koriste iste motore...znači, ako on poludi samo svojoj ekipi može gore napraviti

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Cuky je napisao/la:Bulier ne može poluditi jer je RB sada tvornička momčad Renaulta, a RB i Lotus koriste iste motore...znači, ako on poludi samo svojoj ekipi može gore napraviti
pa onda i Lotus koristi tu prljavstinu....ili?
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ne mora značiti. Ipak je RB tvornička momčad i ako ima kakva prednost sigurno neće dati suparniku...

btw, evo jedan zanimljiv citat sa f1technical foruma
http://www.autosport.com/news/report.php/id/101403

I quote Horner, "I'm not aware of any irregularities. The result was declared after qualifying."

This is like one of those moments when Snape should say, "Don't lie to me"

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Off throtle se dao čuti od usrane Valencije.
Ovaj Horner na skyu, hahaahahahhaah. Koji smrad
Alonso-champ
Veteran
Veteran

It seems paddock talk suggests Red Bull won't walk away from this lightly
daj Bože....
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Dero je napisao/la:Off throtle se dao čuti od usrane Valencije.
Ovaj Horner na skyu, hahaahahahhaah. Koji smrad
Baš me zanima koji su to oni razlog prezentirali sucima ZAŠTO je to u biti legalno.
Onda je ono u Španjolskoj za Lewisa bila viša sila -.-'.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Odgovori