Formula 1 team - Williams Racing [FW44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
KRgirl01
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Kimi Raikkonen
Kontakt:

Re: Formula 1 team - Williams

Post Postao/la KRgirl01 »

Maldonado radi probleme na stazi, ali zato njega prije uočavaš na stazi za razliku od Senne. Ne samo zbog sudara i incidenata na stazi, borbeniji je.
Kimi Räikkönen
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

K1M1 je napisao/la:
Armanini je napisao/la: senna mi je skroz simpa lik, al on vozi za gust, nema nekih ambicija i buducnosti..
da mi je znat otkud ti ovo, svi oni imaju ambicije i žele pobjediti ili postati prvaci jedan dan, nitko ne vozi samo da bi kružio i guštirao..
varas se.. nije ista (ni blizu) ambicija recimo jednog grosjeana pred kojim je karijera i recimo webbera koji je na zalasku..
takodjer nije ista ambicija grosjeana i kimija.. nije ista ambicija nit schumija il rosberga..

sto se tice senne on je tu jer moze bit.. i za 2 godine ga vise nece bit..
K1M1 je napisao/la:
Armanini je napisao/la: kova je dobar vozac, samo eto, nije bilo u pravo vrijeme.. slicno kao grosjean u renolu, a vidi ga sad..
ne možeš to spoređivat, grosjean je uletio usred sezone, u bananu od bolida, bez ikakvih testiranja... kova je imao cijelu sezonu iza sebe..
ja ne vidim razloga zašto bi on završio opet u nekoj dobroj ekipi, svoju priliku je imao, nije se dokazao i bok.. malo koji vozač dobije drugu šansu za tako nešto, a puno ih je koji ne dobiju ni prvu, a zaslužuju je. ;)

ne dizem ja kovu u nebesa, samo kazem da ga se pogresno dozivljava..
ovo sto pises za caterham i stoji i ne stoji..
utrke same po sebi nemaju puno znacaja jer su vecina ispadanja uzrokovana kvarovima ili nekim izletom.. pogledaj utrke gdje nije bilo nekih problema i vidi da je kova redovno ispred..
a poredit ga mozes slobodno sa petrovom jer se petrov nesto i iskalio i lani je pokazao da nije truba od vozaca i sasvim je ok za usporedbu..
a i da kova ne valja sigurno ne bi dobio 5godisnji ugovor i super solidnu placu..

maldonao radi probleme (trkace incidente i pokoji namjerni na kakvom treningu :)
senna radi probleme koji su njegova krivica i podosta je utrka nekom unistio.. kazem senna mi je simpa lik, na nekim stazama ima brzinu i odvezao je par vrlo dobrih utrka, al mislim da je pastor jaci vozac..

gore agrument kako je pastor imao srecu jer je imao konkurentan bolid za pobjedu necu komentirat jer veci lol nisam procitao duuugo..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:gore agrument kako je pastor imao srecu jer je imao konkurentan bolid za pobjedu necu komentirat jer veci lol nisam procitao duuugo..
samo sam čekao da netko ovo komentira. Ali mislim da je to ništa drugo nego sreća jer je to jedina utrka na kojoj je Williams bio koliko-toliko konkurentan. Ostalo je sve bio u sredini...nešto kao Ferrari u Silverstoneu prošle godine. Jedna lasta dala pobjedu. A Senna je i u toj utrci bio na putu za bodove pa su se on i Schumacher malo zaratili.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kuzis koliko to nema smisla? :)

pastor je imao srecu jer je imao bolid za pobjedu, a senna? bio je na putu za bodove.. ajde neka.. on nije imao srecu i bolid za pobjedu?

kuzim sto si mislio, al nema bas smisla :)

ok, pastor ima prednost jer vozi svaki petak, dok senna ne..

neznam, meni je narastao kada nije cuvao odlicno 6. mjesto (ako se jos dobro sjecam) vec je isao na "sve ili nista", slicno kao lewis lani kada je u zadnjem krugu prokockao 3. il 2. mjesto.. i to se trazi.. jbte cuvanje 10-og mjesta..
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Maldonado mi ne izgleda kao netko tko bi mogao srediti glavu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nisam ja nigdje rekao da je Pastor spor vozač. Samo sam rekao da ekipe kao Williams danas više trebaju vozače koji će svaku utrku donijet 3-4 ili više bodova nego vozača koji će jednom 25 i onda ostatak sezone ništa. Da je Pastor samo malo pametnije vozio ove sezone (kvarove ne računam) imao bi sada 52 boda umjesto 29 (8 u Australiji i 15 u Valenciji). Tu još nisam računao sudar u Monaku jer je tada bio izvan bodova, kao ni puknuće gume u Bahrainu na koje nije imao utjecaja. Drugo da je u ekipi koja se bori za naslov, zapne otraga pa se onda probija naprijed da što manje bodova izgubi u odnosu na konkurenciju. Ali ponavljam, Williamsu, koji ne pliva u novcima, svaki je bod važan i prosipat iste zbog nerazmišljanja je nešto što takvoj ekipi ne treba.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Samo sam rekao da ekipe kao Williams danas više trebaju vozače koji će svaku utrku donijet 3-4 ili više bodova nego vozača koji će jednom 25 i onda ostatak sezone ništa.
a da? tko te to izlagao?

williamsu ta pobjeda znaci neusporedivo vise nego 2 boda svaku utrku.. neusporedivo vise..

isto tako borba za top5 kroz cijelu utrku i kad zavrsi odustajanjem znaci vise nego voznja na 9. mjestu cijelu utrku..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

na kraju prvenstva se novce ne dobiva za dojam nego za poziciju u poretku konstruktora...tom logikom bitniji je konstantan vozač. A ako Maldonado ne pobjedi slučajno još koju utrku ili završi na podiju Senna će sigurno biti ispred njega u poretku

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

yep, al ne financiraju i ne egzistiraju momcadi od novaca koje im da bernie (osim 3 momcadi) vec posluju zahvaljujuci sponzorima..
a sponzore i poslovne partnere je jako tesko nac ukoliko nemas nes konkretno za pokazat..
kao i sve ostalo sto egzistira na temeljima marketinga bitna je promidzba, u f1 je to i vrijeme koliko se bolid vrti na ekranima..
williams je ove godine bio jaako puno u kadru i jaaako se puno pricalo o williamsu sto im je napumpalo vrijednost prilicno.. ne zahvaljujuci senni, vec zahvaljujuci pastoru..

a williams ionako zaradjuje od prodaje kersa po raznim serijama :)
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

K1M1 je napisao/la:
Kenny je napisao/la:istina je to što kažeš da je sad u Caterhamu dobar, ma neznam ni sam šta da kažem
ovo mi je isto zanimljivo, kako sad svi misle da je hekki odličan i fenomenalan. Kako vi znate kolko je taj caterham dobar bolid? Možda je baš caterham bolji nego što se misli, a hekki slabiji.. :) Uostalom nije ni da nešto dere Petrova baš (kvale 7:2, utrka 4:4)
To nikad nećemo znati jeli Caterham brži od ovoga što su pokazali, ali možemo usporedit ta 2 vozača, neznam kako je kod njih bilo sa kvarovima, ali u trci su podjednaki po ovome

GP2 nisam pratio kad su Maldonado i Senna vozili tamo, vožnje u nižim serijama znače svašta i ništa jer koliko sam ja čuo Frentzen je rasturo Schumachera u nekim nižim serijama, a u F1 mu nije ni do koljena bio, a moguće da je tako i sa ova 2 vozača
Cuky je napisao/la:Nisam ja nigdje rekao da je Pastor spor vozač. Samo sam rekao da ekipe kao Williams danas više trebaju vozače koji će svaku utrku donijet 3-4 ili više bodova nego vozača koji će jednom 25 i onda ostatak sezone ništa. Da je Pastor samo malo pametnije vozio ove sezone (kvarove ne računam) imao bi sada 52 boda umjesto 29 (8 u Australiji i 15 u Valenciji). Tu još nisam računao sudar u Monaku jer je tada bio izvan bodova, kao ni puknuće gume u Bahrainu na koje nije imao utjecaja. Drugo da je u ekipi koja se bori za naslov, zapne otraga pa se onda probija naprijed da što manje bodova izgubi u odnosu na konkurenciju. Ali ponavljam, Williamsu, koji ne pliva u novcima, svaki je bod važan i prosipat iste zbog nerazmišljanja je nešto što takvoj ekipi ne treba.
Pa ako je mogao da ima 52 boda znači da je brz vozač, u Valenciji je isto mogo da bude 3 da se nije slupo sa Hamiltonom, a neka još koju trku do kraja sezone bude među prva 4 mislim da će ga Senna teško stić. Maldonado ima brzinu, a nadam se da će malo pametnije vozit i skupit bodove da stignu Sauber

Ovo za vrjednost Williamsa se da vidit na njihovom sajtu, negdje ima kolika im je vrjednost dionice
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Armanini je napisao/la:yep, al ne financiraju i ne egzistiraju momcadi od novaca koje im da bernie (osim 3 momcadi) vec posluju zahvaljujuci sponzorima..
a sponzore i poslovne partnere je jako tesko nac ukoliko nemas nes konkretno za pokazat..
kao i sve ostalo sto egzistira na temeljima marketinga bitna je promidzba, u f1 je to i vrijeme koliko se bolid vrti na ekranima..
williams je ove godine bio jaako puno u kadru i jaaako se puno pricalo o williamsu sto im je napumpalo vrijednost prilicno.. ne zahvaljujuci senni, vec zahvaljujuci pastoru..

Valjda su si zato i zapalili boks. I puno se više pričalo na početku sezone o Senni u Williamsu nego o Maldonadu. Da ne velim koliko je sponzora donio.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Dani je napisao/la:
Armanini je napisao/la:yep, al ne financiraju i ne egzistiraju momcadi od novaca koje im da bernie (osim 3 momcadi) vec posluju zahvaljujuci sponzorima..

Valjda su si zato i zapalili boks. I puno se više pričalo na početku sezone o Senni u Williamsu nego o Maldonadu. Da ne velim koliko je sponzora donio.
O Senni se pričalo zbog nekih rezultata, ili prezimena? Donio je sponzore, ali jel bolje da imaju te sponzore, ili dobre rezultate, pa će s tim doć i sponzori?
Meni je bolje da imaju rezultate, jer kad tad će Senna otić iz tima, a s njim i sponzori, a kako onda dalje sa lovom?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Cuky je napisao/la:sretno je to što je na toj utrci Williams nekim čudom bio konkurentan...jedino na toj
da ferrari se ferrari nekim čudom nije oporavio ove godine, daleko bi vam naslov bio.... decko je iskoristio priliku koja mu se pruzila, nikakva sreca to nije bila.....
McLaren u <3
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

odlična vožnja senne danas, pastor opet po starom, ali i da nije dobio taj drive thru nebi došao do bodova danas jer je bio spor..
Cuky je napisao/la:jbt, ako ne računaš pobjedu Maldonada Senna 24-4 Maldonado...ubija ga Senna
istina, al pobjeda se itekako računa. :)
zanimljivo mi je da je maldonado osim te pobjede osvojio bodove još u samo jednoj jedinoj utrci, dok je senna bio čak 6 puta u bodovima.
bez obzira na pobjedu razlika je sad samo 5 bodova, al ako senna nastavi s ovakvim vožnjama kao danas samo je pitanje vremena kad će ga stić. ;)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

i na kraju će opet on biti taj koji će dogodine morati svoje mjesto ustupiti Botasu...ili je Bottas?

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:i na kraju će opet on biti taj koji će dogodine morati svoje mjesto ustupiti Botasu...ili je Bottas?
Maldonado je brži od Senne, često je bio puno brži od Senne, ali ga je stajalo boljih rezultata to da netaktizira nego odma ide napadat, ako to sredi bit će dobar, Senna pored Maldonada ispada da stalno skuplja bodove i zbog tih Maldonadovih sudara se može reć da nije puno slabiji. Nadam se da će do kraja sezone skužit da nekad treba i pričekat par zavoja i onda ić prestizat, a ne čim mu se ukaže prilika, pa kako prođe. Ovaj Finac je Bottas
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Stvar je u tome da Maldonado to neće naučiti, jer da je pametan to bi već naučio u dosadašnjem tijeku karijere. Nije on neki balavac od 12 godina koji se želi dokazivat i pucaju ga hormoni. On je čovjek od svojih 27 godina i već bi trebao znat neke stvari...
Žalosno je samo da će Senna završiti na kraju sezone bolje od njega i svejedno će dobiti nogu

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:Stvar je u tome da Maldonado to neće naučiti, jer da je pametan to bi već naučio u dosadašnjem tijeku karijere. Nije on neki balavac od 12 godina koji se želi dokazivat i pucaju ga hormoni. On je čovjek od svojih 27 godina i već bi trebao znat neke stvari...
Žalosno je samo da će Senna završiti na kraju sezone bolje od njega i svejedno će dobiti nogu
Zašto si tako siguran da će Senna otić na kraju sezone?
Pogledaj da se i Hamilton malo smirio ove sezone, tako da nije sve nemoguće. Meni bi najbolje bilo da u tim dovedu oba vozača koji su bolji od sadašnjih, jer jedan može pokazat da je ovaj sad bolid brz, ali nezavrši svaku trku i to ga stoji dosta bodova, da je Maldonado završavo trke mislim da bi bili ispred Saubera, a Senna jednostavno nije brz, tako da se s takvim vozačima se nemože puno toga postić
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Zato jer je Bottas dobio priliku ove sezone već 6 puta u petak, svaki put u Senninom bolidu. Senna bi sigurno bio sigurniji u sebe na nekim stazama da je imao tih sat i pol koje je Bottas odradio. JEdnostavno Bottas se čini jako dobar vozač i po količini vožnji koje dobiva teško je ne povjerovati da na njega računaju za slijedeću sezonu. Između Maldonada i Senne, bez obzira na rezultat na kraju sezone, Maldonadu dajem prednost čisto zbog političkog zaleđa...ako je uspio ishiodit da se poništi zabrana nastupa u Monaku koju je dobio onda mu izgurat Sennu iz momčadi nebi trebalo biti problem

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Kenny je napisao/la:Senna jednostavno nije brz, tako da se s takvim vozačima se nemože puno toga postić
Daj molim te ne baljezgaj, si ti gledao jučer utrku uopće? Bio je možda i vozač utrke jučer, da ne govorim da je bio više od pola sec brži od maldonada kroz utrku i kroz cijeli vikend, isto tako ti preporučam da pogledaš maleziju (gdje je došao sa zadnjeg na 6. mjesto), kinu također... Problem je u tome što maldonado u svaki vikend u startu ulazi sa stotinjak kilometara više jer ovaj mora odsjedit 1. trening, a bez obzira na to senna je konstantniji i bolji..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

mislim da oni najvise variraju po stazama..
senna je na nekim stazama odlican i zna odvest odlicnu utrku..

pastor je .. :) pastor.. precrtani montoya..

super su mi sad zanimljivi njih dvoje..
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Razlika je u tome, da je Senni ovo prva sezona u Williamsu, Maldonadu je druga. Senna ima peh da nikako dočeka jednu sezonu u istoj ekipi.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

K1M1 je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Senna jednostavno nije brz, tako da se s takvim vozačima se nemože puno toga postić
Daj molim te ne baljezgaj, si ti gledao jučer utrku uopće? Bio je možda i vozač utrke jučer, da ne govorim da je bio više od pola sec brži od maldonada kroz utrku i kroz cijeli vikend, isto tako ti preporučam da pogledaš maleziju (gdje je došao sa zadnjeg na 6. mjesto), kinu također... Problem je u tome što maldonado u svaki vikend u startu ulazi sa stotinjak kilometara više jer ovaj mora odsjedit 1. trening, a bez obzira na to senna je konstantniji i bolji..
Da gledao sam istina je da je Senna na toj trci bio brži, na kraju se slažem s Amaninijem da im varira od trke do trke ko je brži, ali se da primjetit da Pastor kada je brz stvarno je brz ima 1 pobjedu, da nije u Valenciji bilo sudara sa Hamiltonom bio bi 3, u Australiji je bio 4, ili 5 prije sudara, a čini mi se da ima još neka trka na kojoj je bio malo bolji, dok Senna ima najbolje 6, ili 7 mjesto istina je da Senna redovno nevozi 1 trening, ali pogledaj da i u Force Indiji često na 1 treningu vozi Bianchi, pa nema tolike razlike među njihovim vozačima

EDIT: Jel neko zna do kada Senna i Maldonado imaju ugovor?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Williamsova sjedalica za majmuna
SLIKA

slika
spacedoc