Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Red Bull Racing

Post Postao/la Cuky »

Kako nisu krivi? Najviše je njihova krivica jer su uopće radili nešto što je zabranjeno. Ostatak krivice je na debilima iz FIA-e kojima druge ekipe moraju pojašnjavati njihova pravila...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:Kako nisu krivi? Najviše je njihova krivica jer su uopće radili nešto što je zabranjeno. Ostatak krivice je na debilima iz FIA-e kojima druge ekipe moraju pojašnjavati njihova pravila...
Čuj nije njihova krivnja da su taj bolid mogli vozit do sad, nego od FIAe, oni su tu da pregledaju bolide i ako vide da nijne po pravilima dizajniran da ih diskvalificiraju, upozore da taj dio bolida nije legalan
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Sljedece je pitanje da li CW treba snositi odgovornost za sranje koje pravi.Nesto je je deklarirao kao legalno sad postaje ilegalno.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Alonso Fernando je napisao/la:Sljedece je pitanje da li CW treba snositi odgovornost za sranje koje pravi.Nesto je je deklarirao kao legalno sad postaje ilegalno.
Nije mu prvi put da zasere. RBR bi trebao tužiti njega, a trebale bi i ostale momčadi kojima je on nešto odobrio, a onda kasnije FIA zabranila. To je igranje s vremenom i novcem momčadi.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

I milijunima ljudi koji prate sport. Gade mi se.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

One and only je napisao/la:
Alonso Fernando je napisao/la:Sljedece je pitanje da li CW treba snositi odgovornost za sranje koje pravi.Nesto je je deklarirao kao legalno sad postaje ilegalno.
Nije mu prvi put da zasere. RBR bi trebao tužiti njega, a trebale bi i ostale momčadi kojima je on nešto odobrio, a onda kasnije FIA zabranila. To je igranje s vremenom i novcem momčadi.
Ko je uopće taj čovjek? znam da je direktor trke, ali koje on znanje ima? jer ipak ovo nije prvi put da se tako nešto desi njegove odluke oko legalnosti znaju trajat i par trka, pa da proglasi određeni dio nelegalnim, ili legalnim, isto tako zna dopustit neki dio da se razvija i onda mu prdne da ipak to nije legalno. Djeluje mi ko da je dobio preko veze posao :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ljudi vi krivo gledate. CW nije taj koji nešto proglašava legalnim ili nelegalnim. On je "samo" direktor utrke i on često da svoje mišljenje, ali FIA-ina tehnička komisija je ta koja nešto proglašava legalnim ili nelegalnim. Uostalom, članovi te komisije i pregledavaju bolide na stazi

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Onda ništa nije pretjerano čudno za te odluke :biggrin:
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

da se pita CW-a mislim da bi bolidi bili barem 2 sekunde po krugu brži nego što jesu, jer njega što god pitaš je legalno :D

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Cuky je napisao/la:Kako nisu krivi? Najviše je njihova krivica jer su uopće radili nešto što je zabranjeno. Ostatak krivice je na debilima iz FIA-e kojima druge ekipe moraju pojašnjavati njihova pravila...

ako nesto nije proglaseno nelegalnim onda je legalno..
simple as that..
2 naslova su dobili tako, sad se konacno malo stvari mjenjaju..

iskoristavanje rupica i natezanje pravila je upravo ono sto je only way zadnjih podosta godina..
tko vise nategne i pronadje nacin kako zamaskirati nesto sto je izvan granica ima prednost.. kako rbr tako i brawn..
raspored snaga bolida se raspodjeljuje u foteljama (na jahtama cesto)..

nista novo nista za cudjenje.. da je pederski - jest itekako, al trebali ste se vec naviknut na to..
rFactor F1 HR server Info
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:da se pita CW-a mislim da bi bolidi bili barem 2 sekunde po krugu brži nego što jesu, jer njega što god pitaš je legalno :D
hahaha, dobar zaključak, znači CW-a u FIAu i njegove ljude, a Alain Jones da bude sudac na trci i imamo dobru F1
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

opa!
"Red Bullova podnica proglašena ilegalnom!
FIA PROMIJENILA ODLUKU"
niakakva kazna, samo promjena do iduće trke...
Samo neka se trkaju.
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

dmarijon je napisao/la:opa!
"Red Bullova podnica proglašena ilegalnom!
FIA PROMIJENILA ODLUKU"
niakakva kazna, samo promjena do iduće trke...
Jutro i tebi ;)
dmarijon
Legenda
Legenda

Da. Sad vidim da cijeli dan pišete o tome... a na gp1 site-u vijest ko da je od prije pol sata je prikazali :)
Koliko su time mogli uopće dobiti po krugu?
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

vjerojatno ne puno, oko desetinke najviše. Ta rupa im je najviše utjecala na smanjenje draga kojeg stvara stražnja guma (znači malo veći top speed) i na stabilnost u početnoj fazi kočenja, pošto zrak koji ide kroz tu rupu usmjerava zrak koji ide oko gume da se sa njime pokuša "zatvoriti" difuzor (nešto slično kao sa EBD-om) što, ako se uspije znači više downforcea pri velikoj brzini (kakva postoji u početnim fazama kočenja, prije nego bolid uspori dovoljno da se efekt izgubi)

slika
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

znači:ako sam dobro shvatio.bolid red bulla je totalno nelegalan na gridu.ali pošto se niti ijedna momčad nije službeno žalila nema kazne bez obzira što je bolid takav nelegalan osvajao bodove,utrke i pobjede.nema kazne.
zdrave pameti razmišljam.red bull je napravio nelegalan bolid koji je bio u prednosti nad ostalim bolidima,osvojili bodove i netko je primjetio (mclaren,ferrari,mercedes GP) da podnica nije u skladu sa pravilima.uložit ćemo protest ali se nečemo žaliti.jer ako se budemo žalili onda može doći do neželjene reakcije.ono đubre od charlia je prvo rekao da je sve OK pa onda da nije OK (malo čemo piškiti malo kakiti).tko je tu lud.normalno ovi u red bullu su mirne glave prešli preko svega sad će opet nešto implementirati (naravno bit će (ne)legalno do singapura) i onda će se netko sjetiti da imaju dizalicu u prednjem krilu.nešto razmišljam pa hebote mi smo na ovom forumu pametniji nego pola grida formule 1 jer ima tri godine tupimo kako je red bull nelegalan bolid.stvarno svašta.
mislim da je ovim potezom formula1 počela polako i sigurno tonuti u očima navijača.usudio bi se napisati početak kraja.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

A dobro, ne trebam,o biti baš toliko ogorčeni. Možda samo Red Bull prednjači kad se radi o igricama na rubu pravila. Ni meni nije jasno zašto se nisu i službeno žalili.. nevjerojatno. Mislim, to je natjecanje, šta se boje da oni iz Red bulla više neće s njima na kavu?
Čim se to toliko otegla ta priča znači samo jedno. I je i nije nelegalno. Ali ipak malo više je. Puno je stvari na bolidima koje su blizu, samo su - malo više prema legalnom
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

na stranim forumima, posebice f1technical koji pratim redovito, počelo se nagađati da je RB možda namjerno napravio nešto nelegalno jer nisu uspjeli postići efekt na tom dijelu koji su postigle druge ekipe koje imaju legalne podnice. Mislili su da će uspjet možda izvuć da se potpuno bilo kakav otvor u tom dijelu zabrani. Navodno, to je ono što je Ferrari napravio prošle godine sa prednjim krilima kad su Ferrarijeva mahala kao krila ptice te tako doveli do toga da se postrože testovi za fleksibilnost prednjih krila. To su, naravno, špekulacije forumaša, ali je svejedno zanimljivo...

Inače, o ovom krilu Ferrarija pričam..

slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Znam da i Ferrari i Sauber imaje te proreze u podnici.U red bullu su otisli extremno ,ali me zanima da li ce i ostali timovi morati
zacepiti te proreze.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Cuky je napisao/la:vjerojatno ne puno, oko desetinke najviše. Ta rupa im je najviše utjecala na smanjenje draga kojeg stvara stražnja guma (znači malo veći top speed) i na stabilnost u početnoj fazi kočenja, pošto zrak koji ide kroz tu rupu usmjerava zrak koji ide oko gume da se sa njime pokuša "zatvoriti" difuzor (nešto slično kao sa EBD-om) što, ako se uspije znači više downforcea pri velikoj brzini (kakva postoji u početnim fazama kočenja, prije nego bolid uspori dovoljno da se efekt izgubi)
ne previse, desetinku najvise??? hmmm vettelov pole u bahreinu je bio za 0,098 brzi od Hamiltonovog, a vettel je cijelu utrku vodio borbu s kimijem?? ovoj sezoni , u ovakvoj izjednacenosti je svaka tisućinka bitna.....
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

neće iz razloga što nisu rupe nego upravo to, prorezi. Zapravo, onako kako je to kod Ferrarija i Saubera zapravo ispada da je to rub podnice...a taj "prorez" koji omogućava da Ferrarijeva podnica bude legalna je navodno toliko velik da jedva list papira prođe...ali nije spojeno, rub je otvoren i to je legalno...čudna su ta pravila zadnjih godina...

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Može savjet? okanite se f1 politike, upalite moto2 i uživajte :)
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

lijepo od tebe za savjet, ali mene ne interesiraju toliko 2 kotača...

slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

dmarijon je napisao/la:Može savjet? okanite se f1 politike, upalite moto2 i uživajte :)
Kako si pogodio?GledamGP2 s laptopom u krilu,kava,..zivot.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Marko played down the significance of the FIA directive and said it would have no impact on Montreal form.

"We had not planned to use this floor in Montreal anyway," Marko said. "We had prepared a different configuration using a flat version of the floor. Therefore we do not need to modify the cars in Canada."

He insisted the FIA decision was not just a ruling against Red Bull, saying: "This concerned other teams too, not only RBR."

Red Bull had used the floor in question in the Bahrain, Spanish and Monaco GPs. The team is the only one to have taken more than one victory so far this year and currently holds a 38-point constructors' championship lead. Drivers Sebastian Vettel and Webber are equal second in the standings, three points behind leader Fernando Alonso.

Marko added: "We are not disturbed in our race preparation by this decision."
Link
slikaslikaslika
Odgovori