MotoGP/WSBK/MotoE

Forum za ostale auto-moto sportove

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: MotoGP/WSBK

Post Postao/la gringo73 »

Super u bile Moto3 i Moto2 trke, MotoGP i ne baš... Moto3: odličan početak sezone za Fenatija. Za Moto2, odmah za vrijeme prijenosa trke (na motogp.com) G.Emmet je rekao da će pobjednik biti Espargaro, bez gledanja u pravilnik - znalac! :thumbup: Komentatori na SpTV nisu znali za pravilo, kao ni ja dok ga nisam pročitao...ali zadovoljan, jer sam igrao na pobjedu Espargara (koeficijent 7.00) ;) Kod MotoGP sve mi je nekako "očekivano", jedino mi Spies nije jasan?! Yamaha nije problematičan motor i onakve vožnje su baš jadne, kao što je i on to izjavio.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Jesu, super su Moto2 i Moto 3. Ali Moto Gp... spala knjiga na "3 slova". Nadam se da će se i ostali umiješati u vrh.
Samo neka se trkaju.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

ja sam pogledo moto2, a moto gp sam zaspao pred kraj i nije mi se dalo pogledat..
prvih krug dva je bila utrka i odlicna zapravo, al to je bilo to..

sva sreca na wsbku, tamo bude uvijek zanimljivo..

kao i zadnje cudne utrke na assenu..
rFactor F1 HR server Info
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Armanini je napisao/la:ja sam pogledo moto2, a moto gp sam zaspao pred kraj i nije mi se dalo pogledat..
prvih krug dva je bila utrka i odlicna zapravo, al to je bilo to..

sva sreca na wsbku, tamo bude uvijek zanimljivo..

kao i zadnje cudne utrke na assenu..
Da, da Assen je bio super. Ovaj vikend je druga WSBK poslastica - Monza! Malo je nezgodno što se poklapa s Estorilom...
WSBK - Monza
Race 1 - 12:00
Race 2 - 15:30

MotoGP - Estoril
Moto2 - 12:20
MotoGP - 14:00
Moto3 - 15:30

Čitam neke izjave da će Rossi od danas koristiti Haydenove postavke Ducatija te svoj stil vožnje prilagoditi motoru, a ne obrnuto. Isto tako odustaje od podešavanja Duca da bi bio sličniji Hondi/Yamahi, i ide na tipične Ducatijeve postavke. Nešto je koristio i prošlu trku, i rekao da je zadovoljan....a vidit ćemo. ;)
Mala napomena: da bi navukli što više posjetitelja, ovaj vikend cijena karata u Estorilu je bezobrazno niska; od 2 - 20eura!!! :shock:
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

gringo73 je napisao/la:
Čitam neke izjave da će Rossi od danas koristiti Haydenove postavke Ducatija te svoj stil vožnje prilagoditi motoru, a ne obrnuto. Isto tako odustaje od podešavanja Duca da bi bio sličniji Hondi/Yamahi, i ide na tipične Ducatijeve postavke. Nešto je koristio i prošlu trku, i rekao da je zadovoljan....a vidit ćemo. ;)
Mala napomena: da bi navukli što više posjetitelja, ovaj vikend cijena karata u Estorilu je bezobrazno niska; od 2 - 20eura!!! :shock:

ma meni je to sve skupa cudno i zbunjeno.. rossiju stalno mjenjaju setup prema haydenovom ducatiju, pa vrate na pocetno, pa neki mix, pa k..
pricali su tijekom zadnje utrke kako je alarmantno sto rossi kaze da ne moze nikako promjenit svoj stil voznje i prilagodit motoru i tu lezi citav problem.. (naravno odmah se javljaju pojedinci i strucno zakljucuju kako rossi vise nije na razini i kako mu je vrijeme za penziju)

ovo sto pises da su odlucili.. pa.. to i jest neka logicna odluka, al opet.. tim koji je oko rossija i situacija u kojoj su je isto kao sto je bilo u proslosti.. tako da se i svi zapravo cude zbog tog sto ne mogu poslozit stvari kako treba..

sto se tice karata.. :shock:
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

O Rossi s nevelikim zaostatkom. (u odnosu na prošlu trku). Čini se da ide na bolje... Sve miriše na dobre trke sutra.
Samo neka se trkaju.
dmarijon
Legenda
Legenda

Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

dmarijon je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=29EJpTzgNTg Sudar Edwards De puniet
I što je najgore Colin neće vozit danas već ide pod nož u Barcelonu, lijeva ključna kost. K**** sreća! :(
Jutros na warm-up Stoner je imao bolje vrijeme nego za pole position. =D>
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Odaaavno nije bila onako dosadna motoGP trka! A cijelu nedjelju upotpunila je ona blamaža s gumama u Monzi...katastrofa. Pirellijev komentar na optužbe da su oni krivci za sve. LINK
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

meni od cijelog vikenda jedini hajlajt checkino slepanje biaggia.. ono mi bilo lol..

a motogp.. jedino mi dvoboj unutar tech3 yamahe zabavan..
i spies mi je famozan.. imao sam neki feeling jos lani da on zna vozit samo po nekim stazama.. al ovo je smijeh..
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

gringo73 je napisao/la:Odaaavno nije bila onako dosadna motoGP trka! A cijelu nedjelju upotpunila je ona blamaža s gumama u Monzi...katastrofa. Pirellijev komentar na optužbe da su oni krivci za sve. LINK
Hehe opet Pirelli u priči o lošim gumama. Baš čudno.
Vrati se Rossi na Yamahu!
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Dani je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:Odaaavno nije bila onako dosadna motoGP trka! A cijelu nedjelju upotpunila je ona blamaža s gumama u Monzi...katastrofa. Pirellijev komentar na optužbe da su oni krivci za sve. LINK
Hehe opet Pirelli u priči o lošim gumama. Baš čudno.
Vrati se Rossi na Yamahu!
rossi na yamahu???? o daaaaaaaaaaaaaaa zelim tooooooooooooo!!!!! ;)
McLaren u <3
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Armanini, šta misliš di bi ga Rossi gurnio da je bio na Checinom mjestu? :D
Ma kad zbrojim sve što sam pročitao vezano za Monzu, ne mogu reč da je itko ili išta JEDINI krivac. Svi imaju udjela u tome; i Pirelli, i organizator (WSBK kao org), i vozači. I vrijeme ;) WSBK nema neko stalno"safety comm." tijelo koje bi imalo svoju ocijenu, već svaku trku imaju druge vozače koji odlučuju u slučaju sličnih problema. Ovu trku su bili Melandri (pad, potrebno vrijeme za vraćanje motora u vozno stanje), Biaggi (već komentiran)...čak je bila zafrkancija (i to bez znanja ovih činjenica) da se trke neće nastavit prije nego Biaggiju poprave motor, šta je bilo skoro pa istina. Nekorištenje intermedija mi ostaje enigma (a korištene su kod superstocka)...
Ne znam jest li pročitali koje je Hayden imao probleme? "Zbunjen" ECU! :) ECU je povezan i s GPS, i došlo je do toga da određene postavke motora (vezane baš za položaj na stazi) ne funkcioniraju kako su trebale. Poremetilo se kočenje motora zbog krivog lociranja, okretaji, ma skoro sve...fucking elektronika!
Za Spiesa postoje opravdanja za prve dvije trke; nekidan je objavljeno da je zbog onih padova za vrijeme vikenda, bio napuknut dio ispod sjedala, zbog čega nije mogao sjedit/vozit kako treba. Navodno je problem šasije (nije spec.uzrok) bio uzrok loše vožnje i u Jerezu. A u Estorilu je bilo sve na njemu, imao je izletanje i nakon toga je sve bilo kao u živom blatu. Što je više forsirao da bi se vratio, to je više griješio.
Daily Telegraph je u ponedjeljak/utorak bio objavio da se Rossi i Burgess povlače krajem godinu i idu u penziju, na grbaču radnih obveznika ;) Vale je to demantirao isti dan.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

haha gurnuo bi ga, al jedino mozda dole s motora :D

mene je zacudilo isto, al mozda i bolje, jer utrke po mokrom izgledaju smijeh.. koliko god da idu brzo, cini se kao da voze po magistrali i razgledavaju krajolik.. tek kad netko padne dobije se dojam brzine, kad leti pol km :)
i redovno vodeci padaju, koliku god prednost imali.. haslam and co..

ovo sto pises za ecu i gps.. jbte :) nisam nikad razmisljao da to tako radi, a u biti vrlo simple.. prema polozaju na stazi mjenjaju se presetovi postavki.. ludilo.. al dize mi se kosa na glavi kod same pomisli na ikakav e! u utrkivanju, a pogotovo kod motora..
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

WSBK - Donington, 1.trka - super za ubijanje nervoze prije početka F1 trke. ;)
Za drugu rku nisam uspio uhvatit doabr link, ali sam čitao komentare nakon trke...Kratki pregled, događaj dana je zadnji krug zadnji zavoj: Rea protiv BMW-a! #-o
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ček i smrad je dobio pobjedu za to? Koja koma od sudaca. Dajte te u f1 i Hamilton je ziher prvak svake godine.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

utrke su bile fantasticne..

obje kroz cijelu utrku borba 4 i povremeno 5 vozaca za prvo mjesto.. fantasticno..
prva pobjeda za bmw.. nekako bi mi bilo draze da je halsam prvu dobio jer je vozio strasno.. naravno nije mi krivo ni za melandrija :)
druga utrka jos bolja.. haslam je imao jedan izlet preko pjeska pri velikoj brzini, popratio ga je i biaggi, al ne toliko.. kontrolirao je motor i izgubio na kratko samo jedno mjesto...
i onda sok.. ovakvo sto se ne dogadja svaki dan.. umjesto pregrst bodova i dvostruke pobjede rea im oduzeo sve..

komentatori odnosno oni popratni na eurosportu, nakon utrke su razapeli melandrija i njega okrivili za ovo i rekli da im nije nimalo zao jer je bio predaleko za napad i pokusao je nemoguce.. nimalo cudna reakcija obzirom da je izasla iz engleskih ustiju i kog ce stavit na tapetu nego talijana izmedju 2 engleza..

neznam, meni nije jasno kako je ovo proslo tako olako i kako nije bilo govora o kazni.. ovo nikako ne moze bit opravdano, barem za moje poimanje, melandri je usao usko, imao bi opasan izlaz, a ovaj panj ga je odnio.. cak je bilo skoro i dovoljno mjesta da se zalegne ispod njega.. papak.. tako ujebat utrku strasno..
steta jer da je zavrsilo kako je trebalo skupili bi se bodovno svi..

sykesa i dalje ne kuzim..
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Stoner announces retirement at end of 2012! :shock:
"...this sport has changed a lot and it has changed to the point where I am not enjoying it. I don't have the passion for it and so at this time it's better if I retire now." Hmmm, ovome se nikako nisam nadao, ali svaka čast za odluku! LINK
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

bas sok..
“There are a lot of things that have disappointed me"
daj budi fer pa reci :)

motogp definitivno otisao u k..
slika
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Stoner se odlucio povuc na vrhuncu i svaka mu cast na tome =D> (mislim da nema dvojbe ko ce vozit na njegovom mjestu)

Mogli bi se i drugi ugledat na njega...
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Armanini je napisao/la:bas sok..
“There are a lot of things that have disappointed me"
daj budi fer pa reci :)

motogp definitivno otisao u k..
"There needs to be more high quality bikes out there so people like Randy can be running where he deserves to be and not so far behind 12th position," Stoner said. "This is a MotoGP championship, this is a prototype championship. In the beginning it started with standard machines and progressed to prototype machines. Now we are taking the opposite step and going backwards.
It is not starting again from the beginning -- it is going backwards
. It is not the championship I fell in love with.
- idu sličnim koracima kao F1. Postaju show. Ide se na kvantitet, na uštrb kvalitete. Uz silna ograničavanja...
Bibi je napisao/la:(mislim da nema dvojbe ko ce vozit na njegovom mjestu)
Na kog misliš? Ja imam na umu "Rookie Rule", kojeg Honda pokušava srušit raznim lobiranjima, koji ne dozvoljava da na njegovo mjesto uleti Marquez. Nekako njušim da Crutchlow neće ostati dogodine u Tech3, ili Honda ili tvornička Yamaha umjesto Spiesa.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Nisam Vas skužio? Tko bi ga mogao zamjeniti? Tko je rookie rule?
Da ja vodim hondu, bez sumlje bi doveo - baš Marqueza.

Čovjek je postigao sve što je mogao u svojoj branši, a ima 26 godina :).

p.s. ova filozofija mi je prežestoka :D
tko ovo piše???

Potpuno je nebitno je li Stoner u pravu ili nije i je li MotoGP još uvijek sport ili nije. Poanta je u uvjerenju, u samostalnosti postojanja, u razlikovanju samog sebe od materijalnih predmeta i okoline. Da biste razlikovali samog sebe od svoje okoline morate biti drugačiji od nje. Što su suprotnosti veće, razlika je jasnija. Kada razlike više nema, čovjek se stopio s neživom prirodom i s njom je postao kvalitativno isti. Mrtav.

Danas je dan kada je Casey Stoner prerastao MotoGP.

http://www.f1racing.com.hr/formula-1/ri ... la-1-sport" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

@dmarijon rookie rule nalaže da vozać koji je rookie mora jednu sezonu vozit satelitski motor,tj. nemože odmah na tvorničkog ;)
možda bi mogao bautista umjesto caseya,u nekom čudnom slučaju i bradl,a onda za dvije godine marquez
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

niko ne komentira rossijevo 2. mjesto :D ?
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Odgovori