Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
meni je izlgedalo kao da bi tu dio zraka mogao bit preusmjeren prema podnici pa do difuzora al moguce je ovo gore 

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
premali je otvor ako se želi puno poboljšat rad difuzora. A ako pogledaš, nema smisla raditi otvor koji vodi do difuzora ako je blokiran elementom ovjesa 

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Legenda
Sa svim tim promjenama ovo se sada čini solidno na Mugellu. Njihova je staza, to su samo testiranja... ne znače previše. Ali opet... Pa čak i ono malo što se može vidjeti na onom filmiću pod testiranja: čini se stabilan.
Samo neka se trkaju.
- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
- f.alonso
- Navijam za: alonso
- f.alonso
- Cuky
- Moderator

- Cuky
- Moderator
Vrlo ohrabrujuće izjave od strane Alonsa
Izvor"In a way it was a positive week and a positive test, because all the parts we put on, even if they were small in terms of performance, they worked as expected," he said.
"After some problems in the winter and last year, where we brought new parts for testing, six were working and four of them not working, here even if we only brought three or four, all were working as expected."

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...ja sam pak samo išćitao da je on samo "sretan" jer su smanjili razliku (u stvari tome se nada i u to vjeruje) - ono što je bitno radi se na napretku bolida i pomak je vidljiv (heh koliki kramp su imali na početku trebaju korake od Velog Jože)...kao što i kaže sam nema čarobnog štapića i ne očekujte čuda...ni drugi ne spavaju...no raduje me da su se približili te da će konkurirati za 5 mjesto
...

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
-
- Legenda
Za razliku od predsezonskih testova, u Mugellu im i funkcionira ono što su zamislili. Mislim da je to point.
Samo neka se trkaju.
- Toon
- Veteran
yep! no trke će pokazati pravo stanje stvari...bilo što prije je nezahvalno prognozirati i/ili tvrditi...dmarijon je napisao/la:Za razliku od predsezonskih testova, u Mugellu im i funkcionira ono što su zamislili. Mislim da je to point.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- f.alonso
http://totalf1.com/full_story/view/4156 ... leDRS8217/" onclick="window.open(this.href);return false; Ferrari getting ready for ‘double-DRS’
- Cuky
- Moderator
Naravno da će trke pokazati. Nije nitko ni rekao da je Ferrari sad tu, na desetinku-dvije od najbržih. Alonso je samo rekao da je sretan jer da sve što su zamislili je funkcioniralo kako je zamišljeno te im to daje vjeru da su inžinjegi napokon shvatili kako ovaj bolid funkcionira i da će sada biti lakše donositi dodatna poboljšanjaToon je napisao/la:yep! no trke će pokazati pravo stanje stvari...bilo što prije je nezahvalno prognozirati i/ili tvrditi...dmarijon je napisao/la:Za razliku od predsezonskih testova, u Mugellu im i funkcionira ono što su zamislili. Mislim da je to point.

-
- Legenda
Stječe se dojam da je Ferrari natrpao na svoj bolid sve što se moglo
.
Valjda će biti ok, jer često je - jednostavnije bolje.

Samo neka se trkaju.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Alonso kaže da je ovo tek manji update, prije velikog u Barci, Kanadi i Valenciji. Nadajmo se da će i ti veliki raditi i da se Alonso može boriti za titulu.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Cuky
- Moderator
Zapravo kad pogledaš, oni su i dalje pratili neku svoju ideju pošto su i dalje zadržali malo šire bokove pri vrhu kod ispuha. Samo to sad izgčeda finije izrađeno. Uz to, suzili su karoseriju oko mjenjača koliko su god mogli te je sad stražnji dio, kako je netko napisao na f1technical forumu, "za ferrarijeve standarde anoreksičan". Uz to, kako je Scarbs napisao, sa ovom varijantom ispuha otvorili su si mogućnost da ako uspiju napraviti da radi kopiraju McLarenov stil ispuha.dmarijon je napisao/la:Stječe se dojam da je Ferrari natrpao na svoj bolid sve što se moglo.
U Mugellu su testirali:
- dvije verzije ispuha
- novo stražnje krilo
- novi "beam wing"
- novi pokrov motora
- nova krilca na prednjem dijelu sidepoda
- nova podnica
- novi otvori za hlađenje stražnjih kočnica
- nova krilca sa unutrašnje strane stražnjih kotača
Za Barcelonu je najavljeno:
- novi difuzor
- novi nos
- novo prednje krilo
Oni su testirali puno novih djelova, ali očito po nekom planu, a ne "samo da testiramo". Sad kad se to pokazalo da radi kako su zamislili mogu pokušat i neke veće preinake napraviti jer imaju tu sigurnost da će vjerojatno raditi kako simulacije pokazuju.

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Ferrari sprema DDRS vec za Barcelonu ako je vjerovati.Bas sam se pitao zasto niko ne prica o DDRS-u.Jedino se Sauber izjasnio daje preskupo to implementirati.
http://f1-serbia.com/najnovije/ferrari- ... -dupli-drs
http://f1-serbia.com/najnovije/ferrari- ... -dupli-drs
-
- Legenda
Ako sam dobro razumio, s novim dijelovima, a bez DDRS-a, Ferrari je sada po max brzini 2, 3 Km/h sporiji od najbržih. DDRS bi ih trebao još ubrzati... Hm, kako bilo vjerujem, da više neće biti frustrirajućih kvalifikacija. Jedva čekam Barcelonu! 

Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
Malo sa twittera
*nova krila
*stražnji kraj
*"flat base" što je podnica
*ispuh
*"pontoons" bi bili sidepodovi, odnosno bočne stranice
*otvori za hlađenje stražnjih kočnica
*krilca ispod nosa i ispred bokova
*i ovo mi se sviđa: iznenađenja
Dakle:Alex @ AMorteF
F2012B: New wings / rear, flat base / diffuser, exhaust, pontoons, rear brake ducts, turning vanes curved and some surprises ...
*nova krila
*stražnji kraj
*"flat base" što je podnica
*ispuh
*"pontoons" bi bili sidepodovi, odnosno bočne stranice
*otvori za hlađenje stražnjih kočnica
*krilca ispod nosa i ispred bokova
*i ovo mi se sviđa: iznenađenja

- Toon
- Veteran
...previše promjena koje se ne mogu odjednom uštimati...meni ovo više izgleda poput paničnog krpanja titanica...premalo testiranja previše promjena...no uskoro ćemo vidjeti...
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Ti se nadas da je to krpanje titanica... xD
Ja se samo sjetim McLarena prosle godine s testiranja i onog na 1. utrci... Puno je dijelova, da... Ali ako je tunnel profunkcionirao nema razloga da i svi dijelovi ne rade onako kako su zamisljeni.. Kod ferrarija se radi o tome da su fulali u konstrukciji tih istih dijelova zbog krivih proracuna zracnog tunela... E sad ako je isti konacno dobro kalibriran, nema razloga da dijelovi ne budu djelotvorni onako kako su zapravo trebali biti ovi prvi sfušani... Zapravo upitnik je samo jedan; je li stvarno ovaj put tunel vjerodostojan ili je opet njesra?
Ja se samo sjetim McLarena prosle godine s testiranja i onog na 1. utrci... Puno je dijelova, da... Ali ako je tunnel profunkcionirao nema razloga da i svi dijelovi ne rade onako kako su zamisljeni.. Kod ferrarija se radi o tome da su fulali u konstrukciji tih istih dijelova zbog krivih proracuna zracnog tunela... E sad ako je isti konacno dobro kalibriran, nema razloga da dijelovi ne budu djelotvorni onako kako su zapravo trebali biti ovi prvi sfušani... Zapravo upitnik je samo jedan; je li stvarno ovaj put tunel vjerodostojan ili je opet njesra?
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- Cuky
- Moderator
nije rečeno da će svi ti djelovi imati nastup u utrci. Alonso je rekao da će se na FP u petak testirati nove djelove, a da će u utrci na bolidu biti samo oni koji budu radili kako je predviđeno. Također, nebih se složio da je previše promjena odjednom. Pa momčadi su prije par sezona znale donositi kompletno izmjenjen bolid usred sezone (Toyota 2006, Super Aguri 2006, Minardi 2005, McLaren 2004, Williams 2004....) I gotovo uvijek je taj bolid donio poboljšanja (Toyota je riješila probleme sa stabilnošču, Super Aguri se ubrzao za gotovo sekundu, Minardi se uključio u borbu za predzadnje mjesto sa Jordanom, McLaren je ostvario jedinu pobjedu sa tim novim bolidom, Williams je također jedinu pobjedu u sezoni ostvario sa tim novim bolidom...) To ne mora značiti ništa loše. Problem je ako se novi djelovi bacaju na bolid bez smisla, tj. bez da ih se razvije da kad ih se stavi da cijeli bolid kao cijelina radi odlično
E sad, oni su nakon zadnjeg dana testa u Mugellu odahnuli jer su sve promjene koje su tamo donijeli radile kako je bilo predviđeno. Hoće li to biti slučaj i ovaj vikend, ostaje za vidjeti
E sad, oni su nakon zadnjeg dana testa u Mugellu odahnuli jer su sve promjene koje su tamo donijeli radile kako je bilo predviđeno. Hoće li to biti slučaj i ovaj vikend, ostaje za vidjeti

- Armanini
- Svjetski prvak
ajd jos koji dan optimizma do barcelone kad se vracamo u realnost 
usput da se zahvalim tebi damjane i fincu za aktualnosti za vrijeme testiranja, sve informacije, upgradeove.. samo tako i dalje!!
di resta u ferr?
meni se svidja ideja i navijam za to.. radje neko pereza..

usput da se zahvalim tebi damjane i fincu za aktualnosti za vrijeme testiranja, sve informacije, upgradeove.. samo tako i dalje!!
di resta u ferr?
meni se svidja ideja i navijam za to.. radje neko pereza..
- Toon
- Veteran
@tomidix - AKO je tunel profunkcionirao, AKO su sada djelovi dobri...ma sve je kod talijana na AKO...mada hajde bolje da ste optimistićni nego mi padnete svi u kolektivnu depresiju...
...više se ni ne radujem lošim potezima Ferrarija...to me više brine od svega...
...više se ni ne radujem lošim potezima Ferrarija...to me više brine od svega...