Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Legenda
Re: Formula 1 team - Ferrari
Ne znam zašto ako nekako sam prema ideju "kubica" skeptičan. Massa nakon nesreće... Kubica nakon nesreće. Webber mi je pak kao osoba iritantan. Možda bi promjenio mišljenje, kada bi ga vidio u Ferrariju 

Samo neka se trkaju.
- Domi
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
-
- Legenda
Liči li ovo na prvotno zamišljenu verziju, koja je u praksi pregrijavala gume?
Samo neka se trkaju.
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Kubica je imao i u Canadi nesreću, pa nije bio ni malo sporiji nakon togadmarijon je napisao/la:Ne znam zašto ako nekako sam prema ideju "kubica" skeptičan. Massa nakon nesreće... Kubica nakon nesreće. Webber mi je pak kao osoba iritantan. Možda bi promjenio mišljenje, kada bi ga vidio u Ferrariju
Zar nije nelegalno da ovako stoji auspuh?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ne auspuh mora bit od poda podignut u kutu između 10 i 30 stupnjeva tako nestoKenny je napisao/la:Kubica je imao i u Canadi nesreću, pa nije bio ni malo sporiji nakon togadmarijon je napisao/la:Ne znam zašto ako nekako sam prema ideju "kubica" skeptičan. Massa nakon nesreće... Kubica nakon nesreće. Webber mi je pak kao osoba iritantan. Možda bi promjenio mišljenje, kada bi ga vidio u Ferrariju
Zar nije nelegalno da ovako stoji auspuh?

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
auspuh mora biti dignut 10-30 stupnjeva u odnosu na "reference plane" ravnine koja je paralelna sa podnicom bolida.
EDIT: Ferrarijev ispuh na testu je prema raznim izvorima bio nelegalan. Navodno su testirali utjecaj nižeg ispuha na aerodinamiku.
EDIT: Ferrarijev ispuh na testu je prema raznim izvorima bio nelegalan. Navodno su testirali utjecaj nižeg ispuha na aerodinamiku.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Legenda
Ne možemo uspoređivati nesreću Kubice u Canadi sa ovom.
Ako se išta može suditi po vremenima od danas, utjecaj je velik
. Ako to testiraju iako je nelegalno, možda imaju ideju kako na drugi način doći do istog efekta? To mi jedino ima smisla
Ako se išta može suditi po vremenima od danas, utjecaj je velik

Samo neka se trkaju.
- f.alonso
- Navijam za: alonso
- F1NAC
- Moderator
ova prednja zelena je inter iz 2012 a plave su intermedije iz 2011. vidis da ne pise cinturato .sad koja je bila poanta tog nemam pojma XD

- Cuky
- Moderator
na testiranjima je to dopušteno 
vjerojatno su htjeli isprobati koje gume drže bolje u tim uvjetima pa su na jednu stanu stavili intermedije (zelene) a na drugu stranu full wet (plave)

vjerojatno su htjeli isprobati koje gume drže bolje u tim uvjetima pa su na jednu stanu stavili intermedije (zelene) a na drugu stranu full wet (plave)

- F1NAC
- Moderator
oboje su intermedijedamjan.cule je napisao/la:na testiranjima je to dopušteno

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Ovo su gume koje so bile alocirane za testiranje pred početkom sezone, kada Pirelli još nije promjenijo boje.
Pirelli_Media
Be assured they are all 2012 specs, only that they got the colours put on before our marketing folks decided to change them for 2012!

- Barry
- Test vozač
Craig Scarborough @ScarbsF1
I hear Ferrari are due to test their new exhaust and bodywork (sans Acer ducts) on thursday
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- F1NAC
- Moderator
Gpupdate:
Looking back to Barcelona, we were watching trackside and the Ferrari was 'flip-flopping' all over the place - it is better now, but we all know that they're still trying to dramatically improve it

- Cuky
- Moderator
navodno, ako Ferrari odluči koristiti jučerašnju konfiguraciju ispuha može vrlo jednostavno postići da bude legalno. Imali su dodan "jezik" koji se na kraju uspušne cijevi spuštao prema dolje da se bolje usmjeri ispušne plinove. To je nelegalno iz razloga što je to dio cijevi, a ona ne smije biti nagnuta prema dolje. No ukoliko taj "jezik" naprave kao odvojeni dio, tj. da nije dio cijevi te njegov početak pomaknu samo 1mm naprijed u odnosu na završetak cijevi taj dio postaje legalan jer je to sada dio karoserije, a ne ispuha. Eto kako FIA opet napravila tonu rupa u pravilima...

- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
ali taj 1 mm je ključan, ako ga pomaknu naprijed možda više neće raditi to sad radi
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Kako se meni čini da to imaju i Caterham i Force Indiadamjan.cule je napisao/la:navodno, ako Ferrari odluči koristiti jučerašnju konfiguraciju ispuha može vrlo jednostavno postići da bude legalno. Imali su dodan "jezik" koji se na kraju uspušne cijevi spuštao prema dolje da se bolje usmjeri ispušne plinove. To je nelegalno iz razloga što je to dio cijevi, a ona ne smije biti nagnuta prema dolje. No ukoliko taj "jezik" naprave kao odvojeni dio, tj. da nije dio cijevi te njegov početak pomaknu samo 1mm naprijed u odnosu na završetak cijevi taj dio postaje legalan jer je to sada dio karoserije, a ne ispuha. Eto kako FIA opet napravila tonu rupa u pravilima...

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
Istina to isto imaju Caterham, FI, McLaren, RB, Sauber...jedina je razlika što je kod njih to vidljivo dio karoserije bolida, dok je kod Ferrarija to produžena cijev.
@darky Nije toliko. Ako to krene 1 mm ispred, a svejedno se napravi da se kako treba nastavi na cijev onda razlike nema, osim što to više nije dio ispuha i postaje legalno.
Makar, navodno Ferrari sutra testira nove bokove i ispuh. Ono što tješi je da svi kažu da na ovom testu F2012 izgleda puno mirnije nego što je to bio slučaj na testu u Barceloni
@darky Nije toliko. Ako to krene 1 mm ispred, a svejedno se napravi da se kako treba nastavi na cijev onda razlike nema, osim što to više nije dio ispuha i postaje legalno.
Makar, navodno Ferrari sutra testira nove bokove i ispuh. Ono što tješi je da svi kažu da na ovom testu F2012 izgleda puno mirnije nego što je to bio slučaj na testu u Barceloni

- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
damjan ako nije tako zašto su tako naprasno odustali od toga kad je proglašeno "ilegalnim", mogli su tada samo pomaknuti 1 mm, ali su radije odlučili nešto drugo?
a 1 mm u F1 jako puno znači
a 1 mm u F1 jako puno znači
- Cuky
- Moderator
Nisu odustali. To su testirali jer bi navodno novi ispuh kojeg bi sutra trebali testirati plinove trebao voditi na to mjesto, pa da vide kakav je utjecaj na aerodinamiku bolida. Danas su sa Massom testirali ispuh sa predstavljanja i prvog testa u Jerezu, uz iznimku da je dio "acer ducta" koji je bliže centru auta danas bio kompaktinije napravljen, a i karoserija oko mjenjača je također bila kompaktnija.

- Cuky
- Moderator
Malo promjenjena aerodinamika ispod nosa
Slika
Vezano za ispuh:
Massa o F2012:
Slika
Vezano za ispuh:
Massa o F2012:
Izvor"It is always better to run the new parts, but the programme was like that for Fernando to try the new exhaust yesterday and for me to try the old one today to do the back-to-back," said the Brazilian.

- F1NAC
- Moderator
OmniCorse reports Ferrari mechanics will work late into the day today as new parts will arrive from Maranello for Fernando to test tomorrow.

-
- Legenda
- Dero
- Profesionalni vozač
Nekakvo hlađenje? Možda da mogu pristupiti pull rodu za štimanje?
Sumnjam da ima aerodinamičku funkciju te da je neki tunel jer baš i nema zraka koji tu struji a opet nikad ne znaš
Sumnjam da ima aerodinamičku funkciju te da je neki tunel jer baš i nema zraka koji tu struji a opet nikad ne znaš
- Cuky
- Moderator
kako sam pročitao na f1technical to je otvor za hlađenje opruga stražnjeg ovjesa...ili tako nešto...uglavnom, za hlađenje je