Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Legenda
Re: Formula 1 team - Ferrari
Ljudi se samo trude biti objektivni.
Iako - 2. trening je dao malo optimizma!
Iako - 2. trening je dao malo optimizma!
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
meni nije. 1,6 sekundi zaostatka je malo previše da bih bio optimističan. Neka bude 8. u utrci kao na FP2 i biti će "dobro"
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Nisam gledao treninge,ali pogledo sam video sto ga je kolega @Damjan stavio i ako je tako sa F2012 onda stvarno nema razloga biti optimista...pa lako je reci Ferrari ce rasturati,pa evo i ja navijam za Alonsa sa svim srcem pa nemogu reci sad ce on razvaliti,pa koga lazem?sam sebe.nismo mi pesimisti vec samo realni.
Bojim se da ni u Barceloni necemo preci u vodsvo nego cemo samo prepoloviti zaostatak,tako bar pisu strani mediji,a ni Ferrari niti Alonso nisu nesto previse zadovoljni.
Bojim se da ni u Barceloni necemo preci u vodsvo nego cemo samo prepoloviti zaostatak,tako bar pisu strani mediji,a ni Ferrari niti Alonso nisu nesto previse zadovoljni.
Alonsista hasta la muerte..
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
nisam baš siguran da će "prepolovit" zaostatak..
uzmimo da trenutačno kasne 1,5 sec ili 1,2 u najboljem slučaju... dobiti 0,6 sec u odnosu na konkurente poprilično je nevjerovatan podhvat.
mislim da je ova sezona za njih totalni promašaj, mogu se lagano okrenut novoj i molit se da ne bude još jedan promašaj jer bi onda lagano klizili prema prosječnosti.
uzmimo da trenutačno kasne 1,5 sec ili 1,2 u najboljem slučaju... dobiti 0,6 sec u odnosu na konkurente poprilično je nevjerovatan podhvat.
mislim da je ova sezona za njih totalni promašaj, mogu se lagano okrenut novoj i molit se da ne bude još jedan promašaj jer bi onda lagano klizili prema prosječnosti.
Michael is faster than you!!
-
- Veteran
Mislim odakle ti taj zaostatak.Ne slažem se da Ferrari toliko kasni,razlika je ispod sekunde,ovisno o stazi,teško je sad to precizirati ali ja bi rekao negdje između pola 0,5-1,0 sekundeIgor18 je napisao/la:nisam baš siguran da će "prepolovit" zaostatak..
.
...put u raj nije posut ružama...
- Cuky
- Moderator
mislim da te želja za dobrim vjestima malo zasljepljuje. Današnji zaostatci sigurno nisu u rangu koji si ti naveo, a kako su na prethodnim utrkama zaostatci bili oko 0,8 sekundi sredinu dobijemo na 1,2-1,4 sekundi

- KiKiFerrari
Prvo, da budem iskren nisam gledao fp1 i zanima me gdje ste vi to pratili, a drugo, sto se tice zaostatka, on ce vjerujem biti negdje oko 1 sec u kvalama sto nije bas katastrofa jer kad se pogleda konfiguracija staze, ona najmanje od svih odgovara ovom F2012
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
0,5 - 1 secChuck Norris je napisao/la:Mislim odakle ti taj zaostatak.Ne slažem se da Ferrari toliko kasni,razlika je ispod sekunde,ovisno o stazi,teško je sad to precizirati ali ja bi rekao negdje između pola 0,5-1,0 sekundeIgor18 je napisao/la:nisam baš siguran da će "prepolovit" zaostatak..
.

Onda ne govorimo o istom timu, ili nismo gledali iste utrke.
Vjerovatno gledaš navijački ali mislim da nisi u pravu sa tim brojkama.
Michael is faster than you!!
- Cuky
- Moderator
Oba treninga sam gledao na Sky Sports-u + Live Timing na formula1.com.KiKiFerrari je napisao/la:Prvo, da budem iskren nisam gledao fp1 i zanima me gdje ste vi to pratili, a drugo, sto se tice zaostatka, on ce vjerujem biti negdje oko 1 sec u kvalama sto nije bas katastrofa jer kad se pogleda konfiguracija staze, ona najmanje od svih odgovara ovom F2012
Doduše, Ted Krawitz je u jednom javljanju iz bokseva rekao da Ferrari na FP2 ne izgleda tako loše kao ranije ujutro, ali da je to opet puno lošije nego na prethodne 3 utrke

-
- Veteran
Nisam ni mislio na današnje zaostatke nego općenito.Ovi današnji zaostaci nisu nikakvo mjerilo i ja vjerujem da će taj zaostatak biti manji(oko sekunde).A u Kini je to bilo puno boljedamjan.cule je napisao/la:mislim da te želja za dobrim vjestima malo zasljepljuje. Današnji zaostatci sigurno nisu u rangu koji si ti naveo, a kako su na prethodnim utrkama zaostatci bili oko 0,8 sekundi sredinu dobijemo na 1,2-1,4 sekundi
A što se tiče ovo o željama i zasljepljenu pa baš i nisam,ja u Barceloni ne očekujem nikakvo čudo i prilično sam realan po tom pitanju,u najboljem slučaju očekujem neki pomak od 0,2 a to nije dovoljo za borbu za naslov pa sam tsiguran da je ova sezone gotova.Na žalost
- Dero
- Profesionalni vozač
Prestanite se zamarati s brojevima i zaostatkom za vodecima. Što se mene tiče zaostatak od pola sekunde je jednak onome od sekunde. Ista stvar sve dok je bolid neupravljiv.
Dovoljno je samo pogledati bolid u akciji tokom zavoja. Količina understeera pri ulasku i oversteera kod izlaska je nevjerojatna. Baš sam neki dan gledao usporedne onboard krugove Ferrarija i Mclarena ( alonso - Ham) i nevjerovatno je koliko ranije Mclaren izlazi čisto iz zavoja dok se Alonso još bori da bolid u biti i skrene.
Bolid je fudamentalno govno i iz dana u dan sve više sumnjam da ce novi ispuh riješiti stvar. Koja ironija je da smo u 2011, imali očito bolid koji je napravljen s dobrom osnovom s dovoljno downforcea bez EBDa i bili sekundu brži od ostatka grida u Silverstoneu dok sada kada nema EBDa nama kronično nedostaje downforcea na svim krajevima bolida.
Dovoljno je samo pogledati bolid u akciji tokom zavoja. Količina understeera pri ulasku i oversteera kod izlaska je nevjerojatna. Baš sam neki dan gledao usporedne onboard krugove Ferrarija i Mclarena ( alonso - Ham) i nevjerovatno je koliko ranije Mclaren izlazi čisto iz zavoja dok se Alonso još bori da bolid u biti i skrene.
Bolid je fudamentalno govno i iz dana u dan sve više sumnjam da ce novi ispuh riješiti stvar. Koja ironija je da smo u 2011, imali očito bolid koji je napravljen s dobrom osnovom s dovoljno downforcea bez EBDa i bili sekundu brži od ostatka grida u Silverstoneu dok sada kada nema EBDa nama kronično nedostaje downforcea na svim krajevima bolida.
- Cuky
- Moderator
A vidiš ja sam primjetio nešto drukčije. Pri ulasku u zavoj oversteer, kroz zavoj understeer i na izlasku opet oversteer. Danas mi je bilo žalosno gledat onboard Alonsa kad on kroz zavoj koji se punim gasom prolazi (ona dva na uzbrdici) pipka gasom i cijelo vrijeme radi korekcije volanom. To je očit znak da nešto ne štima.Dero je napisao/la:Količina understeera pri ulasku i oversteera kod izlaska je nevjerojatna
Vidiš, problem su navijači. Već se 3 sezone kuka kako Ferrari previše jednostavan bolid ima, kako RB i McLaren koji su brži imaju "intelektualnije" razrađene bolide i ove su sezone popustili pod pritiskom i napravili ništa. Čak nije problem ni u ovjesu, jer pull rod naprijed i nazad radi kako bi trebao. Problem je aerodinamičke prirode i u tome se svi slažu. Možda se nešto može sad između Bahraina i Španjolske preokrenut, makar sumnjam. Nažalost, mislim da i 5. godinu zaredom Ferrari ostaje bez vozačkog naslova. Samo se nadam da nećemo čekat kao što su generacije prije čekale između Schektera i Schumachera.Dero je napisao/la:Bolid je fudamentalno govno i iz dana u dan sve više sumnjam da ce novi ispuh riješiti stvar. Koja ironija je da smo u 2011, imali očito bolid koji je napravljen s dobrom osnovom s dovoljno downforcea bez EBDa i bili sekundu brži od ostatka grida u Silverstoneu dok sada kada nema EBDa nama kronično nedostaje downforcea na svim krajevima bolida.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
ja sam uvjeren da je tome kriv nos koji ima veliku grbu, jer ako se gleda kako grba usmjeruje zrak ispada da sve što prođe preko nje ide preko bolida i vraća se iza zadnjeg krila, a ne na zadnje kriloDero je napisao/la:Bolid je fudamentalno govno i iz dana u dan sve više sumnjam da ce novi ispuh riješiti stvar. Koja ironija je da smo u 2011, imali očito bolid koji je napravljen s dobrom osnovom s dovoljno downforcea bez EBDa i bili sekundu brži od ostatka grida u Silverstoneu dok sada kada nema EBDa nama kronično nedostaje downforcea na svim krajevima bolida.
iz toga se da zaključiti da grba proizvodi manji "drag" ali ima i nuspojavu da smanjuje downforce stražnjeg krila
- Ferrari4ever
- Test vozač
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Ferrari - Massa
Mislim da nam je svima jasno gdje su i kakva će njihova sezona bit ...čuvajte živce i moždane vijuge jer nitko u Ferrarija nije lud ili neznalica pa nisu uspili napravit nešto kako valja ... jednostavno tim ne funkcionira ; od Domenicalia , od inžinjera , i šta ja znam koga već ...jer iskreno doći će sad taj novi stručnjak za aerodinamiku on čuda nemože napravit u 3 dana , tu ima brdo ostalih faktora koji moraju funkcionirat ...po mome prvo treba stavit na čelo Ferraria jednog ala Jean Todt jer ovaj mi je " premekan " ...kako god ove godine ja zadovoljna ako razlika između Masse i Nanda bude 2-3 mjesta i to od 6.-12.jer to je realnost , bolid je škovaca ( ja koja se ne razumin tebe bože vidin to ! )
... Forza Massa ...
-
- Veteran
gledam FP3 i mislim si Boze kako je ovo lose,nema sanse da udjemo danas u Q3..koliko korekcija cccc
Alonsista hasta la muerte..
- Barry
- Test vozač
pomislio sam isto nakon ovog massinog replayaAlonso-champ je napisao/la:gledam FP3 i mislim si Boze kako je ovo lose,nema sanse da udjemo danas u Q3..

Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Cuky
- Moderator
Gle Alonsa: +0,6 u prvom sektoru, +1,1 u 2. sektoru i +1,6 na kraju kruga....i to sve na mekim gumama
EDIT: Massa +2,2
EDIT: Massa +2,2

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Nevjerovatno je kako je to neupravljiv bolid, koliko tu ima samo korekcije od strane vozača, stvarno ne znam kako su uspjeli napraviti tako nevozljiv bolid.

-
- Veteran
-
- Veteran
Po ovome kako danas Ferrari izgleda čini mi se da je najlošiji bolid osim ove 3 "nove" momčadi.
Katastrofa
Nakon Barcelone možemo se lagano svi okrenuti 2013 i bar do tada živjeti u zabludi
Katastrofa
Nakon Barcelone možemo se lagano svi okrenuti 2013 i bar do tada živjeti u zabludi
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Najgore je sto su ga poceli raditi pola godine prije ostalih.
Pokusace s potpuno novim bolidom u Spanjolskoj i ako ne upali mogu se okrenuti sljedecoj sezoni nakon pete utrke vec.
Pokusace s potpuno novim bolidom u Spanjolskoj i ako ne upali mogu se okrenuti sljedecoj sezoni nakon pete utrke vec.
- Cuky
- Moderator
U vrijeme stabilnih pravila, tj. bez velike promjene te u vrijeme kad nema testiranja to što su počeli bolid raditi pola godine prije ne znači apsolutno ništa ako nemaš opremu za simuliranje (zračni tunel, simulator, CFD) koji su na razini. Ferrari to nema i zato toliki problemiAlonso Fernando je napisao/la:Najgore je sto su ga poceli raditi pola godine prije ostalih.
Neće biti potpuno novog bolida ni u Barceloni ni kasnije. Ferrari je već više puta na pitanje o novom bolidu ili "B" bolidu odgovorio negativno, novinarima i na twitteruAlonso Fernando je napisao/la:Pokusace s potpuno novim bolidom u Spanjolskoj i ako ne upali mogu se okrenuti sljedecoj sezoni nakon pete utrke vec.

- Bernardinac
- Rezervni vozač
Ma tko će njima vjerovati? Svašta oni govore već godinama. Između ostalog, prije svake sezone govore da će se odmah boriti za pobjede pa ništa od toga.
Jedna renomirana močad sa ogromnim resursima a da nema zračni tunel, simulator, CFD?
Zašto oni to nemaju?
To znači da su totalno promašili temeljnu strategiju trkaće momčadi, ili peru novce? Jeli moguće da oni ne znaju da bez osnovnog alata za rad nema rezultata?
Gdje spičkaju tolike novce?
Jedna renomirana močad sa ogromnim resursima a da nema zračni tunel, simulator, CFD?
Zašto oni to nemaju?
To znači da su totalno promašili temeljnu strategiju trkaće momčadi, ili peru novce? Jeli moguće da oni ne znaju da bez osnovnog alata za rad nema rezultata?
Gdje spičkaju tolike novce?
- Cuky
- Moderator
pošto ti se vjerojatno neda tražiti nekoliko desetaka stranica unatrag, napisat ću ponovo:
Ferrari ima zračni tunel koji je promjenom pravila o testiranjima trebao biti modificiran. Prilikom te modifikacije tunel je prerađen u nešto za što nije bio dizajniran i nikako ga ne uspjevaju kalibrirati da bi se rezultati dobiveni simulacijama u tunelu i mjerenjima na stazi poklapale. Ista stvar je i sa CFD simulacijama. Iako se to vjerojatno svakodnevno nadograđuje još uvijek nije na razini suparnika jer je Ferrari do zabrane testiranja u sezoni što god bi im palo na pamet napravio i testirao na stazi u, najčešće, Fioranu ili ponekad u Mugellu.
Gdje novce potroše? Izrada novih djelova, simulacije u tunelu i CFD-u, testiranja na stazi, transport opreme i osoblja po svijetu...nije sad da oni ne rade, ali već 2-3 odine imaju taj problem da se mjerenja iz tunela i simulacijama ne poklapaju sa mjerenjima na stazi. Zato se ponekad dogodi da oni naprave neku promjenu na npr. prednjem krilu jer su istraživanja u tunelu pokazala da postoji dobitak, a onda kad to krilo stave na bolid on bude neupravljiv ili u najboljem slučaju ostane isto kao i prije.
Da postoje neograničena testiranja, ja ne sumnjam da bi i sada za vrijem ovog vikenda dok ekipa muku muči u Bahrainu Badoer, Gene i Fisichella vrtili krugove od jutra do sutra po Fioranu u potrazi za desetinkama. Ubiti, da su testiranja neograničena to nebi ni bilo potrebno pošto bi Ferrari već sad vjerojatno bio neuhvatljiv za svih.
Ferrari ima zračni tunel koji je promjenom pravila o testiranjima trebao biti modificiran. Prilikom te modifikacije tunel je prerađen u nešto za što nije bio dizajniran i nikako ga ne uspjevaju kalibrirati da bi se rezultati dobiveni simulacijama u tunelu i mjerenjima na stazi poklapale. Ista stvar je i sa CFD simulacijama. Iako se to vjerojatno svakodnevno nadograđuje još uvijek nije na razini suparnika jer je Ferrari do zabrane testiranja u sezoni što god bi im palo na pamet napravio i testirao na stazi u, najčešće, Fioranu ili ponekad u Mugellu.
Gdje novce potroše? Izrada novih djelova, simulacije u tunelu i CFD-u, testiranja na stazi, transport opreme i osoblja po svijetu...nije sad da oni ne rade, ali već 2-3 odine imaju taj problem da se mjerenja iz tunela i simulacijama ne poklapaju sa mjerenjima na stazi. Zato se ponekad dogodi da oni naprave neku promjenu na npr. prednjem krilu jer su istraživanja u tunelu pokazala da postoji dobitak, a onda kad to krilo stave na bolid on bude neupravljiv ili u najboljem slučaju ostane isto kao i prije.
Da postoje neograničena testiranja, ja ne sumnjam da bi i sada za vrijem ovog vikenda dok ekipa muku muči u Bahrainu Badoer, Gene i Fisichella vrtili krugove od jutra do sutra po Fioranu u potrazi za desetinkama. Ubiti, da su testiranja neograničena to nebi ni bilo potrebno pošto bi Ferrari već sad vjerojatno bio neuhvatljiv za svih.