Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Armanini »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
Armanini je napisao/la:jesi li probao i sad ove sampone protiv peruti sto su na svakom drugom bolidu? :)
jesi zato i ti počeo purnjat, jer si bio u zabludi da Schumaher i Barichello purnjaju iza boksa ono što sponzoriraju? :)

kakva zabluda, nesto je moralo bit u to vrijeme kad su tako visoko letjeli :D
rFactor F1 HR server Info
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

ja neznam kako vi ali ja sam takva budala da cim vidim nekog sponzora na McLarenovom bolidu, odma moram kupit nekakav njihov proizvod, jer se tako osjecam da pomazem ekipi :) tako sada trazim di mogu kupit sokić Lucozade, i prosle god je Waberers bio McLarenov sponzor na utrci u Mađarskoj, a to je prijevoznička kompanija ( moja domena :) ) tako da mađarsku vinjetu uvijek kupujem kod njih....
McLaren u <3
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

Jel se zezaš ili ozbiljno ?! Nekako mi to nije palo na pamet ( npr ne vozim Fiata nego Twinga ? )
... Forza Massa ...
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Ferrari4ever je napisao/la:Jel se zezaš ili ozbiljno ?! Nekako mi to nije palo na pamet ( npr ne vozim Fiata nego Twinga ? )
naj ozbiljnije :) u njemackoj kad sam kupova telefonsku karticu morala je bit vodafone :) hahahahahah ti si izdajnik, kupi si punta hahahah
McLaren u <3
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

a ja se uvijek cudim svotama koje se placaju za reklamiranje i ne razumijem u potpunosti povrat ulozenog.. al eto.. bit ce da kao i u svemu, novci se broje na kraju dana, a generalno su ljudi ovce i upijaju prezentirano kao spuzve.. (nhf mclewis)

iako ja vozim punta i pusim marlboro, a znao sam i west upravo zbog poveznice sa f1.. i pisem uz amdove tranzistore :)
al da je do mene, sutra bi vozio mclarena :) moze i mercedes..
rFactor F1 HR server Info
slika
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

McLewis je napisao/la:
Ferrari4ever je napisao/la:Jel se zezaš ili ozbiljno ?! Nekako mi to nije palo na pamet ( npr ne vozim Fiata nego Twinga ? )
naj ozbiljnije :) u njemackoj kad sam kupova telefonsku karticu morala je bit vodafone :) hahahahahah ti si izdajnik, kupi si punta hahahah
Ja navijam za Ferrari a vozim Mercedes :biggrin:
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Why are Ferrari pitstops so quick, one more reason = there's barely 3 turns of thread on the axle for the nut, other teams 6-8 turns.
Izvor
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Armanini je napisao/la:a ja se uvijek cudim svotama koje se placaju za reklamiranje i ne razumijem u potpunosti povrat ulozenog.. al eto.. bit ce da kao i u svemu, novci se broje na kraju dana, a generalno su ljudi ovce i upijaju prezentirano kao spuzve.. (nhf mclewis)

iako ja vozim punta i pusim marlboro, a znao sam i west upravo zbog poveznice sa f1.. i pisem uz amdove tranzistore :)
cuj nebi se ni ja zalio na Ferrarijev auto :) ali kazem, oko malih sitnih stvari, gledam na sponzorstvo :)
McLaren u <3
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

McLewis je napisao/la:
Armanini je napisao/la:a ja se uvijek cudim svotama koje se placaju za reklamiranje i ne razumijem u potpunosti povrat ulozenog.. al eto.. bit ce da kao i u svemu, novci se broje na kraju dana, a generalno su ljudi ovce i upijaju prezentirano kao spuzve.. (nhf mclewis)

cuj nebi se ni ja zalio na Ferrarijev auto :) ali kazem, oko malih sitnih stvari, gledam na sponzorstvo :)
Zato ja ne pijem Red Bull, ali Johnnya rado :D
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

gringo73 je napisao/la:Ben Agathangelou je novo ime u Ferrariju. Bit će zadužen za aerodinamiku, prvenstveno zračni tunel i CFD, simulator...tj. smanjit razlike između podataka koje dobiju "kući" i podataka koji su uživo na stazi. Tip je bio već u F1, a zadnjih 2-3 godine radio je za Dallaru. Link na talijanskom
I odmah talijanski mediji pišu kako Domenicali radi sve kako bi Ferrari bio konkurentan, a jedan od dokaza za to je i angažovanje Agathangeloua, kao da je Domenenicali počeo da vodi Ferrari od ove sezone a ne da vodi Ferrari već petu sezonu i za to vrijeme je uspijo samo da osvoji jednu konstruktorsku titulu i to zato što McLaren nije imao drugog vozača 2008.
Ferrari ako želi da se poboljša u aerodinamici mora da angažuje Petera Prodromoua, naravno neće to biti lako uraditi ali moraju pokušati da ga angažuju. ;)
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:Ben Agathangelou je novo ime u Ferrariju. Bit će zadužen za aerodinamiku, prvenstveno zračni tunel i CFD, simulator...tj. smanjit razlike između podataka koje dobiju "kući" i podataka koji su uživo na stazi. Tip je bio već u F1, a zadnjih 2-3 godine radio je za Dallaru. Link na talijanskom
I odmah talijanski mediji pišu kako Domenicali radi sve kako bi Ferrari bio konkurentan, a jedan od dokaza za to je i angažovanje Agathangeloua, kao da je Domenenicali počeo da vodi Ferrari od ove sezone a ne da vodi Ferrari već petu sezonu i za to vrijeme je uspijo samo da osvoji jednu konstruktorsku titulu i to zato što McLaren nije imao drugog vozača 2008.
Ferrari ako želi da se poboljša u aerodinamici mora da angažuje Petera Prodromoua, naravno neće to biti lako uraditi ali moraju pokušati da ga angažuju. ;)
a tko je taj, i dje je sad?? ;)
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

McLewis je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:
a tko je taj, i dje je sad?? ;)
Red Bull
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Do 2007 je bio u RBR,vratio se 2010 u Hispaniu,sad na kraju je biu u Marussii,od 2007 do 2010 nemam pojma gdje je bio.
Alonsista hasta la muerte..
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Alonso-champ je napisao/la:Do 2007 je bio u RBR,vratio se 2010 u Hispaniu,sad na kraju je biu u Marussii,od 2007 do 2010 nemam pojma gdje je bio.
ti mozda gledas krivog jer ovaj je radio na bolid Red Bull RB7
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

klima je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:
Alonso-champ je napisao/la:Do 2007 je bio u RBR,vratio se 2010 u Hispaniu,sad na kraju je biu u Marussii,od 2007 do 2010 nemam pojma gdje je bio.
ti mozda gledas krivog jer ovaj je radio na bolid Red Bull RB7

Covjek radio i na RB4 i RB5 i RB6.
znam al rekao je kolega sad na kraju je bio u Marusii ..
slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Kolega Champ ti govori za Agathangelou-a.

A ovdje nisu samo ključne uluge važne. Kog god ima ekipa na poziciji vođe aerodinamike, cfd, šasije, dizajna, windtunela, production, engine electornics...još uvjek se odvisan od suradnika i ostalih ljudi u tom oddelku. Petera Prodromouo koji se toliko spominje ima bolje uvjete u RB i vjerovatno i bolji tim ljudi koji nadopunjuju jadan drugog i dobro surađaju tako, da samo dovođenje njega možda neče ne bi imalo toliki utjecaj. Svako, ko razumje malo kako projektni managment radi zna kako te stvari izgledaju. Dani Vittorio Jano i kolega koji su uradili večino posla kod dizajna bolida so davno prošli. ;)
slikaslikaslika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ove onboard snimke izgledaju bolno. Alonso bolid mora hvatat još prije nego uopće počne skretat u zavoj...bit će pvp jako jako težak vikend za crvene :(

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

damjan.cule je napisao/la:Ove onboard snimke izgledaju bolno. Alonso bolid mora hvatat još prije nego uopće počne skretat u zavoj...bit će pvp jako jako težak vikend za crvene :(
jesi vidio sad onboard s massinog bolida, kako se guma trosi, kida na ocigled...
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Vidio sam. Ali me malo smirio d'Ambrosio na Sky-u kad je rekao da to nije ništa čudno za FP1 i da to nije onaj famozni "graining". Vidjet ćemo kako će to sve izgledati popodne i sutra, ali nakon FP1 nisam optimist

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ako će i biti bolje, može biti samo - malo bolje.
Preporuka za sve navijače crvenih za ovaj vikend: odite na izlet, okupirajte se nekom drugom zanimacijom i zaboravite na formulu.
...
Samo neka se trkaju.
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

dmarijon je napisao/la:Ako će i biti bolje, može biti samo - malo bolje.
Preporuka za sve navijače crvenih za ovaj vikend: odite na izlet, okupirajte se nekom drugom zanimacijom i zaboravite na formulu.
...
sto je najgore najvljena kisa do ponedjeljka :D zaista, ovo nikako ne izgleda dobro.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

ferrari ima wall•e-a u boksu ;)
slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

U Bahreinu i Ferrari odlučio provozati majmunčića, pa napravili na F2012 "monkey seat"
slika

slika
KiKiFerrari

Post Postao/la KiKiFerrari »

Ja zaista ne razumijem zasto dosta navijaca Ferrarija ovdje na forumu pokazuju pesimizam. zasto onda uopste i navijaju?? Ja smatram da ce u spaniji biti razvaljotka, samo da se sve kockice posloze. Ovo sto pisem uopste nije prica u vjetar, mislim da sam bio jasan.Ferrari je za mene sve na svijetu i do kraja zivota cu navijati za Ferrari u dobru i u zlu i nikad ga napustiti necu ko pojedini navijaci Ferrarija.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Jesi gledao FP1? Bio je jedan onboard krug sa Alonsom u kojem je Alonso u kočenju za zavoj, prije nego uopće krene skretat morao ispravljat bolid da ga ne okrene. Na izlasku iz zavoja sve do 3 brzine se lijepo čuje kotače koji proklizavaju umjesto da ubrzavaju bolid. To nije bilo samo jednom, u jednom zavoju. Nego cijelo vrijeme, osim možda u ona 2-3 brza zavoja. Eto odakle pesimizam vezano za ovu utrku

Pogledaj ovaj video, koliko je Albers u ovom krugu 2005. u Minardiju imao korekcija na ulazu i izlazu iz zavoja

E pa kod Alonsa je danas bilo još gore, i to bez pretjerivanja...

A da ne spominjem zaostatke od 1,8 u FP1 i 1,6 sekundi u FP2

slika
Odgovori