Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- goran007
- Profesionalni vozač
Re: Formula 1 team - Ferrari
mogu samo reći da se skoro u svemu slažem s kolegom dreamerom...uopće ne dijelim pesimizam koji vlada na ovom forumu od strane navijača Ferrarija...jedino za čim žalim je da se moglo do bolje pozicije na gridu,ali nažalost zakasnili su...vrijeme za Mclarenom je začuđujuće dobro i to na stazi koja im ne odgovara...ak uzmemo da su do sada bolje funkcionirali u utrci napunjeni gorivom,ak uzmemo to da i dalje ne vjeujem u Mercedes dolazim do toga da mislim da Alonso ima preduvjete za jednu dobru utrku...no,sutra ćemo biti pametniji 

- Dani
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamiltona
I ja se slažem sa goranom i derom. Pravo stanje ferrarija bi vidjeli da drugi bolid vozi netko sposoban, a ne Massa.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Legenda
ne znam šta više reći o odnosu alonso - massa.
no za sutra:
Ja mislim, naravno - iz iskustva prve dvije utrke, da će alonso biti dobar prvih 20 krugova. bojim se drugog dijela utrke
no za sutra:
Ja mislim, naravno - iz iskustva prve dvije utrke, da će alonso biti dobar prvih 20 krugova. bojim se drugog dijela utrke
Samo neka se trkaju.
- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
@Mika
U pravu si za Kobayashija. Ne znam kako je on jedini uspio pri kraju da odvozi onakav krug. Mozda je za razliku od Pereza uspio da uhvati optimalnu temperaturu za gume... Ali svi ostali su u tom momentu imali isti problem.
Hamilton je isao pocetkom q3 sigurno do daske, nema kalkulisanja u q3, to je jasno ko dan. I nema sanse da bi mogao voziti Hami 1.34.9 ili tako nesto u q2. A to je ta sekunda. Mislim da je zaostatak ferrarija oko pola sec, a u utrci ce mozda biti tempo ferrarija i sporiji zbog degradacije guma. Ostaje da vidimo sutrasnju utrku, za sada se moze samo nagadjati.
pozz
U pravu si za Kobayashija. Ne znam kako je on jedini uspio pri kraju da odvozi onakav krug. Mozda je za razliku od Pereza uspio da uhvati optimalnu temperaturu za gume... Ali svi ostali su u tom momentu imali isti problem.
Hamilton je isao pocetkom q3 sigurno do daske, nema kalkulisanja u q3, to je jasno ko dan. I nema sanse da bi mogao voziti Hami 1.34.9 ili tako nesto u q2. A to je ta sekunda. Mislim da je zaostatak ferrarija oko pola sec, a u utrci ce mozda biti tempo ferrarija i sporiji zbog degradacije guma. Ostaje da vidimo sutrasnju utrku, za sada se moze samo nagadjati.
pozz
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
sauber nije ferari, brži je konstantniji i bolji auto ove sezone - za sada_dreamer_ je napisao/la:Ma daj covjece, sta pricas.
q1 jesu morali voziti meksu varijantu guma, ali je i sauber ucinio to isto, kako objasnjavas onda cetvrto mjesto kobayashija, a perez je isto tako povukao u q1 mekse gume?
tko zna kaj su radili u RB-uq2. Vettel nije taktizirao nego je zaista vozio do daske. Procitaj njegovu izjavu pa onda tako nesto izjavi.
to kaj vetel nije složio pošteni krug ne znači aposolutno ništa
ja i dalje tvrdim da je vetelov RB brži od alonsova ferarija i da će ga preteći u utrci
taktiziranje je uvijek hod po ivici provalije, nekad pogodiš nekad fulašq3. Zapitaj se zasto vozaci ni koji su izasli u q3 na pocetku mogli znacajno popraviti svoje vrijeme u odnosu na q2 (izuzev rosberga koji je odvozio fenomenalan krug). znaci, vozili su u q2 (skoro) do maksimuma. U toku tih 10 minuta je temperatura staze pala sto je prouzrokovalo manji grip na stazi, sto je onda opet prouzrokovalo da oni, koji su kasnije izasli, nisu mogli odvoziti kao u q2. Pogledaj pokusaj buttona, pereza itd.
da je alonso završio u prvih 6 nakon kvalifikacija to bio napredak, 9 mjesto to nije, tim više kaj mu za vratom sjede dva brža bolidaNe znam zaista o cemu pricas. Imajuci u vidu da im je ovo jedna od najtezih staza zbog njenih karakteristika, pokazali su dobru formu, daleko bolju nego u australiji u odnosu na prve konkurente, sto s pravom daje pravo da se nadamo poboljsanjima, jer ovi prvi upgradeovi ocigledno funkcionisu.
uz sreću može i do pobjede....ukoliko alonso ne napravi neku gresku, mogao bih se odmah kladiti da ce po brzini biti u top8. da je izasao na pocetku u q3, imao bi sigurno 1.35.9, sto bi bilo samo 0.3. od tvog pulena.. i pazi ovo: na stazi koja ferrariju nikako ne lezi. Kladim se da ce ferrari u spaniji voziti za postolje!
ne ja sam ozbiljan, po onome što je ferari danas pokazao, moguće je da ga i williamsi preteknu, a onda ni FI nije baukF1NAC je napisao/la:jel se ti za*ebavaš ilidarky je napisao/la:samo se ti smij....
kad alonsa preteknu i williamsi i FI, onda će ti bit veselo da budu sa HRT
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Bar nešto, kad već auto nije na razini...solidna utrka za oba, falilo je malo sreće da se bude 4. ili 5.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ne bi rekao sreća nego loša strategijadamjan.cule je napisao/la:Bar nešto, kad već auto nije na razini...solidna utrka za oba, falilo je malo sreće da se bude 4. ili 5.
4.vozača ispred Alonsa su s ulaskom manje u boks.Ne znam zašto nisu pokušali s Alonsom na taktiku 2.zaustavljanja.
Loše,loše
...put u raj nije posut ružama...
- Dero
- Profesionalni vozač
Falila je dobra strategija. Alonso sa 2 stopa veoma lako je to mogao ostvariti i biti ispred williamsa i grosjeana. Srednji stint na mekim gumama je bio beskoristan.damjan.cule je napisao/la:Bar nešto, kad već auto nije na razini...solidna utrka za oba, falilo je malo sreće da se bude 4. ili 5.
- Cuky
- Moderator
Ne vjerujem da je mogao ići na 2 stopa. Zaboravljate da Ferrari jede stražnje gume?? Dogodilo bi mu se kao Kimiju da je išao na 2 stopa
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Legenda
I sa tri stopa mogao je do odličnog rezultata! Samo da je ušao jedan (hebeni) krug ispred Hamiltona. Jbg... barem je trka bila odlična. Već za 7 dana ćemo možda vidjeti znatno bolji rezultat.
MAssa 18. u poretku vozača...
MAssa 18. u poretku vozača...
Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
I ako se već nije išlo sa ulaskom manje onda ne razumijem zašto su ga uvijek kasno zvali.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Izgleda da je ipak previše za očekivat od Ferrari-ja da na dvije utrke zaredom imaju dobru strategiju.Dero je napisao/la:Falila je dobra strategija. Alonso sa 2 stopa veoma lako je to mogao ostvariti i biti ispred williamsa i grosjeana. Srednji stint na mekim gumama je bio beskoristan.damjan.cule je napisao/la:Bar nešto, kad već auto nije na razini...solidna utrka za oba, falilo je malo sreće da se bude 4. ili 5.

- Dero
- Profesionalni vozač
Sad kad malo bolje promislim negiram svoj post xDF2004_the_best_ever je napisao/la: Izgleda da je ipak previše za očekivat od Ferrari-ja da na dvije utrke zaredom imaju dobru strategiju.
U biti strategija je bila dobra u trenutku pravljenja, Massu kao sporijeg vozača staviti na dva stopa a Alonsa na brza 3 stinta. Da Alonso nije izletilo bila bi drugačija priča i svi bi slavili ovdje sada njegovo 3-4-5-mjesto. Očito su gume se raspale nakon izleta sa staze i od tada je bolid je izgubio grip.
Da su Alonsa stavili na 2 stopa najvjerojatnije bi završio 6, ali ne bi mogao zaprijetiti Hamiltonu i Webberu.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
damnnnnnnnnn a mogli smo bit ispred Vettela . Al svejedno dobra trka . Massa je novi Trulli
.
EDIT: mislim da smo i danas imali najbrzi pitstop , Alonso 3.1 sve skupa 20.074 ili tako nesto neznam točno napamet

EDIT: mislim da smo i danas imali najbrzi pitstop , Alonso 3.1 sve skupa 20.074 ili tako nesto neznam točno napamet

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Veteran
Ne mislim da ga je taj izlet toliko koštaoDero je napisao/la:
Sad kad malo bolje promislim negiram svoj post xD
U biti strategija je bila dobra u trenutku pravljenja, Massu kao sporijeg vozača staviti na dva stopa a Alonsa na brza 3 stinta. Da Alonso nije izletilo bila bi drugačija priča i svi bi slavili ovdje sada njegovo 3-4-5-mjesto. Očito su gume se raspale nakon izleta sa staze i od tada je bolid je izgubio grip.
Da su Alonsa stavili na 2 stopa najvjerojatnije bi završio 6, ali ne bi mogao zaprijetiti Hamiltonu i Webberu.
Problem je prekasni ulasci u boks,1.stint gotovo među zadnjim ulazi,kasnije kao što je neko rekao vozi se iza Hamiltona i jedini način da ga pretekne je odlazak prije njega u boks
I drugi problem je što je Ferari na pravcu spor i nije nikoga mogao preteći
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Zaboravljaš jednu činjenicu ako gledamo nastup Ferrarija kroz različite faze utrke, Ferrari je najloši na kraju utrke.Dero je napisao/la:Sad kad malo bolje promislim negiram svoj post xDF2004_the_best_ever je napisao/la: Izgleda da je ipak previše za očekivat od Ferrari-ja da na dvije utrke zaredom imaju dobru strategiju.

Ako su već išli na kasnije ulazke u box trebali su i zadnji stint ići na mekšim gumama, mada možda više nisu imali mekših guma u dobrom stanju.

- _dreamer_
- Rezervni vozač
Hajmo sada gdje su ovi kriticari sto tvrde da Ferrari jede gume, da je sekundu po krugu iza Mclarena itd itd. Navalite...
Kolege, svi smo razocarani ishodom utrke, svi smo opsovali kada je alonso otisao siroko i pokupio onaj otpad od guma koji ga je sigurno kostao brzine u slijedecih 5-6 krugova (slusao sam wurza malo o ovome, u principu je najveci problem to sto kad guma pokupi one otpatke, da se cesava da guma u unutrasnjosti cesto izgubi na temperaturi dok se ocisti, sto onda naravno uzrokuje manjak gripa), ali je pace auta bio odlican s obzirom na to sta se pricalo prije ove utrke. Danas su Mercedesi (ocigledno su sredili stvar s degradacijom guma) i Mclareni bili ipak nesto brzi, ali Alonso je mogao drzati tempo Red Bull-a.
Mislim da auto ni sa malo goriva nije toliko lose kao sto je bilo, ali da je manjak top speeda i relativno kratka drs zona kumovala ovom rezultatu, naravno ukljucujuci i alonsovu gresku koja ga je kostala 2 pozicije minimalno. O tome da auto jede zadnje gume nema govora. da je tako kao sto se nasumice tvrdi, alonso i massa ne bi ni u snu ostajali onako dugo na setovima guma.
Mislim da mozemo biti optimisticni za nastavak sezone, vidi se da update-ovi donose napredak (neka se sada ne nadje neko pametan da tvrdi da OVO nije napredak jer smo 9ti i 12ti --> napredak se konstatuje kroz znacajno smanjenje zaostataka za konkurentima!), i ako veliki update u spaniji ili bahrainu (ovisi gdje ga donesu) donese ocekivane rezultate, onda stojim iza one konstatacije da ce se Ferrari boriti dolaskom u europu za postolje.
Strategija je vjerovatno mogla biti bolja, ali ne treba praviti dramu od svega, jer je tek treca utrka u sezoni i Alonso je itekako u igri.
Kolege, svi smo razocarani ishodom utrke, svi smo opsovali kada je alonso otisao siroko i pokupio onaj otpad od guma koji ga je sigurno kostao brzine u slijedecih 5-6 krugova (slusao sam wurza malo o ovome, u principu je najveci problem to sto kad guma pokupi one otpatke, da se cesava da guma u unutrasnjosti cesto izgubi na temperaturi dok se ocisti, sto onda naravno uzrokuje manjak gripa), ali je pace auta bio odlican s obzirom na to sta se pricalo prije ove utrke. Danas su Mercedesi (ocigledno su sredili stvar s degradacijom guma) i Mclareni bili ipak nesto brzi, ali Alonso je mogao drzati tempo Red Bull-a.
Mislim da auto ni sa malo goriva nije toliko lose kao sto je bilo, ali da je manjak top speeda i relativno kratka drs zona kumovala ovom rezultatu, naravno ukljucujuci i alonsovu gresku koja ga je kostala 2 pozicije minimalno. O tome da auto jede zadnje gume nema govora. da je tako kao sto se nasumice tvrdi, alonso i massa ne bi ni u snu ostajali onako dugo na setovima guma.
Mislim da mozemo biti optimisticni za nastavak sezone, vidi se da update-ovi donose napredak (neka se sada ne nadje neko pametan da tvrdi da OVO nije napredak jer smo 9ti i 12ti --> napredak se konstatuje kroz znacajno smanjenje zaostataka za konkurentima!), i ako veliki update u spaniji ili bahrainu (ovisi gdje ga donesu) donese ocekivane rezultate, onda stojim iza one konstatacije da ce se Ferrari boriti dolaskom u europu za postolje.
Strategija je vjerovatno mogla biti bolja, ali ne treba praviti dramu od svega, jer je tek treca utrka u sezoni i Alonso je itekako u igri.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Update dolazu u Španjolskoj , Bahrain leži Ferrariju i neka pokupe što više moguće bodova . Napredak se definitivno vidi . Neki su govorili da je cak Lotus brzi od nas , a mi smo uspili i s McLarenom drzat ritam neko vrijeme . Pomalo će i naše vrijeme doć 

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Legenda
[quote="F1NAC"]damnnnnnnnnn a mogli smo bit ispred Vettela . Al svejedno dobra trka . Massa je novi Trulli
.
Točno to sam i ja pomislio

Točno to sam i ja pomislio

Samo neka se trkaju.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Očekujem velike probleme za Ferrari(Alonsa) u Bahreinu
, ako se nekako dokopamo i jednog boda biće to veliki uspjeh.
Mislim da će to biti katastrofalna utrka za Ferrari.

Mislim da će to biti katastrofalna utrka za Ferrari.

- _dreamer_
- Rezervni vozač
Ma dobro, ti si po profesiji pesimista... 
Tako su govorili i za Australiju, tako su govorili i za Kinu. To sto je Alonso izjavio za Bahrein je naravno ogradjivanje, ali ocekujem u Bahreinu da budu ako nista na ovom nivou kao danas. Ako bude valjala strategija, moze se do 6-7 mjesta sigurno, kada je u pitanju Alonso.
BTW, alonso je rekao za Marcu da je strategija danas ipak bila promasaj, jer nije skoro nijedan krug imao slobodnu stazu tako da nije mogao pokazati sav potencijal auta.

Tako su govorili i za Australiju, tako su govorili i za Kinu. To sto je Alonso izjavio za Bahrein je naravno ogradjivanje, ali ocekujem u Bahreinu da budu ako nista na ovom nivou kao danas. Ako bude valjala strategija, moze se do 6-7 mjesta sigurno, kada je u pitanju Alonso.
BTW, alonso je rekao za Marcu da je strategija danas ipak bila promasaj, jer nije skoro nijedan krug imao slobodnu stazu tako da nije mogao pokazati sav potencijal auta.
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
šteta za Alonsa i onu grešku, nije htio popustit na onom širem prljavijem djelu pa pogriješi. Jbg dešava se svima, baš sam se ponadao kad se pojavio iza Hamiltona sad će se ova dvojica skupa probijat napred te si pomagat DRS-om.
Osim te greškice Ferrari je odradio dobar posao i dobar pace u trci postavljaju. Treba poboljšat kvale i maknut Massu osim ako im nije cilj da imaju štopera. Ok je što može pomoć Alosnu tu i tamo al gube puno dragocjenih bodova s njim te je moguće da na kraju budu jako nisko konstruktorski što nije običaj za Ferr.
Osim te greškice Ferrari je odradio dobar posao i dobar pace u trci postavljaju. Treba poboljšat kvale i maknut Massu osim ako im nije cilj da imaju štopera. Ok je što može pomoć Alosnu tu i tamo al gube puno dragocjenih bodova s njim te je moguće da na kraju budu jako nisko konstruktorski što nije običaj za Ferr.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ovo moje predviđanje ja na osnovu realnih pokazatelja, koji se zasnivaju na tome da staza u Bahreinu ima više sporih zavoja i više pravaca a to je za F2012 Ahilova peta mada pitanje je šta nije, zatim visoke temperature, imamo 5 ekipa koje imaju brže bolid od Ferrarija i takođe šestu ekipu Williams koja može da ugrozi Ferrari, zavisno od staze, a ni Alonso nije čudotvorac da svaku utrku, svaki krug, svaki zavoj vozi na granici i on ponekada pogriješi, vidjeli smo danas.
Ja čekam Španjolsku da vidim rezultat tog velikog update, pa zavisno od taga kako se pokažu u Španjolskoj vidjet ću da li da "opletem" po Ferrari-ju.

Ja čekam Španjolsku da vidim rezultat tog velikog update, pa zavisno od taga kako se pokažu u Španjolskoj vidjet ću da li da "opletem" po Ferrari-ju.

- Mika_bar
- Početnik
- Navijam za: McLaren
Pa Massa je zapravo napravio odličan posao danas, štopao je Hamiltona i Webbera tako dugo dok ih Alonso nije stigao. Ferrari ima problem u drugom djelu utrke, u prvoj polovici još i drže ritam sa vodećima, nakon 2-ih boksova dosta padaju, mislim da im je najveći problem tvrđa komponenta guma, na njima jako loše izgledaju dok na mekšim to još kolko tolko ide.
U Bahreinu mislim da će jako teško ijedan Ferrari u Q3, al pričekajmo još par dana.
U Bahreinu mislim da će jako teško ijedan Ferrari u Q3, al pričekajmo još par dana.
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.