Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

a ja se usuđujem prognozirati da sutra ukoliko ne bude kvarova ili sudara oba Ferrarija uzimaju bodove
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

damjan.cule je napisao/la:a ja se usuđujem prognozirati da sutra ukoliko ne bude kvarova ili sudara oba Ferrarija uzimaju bodove
Vrlo optimistično :biggrin:

Ja očekujem u prvom dijelu utrke da bi Ferrari mogao biti dosta brz, a kasnije kako utrka bude odmicala da postaju nekonkuretniji.Naravno pod pretpostavkom suhe utrke

Ali nisam zadovoljan napretkom razvoja bolida,ako budi ovim tempom "napredovali" ništa od ove sezone
...put u raj nije posut ružama...
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Ključ cijele sezone nalazi se u Španjolskoj nakon testova u Mugellu kada pripremaju staviti novi ispuh. Manje više ovi upgrejdi rade, razlika između Mclarena i nas postoji ali nije to više preko sekunde.

Kinu danas treba malo drugačije gledat jer kao staza nikako nije odgovarala Ferrariju. Još na to pridodajmo da je staza danas bila prilično hladna i dobimo rezultat koji nije reprezentativan. Ferrari nikako ne treba uspoređivati sa Mercedesima nego sa Mclarenom i Red Bullom koji za razliku od Merca mogu nešto u utrci napraviti.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Slažem se sa Derom, uz jedan dodatak: Oni u Mugellu na testiranju i u utrci u Španjolskoj namjeravaju vratiti prvotnu verziju ispuha sa predstavljanja koja nije radila kako treba. Oni se sad "zabavljaju" pokušavajući to ispraviti. Postoje neke teorije raznih članova na stranim forumima i twitterima da ako Ferrari riješi problem ispuha mogu podignuti kako su zamislili stražnji kraj. Time onda mogu vozitimekši stražnji ovjes, što poboljšava trakciju na izlasku iz zavoja. Kako se poboljša trakcija moći će voziti sa manje stražnjeg krila što onda dovodi do toga da se poboljšava top speed i smanjuje understeer čime onda mogu voziti i sa manje prednjeg krila što još dodatno povećava top speed. E sad, nadajmo se da će sve raditi kako treba :D

slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

_dreamer_ je napisao/la:Prije nego krenete opet sa drvljem i kamenjem, sacekajte barem izjave tima. Alonso je bio konkurentan u q2, sta se desilo u q3 ne znamo, ali cemo uskoro saznati. Mislim da je tim napravio korak naprijed, jer ne bih rekao da smo mogli u australiji prismrditi u kvalama jednom red bull-u, a ni mclaren nije daleko. q3 ne mislim da daje mjerodavnu sliku i treba ovo uzeti s rezervom.

Zao mi je jedino sto nije sacuvao gume i ostao u boxu u q3, ali ocigledno su mislili da mogu napraviti dobar rezultat. Eh sad, da li je greska alonsa ili nesto trece usralo krug, ostaje da se vidi...

A vidi se iz aviona da auto bolje lezi na stazi i da su upgrade-ovi ocigledno funkcionisali. Daj Boze da sutra gume budu solidno drzale, uz pravu strategiju i dobar start je moguc rezultat oko 5-6 mjesta, jer racunam da ce merc pasti kako utrka bude odmicala

sto se tice top speeda, pogledajte prvo top speed mclarena i red bulla, pa onda kenjajte po ferrariju
alonso uopće nije bio konkurentan
Q1 morali su preći na mekšu varijantu guma da uopće prođu u Q2
Q2 večina favorita uopće nije vozila do daske i više su taktizirali i samo čekali Q3 (vetelu se to obilo u glavu)
Q3 grosejan uopće nije napravio vrijeme - ali kako Kimi ima 4 vrijeme za očekivati je da će i grosejan, a i vetel biti brži od alonsa
sutra očekujem da će alonso biti van 10
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

@darky :biggrin: lol..
Alonsista hasta la muerte..
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

samo se ti smij....
kad alonsa preteknu i williamsi i FI, onda će ti bit veselo da budu sa HRT
f430
Navijam za: fernando alonso

Post Postao/la f430 »

darky je napisao/la:samo se ti smij....
Sjeti se prošle utrke
Mika_bar
Početnik
Početnik

Post Postao/la Mika_bar »

Mislim da je vrlo blizu istine...
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Pa trbali su onda vec danas,il je to neka njihova(vasa)taktika :biggrin:
Alonsista hasta la muerte..
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ferrari je spao na to da se zadovoljava 9. mjestom.
Avanti FER, Avanti!!!
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

Ferrari je puno bolji u utrci nego u kvalama a i Alonso dobro cuva gume i u svakoj utrci se popne par mjesta u odnosu na start tak da ce sigurno pokupit neke bodove (ako ne dodje do neke nenadane situacije). Još da padne koja kap kiše!?
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Da... a hoćemo li se, u narednih 10 godina, uvijek nadati da će kiša izvadit stvar?

Razočaran sam formom Ferrarija. Ovo se sigurno nije očekivalo. Šta su radili, koji moj, toliko vremena? Trudili se da naprave kantu? I eto im Costa... čovjek otkako se ujedinio sa Brawnom, Mercedes razvaljuje.
Avanti FER, Avanti!!!
f.alonso
Navijam za: alonso

Post Postao/la f.alonso »

http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1 ... ectors.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; Vremena po sektorima.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la _dreamer_ »

darky je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Prije nego krenete opet sa drvljem i kamenjem, sacekajte barem izjave tima. Alonso je bio konkurentan u q2, sta se desilo u q3 ne znamo, ali cemo uskoro saznati. Mislim da je tim napravio korak naprijed, jer ne bih rekao da smo mogli u australiji prismrditi u kvalama jednom red bull-u, a ni mclaren nije daleko. q3 ne mislim da daje mjerodavnu sliku i treba ovo uzeti s rezervom.

Zao mi je jedino sto nije sacuvao gume i ostao u boxu u q3, ali ocigledno su mislili da mogu napraviti dobar rezultat. Eh sad, da li je greska alonsa ili nesto trece usralo krug, ostaje da se vidi...

A vidi se iz aviona da auto bolje lezi na stazi i da su upgrade-ovi ocigledno funkcionisali. Daj Boze da sutra gume budu solidno drzale, uz pravu strategiju i dobar start je moguc rezultat oko 5-6 mjesta, jer racunam da ce merc pasti kako utrka bude odmicala

sto se tice top speeda, pogledajte prvo top speed mclarena i red bulla, pa onda kenjajte po ferrariju
alonso uopće nije bio konkurentan
Q1 morali su preći na mekšu varijantu guma da uopće prođu u Q2
Q2 večina favorita uopće nije vozila do daske i više su taktizirali i samo čekali Q3 (vetelu se to obilo u glavu)
Q3 grosejan uopće nije napravio vrijeme - ali kako Kimi ima 4 vrijeme za očekivati je da će i grosejan, a i vetel biti brži od alonsa
sutra očekujem da će alonso biti van 10

Ma daj covjece, sta pricas.

q1 jesu morali voziti meksu varijantu guma, ali je i sauber ucinio to isto, kako objasnjavas onda cetvrto mjesto kobayashija, a perez je isto tako povukao u q1 mekse gume?

q2. Vettel nije taktizirao nego je zaista vozio do daske. Procitaj njegovu izjavu pa onda tako nesto izjavi.

q3. Zapitaj se zasto vozaci ni koji su izasli u q3 na pocetku mogli znacajno popraviti svoje vrijeme u odnosu na q2 (izuzev rosberga koji je odvozio fenomenalan krug). znaci, vozili su u q2 (skoro) do maksimuma. U toku tih 10 minuta je temperatura staze pala sto je prouzrokovalo manji grip na stazi, sto je onda opet prouzrokovalo da oni, koji su kasnije izasli, nisu mogli odvoziti kao u q2. Pogledaj pokusaj buttona, pereza itd.

Ne znam zaista o cemu pricas. Imajuci u vidu da im je ovo jedna od najtezih staza zbog njenih karakteristika, pokazali su dobru formu, daleko bolju nego u australiji u odnosu na prve konkurente, sto s pravom daje pravo da se nadamo poboljsanjima, jer ovi prvi upgradeovi ocigledno funkcionisu.

ukoliko alonso ne napravi neku gresku, mogao bih se odmah kladiti da ce po brzini biti u top8. da je izasao na pocetku u q3, imao bi sigurno 1.35.9, sto bi bilo samo 0.3. od tvog pulena.. i pazi ovo: na stazi koja ferrariju nikako ne lezi. Kladim se da ce ferrari u spaniji voziti za postolje!
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

_dreamer_ svaka čast. Volim na forumu pročitati ozbiljnu raspravu zasnovanu na činjenicama. Vidi se da si sve dobro proučio prije nego si se komentirao. Da je barem više takvih.... :)
I meni se čini da je, s obzirom na okolonosti, ferrari ok. Jedino me muči ponovno Alonsovo gunđanje : http://f1racing.com.hr/formula-1/alonso ... -prioritet" onclick="window.open(this.href);return false; :)

Ali poznavajući Alonsa, on je tip čovjeka koji kad i pobijedi i dalje je zabrinut :) (kako sam napisao na temi "Grand Prix vikend")
Samo neka se trkaju.
Mika_bar
Početnik
Početnik

ukoliko alonso ne napravi neku gresku, mogao bih se odmah kladiti da ce po brzini biti u top8. da je izasao na pocetku u q3, imao bi sigurno 1.35.9, sto bi bilo samo 0.3. od tvog pulena.. i pazi ovo: na stazi koja ferrariju nikako ne lezi. Kladim se da ce ferrari u spaniji voziti za postolje!
Prihvaćam okladu, kažem da nece bit ni u prvih 10! Ne znam samo kojom matematičkom operacijom dođeš do ovog "imao bi 1.35,9"? Tarotom? :biggrin: Mislim ozbiljno, kolko bi imao Vettel po tome da je ušo u Q3? Kolko bi imao Kubica da vozi Lotus??? U bilo kakvim uvjetima (osim kišne Malezije) Ferrari realno zaostaje barem sekundu za vodecim, tko god to bio, a koja staza im leži? Trenutno možda sam Fiorano! Španija je na drugom kraju svijeta, za 4 tjedna, do tamo ko živ ko mrtav!
PS shvati ovo kao šalu malu!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

Mika_bar je napisao/la:
Prihvaćam okladu, kažem da nece bit ni u prvih 10! Ne znam samo kojom matematičkom operacijom dođeš do ovog "imao bi 1.35,9"? Tarotom? :biggrin: Mislim ozbiljno, kolko bi imao Vettel po tome da je ušo u Q3? Kolko bi imao Kubica da vozi Lotus??? U bilo kakvim uvjetima (osim kišne Malezije) Ferrari realno zaostaje barem sekundu za vodecim, tko god to bio, a koja staza im leži? Trenutno možda sam Fiorano! Španija je na drugom kraju svijeta, za 4 tjedna, do tamo ko živ ko mrtav!
da nismo virtualni likovi vrlo rado bi prihvatio okladu koju spominješ...sjeti se samo sutra ovoga...van deset je jedino ak odustane a sve ispod 6. mjesta za mene bi bilo ogromno razočaranja...naravno,u slučaju kiše može biti svašta...no,ŠBBKBB razgovor ne prefriram...htio sam samo reći da bi puno uložio na tu okladu koju spominješ
Mika_bar
Početnik
Početnik

sjeti se samo sutra ovoga...van deset je jedino ak odustane a sve ispod 6. mjesta za mene bi bilo ogromno razočaranja
Po toj istoj logici ja mislim da alonso može u prvih 6 jedino ako 3-4 bolida ispred njega odustane, vece sanse dajem grosjeanu i vettelu nego njemu, tako da mislim da ce sutra alonso imat jako težak posao...
Živi bili pa vidjeli!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Vettel sutra ne završava...iako sam prognozirao bodove za oba Ferrarija, sutra u prva 2 zavoja dolazi do sudara između Masse i Vettela, kojeg će skriviti Vettel, a zatim prilikom izjave za medije naziva Massu bananom....

slika
Mika_bar
Početnik
Početnik

:mrgreen:
damjan.cule je napisao/la:Vettel sutra ne završava...iako sam prognozirao bodove za oba Ferrarija, sutra u prva 2 zavoja dolazi do sudara između Masse i Vettela, kojeg će skriviti Vettel, a zatim prilikom izjave za medije naziva Massu bananom....
možda ipak malo prikladnije:
http://www.worldofstock.com/stock-photo ... il/PFO5353 :>>

edit;
JACA!!!!!!!!!!
:smijeh: :smijeh: :smijeh:
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la _dreamer_ »

Mika_bar je napisao/la:

Pusti te lafine o Kubici i Tarotu, pricamo ovdje ozbiljno. Hoces da ti kazem po cemu mislim da je mogao voziti to vrijeme? Pa po tome sto je 15-tak minuta prije svog zadnjeg izlaska odvozio: 1:35.982. Ocigledno si preletio moj post, bez da si i pokusao da shvatis sta sam napisao.

Da je alonso izasao na samom pocetku q3 faze kada su uvjeti na stazi bili bolji (izjave: pat fry, martin whitmarsh), vrlo vjerovatno bi bio u stanju ponoviti vrijeme koje je citavih 5 minuta prije toga odvozio. Nisam namjerno htio da kazem da bi popravio to vrijeme, ali bi ga ponovio. Vozaci koji su odmah izasli na pocetku su odvozili bolja vremena, vozaci koji su izasli pred kraj q3 su imali peh da je grip na stazi bio nesto manji (ne tvrdim ja, vec prenosim izjave kompetentnih ljudi).

Dakle, ne mozes uzeti rezultate iz q3 kao relevantne i pricati kako je alonso sekundu iza mclarena, kada je ocigledno da odvozena vremena nisu bila u istim uslovima. Eto, da uzmemo hamiltonovih 1:35,6 koje je odvozio dok je staza ocigledno bila jos ok i Alonsovih 1:35,9 (najbrzi krug u optimalnim uslovima), dobijamo rezultat da je mclaren u kvalama bio brzi 3 desetinke. Eto da dodamo jos 2 desetinke Mclarenu cisto radi reda, to je opet pola sekunde. Dakle, o zaostatku jedne sekunde nema govora, ja ne znam zaista sta ti pricas. Rosbergovo vrijeme ne uzimam kao relevantno, jer je jasno svima da merc ima veliku prednost zbog drs-a u kvalama, ali da ce u utrci vjerovatno imati opet iste probleme sa potrosnjom guma, barem ako je suditi po long runovima od jucer (izvor: fia.com).
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

_dreamer_ je napisao/la: Dakle, ne mozes uzeti rezultate iz q3 kao relevantne i pricati kako je alonso sekundu iza mclarena, kada je ocigledno da odvozena vremena nisu bila u istim uslovima. Eto, da uzmemo hamiltonovih 1:35,6 koje je odvozio dok je staza ocigledno bila jos ok i Alonsovih 1:35,9 (najbrzi krug u optimalnim uslovima), dobijamo rezultat da je mclaren u kvalama bio brzi 3 desetinke. Eto da dodamo jos 2 desetinke Mclarenu cisto radi reda, to je opet pola sekunde. Dakle, o zaostatku jedne sekunde nema govora, ja ne znam zaista sta ti pricas. Rosbergovo vrijeme ne uzimam kao relevantno, jer je jasno svima da merc ima veliku prednost zbog drs-a u kvalama, ali da ce u utrci vjerovatno imati opet iste probleme sa potrosnjom guma, barem ako je suditi po long runovima od jucer (izvor: fia.com).
Samo da nadodam da su i sami Alonso i Whitmarsh u medijima izjavili da je došlo do drastične promjene u stanju staze u pet minuta Q3. Isto tako je i Button rekao kako je staza puno manje gripa imala u drugom pokušaju u Q3.
Uspoređivanje vremena koja su napravljena u Q3 danas je skoro kao da smo imali suho-mokrih deset minuta kvala. Tolika je bila razlika u uvjetima na stazi.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

goran007 je napisao/la: ...van deset je jedino ak odustane a sve ispod 6. mjesta za mene bi bilo ogromno razočaranja...naravno,u slučaju kiše može biti svašta...
...ferrari napreduje (doduše polako i presporo naročito za navijače) - no mislim da u ovom trenutku je "realno" upravo tu negdje između 6-10 mjesta...(ja se neću virtualno kladiti) - mcl, RB su sigurno ispred ('ajde ništa nije sigurno no...) a po dosad prikazanom i Lotus (barem jedna pijandura u njemu)...
@dreamer - isto sam mišljenja da su i Mcl i RB trenutno tu negdje oko pola sekunde ispred jednog ferraija no nemoj zaboraviti da u njemu sjedi jedan jako dobar vozač koji možda i "maskira" pravo stanje samog bolida...ako ćemo gledati španjolca napredak je vidljiv i mjerljiv, no kad gledamo "onog drugog" (ako izuzmemo q2) tada i nije baš sve tako optimistično...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Mika_bar
Početnik
Početnik

Nisam htio ulaziti neku raspravu, ali ja govorim o zaostatku Ferrarija za Mclarenom, a ne o tome kolko je Alonso mogao odvoziti vrijeme u q3 da je izašao ranije, uzmi u obzir i Massu. Isto tako hamilton je samo jedan brzi krug odvozio u q2, a alonso 2, dakle siguran sam da bi u drugom krugu išao još i brže, kolko točno ne znam. Možda je najbolje usporediti vremena i na tvrđim gumama iz q1, tu im je zaostatak bio veci od sekunde.
A kako to da je pred sam kraj kobajashi skocio na 4. mjesto i odvozio brže nego u Q2 a imao je lošije uvjete ? šta bi on onda uzeo pole da je išo ranije kad i Rosberg, a nema drs ko merc?
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Odgovori