Oni su zadnji koji bi se trebali žaliti i gunđati oko (ne)legalnosti nekog bolidaRed Bull Racing boss Christian Horner believes that rival teams still want further clarification on the legality on the rear wing being used by Mercedes.
Despite confirmation from the FIA that the DRS activated F-duct device on the F1 W03 is legal, Horner said at Sepang today that he and other team bosses are still looking to "resolve" the matter.
When asked if the fact that the Mercedes had been declared legal for this weekend meant it was the end of the matter, Horner said: "Probably not.
"I am not the only one, other [team bosses] here are after clarity going forward.
"Is it something accepted as a clever innovation, and hats off to Mercedes if it is, or is it something that is not permissible moving forward?
"That is the most important thing to resolve and it would be good to come out of this weekend with that clarity."
Horner did concede that the stance of the FIA was unlikely to change, given the fact that the Mercedes had again passed scrutineering this weekend.
"There has been a bit of debate about the Mercedes," he said. "And assuming the car has passed scrutineering, you have to assume the FIA is happy with the configuration the car is in."
Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Igor18
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Schumachera
Re: Formula 1 team - Red Bull Racing
Michael is faster than you!!
- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
koliko sam ja shvatio situaciju: ostali timovi nemaju pojma kako stvar funkcionira pa zele da ovi to pogledaju i "otkriju" kako bi ovi mogli iskopirati..
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
LOL
Helmut again
Helmut again
Red Bull's advisor Helmut Marko says the team have sent their manager to Marussia and HRT after Sebastian Vettel's run-in with Narain Karthikeyan in Malaysia.
World Champion Vettel's frustrations got the better of him at Sepang after he finished P11 following a collision with the HRT driver.
The German showed his middle finger to Karthikeyan shortly after the incident and then called him a "cucumber" during an interview, adding "just like on the normal roads you have some idiots driving around, it seems like there is also one driving here".
The Indian driver was punished by the stewards for causing the collision, but that clearly wasn't enough for Red Bull as they asked their team manager to have a word with HRT and Marussia.
"We have told our team manager to talk to both Marussia and HRT about getting their drivers to pay more attention," Marko told Austria's Servus TV.
He added: "They drive in a different league, they are six or eight seconds slower, and so they need to watch out more.
"The 12 points which Vettel lost could be crucial in the World Championship."

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Vuksa_KC
- Veteran
Da, definitivno je problem u tuđem dvorištu. Očito i Red Bullovci svog Markovića imaju. 

- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
Strašno je kako mi taj Helmut Marko ide na jetru.
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
nekad su se takve stvari riješavale osobnom intervencijom
danas se šalju posrednici
danas se šalju posrednici
Michael is faster than you!!
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Kakvo pretjerivanje, ja ne vjerujem.
Oni su posebni il kaj?? Nek idu u 3 pm, nek se vrate na začelje di su i počeli
.
Oni su posebni il kaj?? Nek idu u 3 pm, nek se vrate na začelje di su i počeli

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
ovu helmutovu kritiku prema momčadima ja gledam pozitivno.
naime,uhvatili su se tih momčadi kao pijan plota a zbog čega.što je tarzan precijenio svoje mogučnosti i što nije pazio te se sam izbacio iz utrke (to je moje mišljenje).i sad kao izgubili su se dragocjeni bodovi.znači nisu toliko više jaki,moraju kopati raditi da bi došli do njihovog željenog cilja.nema dominacije pa sad je na redu kalkulacija.neka,neka ja tu vidim samo njihovu paniku sa ovim izjavama te mislim da se nije lako boriti iz trečeg četvrtog reda za pobjedu.
naime,uhvatili su se tih momčadi kao pijan plota a zbog čega.što je tarzan precijenio svoje mogučnosti i što nije pazio te se sam izbacio iz utrke (to je moje mišljenje).i sad kao izgubili su se dragocjeni bodovi.znači nisu toliko više jaki,moraju kopati raditi da bi došli do njihovog željenog cilja.nema dominacije pa sad je na redu kalkulacija.neka,neka ja tu vidim samo njihovu paniku sa ovim izjavama te mislim da se nije lako boriti iz trečeg četvrtog reda za pobjedu.

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
LinkAdrian Newey, Chief Technical Officer
“We have shown good race pace, but we know we need to make a step in qualifying. In order to evaluate our most recent upgrades, we will run two different specifications of the RB8 in China on Friday. Based on feedback and preference shown by both drivers, Mark will test an updated evolution of the set-up used for the Malaysian GP, while Sebastian will run a pre-season specification. We will then compare the results.”

- nando fan
- Početnik
- Navijam za: Alonsa
Nadam se da Red Bul nece pobediti ni jednom ove godine.
- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Testirali su stražbje krilo sa središnim DRS aktivatorom kakvog su več koristili na zimskim testiranima

"while Sebastian will run a pre-season specification" ... ovo je ova specifikacija.

"while Sebastian will run a pre-season specification" ... ovo je ova specifikacija.

Adrian Newey wrote:
This weekend we're evaluating some further evolutions on the bodywork with Mark's car. Seb's car we've actually put back to the launch bodywork. We just wanted to re-evaluate the changes between what we launched with and what we introduced at the last test. The last test was always a planned thing; we had a regulation clarification at the beginning of November which banned the route that we had been developing the exhausts so we decided to launch the car with a kind of legalised version of what we had been working on up to that November date. And then from November we started developing the solution that we saw at the last test and carried in to the first two races. Source: Red Bull Racing
ESPNf1: Adrian Newey has confirmed that Vettel will stick with the old exhaust layout for the rest of the weekend, but maybe not beyond

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
-
- Veteran
Cudno da su odlucili za Markov bolid,kad taj ne pase krastavcu.Helmut Marko: "We will go on with the Mark Webber car"
Alonsista hasta la muerte..
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
2012 rules ''deliberately'' attacked Red Bull claims Helmut Marko
Kao, to nije izgovor za sadašnju formu, ali "svi nas mrze". Helmut Marko mi nikad nije bio visoko plasiran na top listi simpatičnih.
Kao, to nije izgovor za sadašnju formu, ali "svi nas mrze". Helmut Marko mi nikad nije bio visoko plasiran na top listi simpatičnih.

- Dero
- Profesionalni vozač
Bolje neka se zahvali FIA-i što su im 2 godine dozvolili iskorištavanje rupe u pravilu. Očito mu baš i nije jasno da bi i bez tvornice pića formula nastavila kao da ih nije ni bilo.gringo73 je napisao/la:2012 rules ''deliberately'' attacked Red Bull claims Helmut Marko
-
- Legenda
Baš ih ne volite, ha? Dugo nije bilo neke momčadi da je tako organizirano ne vole. 

Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
Kako ih nećeš ne volit kad dođu iz vedra neba u F1, cijelo se vrijeme motaju po donjem dijelu poretka i onda dođe promjena pravila u kojima su iskoristili rupu koju su koristili 3 godine za osvajanje 2 vozačka i 2 kontsrtuktorska naslova. I onda se još prave ludi kad netko drugi nešto izmisli (McLarenov F-Duct, sad Mercedesov F-Duct)...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Ferrari4ever
- Test vozač
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Ferrari - Massa
Stvarno ne vidim razloga zašto ih ne volit , to je tako dječje nezrelo ...skupila se ekipa uzela prave ljude dala lovu i dobila 2 prvenstva tko je kriv Ferrariju , MCL-u etc. koji nisu bili interesantni Neweyu ili nisu ga cijenili dovoljno ili nisu htjeli odriješit kesu ...što god ...mislim da uspjesi RB , Brawn Jp ili bilo kojeg drugog sa donjeg djela poretka ili iz vedra neba pa u rebra su upravo pokazatelj da f1 vrijedi i još uvijek je zanimljiva ...koliko god bi ja osobno volila vidjet samo crveni bold 1.-2. treba voljet i sport ...nikad bolja prvenstva šta ovih par godina , a ovogodšnje obećava još neizvjesniji kraj
... Forza Massa ...
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
sta ja znam, meni nekako nisu sjeli, i koliko god oni uzimali prvenstva mclarenu i faerrariju, meni je ferrari uvijek glavni konkurent, i uvijek mi je drago prvo njih da pobjedimo, ali tu se nasla i tvornica picaFerrari4ever je napisao/la:Stvarno ne vidim razloga zašto ih ne volit , to je tako dječje nezrelo ...skupila se ekipa uzela prave ljude dala lovu i dobila 2 prvenstva tko je kriv Ferrariju , MCL-u etc. koji nisu bili interesantni Neweyu ili nisu ga cijenili dovoljno ili nisu htjeli odriješit kesu ...što god ...mislim da uspjesi RB , Brawn Jp ili bilo kojeg drugog sa donjeg djela poretka ili iz vedra neba pa u rebra su upravo pokazatelj da f1 vrijedi i još uvijek je zanimljiva ...koliko god bi ja osobno volila vidjet samo crveni bold 1.-2. treba voljet i sport ...nikad bolja prvenstva šta ovih par godina , a ovogodšnje obećava još neizvjesniji kraj

McLaren u <3
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Opet su nešto iskemijali s ispuhom... nemoguće da je tek tako, odjednom brži sekundu po krugu od Mclarena
Avanti FER, Avanti!!!
- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
paše im konfiguracija staze?
- Slash
- Veteran
Ne. Opet su najbrži jednostavno.darky je napisao/la:paše im konfiguracija staze?
Gledao sam na sky sportu grid walk, i mehaničari su zakrivali novi ispuh da ne snimaju kamere. O
Neweyev as iz rukava očito. Fuj.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
-
- Veteran
I ja sam to gledo,samo cini mi se da su to napravili samo na Vettlovom bolidu?
Alonsista hasta la muerte..
- Slash
- Veteran
To je bio Webberov sigurno. A ne znam dal su i na Vettelovom, ali vjerojatno.Alonso-champ je napisao/la:I ja sam to gledo,samo cini mi se da su to napravili samo na Vettlovom bolidu?
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Ma nešto su iskemijali opet... kladim se. Ne pamtim kad je Red Bull zadnji put ostao bez goriva na kraju... Sigurno izgara više kako bi generirao isti efekt.
Avanti FER, Avanti!!!