Glavom i bradom... gospodin sa slike..

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Ovo je još jedan od dokaza u kakvom je stanju trenutno Ferrari.F1NAC je napisao/la:
Ne kužim zasto i dalje nude nakon svake sezone jednogodisnji ugovor Massi ..
Reče čovjek koji je izjavo da je Red Bull ispred svih minimum 0.5s"There's no denying that was a difficult qualifying," said Fry. "It's true that with Fernando, we could have got into Q3 with relative ease, given the time he did on his only lap in Q2 with used softs, but I don't think we could have got higher than the fourth row."
F1NAC je napisao/la:
Ne kužim zasto i dalje nude nakon svake sezone jednogodisnji ugovor Massi ..
hvala.F2004_the_best_ever je napisao/la:Vidim opet me neke kolege prozivaju da sam pesimista, ja moram da kažem da sam samo surovo realan.![]()
Moram reći da su i mene iznenadili malo u negativnom smislu, jer je Kimi poklonio Massi prolazak u Q2.
Ja sam ranije dao nekoliko scenarija o F2012 i izgleda da je u pitanju onaj najgori scenarijo, Ferrari je totalno fulao sa bolidom.
Vidim da se spominje poboljšanje ali ja sam veoma skeptičan u to i dajem veoma male šanse da to uspije, moram reći da sam se mnogo više nadao 2009 da će Ferrari biti konkurentan kad stavi dvostruki difuzor nego sada kada navodno poboljšaju bolid.
Jedan velikza tim Ferrarija jer su uspijeli napraviti ovakav bolid, sa tolikim budzetom, tolikim resursima, pravilima koja bi im trebala ići na ruku su uspjeli napravi frankeštajna, ne može to svako
, tako da veliki
ze Ferrari.
Sreća je da se takmiče ova tri nova tima inače bi Ferrari bio fenjeraš.![]()
![]()
Možda će svučati čudno ali ja im kao navijač Ferrarija i čovjek koji prati F1 zbog Ferrari želim sve najgore sa ovim bolidom, ponekad je potrebno dotaći dno dna da bi se krenulo konačno naprijed, nadam se da je u slučaju Ferrari ovo dno dna i da će Ferrari krenuti konačno naprijed.![]()
Šta dalje radit?
Otpustiti određen broj ljudi naravno na čelu sa Domenicalijem.
Dovesti čovjek sa jakim karakterom na čelo Ferrari-ja, sada će svi da mi se smiju ali ću reći da sam siguran da bi Fabio Capello bolje vodio Ferrari od Domenicalija.
Zaposliti određen broj inžinjera iz drugih ekipa.
Vratiti Luca Baldisserria u F1 ekipu, i dati mu značajnu ulogu u ekipi, siguran sam da bi i on bolje vodio Ferrari od Domenicalija, ali naravno on nije bio podoban Domenicaliju i zato ga se ovaj odmah riješio.
Inače meni je zabavno ovako gledat Ferrari, žao mi je jedino Alonsa, jer je Ferrari ovo zaslužio, tačnije poglavica LDM jer je bio previše ohol i reko bih da je imao podcjenjivački stav prema drugim momčadima, jer je mislio da može bilo koga postaviti na čelo momčadi i Ferrari će opet biti među najboljima e pa to može proći samo u njegovoj mašti.
najbolje jos i on da dođe na čelotomidix je napisao/la:Ja iskreno vjerujem da na čelo Ferrarija treba i mora doći osoba koja nema baš previše pojma o autu kao takvom, ali je zato čvrsta ruka koja zna upravljati grupom ljudi, motivirati ih na uspjeh... Barem bi znao kada odustati od propale sezone...
Glavom i bradom... gospodin sa slike..
[ http://f1grandprix.motorionline.com/wp- ... errari.jpg ]
Nemozes mi pricat da alonso ima srece...s ovakvim bolidom je uspio doc do 5 mjestadarky je napisao/la:ferari loš danas....
alonso ima više sreće neg pameti danas jer MSC bio ispred, ali mu krepao auto
masa ko da nije ni bio u utrci....
alonso vise srece nego pameti???smijesan si...darky je napisao/la:ferari loš danas....
darky je napisao/la:ferari loš danas....
Krajnje je vrijeme da ode iz FerrarijaDr. DJ je napisao/la:...Ferrari jako loš...morat če se dosta toga promjeniti...no ipak ovi Alonsovi bodovi su itekako vrijedni ako se Ferrari dovede u red puno če značiti...a Massa loše jako loše...kao da ga ni bilo u utrci...
gle, staza mu je išla u koristf430 je napisao/la:Nemozes mi pricat da alonso ima srece...s ovakvim bolidom je uspio doc do 5 mjestadarky je napisao/la:ferari loš danas....
Još jednom je potvrdio da je najbolji vozač na gridu
f430 je napisao/la:Krajnje je vrijeme da ode iz FerrarijaDr. DJ je napisao/la:...Ferrari jako loš...morat če se dosta toga promjeniti...no ipak ovi Alonsovi bodovi su itekako vrijedni ako se Ferrari dovede u red puno če značiti...a Massa loše jako loše...kao da ga ni bilo u utrci...
Kažeš da je to faktor sreće, da imao je danas Alonso sreće kao što je nije imao Hamilton ali to je sastavni dio utrkivanja.darky je napisao/la:@F2004_the_best_ever
ma ne pametujem, samo iskazujem svoje gledište kako ga ja vidim
No na sljedećoj utrci neće bit skrivanja, u Kaula Lumpuru su dvije dugačke ravnice tamo ćemo vidjeti kako se ferrari nosi sa brzinom
To je po nekim "procijenjenim" brzinama i slažem se donekle. No rezultat utrke se ne ostvaruje prema procjenama, nego je posljedica rezultata kvalifikacija i događaja u utrci. Istina, sreća je da je Schumacher odustao jer bi on bio ispred Alonsa. Rosberg je bio iza tako da njega ne računam kao sretnu okolnost kod Alonsa. Kimi je startao 17. zbog svoje greške, on od početka nije bio u blizini Alonsa, tako da ni on nije sretni faktor u njegovom plasmanu.Caldor je napisao/la:5 pozicija uz sreću da su Mercedesi zavrsili kako su zavrsili i da je Kimi startao sa 17-og su doveli da Ferrari bude tu di je. Mislim da je realnija pozijica oko 9. mjesta. Ako ćemo gledati po Massi onda je Ferrari na razini Caterhama.