Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Bernardinac je napisao/la:Ako se stvarno obistini ovo što se piše o Ferrariju onda stvarno nešto golemo smrdi u njemu.
Oni su relativno rano odustali od sezone 2011 i posvetili se razvoju novog bolida. Imaju velike mogućnosti i resurse tako da im nije bio problem experimentirati i probati razne opcije. Imali su dovoljno vremena skupiti svu "pamet" koju imaju i krenuti sa razvojem.
Istina, vremena i resursa su imali...Ali kao što kažem, njihov zračni tunel nije dizajniran za ono što se sad radi, nego je naknadno prilagođen. Da se ima slobodne ruke kod testiranja vjerojatno bi i Ferrari bio puno puno bolji.
Bernardinac je napisao/la:Međutim, oni ili nemaju pametnih(sposobni) ili se pametni(sposobni) ne pitaju? Već godinama Tombazis ne uspjeva da napravi dovoljno aerodinamičan bolid.
Razumijem da ne umije, jednostavno je lošiji od Adriana, i on jednostavno ne može preko svojih sposobnosti.
Ne razumijem zašto u Ferrariju, (kad očito vide da Tombazis više nije u stanju da uhvati korak za Adianom), ne uključi širi stručni tim ljudi, kao što radi McLaren?
Kako ne uspjeva napraviti dovoljno aerodinamičan bolid?
2009. - F60 je bio truba na početku je bio blizu vrhu
2010. - F10 je bio 2. po brzini odmah nakon RB-a. Posebno drugi dio sezone nakon velikog updatea donesenog na VN Europe u Valenciji
2011. - Bolid se u jedinoj utrci bez EBD-a pokazao kao nedostižan za sve, pa i za RB. To valjda govori da je bolid dobar, a druga je stvar što oni nisu razvijali nešto za što su mislili da će tada biti zabranjeno
Bernardinac je napisao/la:Jaš je rano za konačan sud, međutim sve je manje optimista. Po ovim pričama Ferrari se udaljava u srednji red a ne primiče vrhu?
Sve se nadam nekom obratu, jer ovo fakat izgleda nevjerojatno, gotovo nestvarno loše, neozbiljno, šlampavo.
Čisto da ne povjeruješ.
Nadam se da su ipak nešto "sakrili". Barem nešto. :roll:
Slažem se sa ovime. Čak i nakon Australije će biti nemoguće reći di su, jer Melbourne je ulična utrka i tamo se vozi samo jednom godišnje. Tek Malezija i dalje će pokazat di su zapravo..

EDIT:
Domenicali kaže da ne želi otpisati mogućnost pobjede u Australiji

Izvorhttp://www.crash.net" onclick="window.open(this.href);return false;
"As for what Ferrari can do 'down under', Domenicali added that Fernando Alonso and Felipe Massa could yet pull off a surprise.

“To those who ask me if I would sign today for a third place in Melbourne, I would say that I'm not signing anything. Maybe the same will happen as in 1982 when in the World Cup, Italy got off to a bad start and then in the end, went on to win,
EDIT2:
A upravo sam našao jedan citat Raikkonena sa testiranja, samo neznam dali je to iz vremena u McLarenu ili Ferrariju
Do you think that the speed is good at this point? - It doesn’t matter how much behind the others we are at this point. The car will anyway be rebuilt before Australia. Now we just drive around.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

New Ferrari F2012 side pods/Engine cover are being prepped & will arrive in Melbourne in time for FP2/FP3
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

@damjan.cule
Kako ne uspjeva napraviti dovoljno aerodinamičan bolid?
2009. - F60 je bio truba na početku je bio blizu vrhu
2010. - F10 je bio 2. po brzini odmah nakon RB-a. Posebno drugi dio sezone nakon velikog updatea donesenog na VN Europe u Valenciji
2011. - Bolid se u jedinoj utrci bez EBD-a pokazao kao nedostižan za sve, pa i za RB. To valjda govori da je bolid dobar, a druga je stvar što oni nisu razvijali nešto za što su mislili da će tada biti zabranjeno
Da je dovoljno aerodinamičan, imali bi bar jedan naslov. To što se Alonso 2010 borio za naslov, nije dokaz da je bolid bio sjajno djelo aerodinamike. Da je Ferrari u deficitu aerodinamike je jasno, jer već godinama Montezemolo psuje tu aerodinamiku i kako se sve svelo na to bla, bla i to je njihov problem.
Sezone 2010 se Ferrari borio za naslov! Da, ali u čijim rukama? Massa je miljama iza Alonsa već dvije sezone.
Da je kojim slučajem moguće da Massa ima klona i da je on zadnje 2 godine zajedno sa Massom sjedio u Ferrariju i da osvoje bodova onoliko koliko je Massa, svi bi rekli da je te 2 godine bolid bio truba i kanta.
Zato je nerealno uspoređivati brzinu bolida 2010 samo po Alonsovoj. Zašto se ne uzme u obzir Massina brzina?
Ferrari generalno ima problem aerodinamike i to sami priznaju. To što po bodovima ne izgledaju tako loše mogu zahvaliti Alonsu zadnje 2 godine. Na Silverstone-u je Massa bio tek 5. Nisu Ferrarijevi bolidi zadnje dvije godine kante, ali nisu ni dobri. Lošiji su od dvije momčadi, a ove godine kako predviđaju, vjerojatno i od Mercedesa.
Nadam se da ipak neće i da ni oni nisu pokazali sve karte. ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa ja nisam ni rekao da bolid ima savršenu aerodinamiku. Nije na razini onog što radi RB, ali je opet dovoljno da se odličan bolid u njemu bori za podije, pobjede i naslove. Kako će biti ove godine samo vrijeme će pokazati, ali ja sam optimist (kao i uvijek) :)

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Briatore:"Ferrari is working very hard in Maranello to overcome this situation, I think they can close the gap"
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

kad Briatore kaže da se može onda znaš da nije sve tako crno :D

slika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

damjan.cule je napisao/la:kad Briatore kaže da se može onda znaš da nije sve tako crno :D
Da, upravo je on prošle sezone nakon par utrka rekao da Ferrari nema takav bolid da bi mogao konkurirati na sami vrh i da im je bolje da se okrenu razvoju bolida za 2012 godinu. Tako je i bilo.
Ovo što je rekao ipak uljeva neku nadu i ja sam i dalje optimista :)
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

F1NAC je napisao/la:
New Ferrari F2012 side pods/Engine cover are being prepped & will arrive in Melbourne in time for FP2/FP3
Gdje si ovo pronašao? :)
Ima li link?
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Bernardinac je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:
Ima li link?
To je sa twittera,jedan lik kao pouzdane informacije ima iz Ferrarija,nesto slicno kao @Jose Luis....

A ovo sa Flaviom,bas mi je drago sto je rekao,covjek dosta pogadja :)
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Briatore je to izjavio odmah u Australiji, ami smo mu se smijali.Nismo htjeli vjerovati.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Alonso-champ je napisao/la:
Bernardinac je napisao/la:
Ima li link?
To je sa twittera,jedan lik kao pouzdane informacije ima iz Ferrarija,nesto slicno kao @Jose Luis....
@Crucial_Xtreme ali nije on izvor. Izvor na F1T tvrdi, da info dolazi iz Ferrarija. Originalna izjava:
The new side pods/engine cover have just been removed from the autoclaves. On the bench now for prepping. Work is happening on shifts. Shipping out to Australia in time for FP2/FP3.
slikaslikaslika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Da, vrlo moguće. Vjerojatno neće biti jedini sa novim dijelovima.
E sad, koliko će im ovi novi dijelovi pomoći ili odmoći znat ćemo u subotu :)
U svakom slučaju Briatore će bez dlake na jeziku vrlo brzo reći ima li ovaj Ferrari potencijala ili ne. :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ma ja samo čekam da Lauda kaže da je bolid kanta. Uvijek bude suprotno od njegove prognoze, pa ako ga on proglasi kantom F2012 osvaja duplu krunu :D

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:ma ja samo čekam da Lauda kaže da je bolid kanta. Uvijek bude suprotno od njegove prognoze, pa ako ga on proglasi kantom F2012 osvaja duplu krunu :D
Možda mu to bude prvi pogodak :biggrin:
Ja mislim da je Ferrari među 3 najbolja tima ove sezone, možda su im Lotus i Mercedes blizu, ali mislim da poslje mogu biti dosta ispred Mercedesa, jer ako se Mercedes nemože borit za pobjede mogu lako odustat od razvoja bolida ko zadnje 2 sezone
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
f.alonso
Navijam za: alonso

Post Postao/la f.alonso »

http://www.f1racing.com.hr/formula-1/su ... te-ferrari" onclick="window.open(this.href);return false; Suparnici na oprezu: Ne otpisujte Ferrari
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Prema nekim procjenama koje su se danas pojavile u njemačkom tisku, Ferrari je u poretku na tek sedmom mjestu, iza Red Bulla, McLarena, Mercedesa, Lotusa, Saubera i Force Indije.
COME ON ?!?!?!?!?!? Force India je brza od Ferrarija :roll: :roll: :roll: :roll: jel to neki modni časopis izjavio ?
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

možda su napravili govno od bolida :D
saznat ćemo ubrzo<

da su napisali 4. ili 5. aj nekak bi i povjeroval, al 7. :roll:
Michael is faster than you!!
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Sve sto se blizi dan utrke sve vise mi frka...cccc..ljudi sastavljaju bolid od osmog mjeseca prosle godine i visa truba nego kad bi ga poceli raditi u jedanaestom mjesecu...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Mnogo važnije od pozicije Ferrarija da li je ona 2-3 ili 5-6 jeste zaostatak za vodećim, bolje je da su trenutno na 5-6 mjestu po brzini a da zaostaju za vodećim 0.6-0.7s, nego da su 2-3 tim po brzni a da za vodećim zaostaju 1.5s. ;)
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:
Prema nekim procjenama koje su se danas pojavile u njemačkom tisku, Ferrari je u poretku na tek sedmom mjestu, iza Red Bulla, McLarena, Mercedesa, Lotusa, Saubera i Force Indije.
COME ON ?!?!?!?!?!? Force India je brza od Ferrarija :roll: :roll: :roll: :roll: jel to neki modni časopis izjavio ?
Nije nemoguće sjeti se 2009e bili su katastrofa, ali ja čisto sumnjam da je ova sezona takva
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

da, 2009 su bili katastrofa. Ali te iste 2009. kad su bili katastrofa ispred su bili samo McLaren, RB i čudo prirode Brawn.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:da, 2009 su bili katastrofa. Ali te iste 2009. kad su bili katastrofa ispred su bili samo McLaren, RB i čudo prirode Brawn.
Da na kraju sezone, ali ja sam mislio na sam početak sezone di je od njih bila i Toyota brža, mislim i Williams i Renault
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

bili su do španjolske otprilike, kad je Ferrari na svoj bolid montirao DDD

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:ma ja samo čekam da Lauda kaže da je bolid kanta. Uvijek bude suprotno od njegove prognoze, pa ako ga on proglasi kantom F2012 osvaja duplu krunu :D
Lauda rekao da bolid nije kanta :biggrin: , nigdje dalje toga nema
http://www.gp1.hr/lauda-ferrarijeva-kri ... uvelicana/" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Odgovori