Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Red Bull Racing

Post Postao/la F1NAC »

jedan komentar s youtubea :
Marko has the ways of the gestapo officiers, he is an arrogant fascist in F1,
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

senamozart je napisao/la:iskreno nisam nigdje to pročitao nego to temeljim na ponašanju tog starca prema jednog kvalitetnom vozaču.
znam da je denis isto to radio i nije mi drago takvo ponašanje ali jbg to je tako valjda da uzde od tih konja drže ti kao što su ron,flavio,helmut i njihova je zadnja.toplo se nadam da će jamie naći svoje mjesto u formulu 1 i da če se onaj oronuli helmut kajati zbog toga ako mu je on (pretpostavka jel) dao otkaz.
Čuj njih je briga za tim, a ne za ljude okolo, na kraju ko zna kako to izgleda kad nisu ispred kamera, normalna stvar je da se ljudi posvađaju, neki dobiju šamar, neki se samo posvađaju, a neki i potuku :biggrin:
GERMAN je napisao/la:
71. i 72. je vozio cak i za mclaren.
Samo je BRM vozio
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Interesting observation from Giorgio Piola in @AUTOSPORTdigi that the RBR rear wing has extra slots underneath it. which IMO is not legal ?
Article 3.10.1 in the tech regs demands a minimum radius of 100mm on the rear wing surface, preventing slots such as those on the RB8 wing.
- Scarb

misli se na ovu desnu sliku

slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

koliko sam ja shvatio, to je legalno. Uostalom, na zadnjem testu u Barceloni su osim RB-a to imali i Ferrari i Mercedes sigurno, a možda i još koja ekipa...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ove otvore ispod DRS flapa nije imao Ferrari koliko mene sjećanje služi ... Mozda mi je promaklo .
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

je, samo su bili više prema naprijed položeni, tako da ih se vidi na slici sprijeda. Znam da sam vidio na f1technical sliku i bila je rasprava o tome dali je legalno ili ne i zaključak je da jest.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

damjan.cule je napisao/la:je, samo su bili više prema naprijed položeni, tako da ih se vidi na slici sprijeda. Znam da sam vidio na f1technical sliku i bila je rasprava o tome dali je legalno ili ne i zaključak je da jest.
hm jedino što sam vidio drukcije na Ferrariju u odnosu na proslogodisnje krilo bili su neki prorezi sa strane na krilu odiza .. al ovo nisam vidio .
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Mene nervira ovo "izrugivanje" pravilima od strane Red Bulla. Očito je da su postigli vjerojatno 30%-40% efekta koji je imao propuhani difuzor sa ovim "kola" dizajnom, samo se pretvaraju... a bez tog efekta, nisu ni u pola tako brzi.
Avanti FER, Avanti!!!
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

FIA-in tehnički delegat Charlie Whiting sve će bolide sljedeći put pregledati dan prije početka australskog GP vikenda, a do tada će vrijediti izjava Christiana Hornera koji tvrdi da je Red Bullov bolid potpuno legalan.

"Nismo pod pritiskom i udovoljavamo pravilniku. Ovo je sad problem FIA-e i njihovih delegata. Oni imaju više znanja i uvida. Druge momčadi imaju samo fotografije, dok FIA ima mogućnost približiti se bolidima i vidjeti o čemu se zapravo radi," rekao je Horner.

Pitanje legalnosti Red Bullovog bolida odnosi se i na sve druge momčadi. Newey je očigledno još jednom pomaknuo granice, a ako FIA kaže da je sve u skladu s pravilnikom onda drugi dizajneri nemaju izbora nego napraviti slične solucije.

znači netko se žalio pa će charli početkom idućeg tjedna (valjda prije početka GP Australije) pregledati bolide tj. red bull i donijeti Odluku jeli taj bolid legalan s obzirom da su isti obznanili da će nastupiti sa novom specifikacijom.
ovo me podsjeća na 2009 odnosno na Brawn GP i njihove difuzore (double-decker).
ako bude sve legalno u što sumljam možemo se pozdraviti sa sezonom ili bar na 3-4 utrke kako kaže par fry.e bilo bi dobro ako charli kaže da su nelegalni što nam onda pruža (bar meni) zadovoljštinu da će sezona biti OK i naravno nepristrana.znači čekamo četvrtak tu Odluku.idem platiti misu da budu nelegalni :lol:
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

da se radi o Lotusu, Ferrariju ili McLarenu 99% sam siguran da bi bilo rečeno da je neki dio bolida nelegalan. Ali pošto se radi o RB-u, koji je u zadnje dvije sezone stalno imao upitnik legalnosti iznad sebe vjerojatno će sve biti "u duhu pravila"

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

senamozart je napisao/la:FIA-in tehnički delegat Charlie Whiting sve će bolide sljedeći put pregledati dan prije početka australskog GP vikenda, a do tada će vrijediti izjava Christiana Hornera koji tvrdi da je Red Bullov bolid potpuno legalan.

"Nismo pod pritiskom i udovoljavamo pravilniku. Ovo je sad problem FIA-e i njihovih delegata. Oni imaju više znanja i uvida. Druge momčadi imaju samo fotografije, dok FIA ima mogućnost približiti se bolidima i vidjeti o čemu se zapravo radi," rekao je Horner.

Pitanje legalnosti Red Bullovog bolida odnosi se i na sve druge momčadi. Newey je očigledno još jednom pomaknuo granice, a ako FIA kaže da je sve u skladu s pravilnikom onda drugi dizajneri nemaju izbora nego napraviti slične solucije.

znači netko se žalio pa će charli početkom idućeg tjedna (valjda prije početka GP Australije) pregledati bolide tj. red bull i donijeti Odluku jeli taj bolid legalan s obzirom da su isti obznanili da će nastupiti sa novom specifikacijom.
ovo me podsjeća na 2009 odnosno na Brawn GP i njihove difuzore (double-decker).
ako bude sve legalno u što sumljam možemo se pozdraviti sa sezonom ili bar na 3-4 utrke kako kaže par fry.e bilo bi dobro ako charli kaže da su nelegalni što nam onda pruža (bar meni) zadovoljštinu da će sezona biti OK i naravno nepristrana.znači čekamo četvrtak tu Odluku.idem platiti misu da budu nelegalni :lol:
Dobro si ovo rekao. I meni se čini da će o toj odluci puno ovisiti kvaliteta same sezone :o
Samo neka se trkaju.
Slaven Oprosti

Post Postao/la Slaven Oprosti »

Nije mi jasno čega vas je strah u slučaju nove specifikacije bolida? Može biti da sam nešto fulao u moru postova i članaka ali sve što sam pročitao o njoj je to da je u globalu najviše riječ samo o drugačijoj tehničkoj izvedbi s kojom se nešto sitno dobilo, nikakav large step forward što bi rekli na CNN-u.
Ja fulao ili ste vi paranoični?
"If you don't come walking back to the pits every once in a while holding a steering wheel in your hands, you're not trying hard enough"- Mario Andretti
slika
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač

ne znam kolega slavene da si išta fulao ali jesam opravdano paranoičan i to priznam.
naime,več tri sezone gledam taj red bull odnosno adriana kako sklepa raketu i onda ni mclaren ni ferrari a i ostali ne mogu ni primirisati.normalno je da pušem na hladno bez obzira da li ja navijam za mclaren ili ne.činjenica jest da je adrian napravio bolid (eto poklopio mu se i taj prosjek vozač vettel) i s njime se okolo šepuri jer ostali nisu sposobni bar to kopirati.da ne duljim.glede ove sezone mislim da imaju nešto opet skriveno i na moju žalost to će funkcionirati besprijekorno.e to me boli što nakon 8 utrka znamo svjetskog prvaka.ostalo je statistika koja me ne zanima.
ne bi volio ni da je mclaren dominantan niti ferrari ili mercedes,nitko,volim utrke,volim napetost volim završnicu kao 2008 godine (pa makar onda da je i massa postao prvak).to je draž ovog sporta a ne da taj (moram reći) genijalac od adriana napravi space shutl i nakon VN Europe ili ti ga 24.lipnja u popodnevnim satima doznamo novog prvaka.to nije to.to nije formula 1.toplo se nadam da će charli u četvrtak naći neku ilegalu na bolidu red bulla i spasiti sezonu koja eto još nije ni počela.
slika
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: sebe_i_MS

Post Postao/la Lord of the Ring »

Lol ma samo naprijed Red Bull...
ili da parafaziram "If you're in a fair fight, your tactic sucks :)" cilj je dominirati i demolirati a ne biti super kul zanimljiv za gledatelje (za to imamo onu neku organizaciju zvanu maFIA...ali to je vec druga prica)
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Tko želi na VN Singapura s Red Bullom, evo šanse - http://www.autosport.com/competition/" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

"If you're in a fair fight, your tactic sucks"
joooj =D> lord!!

slazem se i ja, ono sto je razlika je sto je taj rbr bez boje i mirisa, antipatican i dosadan vecini..
uvjeren sam da svi ovdje stuju djelo adriana, njegovo znanje i snalazljivost, damn pa svi ga redovno hvale, pa opet ne mogu prihvatit da je taj rbr "njegovo" djelo i da ako stuju njega stuju i bolid..
meni je recimo vettel super simpatican i drag lik, pa mi svejedno taj rbr stinks i nemam nikakav feel za njega..

i mnogi ovdje koji razapinju dominaciju rbra, dozivljavaju eru dominacije ferrarija kao najdrazu eru f1, neki su stariji sigurno uzivali u dominaciji wiliamsa, a siguran sam mnogi su uzivali u dominaciji mcma..

al u tome je stvar, svaki taj tim je imao povijest i svoju publiku, sto rbr nema nit ce mislim ikad imat, vettel je sigurno dobio mnoge fanove (mladju generaciju sigurno), al tim ko tim da sutra ode ca iz formule, vjerujem da nikog ne bi smetalo..
rFactor F1 HR server Info
slika
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

Armanini je napisao/la:
"If you're in a fair fight, your tactic sucks"
joooj =D> lord!!

slazem se i ja, ono sto je razlika je sto je taj rbr bez boje i mirisa, antipatican i dosadan vecini..
uvjeren sam da svi ovdje stuju djelo adriana, njegovo znanje i snalazljivost, damn pa svi ga redovno hvale, pa opet ne mogu prihvatit da je taj rbr "njegovo" djelo i da ako stuju njega stuju i bolid..
meni je recimo vettel super simpatican i drag lik, pa mi svejedno taj rbr stinks i nemam nikakav feel za njega..

i mnogi ovdje koji razapinju dominaciju rbra, dozivljavaju eru dominacije ferrarija kao najdrazu eru f1, neki su stariji sigurno uzivali u dominaciji wiliamsa, a siguran sam mnogi su uzivali u dominaciji mcma..

al u tome je stvar, svaki taj tim je imao povijest i svoju publiku, sto rbr nema nit ce mislim ikad imat, vettel je sigurno dobio mnoge fanove (mladju generaciju sigurno), al tim ko tim da sutra ode ca iz formule, vjerujem da nikog ne bi smetalo..
istina. =D>
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Red Bull je promjenio zadnji dio bolida za FP3 ocito nisu bili zadovoljni sa oni sa FP2. Promjene su u otvorima za ispuh u FP2 su bili okrugli a sad su vise kockasti. Te su jos zatvorili jedan otvor koji sa dna bolida usmjerava zrak prema straznjem dijelu.
Darkness rises when silence dies
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Lijepo je vidjeti kako se moraju boriti za sto bolja vremena, kako im ne ide sve PS-u.
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Svaka čast na genijalnosti, ali ovo već postaje ismijavanje pravila
http://f1racing.com.hr/formula-1/red-bu ... nog-motora" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač

baš sam sada to čitao kolega dmarijon.
pa me interesira što se tu može poduzeti ako se stvarno dokaže da varaju.a ross brawn je to i neki dan spomenuo da neki bolidi još imaju te ispušne plinove.znaći to je ipak red bull.
iritantam mi je ovaj olinjali helmut sa ovom izjavom nečete naći ništa.
vidiš da su našli pa nisu svi naivci.i da drago mi je što se nigdje ne spominje mclaren a jedino se bojim da isti nemaju ovako nešto kao cedevita iz austrije.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Da, ali rekao je: nećete naći ništa (što nije u skladu s pravilima). Tu je problem. Ovo je igra mačke i miša.
Samo neka se trkaju.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...svakome se ovo "gadi" no RB nije kriv...svu "krivnju" u ovom i gro ostalih slučajeva se mora svaliti na one koji donose sva ova divna pravila sa gomilom "rupa" i nedorećenosti..."organizacija" puna krebila koji su sami sebi dovoljni...sve momčadi samo se trude plivati među tim morskim psima...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

....toga če uvijek biti i svaki tim če učiniti sve kako bi barem malo zaobišao pravila i tako ukrao koju stotinku prednosti par utrka dok ostali timovi to neprokuže i kopiraju ih ili FIA-a zabrani...nevrijedi pljuvati po nekome kada to rade svi sa manje ili više uspjeha...
1982 UCV 1919
Odgovori