Formula 1 team - Scuderia AlphaTauri [AT03]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Formula 1 team - Scuderia Toro Rosso
Abu Dhabi buying Toro Rosso through Spanish bank
Dobre vijesti za Jaimea.
May 31 (GMM) Toro Rosso, Red Bull’s second formula one team, is being sold.
We reported last week rumours the Abu Dhabi government, already part-owning the Mercedes team through the investment vehicle Aabar, might be looking to buy another team.
The rumours were triggered by Aabar’s new sponsorship of Faenza based Toro Rosso, originally Minardi, through its Swiss bank Falcon Private.
Spain’s AS sports newspaper said Abu Dhabi, through its International Petroleum Investment Company (IPIC) and Spanish oil brand CEPSA, will indeed take over Toro Rosso “imminently”.
IPIC chief Khadem Abdulla Al Qubaisi was seen at the most recent Spanish and Monaco grands prix.
The report said the team’s cars will eventually be re-liveried in the red and white colours of CEPSA.
AS said the deal “should be done during this season”, but the first step has already been completed in the form of a sponsorship with IPIC’s Falcon Private bank.
The move could be good news for Jaime Alguersuari’s future, as Madrid-based CEPSA is thought keen on having a Spanish driver at the wheel.
Dobre vijesti za Jaimea.
May 31 (GMM) Toro Rosso, Red Bull’s second formula one team, is being sold.
We reported last week rumours the Abu Dhabi government, already part-owning the Mercedes team through the investment vehicle Aabar, might be looking to buy another team.
The rumours were triggered by Aabar’s new sponsorship of Faenza based Toro Rosso, originally Minardi, through its Swiss bank Falcon Private.
Spain’s AS sports newspaper said Abu Dhabi, through its International Petroleum Investment Company (IPIC) and Spanish oil brand CEPSA, will indeed take over Toro Rosso “imminently”.
IPIC chief Khadem Abdulla Al Qubaisi was seen at the most recent Spanish and Monaco grands prix.
The report said the team’s cars will eventually be re-liveried in the red and white colours of CEPSA.
AS said the deal “should be done during this season”, but the first step has already been completed in the form of a sponsorship with IPIC’s Falcon Private bank.
The move could be good news for Jaime Alguersuari’s future, as Madrid-based CEPSA is thought keen on having a Spanish driver at the wheel.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
izvorRed Bull protege Jean-Eric Vergne will take the next step on his path to an F1 seat when he drives for Toro Rosso in FP1 in Korea this weekend.
The Frenchman will replace Jaime Alguersuari in Korea, skip the Indian GP, and then return to deputise for Sebastian Buemi in Abu Dhabi.
Whoever has the least points will then have to sit out the first session in Brazil.
With Daniel Ricciardo in action at HRT Red Bull has four young drivers from which to choose the 2012 Toro Rosso line-up…

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ovo je iznenadjenje,bar za mene..So it's Ricciardo and Vergne in, Buemi and Alguersuari out at Toro Rosso for 2012
Alonsista hasta la muerte..
- F1NAC
- Moderator
nije sluzbeno ovo su samo glasine ?

-
- Veteran
- F1NAC
- Moderator
sad vidim tek na gpupdate maaaaaa kako su ih s*ebali, stvarno malo tko se ovom nadao (bar ja)

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Uf koje iznenađenje! Ja sam bio siguran da će barem Jaimea zadržat...
Pogotovo nakon ovog njegovog interview-a jučer: http://www.marca.com/2011/12/13/motor/f ... 1323789001" onclick="window.open(this.href);return false;
najzanimljivije je bilo ovo:
Q. What do you have to do to get to that car (Red Bull) in 2013?
A. Well According to Helmut I have to win a race with the Toro Rosso, that were his words in Japan, so I will try. I've got 20 races and I might have a chance in one of them, even if it's tiny (laughs), who knows, I'll try to make him happy.
dakle i on je bio uvjeren da ostaje.
Pogotovo nakon ovog njegovog interview-a jučer: http://www.marca.com/2011/12/13/motor/f ... 1323789001" onclick="window.open(this.href);return false;
najzanimljivije je bilo ovo:
Q. What do you have to do to get to that car (Red Bull) in 2013?
A. Well According to Helmut I have to win a race with the Toro Rosso, that were his words in Japan, so I will try. I've got 20 races and I might have a chance in one of them, even if it's tiny (laughs), who knows, I'll try to make him happy.
dakle i on je bio uvjeren da ostaje.

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Baš si im ga uvalili 
No, drago mi je zbog Ricciarda što je dobio priliku pokazati svoj talent.
Ova dvojca su nagrabusili za iduću sezonu, slobodno mjesto mislim da ima još samo u Williamsu a oni hoće nekog "iskusnog"

No, drago mi je zbog Ricciarda što je dobio priliku pokazati svoj talent.
Ova dvojca su nagrabusili za iduću sezonu, slobodno mjesto mislim da ima još samo u Williamsu a oni hoće nekog "iskusnog"
Michael is faster than you!!
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
totalno me razočarao ovaj potez STR-a. Još donekle mogu shvatit za Buemija jer se o njegovom odlasku pričalo još i prošle godine, ali Jaime je stvarno po meni nepravedno dobio nogu.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Veteran
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Ogromna šteta za Jaimea, nadam se da će dobit priliku u nekoj normalnoj ekipi se dokazat jednog dana.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- F1NAC
- Moderator
Franz Tost says the driver decision was made at Red Bull's HQ in Austria on Tuesday

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Nisi valjda mislio da ljudi iz Torro Rossa puno odlučuju o tome?F1NAC je napisao/la:Franz Tost says the driver decision was made at Red Bull's HQ in Austria on Tuesday![]()

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Kao što sam jednom bivšem (počasnom) forumašu rekao; TR je bezlični poligon RBR-a. Ta mi je momčad najantipatičnija, od osnutka.Kenny je napisao/la:Nisi valjda mislio da ljudi iz Torro Rossa puno odlučuju o tome?F1NAC je napisao/la:Franz Tost says the driver decision was made at Red Bull's HQ in Austria on Tuesday![]()

- F1NAC
- Moderator
ma znaju svi da je STR samo mašina za razvijanje juniora, samo kad ovako jedan alguersuari dobije otkaz preko ku*ca ...

-
- Legenda
Polako ljudi, polako. Webber na iglama, Webber na iglama!! 

Samo neka se trkaju.
- Kenny
- Legenda
i sami su to rekli: http://www.autosport.com/news/report.php/id/96757" onclick="window.open(this.href);return false;gringo73 je napisao/la: Kao što sam jednom bivšem (počasnom) forumašu rekao; TR je bezlični poligon RBR-a. Ta mi je momčad najantipatičnija, od osnutka.
"However, Scuderia Toro Rosso's ethos has always been that of the "rookie training school" and with over two seasons under your belt, you are no longer a rookie.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Možda ću zvučat surovo prema ex vozačima Toro Rossa ali meni je drago što će ova dva dečka dobiti šansu u F1
, uvjek sam za to da se novim vozačima da šansa u F1 i žao mi je što Ferrari nije uspijo obezbediti mjesto Bianchiju.
Alguersuari meni spada u onu grupu antisimpatičnih vozača u F1 zajedno sa Kubicom tako da mi neće nedostajati ako ne bude više vozio u F1.

Alguersuari meni spada u onu grupu antisimpatičnih vozača u F1 zajedno sa Kubicom tako da mi neće nedostajati ako ne bude više vozio u F1.

-
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Nekuzim kaj su ti se Alguersuari i Kubica zamijerili ja se ne sijecam nista loše da su napravili za razliku od npr. petrova ili senne!
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Pa nemam neko racionalno objašnjenje jednostavno je tako, ne podnosim ih.deda je napisao/la:Nekuzim kaj su ti se Alguersuari i Kubica zamijerili ja se ne sijecam nista loše da su napravili za razliku od npr. petrova ili senne!

- Armanini
- Svjetski prvak
oke, juniori blabla, al je sranjska politika dovest mladog (najmladjeg) vozaca i onda ga otkantat u zadnju momcad.. oke, daju priliku i dovedu ga u f1, but still..
al ajd, da nema takvih momcadi, ne bi bas puno mladaca dobilo priliku..
nego.. buemi? out from f1?
al ajd, da nema takvih momcadi, ne bi bas puno mladaca dobilo priliku..
nego.. buemi? out from f1?
- Kenny
- Legenda
Pa šta su to napravili Petrov i Senna, meni ništa posebno za sad nije ni Alguersuari pokazodeda je napisao/la:Nekuzim kaj su ti se Alguersuari i Kubica zamijerili ja se ne sijecam nista loše da su napravili za razliku od npr. petrova ili senne!

- F1NAC
- Moderator
naletio sam na jednom forumu
According to my researches, Toro Rosso is playing a key roll in success of Red Bull.
1. Toro Rosso is a rookie drivers academy for Red Bull. Red Bull compensates the lack of driving tests by Toro Rosso.
2. Red Bull helps Toro Rosso(Red Bull's sister team) in technical aspects to help Toro Rosso gain better rank in constructors championship for gaining more money.
3. Toro Rosso is playing a key roll in designing & developing Red Bull cars. so:
I.Red Bull always has double time for designing the cars for next season compare to the other teams.
II.Red Bull has double time for developing the car compare to the other teams.
III.Red Bull can test new parts on Toro Rosso's car during the season without being worry about the Possible impact of new parts or going backwards during the race.
Below link is Sebastian Buemi's recent interview. In this interview Sebastian Buemi said "I was more doing the work on the RB8, the Red Bull car next year." You can realize the very very very close relationship between Red Bull & Toro Rosso in terms of designing & developing.
Original Link: http://www.tsr.ch/sport/mecanises/au...ehensible.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Translated link: http://translate.google.com/translat...e.html&act=url" onclick="window.open(this.href);return false;
In the end:
According to above information there are some questions:
1. According to the fact that Toro Rosso isn't in Formula1 to become champion because Red Bull won't allow it's sister team(Toro Rosso) to become it's rival. Is it fair that Toro Rosso takes other teams place(The teams that want to participate in Formula1 in near future)?
2. Red Bull compensates the ban of more testing by Toro Rosso. Is it illegal or not?
Any comment?