Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Re: Fernando Alonso
Sreća pa ga imamo u svojim redovima. Da nije njega ove sezone vjerovatno ne bi vidjeli postolja.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Istina, pored ovakvog Masse , Alonso izgleda kao vanzemaljac.One and only je napisao/la:Sreća pa ga imamo u svojim redovima. Da nije njega ove sezone vjerovatno ne bi vidjeli postolja.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Nije puno drukčije ni u odnosu na ostatak ekipe. On sa trenutno 3. bolidom 3. u poretku svjetskog prvenstva, dakle 2 mjesta nego što bi realno po brzini trebao biti. Očito Hamilton i Webber ne rade svoj posao...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Alonso admits finishing second in this year's championship will be hard
Fernando Alonso admits it will be very hard to take second place in the drivers' championship despite finishing on the podium in India.
The Ferrari driver secured third place behind Sebastian Vettel and Jenson Button, the Briton increasing his gap over Alonso to 13 points with just two races left.
Although the gap is not that big, Alonso says he is aware Ferrari is currently slower than Red Bull and McLaren, which is why he reckons it will be hard to overtake Button.
The two-time champion was nonetheless delighted with today's result.
"It's nice to jump on the podium for India's debut in Formula 1 and I'm pleased to have a new trophy to take home," said Alonso.
"After this race, second place in the drivers' championship is still possible, but it will be very difficult because McLaren is on great form at the moment, even if the gap is only 13 points. We are aware that on paper, we are behind the two Red Bulls and two McLarens: then, if something unusual happens, we can make it to the podium.
"Today, the team was fantastic, managing to fix a problem on the front wing which was only identified twenty minutes before the start. At the start, I did not get away particularly well and so Button was able to pass me.
"Then I tried to stay close to Webber and when he slowed down a bit, I closed right up and, staying out on track a few laps longer than him, I was able to get ahead of him. Being patient paid off."
The Spanish driver admitted it had been a day of mixed emotions for him too following the deaths of Dan Wheldon and Marco Simoncelli.
"Today was a special day, full of contrasting emotions. In fact, the satisfaction at getting a podium finish cannot cancel out the sadness which has been with us for several days, because of the deaths of two of our colleagues, two special people - Dan Wheldon and Marco Simoncelli."

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Ma da zavrsi treci nakraju (JA) zadovoljan!
- F1NAC
- Moderator
http://www.youtube.com/watch?v=zK1wHD9_ ... be&t=4m35s" onclick="window.open(this.href);return false; 

- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Teško, jedino ako se naprijed neka dva bolida ne sudareScuderia je napisao/la:Vjeruje da se moze boriti za postolje.
KLIK

-
- Rezervni vozač
Samo da prestigne Webera, Buttona iovak tesko da ce stic po bodovima!
- kowalski
- Rezervni vozač
Jedini vrhunski član ove prosječne ekipe. Ferrari ima 2 sekunde sporiji pit od konkurencije, žalosno.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
- Caldor
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Super je odvozio danas!
- F1NAC
- Moderator
hah loša prognozaF2004_the_best_ever je napisao/la:Teško, jedino ako se naprijed neka dva bolida ne sudareScuderia je napisao/la:Vjeruje da se moze boriti za postolje.
KLIK, čisto sumljam da će Ferrari imati tempo da prati Red Bull i McLaren i na mekšim gumama na medium sigurno će imati loši tempo od navedenog dvojca tako je postolje u "normalnim" uslovima nemoguće na ovoj stazi.

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
svaka mu cast... sa 5. na drugo u par zavoja... kidao mi je zivce tokom utrke 

McLaren u <3
- F1NAC
- Moderator
apsolutni kralj trke definitivno. Ne kuzim di on vuče taj Ferrari na podij
al neka nastavi

Scuderia Ferrari
Fernando said on the radio that he is happy to have completed his podium collection: Abu Dhabi was the only one missing out of the current WC circuits....

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ne bih ja rekao da sam potpuno fulao u prognozi.F1NAC je napisao/la: hah loša prognoza

Desilo se ipak nešto neočekivano, Vetttel je odustao a Buttonu je otkazao KERS.
Istina nisam očekivao ovako konkurentan Ferrari na mekšim gumama ali na medium su bili ipak loši, mislim da je i Alonso izašao ispred Hamiltona da ne bi mogao zadržati svoju pozicuju na medium gumama.
Moj utisak što se tiče Ferrarija, naravno pored sjajne Alonsove vožnje

- F1NAC
- Moderator
nazalost sve ovo sto stoji je istina, ma da sumnjam da bi button mogao nesto i s kersom. Treba vjezbat kao mercovi na svakom treningu sto puta ako treba jer ovako bezveze unište voznju . Valjda ce 2012, bit boljeF2004_the_best_ever je napisao/la:Ne bih ja rekao da sam potpuno fulao u prognozi.F1NAC je napisao/la: hah loša prognoza![]()
Desilo se ipak nešto neočekivano, Vetttel je odustao a Buttonu je otkazao KERS.
Istina nisam očekivao ovako konkurentan Ferrari na mekšim gumama ali na medium su bili ipak loši, mislim da je i Alonso izašao ispred Hamiltona da ne bi mogao zadržati svoju pozicuju na medium gumama.
Moj utisak što se tiče Ferrarija, naravno pored sjajne Alonsove vožnje, je box, Ferrari-jev box je katastrofa
, kao da su im mehaničari penzioneri, Ferrari ima po brzini 4-5 box što je neprihvatljivo.

- Cuky
- Moderator
Ovo nažalost ponavljamo od 2009., samo se brojka uvijek povećava za 1F1NAC je napisao/la:Valjda ce 2012, bit bolje
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ove sezone se dešavalo mnogo loših stvari za Ferrari, jedino dobro je Alonsova vožnja, koja je tokom cijele sezone, tačnije još od polovine prošle sezno na šampionskom nivou ali naravno to niie dovoljno.F1NAC je napisao/la:F2004_the_best_ever je napisao/la: nazalost sve ovo sto stoji je istina, ma da sumnjam da bi button mogao nesto i s kersom. Treba vjezbat kao mercovi na svakom treningu sto puta ako treba jer ovako bezveze unište voznju . Valjda ce 2012, bit bolje

Nadam se da će Alonso nastaviti ovako da vozi i sljedeće sezone a takođe se nadam da će mu Fry, Byrne i Tombazis dati konkurentan bolid, što se tiče ovih šeprtlja mehaničara

Nada umire poslednja, da ipak sačekamo početak sljedeće sezone.damjan.cule je napisao/la:Ovo nažalost ponavljamo od 2009., samo se brojka uvijek povećava za 1F1NAC je napisao/la:Valjda ce 2012, bit bolje

Ja vjerujem u konkurentan Ferrari, i već strah mi je da ćemo sljedeće sezone imati neke loše strategijske odluke ili šeprtlje mehaničare u boxu nego nekonkurentan bolid.
- F1NAC
- Moderator
za ovu trku im trebaju uzet placu , i tako svaki put kad use*u. Budeš vidio kako budu mjenjali onda 

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
da je Todt u Ferrariju, Kimi bi bio najmanje dvostruki svjetski prvak a moguće i Massa 2008.F2004_the_best_ever je napisao/la: da je Todt na čelu Ferrari-ja siguran sam da bi Ferrari-jev box bio u prva 2 po brzinu, bili bi istrenirani kao foke.![]()
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
-
- Veteran
- F1NAC
- Moderator
Alonso: I was just doing qualifying laps
Fernando Alonso has explained that, as has been the case for much of the 2011 season, he was required to post qualifying-like laps on a constant basis to challenge Lewis Hamilton for the lead in Abu Dhabi. The Spaniard finished a highly respectful second for Ferrari, having attempted to steal victory from the Englishman.
“I was just doing qualifying laps every lap, trying to close the gap,” the Spaniard said after the race, having started fifth before passing both Mark Webber and Jenson Button on the opening laps
“I closed the gap to two seconds, then had problems with traffic and lost two seconds - it all depended on which parts of track you caught people up on.”
He admits that 2012 is now at the centre of his mind.
“To be honest, I just want to have the last race and think of 2012 as soon as possible,” Alonso continued. “I don’t want to forget this year, because it has been quite good for the team and we have made some generally good improvements from last year, but we haven’t been able to fight for the championsh

-
- Veteran
Ponovo majstorska utrka
Ajmo u Brazil pokušati napasti Buttona i osvojiti 2. mjesto u ukupnom poretku a ako ne ide bar zadržati ovo 3. mjesto s kojim sam prezadovoljan s obzirom na bolid

Ajmo u Brazil pokušati napasti Buttona i osvojiti 2. mjesto u ukupnom poretku a ako ne ide bar zadržati ovo 3. mjesto s kojim sam prezadovoljan s obzirom na bolid
...put u raj nije posut ružama...
-
- Rezervni vozač
Vrhunska trka i slazem se sa Chuckom nakaraju trece mjesto najmanje a ako bog da mozda i drugo!