Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Dero
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
I oni sada nađu dozvoliti Massi utrkivanje sa Alonsom
. Što bi samo bilo da je Alonso imao 1. stint na primeu ispred Masse. Kreteni.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Domenicali ’nervous’ as 2012 wing debuts in Korea
Mnogo "priče" oko ovog prednjeg krila ako bude upola efikasno u odnosu koliko se o njemu piše ja ću biti zadovoljan.
Mnogo "priče" oko ovog prednjeg krila ako bude upola efikasno u odnosu koliko se o njemu piše ja ću biti zadovoljan.

- F1NAC
- Moderator
ja još višeF2004_the_best_ever je napisao/la:Domenicali ’nervous’ as 2012 wing debuts in Korea

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Pat Fry: “This Sunday is a mirror image of Saturday, with an identical result. We certainly can’t be surprised by it: we are well aware that if we qualify on the third row, it becomes difficult to fight for the very top places, unless something happens to those who start ahead of you and everything goes perfectly. Today, these two situations did not arise because we found ourselves in traffic at the first run of pit stops. Everyone was trying to run the tyres right to the limit in the first stint to avoid ending up behind slower cars, but if we had brought our drivers in one lap early, maybe it would have been a different scenario, instead of finding ourselves behind Rosberg in the Mercedes, which is always one of the hardest cars to pass. On top of that, traffic in the pit lane itself cost Felipe two very important seconds. In the second stint, Fernando was very quick and so we left him out on track for a few laps longer, which meant he got ahead of Felipe. With a clear track ahead of him, the Spaniard showed what the car could do, but by then it was pretty much too late to attack the cars ahead. We tried a new front wing here and we made the most of that to gather as much data as possible to use on the 2012 car and the very earliest indications are positive. However, we now need to study all the information very attentively. We have to improve our qualifying performance, we are well aware of that, if we want to be at the level of the best.”
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Hahahahah... Znaci istina je, pola Webberovog krila iz Monze je zavrsilo u Maranellu.. Prvo je iskorišteno za izradu kalupa,F1NAC je napisao/la:[ http://motorsport.nextgen-auto.com/gall ... medium.jpg ]
a onda kopiranje... Bezobrazno...

SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- Cuky
- Moderator
A gle, dobre se ideje uvijek kopiraju prije ili kasnije. Iskreno, mislim da im je ako žele shvatiti kako je RB tako brz da bi napravili nešto još bolje prvo moraju uspjet napravit približno kako je njihovo. Bolje i ovako nego da lutaju u ništa...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Mislim da tu nije poenta u izgledu prednjeg krila već u tome od kojeg materijala se to prednje krilo pravi da bi bilo flexi i kako to funkcionira.tomidix je napisao/la: Hahahahah... Znaci istina je, pola Webberovog krila iz Monze je zavrsilo u Maranellu.. Prvo je iskorišteno za izradu kalupa,
a onda kopiranje... Bezobrazno...

Prednje krilo se mora inkorporirati u filozofiju dizajna bolida, tako što se tiče izgleda prednjeg krila, broja flapova itd. to nemože biti isto kao kod Red Bulla a ni Red Bull-ovo ovogodišnje prednje krilo i krilo za sljedeću sezonu neće biti isto.
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- Dero
- Profesionalni vozač
Nije nista zakazalo, Schumacher je bas prolazio pit laneom pa su morali sačekati tih par sekundi.Scuderia je napisao/la:Opet su malo zakazali u boksu Ferrarija.... ( prvi ulazak Masse)
- F1NAC
- Moderator
čini se riješen problem za tunelFerrari manages the wind-tunnel
"The data obtained in Maranello coincide with those seen in race," said Domenicali.
There are several, very different and many causes that Ferrari has been, once again, after Red Bull and McLaren, but in the top of the list appears Maranello wind tunnel. In the team realized when already several races that data from that installation of the factory, vital in the current F-1 dominated by aerodynamics, did not coincide with that were recorded in the track, still less in the races were contested.
The proportion of the car was not correct and that has burdened throughout the season for the red team. As a workaround, it threw hand of the tunnel of the former team Toyota in Cologne, but the damage was done, he had to change the entire car, make a new one so that all would be well. Under this premise, too good went 150 ° Italy.
But at the end, when there are only three races to finish this Championship, Ferrari has managed the wind tunnel. Stefano Domenicali said: "the data collected by the team in the Gallery of the wind in Maranello coincide with which we have seen in the race and in the Grand Prix of Korea on the new front wing, so it's a good sign." "Without doubt".
Now only lack the team captain Pat Fry, with Rory Byrne as Advisor and Nicolas Tombazis as a designer, make a car champion or at least one single-seat fast. "Don't need the best car, only a car competitive to win the world", said Alonso in Japan. Then that Ferrari can build it... - Manuel Franco

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Nadajmo se da je ovaj put stvarno tako,jer su vec ranije govorili da je rijesen pa se poslije opet pokazalo da update-ovi ne odgovoraju rezultatima iz tunela.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5CE9ZCNH ... r_embedded[/youtube]
Šta napisat
, majstor
, vidi se da je uživao u vožnji Ferrari 599 GTO.
Nadam se da će konačno Alonso da uživa i u vožnji Ferrari-jevog bolida, nadam se da će biti treća sreća.
Ja imam velika očekivanja od sljedeće sezone, imam neki dobar filing, mada me mnogi smatraju najvećim pesimistom među Ferrari-jevim navijačima, međutim sve je na Fry, Byrne, Tombazisu i Marmoriniju od njih zavisi kakav će bolid imati Ferrari sljedeće sezone.
Šta napisat

Nadam se da će konačno Alonso da uživa i u vožnji Ferrari-jevog bolida, nadam se da će biti treća sreća.

Ja imam velika očekivanja od sljedeće sezone, imam neki dobar filing, mada me mnogi smatraju najvećim pesimistom među Ferrari-jevim navijačima, međutim sve je na Fry, Byrne, Tombazisu i Marmoriniju od njih zavisi kakav će bolid imati Ferrari sljedeće sezone.
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
hahahahaha najnovije krilo, toliko se spušta da će udarati o tlo hahahahhahaha
- Cuky
- Moderator
na ovoj slici izgleda kao da je slomljeno jer je samo jedna strana na podu. A možda je druga udarila pa se odbila...
U svakom slučaju, izgleda da su uspjeli (napokon) doznati kako ga svinuti a da prođu testove. Samo su mogli staviti po kotačić na svaki kraj krila da im ne struže po cesti...šteta boje ipak
U svakom slučaju, izgleda da su uspjeli (napokon) doznati kako ga svinuti a da prođu testove. Samo su mogli staviti po kotačić na svaki kraj krila da im ne struže po cesti...šteta boje ipak

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Nije slomljeno. Samo je screen shot tako uhvaćen. Oba dvije strane se spuštaju i dodiruju tlo. Valjda će uskoro biti proglašeno ilegalnim. 

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Svaka im cast jer su ocito uspjeli napravit RedBull krilo. To potvrdjuju i vremena na treninzima.
- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
malo mi je ipak redbullovo krilo stacionarnije nego njihovoSRV je napisao/la:Svaka im cast jer su ocito uspjeli napravit RedBull krilo. To potvrdjuju i vremena na treninzima.
kad vidiš kako usporavaju na toj ravnini, izgleda kao da su ptice xD
ko da žele poletiti hahahahaha
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
U jednu ruku krilo koje se savija prema dole i nije bilo teško napraviti. Test se radi samo sa utegom što znači da je jedina sila tokom testa gravitaciona. Na krilo pri višim brzinama djeluju i druge sile, tako da se može napraviti krilo koje će se savijati samo dok su i te druge sile prisutne. Međutim napraviti ga da bude efikasno kao ovo RBR-ovo je bilo problem napraviti. Mislim da tu dosta ima veze dizajn endplates-a (uz naravno dizajn ostatka krila).

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Dero
- Profesionalni vozač
Količina fleksije je nevjerojatna, definitivno više nego RB
Nisam nasao na youtubeu ali evo video
http://www.dailymotion.com/video/xlzeww ... x-fp1_auto" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dailymotion.com/video/xlzeww ... x-fp1_auto" onclick="window.open(this.href);return false;
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
ZaštoKing iCool je napisao/la:Nije slomljeno. Samo je screen shot tako uhvaćen. Oba dvije strane se spuštaju i dodiruju tlo. Valjda će uskoro biti proglašeno ilegalnim.

Ako prolazi test ono je legalno, a da li struže po asfaltu i koliko i da li mi gledatelji smatramo da je to flexi to je irelevantno

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Ovo podsjeća na Vettelovo krilo u Spa 2010. prije nego će udariti Buttona. Doduše Vettelovo je "plesalo" zbog prljavog zraka iza Buttonovog McLarena, a ovo Ferrarijevo pleše u čistom zraku. Čini se da Ferrari opasno testira, ali i da treba dosta još poraditi na ovom konceptu.Dero je napisao/la:Količina fleksije je nevjerojatna, definitivno više nego RB

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu