Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Centurion
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Re: Formula 1 team - Red Bull Racing

Post Postao/la Centurion »

ista priča proći će kroz testiranja sve u normalama (barem će tako reći)
i reći da je to legalno,
kad uspiju druge ekipe to naštimati onda će zabraniti ili u nekoj mjeri zabraniti
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Kaj misliš zašto Horner svake godine krstari s Berniem po našoj obali?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Dani je napisao/la:Kaj misliš zašto Horner svake godine krstari s Berniem po našoj obali?
Zato što je naša obala lijepa! :biggrin:
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ha ha ha! Super :)
Vruća je ova tema, i teška. Ali trudim se izbjegavati je. Prepolitična je. Gledam formulu da se maknem od politike i takvih stvari, tako da... :)
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

lijepo im se sve poslozilo . Od SCa do prometa pred kraj . Sva ona nesreća od prošle godine je sreća ove godine
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

F1NAC je napisao/la:lijepo im se sve poslozilo . Od SCa do prometa pred kraj . Sva ona nesreća od prošle godine je sreća ove godine
Nema im se šta posložiti
Posložilo im se to što imaju najdominantniji bolid u modernoj f1 povijesti
...put u raj nije posut ružama...
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Nije se njima ništa posložilo niti palo s neba nego je to sve rezultat mukotrpnog rada kroz godine i vrhunskih ideja inžinjera što je uvijek potrebno uz mrvicu sreće da bi se osvojio naslov. Dečki to rade fantastično i zaista im svaka čast
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

slika

kako se to krilo i dalje drzi za bolid nakon frontalke sa zidom ?
Some rumors in the paddock about that wing not breaking off from the car (Sebastian Vettel was quick to complain to the marshals to put the car down). It's strangely hanging on there by something even though both pillars are knocked off very interesting and another good look at the underside of the car. Ferrari and the other teams I'm sure are looking at this.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

To krilo je vec u par utrka pokazalo da se čudnim silama drži za bolid.
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

Kad nitko neće budem ja - čestitke za RedBull Racing Team na drugom uzastopnom naslovu prvaka uz poseban pozdrav Adrianu Neweyu i Sebastianu Vettelu!
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Domi »

Čestitke ovom fenomenalnom timu : 7 godina u F1, 2 vozačka naslova, 2 konstruktorska naslova i jedno 2. mjesto, svaka čast =D>
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Domi je napisao/la:Čestitke ovom fenomenalnom timu : 7 godina u F1, 2 vozačka naslova, 2 konstruktorska naslova i jedno 2. mjesto, svaka čast =D>
ako smijem još dopuniti: i naklonost FIA-e koja im to dopušta već 3. sezonu zaredom sa bolidom čija je legalnost upitna
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Domi »

u to polemike nebih htio ulaziti, i u prošlosti je bilo razno raznih nagađanja oko legalnosti bolida pojedinih momčadi, ali to su više priče inspirirane nemoći protivnika da sustignu/kopiraju/pobjede vodeću momčad ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ma shvaćam ja to, naravno da je bilo toga i biti će.
Ali očito je da se RB-u popuštalo, pa su drugi morali hvatat, a sad kad su uhvatili (McLaren) već je prekasno. Npr, prednje krilo, difuzor, mape motora, podnica bolida koja se svija da se nebi previše trošio prednji dio zbog jako podignutog stražnjeg kraja...
A da ne spominjem Silverstone kad je bilo kao zabranjeno koristiti mape motora za aerodinamičke svrhe, pa onda odjednom momčadima sa Renault motorima dozvoljeno više nego drugima.

A onda sad još i u Koreji kad je kratio Vettel tamo di je izričito zabranjeno, pa je prošao i bez opomene....

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

http://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/au ... jesta.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ja bas bio uvjeren da ne bi vettel ispustio pobjedu rad webbera no way..
a ionako tesko da ce doc u tu poziciju obzirom da webber tesko da bude drugi..
rFactor F1 HR server Info
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Heikki je sve objasnil:

Q: You are given the chance to drive any legendary Formula One car of the past (excluding those made by your own team). Which car would you choose?
HK: The Red Bull 2011 car. (laughs)
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

Jasno je sta misli o tom bolidu. Ocito da je voznja u njemu kao setnja kroz park.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

SRV je napisao/la:Jasno je sta misli o tom bolidu. Ocito da je voznja u njemu kao setnja kroz park.
kako će on to znati kad ga nikad nije vozio?
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa kao nije očito?? Da nije tako nebi Vettel bio prvak ove godine. Bar ne već sad...

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

pa nije očito...zašto neke zasluge ne idu vettelu? webber u istom bolidu je preloš. vettel možda ne zna preticati kao hamilton, ali generalno nije ništa sporiji od njega. isto tako ni od alonsa.
mislim,ako ćemo sumnjat u sposobnosti vozača,pogotovo prvaka, tko može garantirati da ferrari nije najbrži bolid samo što ga alonso ne zna dobro voziti?
ili recimo mclaren... svi znamo da je hamilton bolji vozač od buttona, a opet button ima bolje rezultate...dakle bolid je odličan samo što ga hamilton ga ne iskorištava kako treba... s obzirom na to koliko je bolji od buttona on bi s tim mclarenom trebao biti tu negdje s vettelom u red bullu i boriti se za naslov...

ili možda hamilton nije bolji vozač od buttona...
pa zar nije očito??
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ja nisam ovdje ništa protiv Vettela rekao. Samo sam rekao da bolid nije tako brz i "lagan" za vožnju Vettel sigurno nebi još bio prvak. Na kraju sezone vjerojatno opet bi, ali bila bi opet napeta završnica između njega i Buttona.

Također, vidi se da je bolid odličan po tome što je uz kako si ti rekao lošeg Webbera konstruktorski naslov osiguran 4 utrke prije kraja sezone. Zar to nije očito??

Također, moje je mišljenje da je Button bolji vozač nego što je to Hamilton. Da Hamilton zna natjerat bolid brže od ikog kad ima svoj dan, ali isto tako nezna koristit mozak, kao što Button zna. Zato je Button ispred njega u poretku i zato je od njih dvoje Button meni vjerojatniji da će prije osvojit 2. naslov nego Hamilton.

slika
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Ne znam ja da ne idu zasluge Vettelu.. Naravno da idu, ali vise smo vec puta svjedocili
da webber i vettel (pogotovo ove godine) nemaju jednaki tretman sto god RBR rekao..
Tesko je vjerovati da bolid koji od 16 utrka osvoji 15 Pole Positiona i 10 pobjeda nije dominantan..
Sorry ali nikakav Hamilton, Button ili Alonso zajedno ne mogu pobijediti takav stroj, ako
njime upravlja barem jednako kvalitetan vozac.. Sto Vettel zasigurno jest a Webber nije..
Sto se tice Buttona i Hamiltona, mislim da je Button u izravnoj "prednosti" radi potrosnje guma,
Hamilton ih doslovno melje i radi toga mora dizati nogu s gasa, Button gaji njezniji stil voznje
i moze voziti svojim maksimumom, cuvati gume i to mu je trenutno veliki plus.. Ovaj Pirelli koji
se brzo trosi mu je legao kao budali samar..
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ok, zaključak je da je rb7 dominantan bolid... ali da je voziti taj bolid šetnja kroz park,nije i to su gluposti. to što je neki bolid najbrži ne mora imati nikakve veze s lakoćom vožnje bolida. najvjerojatnije je jednako teško (lako) voziti ferrarija, mclarena i red bulla, samo što je red bull jednostavno malo brži.
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

E tu se vec slazem - voznja bilo kojeg bolida nije nikakva setnja - svi se oni namuce poprilicno, samo sto je poanta u tome da Vettel (bez dvojbi je odlican vozac), i kada ne izvuce maksimum iz auta na kvalama, nalazi se u 1. startnom redu, dok primjerice Alonso kliče "wooow superlap" i bude na 4. mjestu.. Sto direktno zelim reci je, losiji/sporiji bolid automatski te tjera da ga vozis preko limita kako bi sustigao one ispred.. sto za posljedicu ima cijeli niz otezavajucih okolnosti.. deranje guma, locking brakes u zavojima, cesca proklizavanja na izlascima.. i sve to samo zato sto vozac u podsvijesti zna da mu je bolid sporiji i da mora dati maksimum zeli li biti brzi od onoga ispred.. Radi toga je lakse voziti red bull.. U glavi znas da si za volanom najbrzeg auta na gridu, psihicki je to lakse!
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

tomidix je napisao/la:E tu se vec slazem - voznja bilo kojeg bolida nije nikakva setnja - svi se oni namuce poprilicno, samo sto je poanta u tome da Vettel (bez dvojbi je odlican vozac), i kada ne izvuce maksimum iz auta na kvalama, nalazi se u 1. startnom redu, dok primjerice Alonso kliče "wooow superlap" i bude na 4. mjestu.. Sto direktno zelim reci je, losiji/sporiji bolid automatski te tjera da ga vozis preko limita kako bi sustigao one ispred.. sto za posljedicu ima cijeli niz otezavajucih okolnosti.. deranje guma, locking brakes u zavojima, cesca proklizavanja na izlascima.. i sve to samo zato sto vozac u podsvijesti zna da mu je bolid sporiji i da mora dati maksimum zeli li biti brzi od onoga ispred.. Radi toga je lakse voziti red bull.. U glavi znas da si za volanom najbrzeg auta na gridu, psihicki je to lakse!
Nebi se složio s tobom da se bolid može vozit preko limita ako se s njim može uć u zavoj maksimalno 150 najbolji vozač će moć uć u zavoj 150, jer će izletit ako ide brže, dok će onaj koji ima bolid da može uć u isti zavoj sa 160 uć sa 160 ako je jako dobar, ali će vjerovatno vozit malo sporije da slučajno neizleti bezveze
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Odgovori