Utrke 2011 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: VN Japana, Suzuka Circuit, 7.-9.10.2011.

Post Postao/la Cuky »

ja preko neta gledam BBC i uglavnom malo šteka na startu i na kraju kad se "veliki" zaljubljenici u F1 masovno spajaju da pogledaju taj dio. Ali od 3-4. kruga pa sve do 4-5 prije kraja bez ikakvih problema. I bez reklama, uz javljanje iz boksova...ma predobar prijenos imaju
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Re: 2011 FORMULA1 KOREAN GRAND PRIX 14,15,16 October

Post Postao/la gringo73 »

Set-up guide:
Engine
Korea is not an all-out power circuit, however there are significant straights at the start of the lap. For the lower speed corners like turns 1, 4, and 6, good traction is essential so smooth power delivery from the engine is an advantage here.

Brakes
It’s not a circuit with extreme braking demands, however there are three significant areas of speed retardation requirements: turn 1, turn 3 and turn 4; all at the end of long straights.

Suspension
Car set-up is a compromise between reasonably good change of direction at high speed (necessitating a stiffer set-up) and the slower speed corners like turns 1, 4, 6, which warrant a softer set-up. One of the features of the track is that it is incredibly smooth, and there are no significant kerbs. This means the car can run very low and close to the ground, especially as there are no notable bumps on the surface.

Rear Wing
Downforce levels are similar to Suzuka. Although Korea does have very long straight, the corners are sufficient to allow more wing to be carried than focusing purely on speed when pointing in one direction. It is closer to a Spa or Montreal type of track than a Monaco or Hungary set-up.

Tyres
Pirelli’s soft and super soft tyres are allocated. These should not present any problem with the warm-up, which was an area of focus in the past. The challenge with the super soft will be making it last the whole lap in qualifying – there are a lot of stresses on the tyre from the high speed corners.

Front Wing
A ‘reasonable’ amount of front wing is needed to balance the car for the medium and high speed corners; slightly more than at a slower speed circuit, but not as much as at Silverstone or Suzuka.

Ukradeno s Renaultove stranice ;)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

wohu u 3 trening :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Prvi slobodni trening:
slika
slika

Najbolje vrijeme po sektorima:
S1: 39.4 DIR
S2: 55.0 HAM
S3: 27.0 HAM
----------------------------------------
Ukupno: 2:01.4

Drugi slobodni trening:
slika
slika

Najbolje vrijeme po sektorima:
S1: 37.7 HAM
S2: 49.3 HAM
S3: 23.3 BUT
----------------------------------------
Ukupno: 1:50.3

Prognoza za subotu i nedelju:

Subota:
slika

Nedelja:
slika
Darkness rises when silence dies
Arkhos

Post Postao/la Arkhos »

Moram priznati da nikako ne razumijem dvostruke kriterije koje ljudi imaju na način vožnje određenih vozača.

kada je Schumacher osvojio dva prvenstva zabijajući bolid u direktnog konkurenta - to je bio majstorski potez.
kada hamilton pretiče a neko ga zatvori - kriv je hamilton
kada neko hamiltona pretiče a on ga zatvori - kriv je hamilton

mislim ljudi malo se skulirajte.
Od svih vozača on je najagresivniji, to štima. Da uvijek ide na nož - to štima. Ali da je on uvijek kriv za nesreću e to ne štima.
Konkretno Massa je jasno vidio da Hamilton drži svoju liniju ali je htio na silu proći i to na kočenju. Osobno smatram da je Massa debelo precijenio svoje mogućnosti i namjerno izazvao ovaj incident. Hamilton nije ni naglo skreno, niti bilo kojim potezom ugrozio Massu. A to što je ovaj htio proći tamo di se ne prolazi - to je sasvim druga priča.

Osobno sam protiv bilo kakvih kazni na utrkivanju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Arkhos je napisao/la:Moram priznati da nikako ne razumijem dvostruke kriterije koje ljudi imaju na način vožnje određenih vozača.

kada je Schumacher osvojio dva prvenstva zabijajući bolid u direktnog konkurenta - to je bio majstorski potez.
kada hamilton pretiče a neko ga zatvori - kriv je hamilton
kada neko hamiltona pretiče a on ga zatvori - kriv je hamilton

mislim ljudi malo se skulirajte.
Od svih vozača on je najagresivniji, to štima. Da uvijek ide na nož - to štima. Ali da je on uvijek kriv za nesreću e to ne štima.
Konkretno Massa je jasno vidio da Hamilton drži svoju liniju ali je htio na silu proći i to na kočenju. Osobno smatram da je Massa debelo precijenio svoje mogućnosti i namjerno izazvao ovaj incident. Hamilton nije ni naglo skreno, niti bilo kojim potezom ugrozio Massu. A to što je ovaj htio proći tamo di se ne prolazi - to je sasvim druga priča.

Osobno sam protiv bilo kakvih kazni na utrkivanju.
Bravo ova rečenica dosta govori o tvojoj objektivnosti :roll:
slika
Arkhos

Post Postao/la Arkhos »

Uspoređujući manevre u Suzuki i Singapuru može se vidjeti da su obojica pokušala preteći s vanjske strane.
U Singapuru je Hamilton preticao i bio desno pored Masse prije ulaska u lijevi zavoj (gdje ga je Massa pogurao skroz desno), ali je Hamilton kočio i nije bilo dodira bočno - već kasnije.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WfKZ81Dd ... re=related[/youtube]
U Suzuki je bilo obrnuto, Massa probao proći lijevo prije desnog zavoja ali nije kočio. Isto tako je dodir mogao probušiti gumu Hamiltonu pa bi bila potpuna repriza situacije od utrke ranije.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3kEkZVNW ... re=related[/youtube]

Da nije pukla guma Massi ne bi bilo ni kazne za Hamiltona, a kazna je fakat bila bez veze.

S druge strane niko nije tražio bilo kakvu kaznu za Schumachera koji se 2 puta zabio u bolid ispred sebe. Prvi puta bez posljedica drugi put ...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Arkhos je napisao/la:Uspoređujući manevre u Suzuki i Singapuru može se vidjeti da su obojica pokušala preteći s vanjske strane.
U Singapuru je Hamilton preticao i bio desno pored Masse prije ulaska u lijevi zavoj (gdje ga je Massa pogurao skroz desno), ali je Hamilton kočio i nije bilo dodira bočno - već kasnije.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WfKZ81Dd ... re=related[/youtube]
U Suzuki je bilo obrnuto, Massa probao proći lijevo prije desnog zavoja ali nije kočio. Isto tako je dodir mogao probušiti gumu Hamiltonu pa bi bila potpuna repriza situacije od utrke ranije.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3kEkZVNW ... re=related[/youtube]

Da nije pukla guma Massi ne bi bilo ni kazne za Hamiltona, a kazna je fakat bila bez veze.

S druge strane niko nije tražio bilo kakvu kaznu za Schumachera koji se 2 puta zabio u bolid ispred sebe. Prvi puta bez posljedica drugi put ...
O čemu ti pričaš covjece . Vidiš da su skoro jedanko poravnati i da je hamilton poceo skretat prema njemu ? Šta je trebao massa lijepo eleganto po travi ic da gospodin moze proci bez problema ?? Ovako se na isti način sam sje*o u Belgiji. Ova zadnja snimka o kojoj pričas da je Schumacher se 2 put zabio u bolid . Prvi koji se zabio u Pereza je Rosberg , a schumacher se poslije sam kaznio .
slika
Arkhos

Post Postao/la Arkhos »

O tome i pričam dvostruki kriteriji.
Za Rosberga moja greška.
Pa i Hamilton se sam kaznio sa slomljenim prednjim krilcem pa je dobio još DT.

Da ne ulazimo dalje u polemiku ko je kriv a ko nije.
Ako se kažnjava - kažnjave se sve.
Ako se ne kažnjava - onda se ne kažnjava nitko.

EOD za mene.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Arkhos je napisao/la:Uspoređujući manevre u Suzuki i Singapuru može se vidjeti da su obojica pokušala preteći s vanjske strane.
http://www.youtube.com/watch?v=WfKZ81Dd ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=3kEkZVNW ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=of8PrUrk324" onclick="window.open(this.href);return false;]
Kod te 2 situacije je jedina sličnost da su Hamilton i Massa bili jedan pored drugog u Singapuru je Hamilton bio preomističan jer je htjeo prestić tamo di je skoro pa nemoguće, a u Japanu je Hamilton išao prema Massi i Massa tu nije ni malo kriv, s tim se može usporedit kad se Vettel zabio u Webbera di je isto Vettel kriv jer je išao prema Webberu. Kako mogu kaznit Schumachera kad je nakon sudara završio trku?
F1NAC je napisao/la:Šta je trebao massa lijepo eleganto po travi ic da gospodin moze proci bez problema ?? .
Tako sam ja predprošle godine na Španskom morao ić na travu i prestizat nekog na travi da se neslupamo :driver:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

nije mi jasno da nisu mogli napravit izlazak iz boxeva kak spada :roll:
naprave cijelu stazu a izlazak i ulazak u boxeve je valjda napravljen najdebilnije u povijesti svih staza
Michael is faster than you!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

izlazak je po meni sasvim ok. Na kraju staze u prvom zavoju skrećeš na nju. Nešto slično kao što je npr. na Magny-Cours, Sachesring i sl...ulazak je malo zeznut, ali moraš shvatit da oni imaju namjeru raditi grad oko staze, sa hotelima i marinom. Moralo se i za to uračunat mjesta. A i kako je startna ravnina dosta kratka mislim da nije bilo moguće drukčije postaviti ulaz
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Treci slobodni trening:
slika
slika

Najbolji krug po sektorima:
S1: 34.3 HAM
S2: 42.3 BUT
S3: 20.1 HAM
---------------------------------
Ukupno: 1:36.7
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

ajde.... bravo!
Bit će sutra guuuusto. Najzanimljivije će biti pratiti trošenje guma. Pogotovo kod Mclarena.
Samo neka se trkaju.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Kvalifikacije:
slika
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Pa Hvala Bogu! Konačno nisu konzerve na poleu.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Misliš, limenke? Da, bilo je i vrijeme.
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

dmarijon je napisao/la:ajde.... bravo!
Bit će sutra guuuusto. Najzanimljivije će biti pratiti trošenje guma. Pogotovo kod Mclarena.
Hembry vidi gume ovako: "The supersoft tyre looks set to work effectively for about 10 laps tomorrow while the soft tyre is good for up to 20 laps. We'd expect the time difference over a lap between the two compounds here to be in the region of 0.7s to 1.0s, based on what we have seen today."
A Button napominje da će sutra bit nepoznat teren jer ovaj vikend nisu vozili s puno goriva...imam predosjećaj da će Hamilton prvi na promjenu guma :)
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

gringo73 je napisao/la:imam predosjećaj da će Hamilton prvi na promjenu guma :)
Nemora znaciti, u Japanu je moral ici jer se kvalificiral na gumama s kojima je vozil i u q2 i u q3, a ostali su imali svjeze gume koristeme samo u zadnjem stintu q3. A vidli bumo kak bude
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Pa ako će imati 5-6sec prednosti neka ide krug ili 2 prije ostalih u box...
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

sutra krsh na startu prve 4-vorice :)))

ma vala dosta je i bilo RB,pa makar jednu utrku sstartao i McM kao prvi...
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

super krug lewisa, konacno dobre kvale..

bit ce dobra utkra (valjda), vidjet cemo kako se na toj stazi utrkuje, iako ne znam bas kako ce vettel parirat lewisu obzirom na 1.2 km ravnice, al vettel je sad otvorenih ruku za trkat se pa ce bit zanimljivo vidjet kako i sto..

i pun mi je k ovog chandoka i njegovog filozofiranja i nametanja..
rFactor F1 HR server Info
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Ne razumijem zašto su u Red bullu šparali set prime guma u Q1 a ne option. Jel oni misle u utrci voziti samo prvi stint na option gumama i onda 3 puta prime pošto imaju 3 nekorištena seta prime guma. Iz pirellija vele da je super soft za 0,7 - 1sec brži od softa i da dosta dugo traje...nije mi sasvim jasna njihova strategija.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

upravo tako.. prvi stint na ss, sve ostalo na zutim.. obzirom da ss traje svega 10-ak krugova shvatljivo je..

iako je ovo upravo ono sto mi se ne svidja ove godine u vezi ideje sa taktikom guma.. 3 stopa nisu malo, a 3 stopa su za 3 tvrdje gume.. agresivniji pristup na ss trazi pun k zaustavljanja i puno vremena u boxu, a ionako nije bas moguc obzirom da imaju maximalno jedan glanc novi set crvenih..

al opet.. bolidi su teski sve do zadnjeg zaustavljanja, pa jasno je i da se gume dosta trose.. ma.. sve to pada u vodu zbog retardiranosti ideje nosenja guma iz kvala..
rFactor F1 HR server Info
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Konačno da se startni poredak malo promijeni, da nije uvijek Vettel prvi.

Ferrari standardno loš u kvalifikacijama.
slika
Zaključano