damjan.cule je napisao/la:nebi me čudilo da bi se onda zadnji sektor vozio pod SC-om, a ostatak staze normalno Vjerojatno bi se u tu svrhu pripremilo 3-4 SC-a, tako da je uvijek jedan spreman u zanjem sektoru hahaha
hahaha dobra
nažalost me nebi puno čudilo kad bi se to desilo
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja - dmarijon
Koji idiotizam od DRS zone, kroz cijeli Kemmel . Možda jedina staza na kojoj DRS stvarno nema smisla i onda mi FIA stavi najdužu DRS zonu u godini. Vec vidim 999 besmislenih pretjecanja.
Jbt i to je zavoj nije neznam sta ako neko moze i hoce neka koristi GLUPOST
Možda su se bojali ovakvih situacija
Taj se zavoj vozi full gasom, a downforce na ovoj stazi znatno je manji sam po sebi ( u usporedbi s ostalim stazama).
Ali da, mogli su i bez te zabrane pa ko ima više hrabrosti nek proba.
No, kad se pokušamo staviti u "njihovu kožu" pa recimo da nisu zabranili, i na treningu vozači full lagani na samom limitu u potrazi za kojom tisućinkom idu otvorenog krila i dogodi se neki teži sudar, napalo bi se odmah na ljude koji odlučuju o tome.
Ovako su se "zaštitili"
necu spominjat proslot kada je flat prolazak kroz eau otkrivalo tko ima najveca jajca, al prosle se godine prolazilo jednom rukom i to je bilo prihvatljivo..
F Duct je radio isto što i DRS, samo na drukčiji način.
F Duct je smanjivao drag na način da je razdvajao strujanje zraka ispod i iznad krila. Kad bi vozač rukom zatvorio "rupu" u kokpitu zrak bi se kroz prolaz u shark finu preusmjerio na krilo i ta struja zraka bi bila raspoređena na krilo da smanji drag. Posljedica: manji downforce, manji drag, veći top speed.
DRS radi na način da se mijenja nagib krila te na taj način smanjuje napadni kut te smanjuje drag. Posljedica: manji downforce, manji drag, veći top speed.
Razlika je jedino, osim načina na koji dolazi do smanjenja draga, u tome da DRS nije velika mudrost kao što je bio F Duct kada je samo nekoliko momčadi uspjelo kopirati McLaren.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”
F1 FSONE2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP HISTORIC GTC2011 F1-HR LEAGUE CHAMP Mercedes-Benz 190E Cup Legends2012 F1-HR LEAGUE CHAMP F30002013 F1-HR LEAGUE CHAMP Race of Champions2014 BSR LEAGUE CHAMP
Spa mi je omiljena staza a tek Ou Rouge, OMG....nema bolje staze od ove, definitivno!
McLaren, Ferrari i Red Bull dominitraju utrku, iako možda malo vidim Ferrari sipred svih, jer imaju odličan bolid a i pobjeđiovali su masu puta ovdje a i bolidu staza leži strašno dobro...bit će strava utrka, forza ferrari!
dobar sl trening..gleda sam nešto preko justin.tv, jer neam recivera u stanu trenutno..ugl.ferrari dominira utrkom, uvjeren sam, osim ako se nešto nepredvidivo desi ili ne izleti alosno ili ga netko ne nabije...