Utrke 2011 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Lewis Hamilton

Re: VN Mađarske, Hungaroring 29.-31.7.2011.

Post Postao/la elder »

ostoja je napisao/la: E ajde malo obijektivnosti,ipak ovo nije bila Hamiltonova utrka.Mali je imao dobre kvale,i start.Ali ponovo je dokazao kako pod pritiskom puca i pravi greške.Mi mora da smo gledali različite utrke.Šta mu vrijede preticanja,ako će posle da se izvrti i sve to upropasti.Strategija jeste doprinjela da izgubi prvo mijesto,ali ne i da završi na četvrtom.Ponovo nesmotrenost i nezrelost.
Mene smeta to kaj je problem kod tebe da mislis da je samo tvoje mišljenje ono pravo, jedino točno i objektivno. Kad je Hamilton ispred buttona onda mclaren sabotira buttona, a kad je button ispred hamiltona onda je to umječe, vještina. Button je jako dobar vozac koji ima puno vise trka od hamiltona. I ti reci kaj oces da je mclaren uz hamitona samo da ima povlasteni tretman. Sam neznam od kud tebi ti podaci, sigurno si svaki da u MTC-u i znas sve kaj se dogada. Zato te molim prije nek napises neke promisli i onda napisi.

Nadam se da nebude ovaj post obrisan kak predhodni
Darkness rises when silence dies
ostoja
Navijam za: McLaren

Post Postao/la ostoja »

Ajd molim sve Hamiltonove poklonike da dopuste da ima članova ovdje koji imaju i drugačije mišljenje o vašem ljubimcu.Bilo bi pristojno da nekog ko ima razlicito misljenje od vaseg ipak ne vrijeđate i ne castite raznim epitetima tipa gluh,slijep,glup itd.Ja još nisam pao pod uticaj sve te propagande i reklame Hamiltona koja se svom silom gura kroz F1 svijet,i još prije njegovog dolaska u F1.Ni za jednog vozača prije njegovog dolaska nije bilo toliko kontroverze i raznih "balona" kao kod Hamiltona.Sve to govori nesto,da je "neko" uložio silne pare u njega i sada po svaku cijenu hoće da izvuče to nazad.Ja to tako zaključujem,to je moje mišljenje imam pravo na njega.Nikoga ne vrijeđam,i žeim isti takav korektan odnos prema meni.I ako ste me vas tri četiri stavili na ignore,probajte da se ne osvrćete na moje postove.
slika
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la -ferrari-F1- »

elder je napisao/la:
ostoja je napisao/la: E ajde malo obijektivnosti,ipak ovo nije bila Hamiltonova utrka.Mali je imao dobre kvale,i start.Ali ponovo je dokazao kako pod pritiskom puca i pravi greške.Mi mora da smo gledali različite utrke.Šta mu vrijede preticanja,ako će posle da se izvrti i sve to upropasti.Strategija jeste doprinjela da izgubi prvo mijesto,ali ne i da završi na četvrtom.Ponovo nesmotrenost i nezrelost.
Mene smeta to kaj je problem kod tebe da mislis da je samo tvoje mišljenje ono pravo, jedino točno i objektivno. Kad je Hamilton ispred buttona onda mclaren sabotira buttona, a kad je button ispred hamiltona onda je to umječe, vještina. Button je jako dobar vozac koji ima puno vise trka od hamiltona. I ti reci kaj oces da je mclaren uz hamitona samo da ima povlasteni tretman. Sam neznam od kud tebi ti podaci, sigurno si svaki da u MTC-u i znas sve kaj se dogada. Zato te molim prije nek napises neke promisli i onda napisi.

Nadam se da nebude ovaj post obrisan kak predhodni
brojke govore...hamilton je prvi put pobijedio u 6 utrci, a button u 117 utrci
pa vi sami zakljucite tko je bolji vozac
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Takav podatak bas i nema smisla znajuci da je Hamilton odmah imao bolid spreman za pobjede, a Button se nacekao.

To je isto kao podatak da je Hamilton u svom prvom zavoju u F1 pretekao tadasnjeg aktuelnog svjetskog prvaka Alonsa.
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Pa možda je to što je vozio nekonkurentne bolide,i naučio i da gubi,Butona i napravilo tako velikim vozačem.Ja mislim da bi svi početnici trebali bar sezonu dvije vozit nekonkurentne bolide da se malo pripreme,da im manje slava zaslijepi pogled na sve pa da odmah ne porede sa vličinama poput,Sene,Prosta,Šumahera itd.Malo ih spustiti na zemlju sve.Pa i Vetel je prošao kroz slabije timove,al zato sada dere sve po redu.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Hmm. Naučiti vozače da gube. Tako nešto radi i naša u-20 reprezentacija u nogometu. Zašto bi bili odmah pobjednici kada mogu biti gubitnici.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

ostoja je napisao/la:Pa i Vetel je prošao kroz slabije timove,al zato sada dere sve po redu.
Majko moja ti si nedokazan, Vettel je deral sve u ovoj godini samo iskljucivo radi superiornog bolida a ne radi toga kaj je dosel iz slabijih momcadi. Da nije bilo toro rossa Vettel bi direktno dosao u red bull, ali su ga stavili prvo u toro da vide kak bude to izgledalo. Po nekim pitanjima deres po svojem bez obzira na sve
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Ja sam pristalica onog,"bolje pošteno gubit,nego na prevaru pobijeđivat".Nijedan bod zarađen na prevaru i nepošteno ja ne priznajem,štoviše gade mi se.Butona cijeniom upravo zbog njegovog sportskog,korektnog ponašanja i u utrkama a i izvan njih.A nije Vetelov bolid bio baš toliko superioran koliki je raspon u bodovima između njega i naših vozača.Samo što je on to majstorski iskoristio.Imao je Hamilton u par sezona superioran bolid,pa šta od tog.
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Covjece ti si zasljepljen mrznjom prema hamiltonu, 2007 i 2008 Mclaren je imal odlican bolid i samo podaci gore o tome kakav je hamilton bil onda. A 2009 i 2010 znamo kakav je bolid bio.
ostoja

Post Postao/la ostoja »

2007 i 2008 bolid nam je bio superiora,a rezultati.Titula 2008 i to na jedvite jade,i ko zna uz pomoć kakvih trikova.Al stalno smo van teme,tema je mađarska.Neko je rekao da je junak utrke Hamilton,a ja komentarisao da nije.Ako imate komentare na sve to postajte,neznam zašto skrećete temu na neka prošla i loša vremena,bar navijači McLarena.Zadnjih 5-6 godina,ja nisam baš nešto ponosan na tim za koji navijam,ali to ne znači da ću ih se odreći.Po meni odličan tim,možda "po meni" trenutno par loših ljudi na uticajnim mjestima,ali vremenom će se to promijeniti i opet ćemo biti "Šampioni".
slika
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la -ferrari-F1- »

aj kao navijac alonsa i ferrarija kazem objektivno da je hamilton bolji vozac
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Pa kakve to veze ima,i da ste u pravu to je vaše mišljenje a ja imam svoje pa i ako je krivo.Al ovo je tema o Mađarskoj,neko je rekao da je vozač utrke bio Hamilton,ja sam napisao suprotno i odma se bulumente Hamiltonovih navijača jave i počnu da pljuju.Šta je sada u pitanju,jel se nigdje ne smije napisat ništa kontra Hamiltona a da se čovijek ne razapne na stub srama.Vozač utrke je po meni Buton,pa Vetel.Ako se neko sa tim ne slaže,pa neka komentariše al nemojte molim vas iz praistorije.Komentarišite Mađarsku moliom vas.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

objasni po cemu je vettel drugi po redu vozač utrke ? što je on to napravio toliko?
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Pa iako su McLareni bili brži na ovoj stazi,a i Ferari nije bio loš,ponovo je uzeo podijumi još više smanjio šanse da mu neko uzme prvenstvo.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Ovo je Red bullova staza. Trebao je prvi bit
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

McM je bio očigledno brži bolid u mađarskoj a i dominacija RBR-a nije takva kroz sezonu kakvom ju neki žele prikazati
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Pa Redbulova dominacija je prije svega u bolje odvoženim utrkama,a ne toliko u boljem bolidu.Do duše na nekim stazama je RBR bio strašno brz,ali kao što su i McM i Ferari na nekim drugim.Sada što je RBR prvi prije svega je rezultat pameti i umiješnosti,a to što drugi stalno ističu superiornost njihovog bolida je ili neznanje,ili neželjenje da se spozna sama bit ovog prvenstva i rezultata a da bi se očuvali neki vlastiti stereotipi i mišljenja neutemeljena na činjenicama.
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

slažem se, jako dobar opis situacije kolega
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Haha McLaren i Ferrari jedva na polovici sezone uspiju tek dohvatiti RB, i to vrlo vjerojatno McM zbog hladnijeg vremena, a Ferrari zbog mekših guma i update i odmah Vetteloljupci tupe da RB nije dominantan bolid ove godine.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Dani je napisao/la:Haha McLaren i Ferrari jedva na polovici sezone uspiju tek dohvatiti RB, i to vrlo vjerojatno McM zbog hladnijeg vremena, a Ferrari zbog mekših guma i update i odmah Vetteloljupci tupe da RB nije dominantan bolid ove godine.
Pa mi očito negledamo isti sport,RedBul nije bu+io ništa više dominantan od naših ove godine.To što naši ovoliko zaostaju nije sigurno razlog u dominantnosti bolida,prije bih rekao vozača i ekipa oko njih.Ja mislim da mi i ove sezone imamo jako konkurentan bolid.E sada to što nekom da bi bio prvak treba bolid 20% brži od ostalih,to je već problem ekipe i vozača.Umijeće vožnje je kad sa 20% sporijim bolidom uzmeš naslov,kao što su velikani sa kojima se sada pojedinci porede radili.
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

ostoja je napisao/la: Pa mi očito negledamo isti sport,RedBul nije bu+io ništa više dominantan od naših ove godine.
ma ne, samo skoro sekundu po krugu u prvih nekoliko utrka, ma nije to ništa...
ostoja je napisao/la:Ja mislim da mi i ove sezone imamo jako konkurentan bolid.E sada to što nekom da bi bio prvak treba bolid 20% brži od ostalih,to je već problem ekipe i vozača.
na buttona misliš? da, imaš pravo, on je osvojio naslov s 20% bržim bolidom od ostalih.
ostoja je napisao/la:Umijeće vožnje je kad sa 20% sporijim bolidom uzmeš naslov,kao što su velikani sa kojima se sada pojedinci porede radili.
na hamiltona misliš? Da, imaš pravo. Dobro, ne moraš pretjerivat, bolid nije bio sporiji 20%, al 5%-10% sigurno je. Dokaz tome je i heiki koji baš i nije bezvezni vozač, a u istom tom bolidu je završio tek 7. u poretku, iza oba ferrarije, oba bmw-a, i jednog renaulta.

evo, i to se dogodilo, kolega ostoja nam je počeo hvalit hamiltona. :lol:
slika
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Hehehe,jeste baš na njih mislim.I baš na te utrke.Kad su baš toliko bili brži,zašto nijednu utrku nisu,koliko se ja sijećam pobijedili sa razlikom većom od 10-20 sec za cijelu utrku.Malo mi je smiješno o tom da se raspravljamo,ali po meni mi ove sezone imamo i te kako konkurentan bolid.Na više od 30% utrka pobijedio je naš bolid,kako to objašnjavaš ako ti kažeš da nismo konkurentni i da smo sporiji sekundu od redbula.Malo obijektivnosti molim.
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

2011 FORMULA 1 SHELL BELIGIAN GRAND PRIX 26,27,28 August

Post Postao/la elder »

slika

Staza: Spa Francorchamps
Ukupno krugova: 44 (308.052 km)
Dužina kruga: 7.004 km
Zavoja: 19
Prva trka održana: 1950

Pobjednik 2010: L. Hamilton/Mclaren
Prva startna pozicija 2010: M. Webber/Red Bull (1:45.778)
Postolje 2010: Hamilton, Webber, Kubica

Najbrži krug u utrci: K. Raikkonen/Mclaren (2004, 1:45.108)
Najbrži krug kvalifikacija: M. Schumacher/Ferrari (2002, 1:43.726)

Najuspješniji vozači na VN Belgije:

Pobjednik 6x:
Michael Schumacher (1992,1995,1996,1997,2001,2002)
Pobjednik 5x:
Ayrton Senna (1985,1988,1989,1990,1991)
Pobjednici po 4x:
Jim Clark (1962,1963,1964,1965)
Kimi Raikkonen (2004,2005,2007,2009)
Pobjednici po 3x:
Juan Manuel Fangio (1950,1954,1955)
Demon Hill (1993,1994,1998)
Pobjednici po 2x:
Alberto Ascari - 2pobjede (1952, 1953)
Emerson Fittipaldi (1972, 1974)
Niki Lauda (1975, 1976)