MotoGP/WSBK/MotoE

Forum za ostale auto-moto sportove

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Bibi
HNL kladionica velemajstor
Ja sam: Vozač
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Re: MotoGP/WSBK

Post Postao/la Bibi »

Spies je i konacno zasluzio pobjedu.Odlicna voznja danas!
Moj pulen takoder jako dobra voznja,ali nisam jos vidio antipaticnog lika od Bradla :roll:
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Dani je napisao/la:Fulao sam zavoj ,ali sam pogodio da će Simoncelli opet napraviti sranje. Jednom riječju on je tele. Usrao sebi i Lorenzu utrku. A Spies je na krilima očito nove šasije maestralno došao do prve pobjede.
Haha...ali skoro si pogodio :D
Lorenzo traži trku zabrane za MS (super inicijali). Drago mi je da Spies napokon omrsio, pad Lorenza i Simoncellija mu je olakšalo, ali svejedno je ostavio Honde iza sebe. Čitam/slušam za Rossijev Ducati; da još uvijek nije riješen problem prednjeg kraja, ali da ova šasija ostavlja više prostora za poboljšanja i da bi sad trebalo bit lakše. A za Lorisa; nadam se da će odvest koju dobru trku prije rastanka...
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Bibi je napisao/la:Spies je i konacno zasluzio pobjedu.Odlicna voznja danas!
Moj pulen takoder jako dobra voznja,ali nisam jos vidio antipaticnog lika od Bradla :roll:
Točno tako. Tek sam sada pogledao snimku moto2, i stvarno - odlična trka i odlična pobjeda marqueza! I baš si nešto maštam da do kraja sezone uhvati (antipatičnog) Bradla. Kad već Ianonne tako tužno tone.
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Nemojte me napast, ali meni Bradl nije antipatičan :D
Za Mugello; Pedrosa je potvrdio nastup, Capirossi neće ni ovdje vozit (slomljena rebra i ostale ozljede koje mu je motor nanio su "dobre"), Rossi će vozit bez svog tehničkog gurua Burgessa. Njegovoj ženi je otkriven rak dojke i idu kući u Australiju da bi bio snjom. Slučajno sam naletio na fotke Edwardsove prednje gume iz Assena...divota! slika1 i slika2
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Simoncelli možda jest tele, ali je zlatno tele! :D
Možemo se ljutit što ruši prvake ko čunjeve, ali šta čovjek radi na (privatnom?) motoru.... rijetko kada se takvo što vidi.
Još jedna sitnica. Simoncelli ima 72 kile, Pedrosa npr. 49. Koliko se samo na tome gubi ili dobiva na startu i po krugu.
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Mrak utrka. Samo to ću reći.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Danas su bile vožene utrke u Brnu. U prvoj pobjeda Melandrija ispred Biaggija i Chece. U drugoj Biaggi pobijedio ispred Melandija i Chece, te tako smanjio zaostatak, a u igru se uključio i Melandri. Zanimljiv mi je bio komentar na eurosportu:"Biaggi ,vitalni 40-godišnjak se bori protiv mlađeg 38-godišnjeg Chece".

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

utrke obje skoro identicne, al ne lose.. voznja melandrija mi se jako svidja, a i volim kad je u borbi za pobjedu jer onda naravno dosta kazu njegovu garazu i njegovu dragu :)

prvenstvo na polovici, razlika se smanjila na 30 bodova, melandri ce vjerujem takodjer uzimat bodove checi.. bit ce ovo zanimljiv drugi dio prvenstva..
rFactor F1 HR server Info
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Zanimljiva slika. I opet civilizirani španjolski navijači.

slika

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

mah..
a to proizlazi i od samih vozaca i od danija pogotovo.. odbio se rukovati i time dao do znanja da misli da je on kriv sto je pao.. ma..

doduse, moze se i razumijet danija u nekoj mjeri jer je stvarno premlad za toliko lomova.. to ne izgleda dobro uopce, i gledajuci da je ovu godinu mogao biti konkurentan (mada ne vjerujem da bi mogao parirati stoneru) sigurno je isfrustriran do maximuma.. al opet.. pokazi da si odrastao..

problem mi je u moto gpu sada sto nemam bas zasto gledat.. osim naravno rossija, al bolje je ne gledat ovaj jadan ducati.. i simoncellija koji je skica; ostali su mi svi redom antipaticni i nitko mi nije drag..
slika
Bibi
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Imam jedno pitanje! Mozda se cini glupo,ali meni nije :D

Da li postoji kakva "zabrana utrkivanja zbog premalo godina" (nez kako bi drukcije rekao) ? Konkretno me zanima da li klinci ispod 18 godina smiju voziti u Moto2 natjecanju?

24.7.2009-5.5.2013
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

FIM, the motorcycle championship governing body has announced a change in the minimum age restriction for the 125cc world championship from 2010.

FIM has announced the age limit will increase to 16 from 2010 instead of the current age of 15 years for riders to compete in the world championship.

Limits for 250cc & MotoGP championship will remain at 16 & 18 years of age respectively.

“Sixteen years is the right age,” MotoGP rider Loris Capirossi, the youngest ever world champion at the age of 17.

Nadam se da je pomoglo.

slika
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

dmarijon je napisao/la:Simoncelli možda jest tele, ali je zlatno tele! :D
Možemo se ljutit što ruši prvake ko čunjeve, ali šta čovjek radi na (privatnom?) motoru.... rijetko kada se takvo što vidi.
Još jedna sitnica. Simoncelli ima 72 kile, Pedrosa npr. 49. Koliko se samo na tome gubi ili dobiva na startu i po krugu.
Momcad je privatna, ali motor koji koristi Simoncelli je identican onome koji koriste vozaci Repsol Honde. ;)

Armanini je napisao/la:osim naravno rossija, al bolje je ne gledat ovaj jadan ducati..
Nebi se slozio da je Ducati tako los. No cak i da je, sjeti se da je Rossi od jos "jadnije" Yamahe napravio pobjednicki motor, tako da nije samo stvar u motoru.
Mislim da je Rossijevo vrijeme jednostavno proslo...
slika
Bibi
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Txn Dani puno je pomoglo ;)

24.7.2009-5.5.2013
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

James Hunt je napisao/la:
Momcad je privatna, ali motor koji koristi Simoncelli je identican onome koji koriste vozaci Repsol Honde. ;)

nije samo motor na motoru ;)
Armanini je napisao/la:osim naravno rossija, al bolje je ne gledat ovaj jadan ducati..
Nebi se slozio da je Ducati tako los. No cak i da je, sjeti se da je Rossi od jos "jadnije" Yamahe napravio pobjednicki motor, tako da nije samo stvar u motoru.
Mislim da je Rossijevo vrijeme jednostavno proslo...
neznma, meni se cini da je predaleko.. ovaj noviji rossijev je jos sporiji od ovog koji vozi hayden..
gle kvalifikacije, gle da rossi bude iza privatnih ducatija..
u utrci je malo drukcije, bude rossi brzi nego oni, al po pol minute od vodecih sto je puno..

sto se tice nekad i sad.. drukcija je malo situacija obzirom na tc i sve pizdarije, tako da danas motor vozi na granici, dok je prije vozac bio taj koji je vozio na granici..

al oke, ja sam i ocekivao upravo ovakvu nekakvu formu, nista se ne napravi preko noci, ducati je i prosle godine bio puno losiji od honde i yamahe.. sljedece godine sa novim motorima cemo vidjet ako ce uspjet slozit motor skupa sa rossijem..
slika
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Armanini je napisao/la:

nije samo motor na motoru ;)
Nisi me shvatio. Simoncelli vozi sluzbeni/tvornicki motor, samo sto skuplja bodove za privatni tim, a ne za tvornicki tim.
Drugim rijecima, ima potpuno identicno "oruzje" ( :D ) koje imaju Stoner i Pedrosa.

Armanini je napisao/la:al oke, ja sam i ocekivao upravo ovakvu nekakvu formu, nista se ne napravi preko noci, ducati je i prosle godine bio puno losiji od honde i yamahe.. sljedece godine sa novim motorima cemo vidjet ako ce uspjet slozit motor skupa sa rossijem..
Pa na kraju sezone je Stoner (Ducati), uz Lorenza, bio uvjerljivo najbolji. S druge strane Yamaha 2003. (znaci godinu prije nego je dosao Rossi) je bila prilicno losa. Po meni je ipak puno veci problem sto je od tada proslo vec 7 godina...kako Rossiju, tako i cijeloj njegovoj ekipi (Burgess & co.).
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Nisi me shvatio. Simoncelli vozi sluzbeni/tvornicki motor, samo sto skuplja bodove za privatni tim, a ne za tvornicki tim.
Drugim rijecima, ima potpuno identicno "oruzje" ( :D ) koje imaju Stoner i Pedrosa.
ma vraga.. nisu privatni motori slozeni isto kao i tvornicki.. pritom mislim na aerodinamicke pakete, setupove..
James Hunt je napisao/la:a na kraju sezone je Stoner (Ducati), uz Lorenza, bio uvjerljivo najbolji. S druge strane Yamaha 2003. (znaci godinu prije nego je dosao Rossi) je bila prilicno losa. Po meni je ipak puno veci problem sto je od tada proslo vec 7 godina...kako Rossiju, tako i cijeloj njegovoj ekipi (Burgess & co.).

jel pricas o ducatiju kojem su stavljali krilca da bi ga pokusali stabilizirat da ne poleti? :)
da, pred kraj sezone je bilo malo drukcije, al prakticki su bila samo njih dvojica..

shvacam sto mislis rec za godine.. vidjet cemo sljedece godine, iako ja ne mislim da se rossi zasitio.. pa nije rossi star.. vjerujem da ce on pokusat zaokruzit naslove, jos koju sezonu je sigurno tu a onda vjerojatno wsbk.. samo steta sto ce vec onda max otic, a i da ne.. otisao bi vjerujem domah cim bi ga vidio na prvim treninzima :)
slika
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Armanini je napisao/la:
ma vraga.. nisu privatni motori slozeni isto kao i tvornicki.. pritom mislim na aerodinamicke pakete, setupove..
Neznam cemu se cudis kada je to cesta praksa u Hondi (a i u ostalim momcadima) - naravno, sve ovisi o raspolozivim resursima. Npr. Rossi 2001. nije vozio za tvornicku momcad pa je imao identicnu potporu koju su imali i sluzbeni vozaci.
Uostalom, Honda je jos na pocetku sezone objavila da ce uz sluzbene vozace (Pedrosa, Stoner) i Simoncelli imati tvornicke motore. ;)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Armanini je napisao/la:
Neznam cemu se cudis kada je to cesta praksa u Hondi (a i u ostalim momcadima) - naravno, sve ovisi o raspolozivim resursima. Npr. Rossi 2001. nije vozio za tvornicku momcad pa je imao identicnu potporu koju su imali i sluzbeni vozaci.
Uostalom, Honda je jos na pocetku sezone objavila da ce uz sluzbene vozace (Pedrosa, Stoner) i Simoncelli imati tvornicke motore. ;)

ovo nisam znao.. iako i dalje mislim da nema istu podrsku i iste aero djelove on i trio rio..
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Evo malo o tom novom "dukeu" i kaj Rossi misli o njemu. Ovo je najbolji dio :"So we have to work on the settings and we have to work on the software, but we also have to work on the hardware." Znači na svemu moraju raditi. :biggrin:
link

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Barberin "srednjak" Heydenu. Na 15 sekundi videa.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Barberu je ovaj prst koštao 1000 eura. :)
Za razliku od WSBK gdje sam gledao samo 1.trku, ovdje ne propuštam zbivanja. Jučerašnji dan je bio zanimljiv sa svim onim padovima u zavoju 11. Svi vozači (osim Abrahama) su održali sastank sa predstavnicima Bridgestona gdje su izrazili nezadovoljstvo (a cijelu sezonu to traje) s gumama, i od Brna (ja mislim) BS bi trebao donositi po 3 komponente guma za svaki GP. Maloprije sam slušao izjave vozača nakon QP...malo tko je zadovoljan u potpunosti. Stoner-Lorenzo su mi favoriti za pobjedu. Dovi-Simoncelli iza, Pedrosa mi je zagonetka sa svojim fiz. stanjem. Spies nije potpuno zdrav. Hayden bi mogao imati dobru trku...totalno razočarenje dana je Rossi. Kad ga slušaš, nema tu pesimizma, više djeluje kao netko izgubljen u pustinji :) Govori kako su SVE isprobali i da nigdje nema pomaka. Po svemu sudeći će se vratiti na ovogodišnju šasiju, najvjerojatnije nakon Brna. Stazu svi opisuju kao tešku za pretjecanje, usku, tehnički zahtijevnu. Po nekim prognozama sam vidio i mogućnost, doduše malu, da padne i slaba kiša. Neizvjesna trka u kojoj će gume imati glavnu ulogu.
I još jedna stvar; svi vozači osim Aoyame su rekli da NEĆE ići u Japan! Tako da će biti zanimljivo kako će FIM, Dorna i ostatak ekipe riješiti to.
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Mislim da je Yamaha što se tiče potrošnje guma bolja od Honde.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Mene zanima koja je razlika između Moto GP-a i WSBK? :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Superbikes are based off of production 1000cc sportbikes. MotoGP bikes are purpose built racing machines (not prototypes). Moto GP bikes will not be bikes that are put into production so that the avearge Joe may purchase. Superbikes how ever are not much different than say a Yamaha YZF R1 or a Kawasakin Ninja ZX 10R.

Drugim riječima: WSBK motori se ne razlikuju puno od motora koji se mogu kupiti u dućanu.Imaju soma kubika, čini mi se čelične kočnice manje elektronike nego moto gp motor.Ovi sadašnji moto gp imau 800 ccm, ali sljedeće sezone se vraćaju motori od 1000 kubika.

Evo ti Link na izvrastan članak ( na engleskom ).

Fastest lap times
MotoGP 2008 Qatar - C. Stoner 1:55:153
WSBK 2009 Qatar - B. Spies 1:59:041

MotoGP 2008 Valencia - C. Stoner 1:32:582
WSBK 2009 Valencia - B. Spies 1:34:618

MotoGP 2008 Assen TT - C. Stoner 1: 36:738
WSBK 2008 Assen TT - T. Bayliss 1:39:562

Top speed
MotoGP 2008 Qatar - M. Melandri 334.4
WSBK 2009 Qatar - T. Corser 318.0

MotoGP 2008 Valencia - M. Melandri 311.1
WSBK 2009 Valencia -R. Laconi 320.8

MotoGP 2008 Assen TT - C. Stoner 295.6
WSBK 2008 Assen TT - G. Lavilla 282.3

What technical differences are there between a Superbike and MotoGP bike?

The World Superbike Championship is the ultimate competition for motorcycles derived from standard production models. The frame cannot be modified. Teams are free only to modify the suspensions, brakes, swingarm, and the diameter and size of the wheels. Superbike racing motorcycles must also maintain the same profile as their roadgoing counterparts.

MotoGP racing on the other hand is reserved for propotype machines that bear no resemblance at all to production machines. Maximum permitted engine displacement for MotoGP is 990 cc, but the only other restrictions are on weight, which is determined by the number of cylinders, and fuel tank capacity, which has been limited to 22 litres since 2005. There are no rules governing the chassis or other components. Team mechanics can even make technical changes between one race and the next. In Superbike, before you can change a bike’s configuration (for example the number of cylinders in the engine) the manufacturer must first homologate a new model and manufacture the required number of roadgoing machines. Even the tyres are prototypes in MotoGP, whereas in Superbike, since 2004, a single supplier regime has been enforced and all riders are equipped with the same tyres.

Supersport bikes must have four stroke engines of between 400 and 600 cc for four cylinder machines, and between 600 and 750 cc for twins. Minimum weight is 162 kg for four cylinder machines, and 170 kg for twins.
The World Superbike Championship, World Supersport Championship, the FIM Superstock 1000 Cup, and the European Superstock 600 Championship are top level motorcycle racing competitions for bikes based on standard production motorcycles.

Superbike is the category that permits most modifications. Supersport is already more oriented towards the type of machine you can normally purchase from your local dealer. The two Superstock championships are the competitions most strictly tied to standard production models.
The rules of Superbike are designed to allow teams the freedom to modify or change certain parts in the interest of safety, research and development, but certain limits are imposed to avoid the escalation of costs and power output (article 2.4 of the Rules). These restrictions are needed to avoid transforming the championship into a competition for prototypes disguised as production bikes.

The overall appearance of a Superbike racing motorcycle, seen from the front, rear and sides, must correspond to that of the bike homologated for use on public roads, with the sole exception of the exhaust system.
Superbike racing motorcycles must have four stroke engines of between 800 and 1000 cc for twins, and between 750 and 1000 cc for triples and four cylinder machines (article 2.4.1).

Since 2004, to balance out the performance of the various engine configurations, differentiated levels of preparation have been permitted. Twins and triples up to 900 cc are allowed to change all the rotating parts in the engine (meaning that only the crankcase, cylinder heads, cylinder blocks and the number of cylinders must remain the same as on the standard bikes). Four cylinder machines are required to use a larger number of roadgoing components (including the crankshaft, and valvegear, etc.).
Minimum weight is set at 165 kilograms, as measured at the end of the race, with a tolerance of only 1%. Refuelling or adding oil is not permitted.
Superbike racing uses standard lead-free fuel.

Supersport bikes must have four stroke engines of between 400 and 600 cc for four cylinder machines, and between 600 and 750 cc for twins. Minimum weight is 162 kg for four cylinder machines, and 170 kg for twins.
FIM Superstock Cup machines must also have four stroke engines of between 600 and 1000 cc for four cylinder machines, between 750 and 1000 cc for triples, or between 850 and 1200 for twins. Minimum weight is decided by the FIM at the time of homologation and is equivalent to the dry weight of the roadgoing model minus 15 kilograms.
The European Superstock 600 Championship is based on 600 cc production motorcycles and is reserved for riders between 15 and 20 years of age. The Superstock 1000 championship is open to riders up to 24 years of age.

slika
Odgovori