Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Re: NOVOSTI - Srpanj 2011.

Post Postao/la One and only »

RBR je dobio još veću prednost ovom izmjenom. Cool
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

Eto nastavka iz serijala zvanog debili u foteljama.

http://www.f1racing.com.hr/formula-1/fi ... povlastice" onclick="window.open(this.href);return false;

Renaultov limit max. pritiska ispušnih plinova koji se pumpaju u difuzor povećan na 50%

Svjetska automobilistička federacija u petak navečer objavila je novu promjenu dijelova tehničkog pravilnika koji se odnose na blown difuzore, što bi trebalo barem djelomično ublažiti deficit performansi s kojim će se momčadi, a posebno Red Bull Racing, suočiti od ovog vikenda.

Javnost je s promjenama upoznata oko 19:00 sati po našem vremenu, dok su momčadi za promjene saznale usred prvog slobodnog treninga.

FIA je, podsjetimo, najprije objavila da pritisak ispušnih plinova koji na kočenju odlaze u difuzore neće smjeti prelaziti 10% maksimalne vrijednosti. Međutim, pregovori s momčadima i proizvođačima motora trajali su cijelo vrijeme pa je na kraju dogovoreno kompromisno rješenje, ali koje se odnosi samo na Renaultove pogonske jedinice!

Umjesto predviđenih 10, svi koji voze na Renaultovim motorima u difuzore će smjeti pumpati i do 50% maksimalnog ispušnog pritiska. FIA svoju odluku opravdava činjenicom da bi provođenje originalnog prijedloga ugrozilo sigurnost Renaultovih motora. Kao što smo ranije pisali, Renaultovi motori u niti jednom trenutku nemaju potpuno zatvoren gas, a razlog je hlađenje ventila.

Mercedesu dozvoljeno paljenje četiri cilindra za vrijeme kočenja motorom

S obzirom da je Renaultu tako napravljen ustupak, tehnički delegati Svjetske automobilističke federacije smatrali su pravednim dati povlasticu i Mercedesu, i to u vidu dozvole za nastavak paljenja četiri cilindra prilikom kočenja motorom kao bi se smanjilo opterećenje nad kućištem radilice.

Posljednje odluke Svjetske automobilističke federacije znače da će momčadi od ovog vikenda voziti po parcijalno primjenjivom tehničkom pravilniku.

Svemu dodajmo i kako je danas otkriveno da Red Bull u difuzor nikad nije pumpao više od 45% maksimalnog pritiska ispušnih plinova.

Horner optužuje FIA-u jer je Mercedesu neopravdano i nepravedno dala povlasticu

FIA-ina odluka nikako se nije svidjela McLarenovom šefu, Martinu Whitmarshu koji se tijekom press konferencije u Silverstoneu sukobio s Red Bull Racingovim šefom, Christianom Hornerom. I jedan i drugi optužuju FIA-u i svaki smatra da je gore prošao od drugoga.

"Određene momčadi dobile su dozvolu za paljenje cilindara za vrijeme kočenja motora od čega će imati i sekundarne prednosti," upozorio je Horner. "Ali, njima je to dozvoljeno."

"Mi nismo potpuno zadovoljni solucijom, to je sasvim sigurno. Siguran sam da Martin nije zadovoljan svojom solucijom i u paddocku je puno teorija zavjere o razlozima zbog kojih Red Bull ima performanse, a McLaren ili neki drugi bolid ih nema. Na kraju krajeva, to su sve okolnosti situacije. Ali, fundamentalne stvari su da proizvođači motora moraju biti tretirani jednako i nepristrano."

Whitmarsh: Pravila treba mijenjati između sezona, a ne danas

Whitmarsh je dodao: "Bez obzira na prednosti koje ćemo dobiti, smatram da bi bilo bolje na kraju godine napraviti promjene. Mislim da bi se s tim i Christian složio."

"Mislim da je ovakav način mutan i dvoznačan u ovako konkurentnom okruženju. Svaka momčad smatra da je najgore prošla. Mislim da će puno momčadi podržati ukidanje pumpanja plinova u difuzore. Renault je u toj domeni već neko vrijeme, druge momčadi nisu i s tim nemaju iskustva. Ovdje razgovaramo o vrlo značajnoj prednosti performansi."

"Situacija je komplicirana i mislim da je namjera u koju su ljudi vjerovali bila ta da se zabrani pumpanje ispušnih plinova u difuzor dok vozač nema nogu na gasu. Mislim da je to bio jednostavan koncept, ali taj koncept netko je skrenuo s kursa i od tada više nije jasan. A činjenica da se sve ove stvari događaju upravo danas potpuno je nevjerojatna."

"Nema veze, siguran sam da ćemo ostati pribrani i pronaći svoj put. Svejedno smatram da je pravila bolje mijenjati između sezona, a ne to raditi u sezoni. Osim toga, pravila treba mijenjati na način da budu jasna i nedvosmislena."
slika
grumf
Navijam za: ferrari

Post Postao/la grumf »

ozbiljno smatram da će ova glupost samo ugrozit daljni tijek sezone ako ni zbogčega onda zbog samih svađa koje će proizać i mislim da se ova sezona tko god je osvoji nikad neće priznat od ljudi koji prate f1
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

ova je sezona vec neko vrijeme osvojena tako da s te strane je isti k.. mene osobno ne tangira bas previse cijeli ovaj cirkus.. rbr je strasan bolid i to fundamentalno tako da ne mislim da bi ga ista kroz sezonu previse unazadilo..

kako je rekao massa, svi se i dalje bore da budu ispred ostalih vozaca (osim vettela) i ispred ostalih timova i ako ce ovo merca malo dignuti i pribliziti ferr i mcmu nek bude tako, svima nama zanimljivije.. a ako i reno profitira + jos 2 bolida koja su u borbi za top8.. kud ces bolje..

ovi nek se svadjaju, nek se biraju strane, nek frcaju iskre, sve je to f1.. kontroverznih pravila i promjena pravila je uvijek bilo, to se ocito ne mjenja i to je dio cirkusa f1, vec bi trebali bit nauceni na to, a ne se svaki put iznova cuditi suludim odlukama fie..
rFactor F1 HR server Info
slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Znaci Rb nista ne gubi novim pravilima,mercedesovi motori mogu koristiti 4 cilindra pri kocenju ali nista o Ferrariju nema.Nigdje nema da se i Ferrari zali na ovu situaciju????
Ljudi iz RB opet se pokazuje imaju najinteligentnije ljude u timu.Cekali su FP1 i rekli da motori uopce ne mogu funkcionirati s novim pravilima .Imaju jako dobar argument da je cijeli bolid koncipiran na pumpanju plinova u difuzore i Fia nema kud kad i sami znaju da mjenjaju pravila u sred sezone.
Jednostavno poslije ovoga treba zaboraviti ovo sranje potpuno i odgoditi promjrnr za kraj sezone ,jer ce jos ispasti da je RB prifitirao ako nova pravila vaze samo za ostale motore.
Sad ce imati 2 sekunde prednosti u kvalama. :roll:
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ma nek se .ebu više! Te hoćemo, te nećemo...
Avanti FER, Avanti!!!
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

ovo stvarno više nema smisla.ubili su i zadnji duh ovog sporta sa mijenjanjem,prekrajanjem,zabranjivanjem i kojekakvim zafrkancijama sa pravilima.čemu i komu.
jedan kolega je tu dobro objasnio nova pravila i sada jovo nanovo.koji klinac se dešava.pregrmio sam da mijenjaju pravila tijekom sezone ali usred vikenda :shock: :shock:
i što sada nakon ovoga slijedi.
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Ahahahah koja srdačina!!!
Ferrari i Cosworth su matirani: 20% otvorenog gasa na kočenjima i 0 upaljenih cilindara pri kočenjima motorom.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Čitao sam malo na F1 technical forumu, i jedan je član dao dobar prijedlog.
Rekao je da je do slijedeće utrke 2 tjedna, i da bi FIA trebala sada odrediti da se od te utrke (umjesto od sljedeće sezone) ispusi moraju nalaziti na gornjoj strani bolida. Pa Svi dolaze na isto, svi gube blown difuzore, a mogu imati otvorenog gasa na kočenju ako hoće i 100%.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Lijepo sumirana događanja

http://www.bbc.co.uk/blogs/andrewbenson ... s_lat.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

Znaci red bull je ovim novim pravilom dobio, a ne izgubio, nemogu vjerovati, ovo je presmijesno :D
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

A gdje je Ferrari u ovoj priči?
Avanti FER, Avanti!!!
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

The Greatest je napisao/la:A gdje je Ferrari u ovoj priči?
cekaju bolja vremena :biggrin:
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:Čitao sam malo na F1 technical forumu, i jedan je član dao dobar prijedlog.
Rekao je da je do slijedeće utrke 2 tjedna, i da bi FIA trebala sada odrediti da se od te utrke (umjesto od sljedeće sezone) ispusi moraju nalaziti na gornjoj strani bolida. Pa Svi dolaze na isto, svi gube blown difuzore, a mogu imati otvorenog gasa na kočenju ako hoće i 100%.
Mislim da se to vraća nazad od 2013.

Do prije 2 dana ste svi bili presretni da će RBR bit usporen na glup način, a sad će na kraju na jednako glup način profitirat i sad se žalite, po meni ako se neka stvar dozvoli prije sezone netreba se zabranjivat jer ako je bilo legalno odjednom nemože postat ilegalno samo zato da svi ostali mogu taj tim stić, neka se ostali potrude i izmisle nešto novo, ili naprave to što vodeći imaju, pa neka ih tako stignu, ili prestignu i onda je to pošteno po meni.

EDIT: prije par dana sam čitao u Auto Klubi da će Ken Block na Monzi vozit Toyotu TF110 jer je Pirelli njegov sponzor

EDIT2: jel se neko sjeća gdje ima na forumu napisano kako da se prati F1 preko BBC-a, danas mi je slika bila užasna. Može mi na PP poslat link da se nespama
Zadnja izmjena: Kenny, dana/u 08 srp 2011, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Od slijedeće se sezone mora koristiti "periskopski" ispuh

http://scarbsf1.wordpress.com/2011/06/1 ... -exhausts/" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Kenny je napisao/la: Do prije 2 dana ste svi bili presretni da će RBR bit usporen na glup način, a sad će na kraju na jednako glup način profitirat i sad se žalite, po meni ako se neka stvar dozvoli prije sezone netreba se zabranjivat jer ako je bilo
Jedina razlika što je ova zabrana najavljena prije 30 dana. Sasvim dovoljno vremena za preinake na bolidu ( koje su i Ferrari i Mcl napravili )
Ova promjena pravila dogodila se u 5 minuta unutar FP2, što je ne samo glupo.... ah ne mogu ni smislit kak da to nazovem :biggrin:
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

prije 20 godina se ovaj sport svodio na sennu i prosta, dakle na vozače, a danas oko naj glupljeg mogućeg dijela- auspuha.... od tolike tehnologije, elektronke svega jedna cijev pravo postavljena toliko odlucuje..... zali Boze sta ovo pratim....
McLaren u <3
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

McLewis je napisao/la:prije 20 godina se ovaj sport svodio na sennu i prosta, dakle na vozače, a danas oko naj glupljeg mogućeg dijela- auspuha.... od tolike tehnologije, elektronke svega jedna cijev pravo postavljena toliko odlucuje..... zali Boze sta ovo pratim....
Svodi se i danas na vozače, a i onda se svodio na bolide, a gedaj ti bolidi su dovedeni skoro do savršenstva, pa je onda normalno da svaki dio jako puno odlučuje u brzini bolida
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

znaci mecka i reno su dobili nesto ? a ferrari i coworth? što su oni tamo , ukras je*eni ili koji k****?? sad bi trebalo protestirat i ne uopce vozit trku jer ovo je piz***. Umjesto da rade ta sranja zasto sutra ne uruce WDC pokal vettelu i WCC pokal RBu i da tu zavrsi prvenstvo ... ovo je debilizam .. Ko vrtić neki,

Baš me zanima sutra koja odluka ce past .. ako je neka bezveze trisku im rabi dat
Zadnja izmjena: F1NAC, dana/u 09 srp 2011, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Jel ovo novo pravilo može pomoć Lotusu?
slika
Morgan Freeman
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Morgan Freeman »

Taj vražji Red Bull me sve više zivcira, znao sam da ce izvest ovako nesto, jer nedaj bože da oni jedanput igraju po pravilima, a što me najviše živcira kod toga je sto su oni znali za ovaj plan ali su se opet cijelo vrijeme pretvarali te su njihovi vodeći ljudi glasno govorili o gubljenju pola sekunde po krugu, stvarno licemjerno. Dakle, Mercedesu je radi toga dozvoljeno paljenje 4 celinidra tijekom kočenja , pa što to uopće znači i kakvu će to prednost donijeti i zašto su Ferrari I Cosworth izostavljeni, stvarno jedna velika lakrdija.
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

Lotusu samo Bog može pomoći
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Lotus Renultu,ce pomoci a Team Lotusu nece...
Alonsista hasta la muerte..
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

Lijepo je ovo FIA zakuhala. Promjena se i donosi da se zaustavi RB, a odjednom su oni ti koji profitiraju od promjene. Ali neka im, RB ih opet pravi budalama.

Trebali su dat svima tih jebenih 10%, bez obzira sto se ovi bune za Renault motore. Kladim se da ionako lazu. Bas da vidimo koliko ce brzo ckrnut ti motori. Svi su znali da ce doci do promjene na 10%, dakle trebali su to prije reci, dok je FIA jos razmatrala promjene pravila, jer sad dovode FIA-u u tesku poziciju.

A kako se stvari odvijaju u zadnje vrijeme, ne bi me cudilo da RB-u ostane tih 50%, a ostalima sipak.
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Pa i rečeno je davno prije da će renault imati problema s hladenjem... samo se to mudro ostavilo bez sluzbene prijave do jucer...
A sumnjam da je izvedivo motore obratiti u mjesec dana da se hlade na drugačiji način... Uostalom to bi značilo da se dira i po motorima koji su se koristili u utrkama... Dakle FIA sama sebi skače u usta... Gomila idiota koja ne zna odredit jednaka pravila za sve...
Ako se nesto vec mora mijenjati, ili svi na 10% ili svi na 50%... Ovo je čista budalaština, kao i promjena bilo kakvih pravila u pola sezone...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Zaključano