Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Morgan Freeman
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Mercedes
Re: Formula 1 team - Red Bull Racing
Jasno je da je Rb imao mapu motora za kvalifikacije te da će na prvom pit stopu promjenit volan s kojim će i promjenit mapu motora, još jedna u nizu njihovih totalno "u duhu sporta" novotorija s kojom opet rade budale i Fiu a i sve ostale ekipe, nadam se da će im se to obit u glavu te da će im bolid stat nakon 2 kruga.
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Da i stave tak quali mapu rada, morat će startati sa težim bolidom kako bi nadoknadili veću potrošnju. neće im se to isplatiti jer već na startu mogu izgubiti pozicije, više opteretiti motor. A ako ranije uđu u boks postoji mogućnost da uđu u promet, recimo iza Kobayashia koji je poznat po zaustavljanju manje.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- sennacher
- Početnik
- Navijam za: Vettel
Zar zaista ne postoji (za neke ovdje) bilo kakva mogućnost da je RedBull jednostavno brži bolid od ostalih (pogotovo na ovakvoj stazi) i da je Vettel odličan vozač?
Ako nešto i ima u toj promjeni volana, ne vjerujem da se to može zatajiti i ne može provjeriti, kao i da to ne bi već bilo učinjeno nakon žalbe ostalih ekipa.
Ako nešto i ima u toj promjeni volana, ne vjerujem da se to može zatajiti i ne može provjeriti, kao i da to ne bi već bilo učinjeno nakon žalbe ostalih ekipa.
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
mi samo komentiramo izjavu martina brundlea koji je i sam izjavio da ako je to istina da se onda vidi koliko im treba ta mapa...sennacher je napisao/la:Zar zaista ne postoji (za neke ovdje) bilo kakva mogućnost da je RedBull jednostavno brži bolid od ostalih (pogotovo na ovakvoj stazi) i da je Vettel odličan vozač?
a sad tko ga zna... a da je brzi od drugih to stoji, samo nije isto ako je brzi na nekorektan nacin....
McLaren u <3
- sennacher
- Početnik
To se uvijek pričalo kad je neka ekipa bila dominantna. Ni meni takve sezone nisu previše zanimljive, ali pravila su za sve ista i ja bih (kao i uvijek) više volio da se ostali malo prime posla, osobito oni s ogromnim budžetima. A ako pogledamo i te budžete kojima raspolažu ekipe, također bismo mogli pričati o nepoštenju, ali tako je u svim sportovima gdje se vrti velika lova (nogomet npr.)
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Istina pare uvjek igraju veliku ulogu, ali pajdo realno gledano Red Bull nema nista manje para ni od Ferrarija ni od Mclarena mozda cak ima i vise
Darkness rises when silence dies
- sennacher
- Početnik
U ovo baš nisam siguran, ali neću ništa tvrditi jer jednostavno - ne znam.
Ali, McM i Ferrari imaju definitivno i novce i odlične ljude i odlične vozače, pa nek se prime posla. A to valjda i rade, jučer u prijenosu spomenuto da se u Ferrariju radi 16 sati na dan.
Ali, McM i Ferrari imaju definitivno i novce i odlične ljude i odlične vozače, pa nek se prime posla. A to valjda i rade, jučer u prijenosu spomenuto da se u Ferrariju radi 16 sati na dan.
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Al te mape su programirane u ECU (Electronic Control Unit) koji se ne nalazi na volanu. Volan je povezan sa ECU-om te vozač može birati već programirane mape. Znači, ti ako hoćeš motor reprogramirat da ti troši više goriva i da imaš više ispušnih plinova kad otpustiš gas nije ti dovoljno promijenit volan. Moraš spojiti laptop na ECU, maknuti stari program i staviti novi. Naravno motor mora biti ugašen jer zamisli na što bi to ličilo da motor nekontrolirano radi, ako bi uopće i radio bez programa kojim elektronika upravlja ubrizgavanjem i ostalim stvarima.elder je napisao/la:Mozda na obicnom autu da, ali na bolidu formule 1 ne.GERMAN je napisao/la:Ma kakvo mjenjanje volana....![]()
Potrebno je bar 5 minuta liku s laptopom da promijeni mapu motora i to bi bolid morao biti ugasen
Oni na svojem volanu imaju:
"Master multifunction switch"
Allows the driver to access a number of system settings including engine maps, front wing controls and an aero-mapping function that monitors and maximizes car airflow. Koji im omogucava promjene mape motora prema potrebama, a te mape su unapred isprogramirane. Tako da on u sekundi promjeni to a ne u 5 min
McLaren napravi F-Duct > nije u duhu pravila pa se zabranisennacher je napisao/la:To se uvijek pričalo kad je neka ekipa bila dominantna. Ni meni takve sezone nisu previše zanimljive, ali pravila su za sve ista i ja bih (kao i uvijek) više volio da se ostali malo prime posla, osobito oni s ogromnim budžetima. A ako pogledamo i te budžete kojima raspolažu ekipe, također bismo mogli pričati o nepoštenju, ali tako je u svim sportovima gdje se vrti velika lova (nogomet npr.)
Ferrarijevo zadnje krilo u Barceloni > zanimljiva interpretacija ali nije u duhu pravila - zabranjeno
Red Bull, prednje flexi krilo već drugu godinu zaredom > Nije u duhu pravila al nemože se dokazati - dozvoljeno
Znači dvije ekipe otkriju nešto što bi im moglo donijeti nešto vremena i to im se zabrani, dok Red Bull koji očigledno krši pravilo smije raditi što poželi.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Vuksa_KC
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Red Bull ima godišnji proračun od 2 milijarde dolara za marketing...tako da je sitnica iz tog pljunuti 200, 300 milja na F1, a gdi su još i ostali sponzori. To je Jergović mislim jednom rekao.elder je napisao/la:Istina pare uvjek igraju veliku ulogu, ali pajdo realno gledano Red Bull nema nista manje para ni od Ferrarija ni od Mclarena mozda cak ima i vise
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
elder je napisao/la:Niko ne napada ni ne vređa samo komentiramo, isto tako i ti komentiras u ostalim temama pa kaj. Svako ima pravo na svoje mišljenje. A ako urade promjenu volana, zasto ih se nebi kaznilo?RedBull&Ferrari je napisao/la:ohladi, ohladi, duboko diši, smiri se, dobro je... čemu odma takve izjave... mislim koja je to fora, doći na stranicu od red bulla i počet vrijeđat i napadat odma, već 3-4 mclarenovac, pa dajte ljudi malo objektivnosti...SRV je napisao/la: Pa stvarno im treba dat black flag ako zamijene volan.
možda zato što promjena volana nije kažnjiva??
Zadnja izmjena: zizi, dana/u 26 lip 2011, 13:09, ukupno mijenjano 1 put.
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Dobro, niko nije rekel da je samo promjena volana kaznjiva. Ali mi govorimo u kontekstu koji je raspravljan u gornjim postovima
Darkness rises when silence dies
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Samo tko je glup nece shvatiti zasto bi oni promijenili volan.
Samo se nadam da ce im motori prdnuti prije nego sto izvrse zamjenu.
Samo se nadam da ce im motori prdnuti prije nego sto izvrse zamjenu.
- Spretni Pajkan
- Početnik
- Navijam za: Mark Webber i male momcad
Zahvalite Bogu da nije kojim slučajem Robert Kubica proša lišo od one nesriće i potpisa za Red Bull,jer bi mu u tom slučaju Bernie zabranija da koristi desnu ruku u vožnji posli 6 ili 7 utrka 

RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Dani je napisao/la:Ipak bi se trebao prisjetiti Silverstonea i potpune muljaže kod stop and go kazne Šumiju. Jedno do najgorih ismijavanja pravila. Ili 2003. kada su Michelinove gume nakon pola sezone zabranjene zbog žalbe Ferrarija i Bridgestonea.Kenny je napisao/la: Jel ima pravilo da se nesmije mjenjat volan? Uvjek svi pronalaze rupe u pravilima, pa zašto to nebi i Red Bull radio?
Kad je bilo prvi put dovedeno pravilo da motor mora izdržat 2 trke neko od favorita nije bio u bodovima i pred kraj trke je išo u garažu da čuva motor, Hamiltona je kran vraćo na stazu, što je za mene najveća glupost koju sam vidio.
Iskreno se toga nesjećam, a ja sam samo htjeo reć da i ostali traže rupe u pravilima, pa je normalno da to radi i Schumacher i Ferrari i svi ostali, a koliko sam ja vidio nisu mjenjali volan na trci.
Meni je drago da Red Bull nije puno izgubio na ovoj trci sa novim pravilima, a nadam se da neće ni u Silverstoneu, nego da će ih ostali stić.

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

-
- Navijam za: RedBull Ferrari Schumi
evo sa stranog foruma...elder je napisao/la:Istina pare uvjek igraju veliku ulogu, ali pajdo realno gledano Red Bull nema nista manje para ni od Ferrarija ni od Mclarena mozda cak ima i vise
baš i nemaju isto para, a niti zaposlenika...Heres the budget figures i have for 2011:
1] Ferrari: €440m (Same budget since 2008, 2012 will see it go down to €300m)
2] McLaren: €320m (Down €5m on 2010, 2012 will see it go down to €285m)
3] Red Bull: €285m (up €40m on 2010, will stay same for 2012)
4] Mercedes: €225m (up €40m on 2010, will stay same for 2012)
5] Renault: €185m (down €40m on 2010, uncertain for 2012)
....
If you want to talk team personell, heres roughly what ech team carries. Given a decently compeditive team should carry arround 225 to 250;
1] Ferrari: 900-950 staff (same since 2007/2008, reducing to 450-500 from 2012 onward)
2] McLaren: 750-785 staff (same since 2007/2008, reducing to 450 from 2012)
3] Red Bull: 450-485 (Same since 2008, but will remain roughly the same for 2012)
4] Renault: 400-420 (down from 550 in 2008/2009, will remain unchanged in 2012)
5] Williams: 380-410 (remains unchanged since arround 2008, however this could drop to arround 350 in 2012)
....
- Dani
- Legenda
Ne budi naivan, baš me zanima gdje je on to nabavio podatke koji govore da Lotus Renault, a pogotovo Williams ima više love od RB-a.
Ferrari: huge infrastructure, 199M Euros for 2011.
McLaren: slightly less big but still huge infrastructure, 180-200M
Red Bull: smaller but very up to date infrastructure, 180-200M
Renault: Smaller infrastructure, 86M
Mercedes: big but old infrastructure, smaller workforce than the other three, 72M
Williams: Consequent and modern infrastructure, but unreliable wind tunnel. No precise money figure found. Est. 60-80M.
Force India: Small and modern infrastructure, no precise money figure found. Est. 60-80M.
Sauber: very modern infrastructure, around 48-52M
Lotus: basic infrastructure, no precise budget figure. Est. 40-60M.
Virgin: little to no infrastructure, around 45M
HRT: Little to no infrastructure, 34M
Evo i link
Ferrari: huge infrastructure, 199M Euros for 2011.
McLaren: slightly less big but still huge infrastructure, 180-200M
Red Bull: smaller but very up to date infrastructure, 180-200M
Renault: Smaller infrastructure, 86M
Mercedes: big but old infrastructure, smaller workforce than the other three, 72M
Williams: Consequent and modern infrastructure, but unreliable wind tunnel. No precise money figure found. Est. 60-80M.
Force India: Small and modern infrastructure, no precise money figure found. Est. 60-80M.
Sauber: very modern infrastructure, around 48-52M
Lotus: basic infrastructure, no precise budget figure. Est. 40-60M.
Virgin: little to no infrastructure, around 45M
HRT: Little to no infrastructure, 34M
Evo i link

-
o čemu ti pričaš, gdje to piše da redbull ima manje para od renaulta i williamsa.... prvo sve lijepo i polako pročitaj pa piši komentar, a ne izmišljat stvari koje nigdje ne pišu...Dani je napisao/la:Ne budi naivan, baš me zanima gdje je on to nabavio podatke koji govore da Lotus Renault, a pogotovo Williams ima više love od RB-a.
....
Evo i link
druga stvar ovo šta sam stavio našao sam na ISTOM linku s kojeg si ti ovo stavio, moraš tamo pročitat cijelu stranicu i sve postove, a ne samo par prvih... nakon šta sve pročitaš polako i prestaneš izmišljat činjenice koje nisam rekao niti napisao možemo normalno pričati...
- Dani
- Legenda
E sad ko je tu lud a ko zbunjen vidi se iz tvog posta. Trubiš da imaju manje novaca, a podaci te demantiraju. Zemlja zove @RedBull&Ferrari&ProtivMcLarena. Jednostavno Sve top ekipe imaju otprilike isto novaca, Red Bullova prednost je da imaju konglomerat pića iza sebe.

-
daj pogledaj još jednom podatke, ferrari i mclaren imaju više novaca od redbulla... nigdje nisam rekao da williams i renault imaju više novaca od redbulla... a ti si to napisao...Dani je napisao/la:E sad ko je tu lud a ko zbunjen vidi se iz tvog posta. Trubiš da imaju manje novaca, a podaci te demantiraju. Zemlja zove @RedBull&Ferrari&ProtivMcLarena. Jednostavno Sve top ekipe imaju otprilike isto novaca, Red Bullova prednost je da imaju konglomerat pića iza sebe.
toliko o tome tko je zbunjen...Dani je napisao/la:Ne budi naivan, baš me zanima gdje je on to nabavio podatke koji govore da Lotus Renault, a pogotovo Williams ima više love od RB-a.

- Dani
- Legenda
From most of what I've been able to dig up from different sources, Ferrari has the biggest 2001 budget (199M Euros), with McLaren and Red Bull not far behind. Red Bull has actually increased its budget this season, the only top team to do so. Which is why many think they do not really abide to the RRA.
As far as Red Bull goes, their 2010 budget was rumored to be around 180M, and it was announced by the team that it increased this year, probably thanks to the FOM image rights from last year's championship win. McLaren are also rumored to be in the same ballpark, but again I couldn't find a precise figure.
Nema precizne podatke.
As far as Red Bull goes, their 2010 budget was rumored to be around 180M, and it was announced by the team that it increased this year, probably thanks to the FOM image rights from last year's championship win. McLaren are also rumored to be in the same ballpark, but again I couldn't find a precise figure.
Nema precizne podatke.

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Jel ovo boldovano typo ili si stvarno naveo budžet iz 2001.?Dani je napisao/la:From most of what I've been able to dig up from different sources, Ferrari has the biggest 2001 budget (199M Euros), with McLaren and Red Bull not far behind. Red Bull has actually increased its budget this season, the only top team to do so. Which is why many think they do not really abide to the RRA.
Nema precizne podatke.
edit: typo je, otkud RBR-a 2001.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
Imamo promjenu pravila i hajdemo se suočiti s njom," izjavio je Newey za BBC. "Teško je reći koliko će ta promjena utjecati na nas u usporedbi s drugima. Lotus Renault je, primjerice, momčad koja je cijeli svoj bolid očigledno dizajnirala oko ispušnih cijevi i mogu zamisliti koliko su oni zabrinuti zbog svega. Naš bolid također je dizajniran oko ispušnog sustava i našu soluciju mogli ste vidjeti od samog pojavljivanja RB7.
Napravili smo neke simulacije, ali još ih nismo testirali na stazi i ne znamo kako će utjecati na balans bolida. Simulacije često padaju u vodu kada trebate vidjeti kako bolid funkcionira na stvarnoj stazi sa stvarnim vozačem. Gubitak performansi je značajan, ali ne želim ga izraziti brojkama jer ne znam je li ta brojka veća ili manja od brojki drugih momčadi."
jeli ja to vidim paniku u red bullu.
nikad koliko pratim ovaj sport ovakvo adrian nije otvoreno progovorio o problemima koje će ih izgleda dočekati u silverstonu.
nisam za promjenu pravila usred sezone ali bih volio vidjeti vettela kako se (bar sa 5-6 mjesta na startnom gridu) probija do vrha.ako je sve ovo istina što adrian izjavljuje mislim da ćemo gledati malo drugačije prvenstvo ili možda pili naopako što ipak nije za njegov karakter.
Napravili smo neke simulacije, ali još ih nismo testirali na stazi i ne znamo kako će utjecati na balans bolida. Simulacije često padaju u vodu kada trebate vidjeti kako bolid funkcionira na stvarnoj stazi sa stvarnim vozačem. Gubitak performansi je značajan, ali ne želim ga izraziti brojkama jer ne znam je li ta brojka veća ili manja od brojki drugih momčadi."
jeli ja to vidim paniku u red bullu.
nikad koliko pratim ovaj sport ovakvo adrian nije otvoreno progovorio o problemima koje će ih izgleda dočekati u silverstonu.
nisam za promjenu pravila usred sezone ali bih volio vidjeti vettela kako se (bar sa 5-6 mjesta na startnom gridu) probija do vrha.ako je sve ovo istina što adrian izjavljuje mislim da ćemo gledati malo drugačije prvenstvo ili možda pili naopako što ipak nije za njegov karakter.

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
kaj se tiće novog/starog prvaka sve je riješeno..
ali to kaj veliš, bilo bi lijepo vidjeti Vettela da starta negdje niše u poredku pa da se bori malo sa ostalima..
Da zna vodit i savršeno kontrolirat utrku je pokazao, pokazuje se da je u tom području majstor, to kaj ima sjajan bolid dosta olakšava ali nikako ne umanjuje posao koji radi u tim uvijetima.
Ali mislim da ga puno ljudi (diljem svijeta) želi vidjeti kako se bori i prestiže, probija u poredku..
Jednog Vettela ( u vodstvu) vidjeli smo i vidimo svaku utrku, ajde da vidimo i onog drugog koji ne starta iz prvog reda i koji se mora u utrci dobro potrudit da dođe do vrha.
ali to kaj veliš, bilo bi lijepo vidjeti Vettela da starta negdje niše u poredku pa da se bori malo sa ostalima..
Da zna vodit i savršeno kontrolirat utrku je pokazao, pokazuje se da je u tom području majstor, to kaj ima sjajan bolid dosta olakšava ali nikako ne umanjuje posao koji radi u tim uvijetima.
Ali mislim da ga puno ljudi (diljem svijeta) želi vidjeti kako se bori i prestiže, probija u poredku..
Jednog Vettela ( u vodstvu) vidjeli smo i vidimo svaku utrku, ajde da vidimo i onog drugog koji ne starta iz prvog reda i koji se mora u utrci dobro potrudit da dođe do vrha.
Michael is faster than you!!
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ne razumijem tu logiku :"da mi je vidjet vettela kako se probija od 5-6 mjesta prema vrhu...".ako starta 5. ili 6. onda sumnjam da ima bolid za vrh.i na kraju ako u takvoj situaciji ne pobjedi reći će te on zna pobjediti samo kad starta s pole pozicije
- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
normalno je da ću to napisati da vettel samo može pobijediti ako starta prvi ili drugi.bar tako statistika govori.ako je nešto drugačije uvjeri me u to ali čisto sumljam da sam pogriješio-
zašto to pišem.pa svi ovdje znamo da su i hamilton i alonso,schumacher i da dalje ne nabrajam (evo sjetio sam se barichella i hockeneima) sa nižih startnih pozicija dolazili ili do pobjede ili do postolja.sjeti se webbera u kini.ima tih primjera milijun ali vettela u toj priči nema.
e to bih volio vidjeti.ima super bolid,ima eto znanje,majstor je,svjetski prvak je pa je red i da vidimo kako pobjeđuje u utrci ako je plasiran od 3-4 mjesta na niže.
mislim ovo je tema red bull nije seb vettel ali ovaj vozi za tu momčad koja mu je dala raketu.pa nek se malo probija da vidimo i to umijeće vožnje.
zašto to pišem.pa svi ovdje znamo da su i hamilton i alonso,schumacher i da dalje ne nabrajam (evo sjetio sam se barichella i hockeneima) sa nižih startnih pozicija dolazili ili do pobjede ili do postolja.sjeti se webbera u kini.ima tih primjera milijun ali vettela u toj priči nema.
e to bih volio vidjeti.ima super bolid,ima eto znanje,majstor je,svjetski prvak je pa je red i da vidimo kako pobjeđuje u utrci ako je plasiran od 3-4 mjesta na niže.
mislim ovo je tema red bull nije seb vettel ali ovaj vozi za tu momčad koja mu je dala raketu.pa nek se malo probija da vidimo i to umijeće vožnje.