Utrke 2011 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Re: VN Europe, Valencia Street Circuit, 24.-26.6. 2011.
Uvijek zanimljivi tehnički podatci:
Engine/speed
Full throttle: 65%
Longest full throttle: 13.0 s (Turns 10 to 12)
Engine severity: High
Average speed: 198 km/h
Top speed: 315 km/h
Minimum speed: 65 km/h
Average corner speed: 86 km/h
Lap record: 1m38.683s (Timo Glock, 2009)
Unofficial lap record: 1m37.587s (Sebastian Vettel, 2010, Q3)
Braking
Number of braking zones: 11
Hardest braking zones: Turn 12 (5.23 g, 2,265 kW)
Time spent under braking: 18%
Braking severity: Very high
Brake cooling necessity: High
Other
Downforce level: Medium
Cooling requirement: Medium
Gear changes per lap: 64
Gearbox severity: High
Fuel consumption: 2.9 kg/lap
Fuel laptime penalty: 0.3 s/10 kg (approx 0.09 s/lap)
Track characteristics
Bumpiness: Very smooth
Kerbs: Low/medium
Length of straights: 3100 m (57%)
Longest straight: 1108 m
Pitlane loss: 21 s
Pitlane length: 243 m
Altitude: 10 metres above sea level
Distance to first corner: 410 m
Tyres
Option: Soft (Yellow)
Prime: Medium (White)
Tyre energy: Low
Track evolution: Very high
Engine/speed
Full throttle: 65%
Longest full throttle: 13.0 s (Turns 10 to 12)
Engine severity: High
Average speed: 198 km/h
Top speed: 315 km/h
Minimum speed: 65 km/h
Average corner speed: 86 km/h
Lap record: 1m38.683s (Timo Glock, 2009)
Unofficial lap record: 1m37.587s (Sebastian Vettel, 2010, Q3)
Braking
Number of braking zones: 11
Hardest braking zones: Turn 12 (5.23 g, 2,265 kW)
Time spent under braking: 18%
Braking severity: Very high
Brake cooling necessity: High
Other
Downforce level: Medium
Cooling requirement: Medium
Gear changes per lap: 64
Gearbox severity: High
Fuel consumption: 2.9 kg/lap
Fuel laptime penalty: 0.3 s/10 kg (approx 0.09 s/lap)
Track characteristics
Bumpiness: Very smooth
Kerbs: Low/medium
Length of straights: 3100 m (57%)
Longest straight: 1108 m
Pitlane loss: 21 s
Pitlane length: 243 m
Altitude: 10 metres above sea level
Distance to first corner: 410 m
Tyres
Option: Soft (Yellow)
Prime: Medium (White)
Tyre energy: Low
Track evolution: Very high

-
- Navijam za: Nakajima
prethodne 3 utrke na ovoj stazi je li safety car izlazio, gdje bih to moga vidjeti?
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
prošle je godine sigurno i to mislim 2 ili 3 puta, dok za 2008. i 2009. nisam siguran
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Ajde bar neke prognoza za sva tri dana je sunce sa visokim temperaturama, bar budemo vidli dal bude zabrana mapa motora imala kakvih učinka.
Darkness rises when silence dies
- elder
- Svjetski prvak
Prvi slobodni trening:

- elder
- Svjetski prvak
Drugi slobodan trening:

- Zweki
- Gerijatrija foruma
Ajde valjda će se ove nove FIA-ine odluke odraziti na Red Bull-ove kvalifikacije, pa da bude malo zanimljivije.
btw. treba donesti zakon o zabrani donošenja novih odredbi i izmjena zakona tokom sezone jer čine štošta da bi se kakti smanjila rastrošnost momčadi, dok na ovaj način neke tjeraju na novi trošak. Da ne spominjem kako nije fer nekoga sputavati, pa čak iako bi time pridonesli još većoj zanimljivosti u nastavku sezone.
btw. treba donesti zakon o zabrani donošenja novih odredbi i izmjena zakona tokom sezone jer čine štošta da bi se kakti smanjila rastrošnost momčadi, dok na ovaj način neke tjeraju na novi trošak. Da ne spominjem kako nije fer nekoga sputavati, pa čak iako bi time pridonesli još većoj zanimljivosti u nastavku sezone.

"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
-
- Navijam za: RedBull Ferrari Schumi
Drago mi je da ovo čujem od čovjeka koji navija za mclaren, svaka čast na objektivnosti...Zweki je napisao/la:btw. treba donesti zakon o zabrani donošenje novih odredbi i izmjena zakona tokom sezone jer čine štošta da bi se kakti smanjila rastrošnost momčadi, dok na ovaj način neke tjeraju na novi trošak. Da ne spominjem kako nije fer nekoga sputavati, pa čak iako bi time pridonesli još većoj zanimljivosti u nastavku sezone.

ferrari se diže u formi i to dosta u zadnje 3 utrke, više ne zaostaju puno za mclarenom, pogotovo fernando, bit će dosta tijesno ovaj vikend... nadam se da će i webber malo pomoći momčadski red bullu, a samim time i vettelu... i da će schumi odvozit kao u kanadi, ali nema kiše ovdje tako da vjerojatno ništa od toga...
- darky
- Profesionalni vozač
ma glete te zabrane nisu ništa novo.
BTW, u indy cartu imaju dobru foru, ako želiš da nešto bude legalno, daj svima idejnu specifikaciju što je to i čemu služi.
tako da tamo imaš prednost jednu utrku, a onda svi sve znaju.
onda je mudrost iskemijati setup da te ne skuže.
BTW, u indy cartu imaju dobru foru, ako želiš da nešto bude legalno, daj svima idejnu specifikaciju što je to i čemu služi.
tako da tamo imaš prednost jednu utrku, a onda svi sve znaju.
onda je mudrost iskemijati setup da te ne skuže.
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Ma opet će vettel biti na poleu...hebeš sve te promjene kad opet sve isto ostane.
- elder
- Svjetski prvak
Treci sloboni trening:

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Hamilton sporiji 6 desetinki nego jučer. Ja se nadam da nešto brzine skrivaju, jer je u prošla dva treninga bio sporiji 2 desetinke od Alonsa ,a danas 1,1 sekundu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Zweki
- Gerijatrija foruma
Nekako mi ne djeluje obećavajuće po McLaren nakon 3. treninga. Bilo bi to divno i krasno da zapravo skrivaju brzinu, ali čini mi se da se zapravo radi o tome koliko su Red Bull i Ferrari brži.
Utrku u Kanadi ni u jednom trenu nisam uzeo za mjerilo realnog stanja stvari, ali mislim da bi ovog puta trebalo.
Kmeee.
Utrku u Kanadi ni u jednom trenu nisam uzeo za mjerilo realnog stanja stvari, ali mislim da bi ovog puta trebalo.

"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
- sennacher
- Početnik
- Navijam za: Vettel
Danas se sišlo ispod 1:38 i to su napravili samo RB i Ferrari, Vettel blizu i 1:37, osobito da je uspio odvoziti do kraja onaj zadnji krug.
RedBull izgleda ludo na ovoj "svojoj" stazi, ali su tu negdje i na top-speedu.
McLaren mi nije jasan, išli su sporije nego prethodnih dana, ali nikad nisu sišli ispod 1:38. Mislim da ipak nešto skrivaju, vidjeti ćemo na kvalama, ako ne, onda u utrci faktor Button-taktika.
Ako Alonso bude imao dobru startnu poziciju moglo bi biti ludo na startu i u prvom sektoru. Ako do toga ne dođe bye, bye...
Iako Alonso još nekako drži kakav-takav priključak, štrikanje s volanom pokazuje da je to uz dosta muke, dok RedBull ide ne samo brže nego i vrlo mirno.
Mercedes ne izgleda loše, ali izgleda da Schumi baš nije pogodio setup uz sve one piruete.
Ostaje još i Renault za prvih 10, Petrov zna pogoditi dobro vrijeme ako ništa ne zezne.
RedBull izgleda ludo na ovoj "svojoj" stazi, ali su tu negdje i na top-speedu.
McLaren mi nije jasan, išli su sporije nego prethodnih dana, ali nikad nisu sišli ispod 1:38. Mislim da ipak nešto skrivaju, vidjeti ćemo na kvalama, ako ne, onda u utrci faktor Button-taktika.
Ako Alonso bude imao dobru startnu poziciju moglo bi biti ludo na startu i u prvom sektoru. Ako do toga ne dođe bye, bye...
Iako Alonso još nekako drži kakav-takav priključak, štrikanje s volanom pokazuje da je to uz dosta muke, dok RedBull ide ne samo brže nego i vrlo mirno.
Mercedes ne izgleda loše, ali izgleda da Schumi baš nije pogodio setup uz sve one piruete.
Ostaje još i Renault za prvih 10, Petrov zna pogoditi dobro vrijeme ako ništa ne zezne.
-
- Navijam za: Felipe Massa
Nadam se konacno Felipea na postolj vidjeti...
- Spretni Pajkan
- Početnik
- Navijam za: Mark Webber i male momcad
+1.RedBull&Ferrari je napisao/la:Drago mi je da ovo čujem od čovjeka koji navija za mclaren, svaka čast na objektivnosti...Zweki je napisao/la:btw. treba donesti zakon o zabrani donošenje novih odredbi i izmjena zakona tokom sezone jer čine štošta da bi se kakti smanjila rastrošnost momčadi, dok na ovaj način neke tjeraju na novi trošak. Da ne spominjem kako nije fer nekoga sputavati, pa čak iako bi time pridonesli još većoj zanimljivosti u nastavku sezone.I za vikend nam svima želim napete kvale i utrku, nek najbolji pobijedi, ali ne uz pomoć fie i novih pravila usred sezone...

Također isto želin,a nadan se i novom preokretu u prvenstvu,eventualnoj pobjedi Webbera ili Buttona,pa čak može i Alonsa, da bude malo zanimljivije u ukupnom poretku.

RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
- sennacher
- Početnik
- Navijam za: Vettel
Za sad ne izgleda baš realno, ali tko zna...
Nego, ima li kod ikog ovdje (mislim na vozače) ikakvog žara za drugo ili treće mjesto u poretku, ako se prvo možda i čini tako dalekim?
Nego, ima li kod ikog ovdje (mislim na vozače) ikakvog žara za drugo ili treće mjesto u poretku, ako se prvo možda i čini tako dalekim?
- fenomeno
- Početnik
- Navijam za: Kimi Raikkonen
Čini se da su nova pravila pomogla, a ne odmogla Red Bullu jer su oba u 1.startnom redu,Ferrariji i McLareni standardno iza, a Merđo je na ovoj stazi 4.ekipa i isprid Renaulta
- elder
- Svjetski prvak
Kvalifikacije:

-
- Navijam za: RedBull Ferrari Schumi
to se traži... sad lijepo pametno seb i mark do 1. i 2. mjesta u utrci, fernando neka bude 3. i savršeno... i schumi 4. ... dobro to je ipak malo previše, ali ajde bit ću skroman pa reći da sam zadovoljan samo sa prva 3 mjesta... 

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
zaboravljas na jednog is it caus im black decka, koji ako nista drugo izbacit ce nekoga od njih hahahhaRedBull&Ferrari je napisao/la:to se traži... sad lijepo pametno seb i mark do 1. i 2. mjesta u utrci, fernando neka bude 3. i savršeno... i schumi 4. ... dobro to je ipak malo previše, ali ajde bit ću skroman pa reći da sam zadovoljan samo sa prva 3 mjesta...
McLaren u <3
- elder
- Svjetski prvak
Dobar si navijas za red bull, ferrari, šumija, jos dodaj i Mclaren i kak god bilo tvoji su uvjek u prvih 10RedBull&Ferrari je napisao/la:to se traži... sad lijepo pametno seb i mark do 1. i 2. mjesta u utrci, fernando neka bude 3. i savršeno... i schumi 4. ... dobro to je ipak malo previše, ali ajde bit ću skroman pa reći da sam zadovoljan samo sa prva 3 mjesta...

A kaj se tvoje prognoze tice, mogu reci 99,9% neuspjeh
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Eeee,Red Bull se jako zajebal sa 1. i 2. mjestom. Potanjurat će ih Lewis do 5. zavoja u prvom krugu.
Webber iz Kanade već zna kako to ide,a vettel će sutra saznati!
Bolje bi im bilo da su ga pustil nek bude prvi pa neće nikoga moći razbit ovako ima dvije žrtve ispred sebe, hehe.
Ma ne, za ozbiljo, nadam se da ima dovoljno brzine u tom MP4/26 da Lewis sutra Webberu i Vettelu napravi pakao.

Bolje bi im bilo da su ga pustil nek bude prvi pa neće nikoga moći razbit ovako ima dvije žrtve ispred sebe, hehe.

Ma ne, za ozbiljo, nadam se da ima dovoljno brzine u tom MP4/26 da Lewis sutra Webberu i Vettelu napravi pakao.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Tebi mora da je zabavno gledat F1 trke .. Nakon svake trke si sretan (osim kanade i kineRedBull&Ferrari je napisao/la:to se traži... sad lijepo pametno seb i mark do 1. i 2. mjesta u utrci, fernando neka bude 3. i savršeno... i schumi 4. ... dobro to je ipak malo previše, ali ajde bit ću skroman pa reći da sam zadovoljan samo sa prva 3 mjesta...

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Ovaj sistem kvalifikacija postaje ultra dosadan i ultra glup sa trenutnim gumama.
50 min dosađivanja na stazi da dođe do nekakve neizvjesnosti koja završi u jednom krugu i to 5 minuta prije kraja jer je vecina vodecih odustala od brzih krugova da bi sacuvala gume
Da ne spominjem Sutila i Heidfielda koji nisu ni izlazili na stazu u Q3 ili Mercedes sa svojim jednim krugom.
Treba odvojiti setove za kvale od setova za utrku jer ovo trenutno nema smisla.
50 min dosađivanja na stazi da dođe do nekakve neizvjesnosti koja završi u jednom krugu i to 5 minuta prije kraja jer je vecina vodecih odustala od brzih krugova da bi sacuvala gume

Da ne spominjem Sutila i Heidfielda koji nisu ni izlazili na stazu u Q3 ili Mercedes sa svojim jednim krugom.
Treba odvojiti setove za kvale od setova za utrku jer ovo trenutno nema smisla.