Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Hefest
Ja sam: Vozač
Navijam za: M.Schumacher

Re: Formula 1 team-Mercedes Grand Prix

Post Postao/la Hefest »

Prvenstvo još nije ni na polovici,a već se okreću na iduću godinu.Baš me zanima šta će Brawn izmislit ako neće biti toliko "odličan".
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Pa okrenut se sljedećoj sezoni im je najpametnija opcija.. još neke 3 utrke odradit, donjet neku update paket i ak se pokaže da stvari ne idu na bolje.. znači ak ne mogu konkurirat za postolja okrenut se lagano idućoj sezoni. I napravit bolid kak bog zapovjeda.. (isto mišljenje imam i sa ferrarijevom sezonom, nekako mi je teško gledati da iz godine u godinu rade smeće od bolida, od one kimijeve šampionske sezne nisu napravili bolid dostojan njihova imena)
Michael is faster than you!!
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

Igor18 je napisao/la:Pa okrenut se sljedećoj sezoni im je najpametnija opcija.. još neke 3 utrke odradit, donjet neku update paket i ak se pokaže da stvari ne idu na bolje.. znači ak ne mogu konkurirat za postolja okrenut se lagano idućoj sezoni. I napravit bolid kak bog zapovjeda.. (isto mišljenje imam i sa ferrarijevom sezonom, nekako mi je teško gledati da iz godine u godinu rade smeće od bolida, od one kimijeve šampionske sezne nisu napravili bolid dostojan njihova imena)
Tu su isto napravili i prošle sezone i rezultati su naprosto zaprepašcujuci tocnije šokantni. Napravili su takav krš u godinu i pol da to nije istina a jedan red bull se borio za naslov prvaka i radili su na bolidu do zadnjeg dana sezone i okrenuli se novom bolidu malte ne s pol godine zakašnjenja i gdje su sad? Na vrhu, surova realnos i ogromna šamarcina drugima i ismijanje u lice.
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Pa u Red Bullu nisu morali nesto previse mjenjat za ovu sezonu u odnosu na prijasnju jer su vec proslu godinu imali odlican bolid, a Mercedesov bolid se radikalno promijenio (nos npr.)
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Stvar je u tome kaj je Red Bull do kraja sezone razvijao bolid u novu sezonu ušli su sa odličnom bazom iz prošle godine..
Mercedesov prošlogodišnji bolid napravljen je nabrzaka, znamo da se prolazilo kroz svašta, pretvorba i to sve...
Prošlogodišnji bolid jednostavno je bio promašaj.. Za ovogodišnji ne mislim da je promašaj u mjeri kao onaj prošle godine..
Vidljiv je pomak u odnosu na prošlu godinu... a i iz utrke u utrku vidi se da rade neke pomake, da svakom novom utrkom nauče neke stvari o funkcioniranju svog bolida... Ako zanemarimo konačni ishod prošle utrke i pogledamo vremena u pojedinim fazama, prije svega Schumacherova nakon promjene nosa ona uopće nisu bila loša. Bio je 4. najbrži auto na stazi, a u obzir treba uzet da je došao iza Glocka i tih vozača..
Pomaka ima, ko zna kako bi se razvijala ta utrka da se nije dogodio anti stol na startu... vjerovatno bi to bio rezultat unutar prvih 5 vozača na kraju utrke, ko zna u onom kaosu moglo se ubrat dobar rezultat... ali nevažno, ono kaj hoću reći je da ipak napreduju, možda ne velikim koracima ali bitan je napredak.
I prošle sezone su prema kraju godine bili sve bolji i bolji, s tim da gledajući konkurentnost prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg bolida, ovogodišnji je ipak konkurentniji od modela iz 2010. godine..
Nisam upoznat sa radom u velikim korporacijama ali pretpostavljam da treba proći određeno vremensko razdoblje kako bi se profiltriralo ljude i najbolje ljude postavilo na za njih najbolje pozicije kako bi se izvuklo najbolje od njih.. vjerujem da Brown i ljudi koji su zaduženi za cijeli projekt rade na tome.
Godina dana je pretpostavljam ipak premalo vremena da bi se sve konsolidiralo, ali 2 godine mislim da bi trebalo biti dovoljno vremena da se sve složi na najbolji način, pogotovo jer su to sve iskusni stručnjaci.
Nebi ih ja otpisao niti ove sezone, zbog spomenute činjenice da ipak pokazuju napredak usprkos određenim problemima koje su imalu.
Optimizam mi daje podatak da još nisu imali nikakav veći update na bolidu, što znači da ima još mjesta za napredak na ovogodišnjem bolidu.

Treba vidjeti kak će se stvari razvijati u idućih nekoliko utrka.
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

Ima kakvih novosti pola ekipa najavljuje korak unaprijed a ovi miti a niti b.
slika
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

jos uvek se trude da ' razumeju auto ' ali samo sto ih nije krenulo :lol:
popidipupi
Navijam za: SCH

Post Postao/la popidipupi »

Jenson Button has tipped rival Mercedes GP to cause a surprise at this weekend's Canadian Grand Prix - as he expects it rather than Red Bull Racing to be McLaren's main threat.

With the long straights and lack of high-speed corners expected to not allow championship leaders Red Bull Racing to stretch its legs, many believe that it is McLaren who is favourite for another win in Montreal.

However, Button suspects that the advantage that Mercedes GP has with its straight-line speed, especially when it uses its DRS, could allow the Brackley-based team to deliver a stronger performance than many people expect.

"I think qualifying is going to be pretty tricky," said Button in Canada. "I think we will be a lot closer to the Red Bulls if not quicker than the Red Bulls, but you have to look at what Ferrari has got with their DRS and also Mercedes.

"There are a lot of straights here and we are very good at using our DRS. The system we have for using it is very good, we seem to be able to use it in more places than other people.

"But, with the long straights here - I think they can get about 20 km/h with DRS, the Mercedes, and I think most other teams are about 12 km/h. It is a massive difference around here, so in qualifying they are going to be very, very quick.

"They [Mercedes GP] are possibly our biggest competitors I would say, which I think is a little bit of a surprise to most people - or will be. They will be very competitive here."
Teško majstore...
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

GERMAN
Početnik
Početnik
Navijam za: Rosberg

Post Postao/la GERMAN »

Bravo Brawn!!! svaka cast tako treba...
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

Hoce li ovo biti poticaj konacno da slože bolid da se i po suhom mogu vozit i bit konkurenti :)
slika
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

nece
danas je sumi imao srece da mu se posloze kockice
na kom je nivou mercedes videlo se u duelima sa weberom i butonom
mislav 1984
Navijam za: Dobru utrku

Post Postao/la mislav 1984 »

kanta!
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Post Postao/la Buba »

Koliko se sjecam specijalnost bolida iz 2009. je bila da stedi gume i da je njezan prema njima,znaci da znaju napraviti takav bolid ne znam samo sta im se onda desava s Pirrelijem.
Nesto nisam ubjedjen nikako u napredak Mercedesa,previse sporo donose update,oni do barcelone nisu imali ozbiljnije update-e sto je sramotno ako zele stici RB,samo pricu o tome kako se uci i dalje o novom autu.
Jako sporo i slabo,deja-vu iz 2010......
Jedna stvar je barem pozitivna,da nema vise potrebe za kritikom Schumachera...Pokazao je da je i dalje kisni covjek a vjerujem da bi i po suvom bio dosta bolji da je Mercedes bolji
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Dodi_napalm »

Treba Corina biti na svakoj utrci, onda bi se i on raspištoljio sam tak.. :)
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Buba je napisao/la:Koliko se sjecam specijalnost bolida iz 2009. je bila da stedi gume i da je njezan prema njima,znaci da znaju napraviti takav bolid ne znam samo sta im se onda desava s Pirrelijem.
Nesto nisam ubjedjen nikako u napredak Mercedesa,previse sporo donose update,oni do barcelone nisu imali ozbiljnije update-e sto je sramotno ako zele stici RB,samo pricu o tome kako se uci i dalje o novom autu.
Jedna stvar je barem pozitivna,da nema vise potrebe za kritikom Schumachera...Pokazao je da je i dalje kisni covjek a vjerujem da bi i po suvom bio dosta bolji da je Mercedes bolji
čisto sumnjam da se danas bilo tko u razvoju bolida usredotočuje na štednju guma već na zagrijavanje. Pirelli su takve gume da ćeš prije ili kasnije (krug ili dva) doć do 'cliff-a'. Ono što je bio GP Brawn nekad to je prošlost, upravo su mjenjali pravila da srežu njegovu dominaciju.
Mercedes će doć jednom do bolida koji će se borit za pobjede u to sam uvjeren jer rade iz dana u dan i o tom su sanjali cjelo vrijeme da imaju vlastitu momčad.
Onaj tko je uporan i uspije :)
slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

MERCEDES GP PETRONAS The
team is happy to confirm that
we’ll be attending the Bavaria City
Racing event in Rotterdam on
Sunday 21 August. More details
to follow soon… see you there!
slika
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Buba »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
Buba je napisao/la:Koliko se sjecam specijalnost bolida iz 2009. je bila da stedi gume i da je njezan prema njima,znaci da znaju napraviti takav bolid ne znam samo sta im se onda desava s Pirrelijem.
čisto sumnjam da se danas bilo tko u razvoju bolida usredotočuje na štednju guma već na zagrijavanje. Pirelli su takve gume da ćeš prije ili kasnije (krug ili dva) doć do 'cliff-a'. Ono što je bio GP Brawn nekad to je prošlost, upravo su mjenjali pravila da srežu njegovu dominaciju.
Mercedes će doć jednom do bolida koji će se borit za pobjede u to sam uvjeren jer rade iz dana u dan i o tom su sanjali cjelo vrijeme da imaju vlastitu momčad.
Onaj tko je uporan i uspije :)
pa sta svi rade nego pokusavaju da odgode "cliff" koji krug duze,i sto je bolid njezniji prema gumama to performanse guma sporije opadaju,upravo na tome svi i rade,jer tu je najveci "gain"
Ima jedan problem samo s Mercedesom,brojcano su malan tim u odnosu na RB,Ferrari,Mclaren kao i finansijski,Mercedes im je jako ogranicio budzet,s malim brojem ljudi i manjim budzetom tesko se sta moze napraviti a glavesine iz Mercedesa nece imati strpljenja kao sto bi Brawn i Schumacher imali jer razumiju proces izrade F1 tima...
ali jedna stvar smrdi tu posebno,vec drugu godinu zaredom oni fulaju medjuosovinsko rastojanje i koncepciju bolida,kao da ne uce na svojim greskama,drugu godinu su zaredom u sredini poretka,a Schu kada je dosao u Ferarri nema godine da nije imao pobjedu i da se nije borio za naslov dok ga nije osvojio znaci da tu nesto ne stima....ono sto njima treba a i Brawn je ja mislim toga svjestan je jedan "Newey" onda bi stvari izgledale dosta drugacije,u aerodinamickom smislu im mnogo fali...imaju najbolji motor na gridu,najbolji KERS,imaju jako dobru mehaniku bolida,ovjes i te stvari,ali aerodinamika je promasaj veliki zajedno sa konstatno malim medjuosovinskim razmakom.
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Svaka čast Mercedesu ali ipak izgleda da bez Mclarena nejde...
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Buba »

F1 agrees to delay engine rules to 2014

sa V6 Turbo motorima ocekujem jos jedan odlican Mercedesov motor,nije da cu ni konkurencija spavati ali ovi momci barem u tom dijelu u zadnje vrijeme ne masaju :)
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

Ja iskreno ne kužim ovaj Mercedes više ovi iz McLarena su danas na bolid stavili neki ubed nabrijani prednji spojler a ovi iz našeg Mercedesa ko da nemaju za kruh pobogu.
slika
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Pa još od predsezonskih testiranja najavljuju ogroman update.

Auto izgleda gotovo isto kao prije 4 mjeseca.

Da ne spominjem ovo žalosno dvokomponentno prednje krilo.

Ako su svi najbolji prešli na krilo s 3 elementa, onda zato postoji dobar razlog.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Brown je upravo na BBC-u rekao jednu zanimljivu stvar, vezanu za Schumacherov ugovor..
A to je da je odluka na Schumacheru.
Prošlu utrku napokon je ponovo okusio zabavu borbe za najviše pozicije i ako mu uspiju pružiti auto s kojim se neće frustrirati borbama u sredini poredka, koji će biti konkurentan ne sumnja da će Schumacher produžiti ugovor.
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Ja bih rekao da nije toliko da auta, koliko do odnosa s Rosbergom.

Ukoliko ga ove sezone bodovno pobijedi, i postane ravnopravan u kvalama,

mislim da će Schu produžiti.

A dobar auto će sigurno doći.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

MERCEDES GP PETRONAS drivers Nico Rosberg and Michael Schumacher finished in seventh and 17th positions today at the European Grand Prix. Nico achieved the current potential of the car while Michael’s race was spoiled by a collision on lap 15.

Nico ran a three-stop strategy of used option/new option/used option/prime, stopping on lap 12, 30 and 45. Michael’s race was spoiled when, as he left the pits after his first stop, he slid into Petrov in turn one on lap 15. The contact broke his front wing and he had to do a full lap before making an extra stop to replace it. After racing eighth in the early stages, Michael dropped to 20th after the additional stop, costing likely points finish. Michael stopped just once more after this on lap 31, for prime tyres, which he ran to the end.

After the race, Ross felt that Nico achieved the current potential of the car today with another very solid, mistake-free drive. “We couldn’t have realistically expected any more and he scored valuable points. As for Michael, his collision was frustrating because he was running at a very similar level to Nico in the early stages and could also have finished close to him, in the points.

After our concerns earlier in the weekend, the tyres behaved well and we didn’t experience any serious degradation problems, which represents a step forward for us compared to previous races. However, we set our targets very much higher than racing for seventh place: our work in the next weeks will focus on improving the car’s performance in order to race with the teams ahead of us.”

Norbert also felt that Nico’s seventh place is what we could realistically have hoped for today, finishing behind the three top teams with: “Our current technical package, which is lacking performance. The team is working very hard to bring the planned updates for our cars in order to close the gap to the current top six runners. Michael had an unfortunate clash early in the race and the additional pit stop this required prevented him from scoring points.”
Odgovori