Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Kenny
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Williams i MS
Re: Formula 1 team - Red Bull Racing
Jel neko zna šta se nalazilo na poklopcu motora kod red Bulla dok su u garaži?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
A nije da bu u nekoj gužvi, ipak starta ponovo iz 1.reda. al ok, i to je nekaj xd nek ga prođe hami pa da mu onak sretni alonso puse za vratom, bit ce veselo
Michael is faster than you!!
- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
Evo ovako, moram reći da sam nešto primjetio što me malo zbunilo gledajući i vettel-a i webbera,
kad god bi prikazali overhead view kameru (sa bolida), sa desne strane bih vidio nabore, jako slične onima shark fin iz 2008.,
zar nisu to zabranili??
gledam sada po internetu slike RB7, ali nigdje ih nema... nije moguće da mi se učinilo pošto sam u više navrata primjetio...
kad god bi prikazali overhead view kameru (sa bolida), sa desne strane bih vidio nabore, jako slične onima shark fin iz 2008.,
zar nisu to zabranili??
gledam sada po internetu slike RB7, ali nigdje ih nema... nije moguće da mi se učinilo pošto sam u više navrata primjetio...
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Kolko ja znam shark fin je ona ''peraja'' koju je McLaren bio uveo tad, odnosno spojeno zadnje krilo sa ''tijelom'' bolida; a ne nabori.Centurion je napisao/la:Evo ovako, moram reći da sam nešto primjetio što me malo zbunilo gledajući i vettel-a i webbera,
zar nisu to zabranili??
Nek' me nektko ispravi ako sam u krivu.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Centurion
- Test vozač
a vjerojatno je, nisam se mogao sjetiti kako se ta glupost zove... sry moja greška,Slash je napisao/la:Kolko ja znam shark fin je ona ''peraja'' koju je McLaren bio uveo tad, odnosno spojeno zadnje krilo sa ''tijelom'' bolida; a ne nabori.Centurion je napisao/la:Evo ovako, moram reći da sam nešto primjetio što me malo zbunilo gledajući i vettel-a i webbera,
zar nisu to zabranili??
bilo kako bilo, to sam bio primjetio...
- Arai
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Nije ti se učinilo, dobro si vidio samo to nije shark fin nego shark gills, navodno zabranjen 2008, ali se još uvijek naširoko koristi oko kokpita za hlađenje. Ne korsti ih samo Red Bull, ima ih i na Ferrariju, Force Indiji, i još na hrpi bolida kad se vozi na stazama gdje su temperature više. Legalni su i nije čudno što su ih koristili...Centurion je napisao/la:a vjerojatno je, nisam se mogao sjetiti kako se ta glupost zove... sry moja greška,Slash je napisao/la:Kolko ja znam shark fin je ona ''peraja'' koju je McLaren bio uveo tad, odnosno spojeno zadnje krilo sa ''tijelom'' bolida; a ne nabori.Centurion je napisao/la:Evo ovako, moram reći da sam nešto primjetio što me malo zbunilo gledajući i vettel-a i webbera,
zar nisu to zabranili??

Shark fin je ona peraja,ne nužno spojena s tijelom boilda i zabranjena od ove sezone. Newey ju je prvi koristio ako se ne varam, ko drugi...

- Centurion
- Test vozač
e hvala na objašnjenjuArai je napisao/la:Nije ti se učinilo, dobro si vidio samo to nije shark fin nego shark gills, navodno zabranjen 2008, ali se još uvijek naširoko koristi oko kokpita za hlađenje. Ne korsti ih samo Red Bull, ima ih i na Ferrariju, Force Indiji, i još na hrpi bolida kad se vozi na stazama gdje su temperature više. Legalni su i nije čudno što su ih koristili...Centurion je napisao/la:a vjerojatno je, nisam se mogao sjetiti kako se ta glupost zove... sry moja greška,Slash je napisao/la:
Kolko ja znam shark fin je ona ''peraja'' koju je McLaren bio uveo tad, odnosno spojeno zadnje krilo sa ''tijelom'' bolida; a ne nabori.
[http://slike.hr/slike/s/sda_779ff.png]
Shark fin je ona peraja,ne nužno spojena s tijelom boilda i zabranjena od ove sezone. Newey ju je prvi koristio ako se ne varam, ko drugi...

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Usporedba RBRovih vozača u turskoj
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PR2EoZqS ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PR2EoZqS ... re=related[/youtube]

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
gledao sam na bbc-u emisiju poslije utrke. po onom što su rekli (irvine, brundle, coulthard) izgleda da je "genijalna" strategija jedne promjene guma kod sv-a posljedica greške. rekli su da su mu zabunom stavili "prime" i tek kasnije zbog razvoja utrke odlučili da ide do kraja. da je morao još jednom po gume, ne bi bio lošiji od trećeg mjesta. zaključili su da je to prihvatljiv rizik i mala eventualna šteta. na kraju je upalilo savršeno zbog sc-a i mogućnosti da "besplatno" promijeno gume.
kod promjene su doista djelovali kao razbijena vojska. prilično netipično za rb
kod promjene su doista djelovali kao razbijena vojska. prilično netipično za rb
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- 47
- Moderator
- Navijam za: Crveno
- Kontakt:
Nekako su mi sve draži, treba malo ludila u F1
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... NOlxH8HGvA[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... NOlxH8HGvA[/youtube]
- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Evo zanimljivo stivo o tome kako Red bull pere konkurenciju u kvalama LINK
Odnosi se na blown difuzor i red bullovu mapu motora, legalnosti i zabrani koja ce se najvjerojatnije i dogoditi
Odnosi se na blown difuzor i red bullovu mapu motora, legalnosti i zabrani koja ce se najvjerojatnije i dogoditi
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
a čuj šta veli Newey
Nešto u štihu da im sluzi za hlađenje istoNewey said in Monaco that Renault’s engines open to full throttle when the driver is not pressing the accelerator “for exhaust valve cooling”.
He is implying that an off-throttle blowing ban is therefore a reliability issue for the Renault teams.
“For them (Renault) to change that would be quite a big issue, because the engine’s not proven that it would be reliable if the throttle remained closed in that situation,” said Red Bull car designer Newey.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Profesionalni vozač
Kako da ne, cudo da nije obrnuto. Pih...
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
- Schumy.d
- Legenda
Pa dobro, dal taj lik uopće ima glavu da misli s njom ili mu stoji na ramenima samo za ukras... 
Sva sreća se nije ništa dogodilo.

Sva sreća se nije ništa dogodilo.
-
- Profesionalni vozač
Jao koji kreten. 

- mrd
- Profesionalni vozač
- Centurion
- Test vozač
Pokušao čovjek biti ninja ali nije uspjelo. Kad je vidio da će ga auto pogaziti pokušao preskočiti hahahahahahaha
- Armanini
- Svjetski prvak
obrati paznju na slow na kraju, buemi ga je zaje.. taman bi ga uspio preskocit da nije ovaj "odvojio kvacilo" 

- Igor18
- Veteran
gle budale, sjebo mu zadnje krilo xD
- F1NAC
- Moderator
Igor18 je napisao/la:gle budale, sjebo mu zadnje krilo xD
skršio mu je onu kameru iznad glave XD

- Igor18
- Veteran
ima sreće kaj Takuma Sato nije sjedio u bolidu... nebi se on izvukao samo sa masnicom na guzici xD
- Lord of the Ring
- Rezervni vozač
- Navijam za: sebe_i_MS
Issss ma ja bi ovog Buemia odma na testiranje na opijate, hebate ovak spora reakcija da je to strasno
Al inace fakat je japanac lood, al je car, moci ce se pohvalit da je preskocio bolid F1 ko kozlic

Al inace fakat je japanac lood, al je car, moci ce se pohvalit da je preskocio bolid F1 ko kozlic

- F1NAC
- Moderator
Igor18 je napisao/la:ima sreće kaj Takuma Sato nije sjedio u bolidu... nebi se on izvukao samo sa masnicom na guzici xD
mozda je takuma sato bio ovaj koji je skakao preko

- F1NAC
- Moderator
S BBC-a
RB's secrets starting to appear
If you were watching the 3rd practice on BBC, Ted Cravetice was saying and he also claimed to have confirmed it with RB.
Apparently the RB KERS Is not as large or heavy a unit as the rest of the teams are using.
It appears that the smaller sized Kers pack allows for a better aero shape at the rear (Prolly the diffuser ), which it appears is where RB are getting better down force from, plus the air flow is improved because the smaller unit does not build up as much heat and there fore the Aero does not have to be compromised to provide the cooling.
They appear to have traded off the amount of power from KERS (their unit only puts out 1/3 of what all the others do ) in order to gain better down force and faster lap times.
Sad to say the trade off has worked well for them so far this season.