MotoGP/WSBK/MotoE

Forum za ostale auto-moto sportove

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: MotoGP/WSBK

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Dodaj da je u drugoj utrci Biaggi kaznjen (po meni nepotrebno) zbog skracivanja sikane (bio je u vodstvu, nije ostvario prednost, cak je i taj krug odvezao sporije).
Iako mi je drago zbog Lavertya, vise bih volio da je u drugoj pobjedu odnio Melandri...steta, u zadnjem krugu, u parabolici je izgubio prvo mjesto.

I da...onaj sudar u supersport...gadno, na srecu bez posljedica.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
matrix_23
Navijam za: M. Schumachera

Post Postao/la matrix_23 »

Slažem se sa ovim za Biaggia što kažeš. Realno su tako mogli i Haslama kaznit u prvoj utrci. Očito je Biaggi pod povećalom zbog raznih incidenata u kojima je sudjelovao u zadnje vrijeme (namjerno blokiranje na treningu, incident sa Melandriem)...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Gledao sam samo prvu trku, i po svemu sudeći druga je bila bolja? Za Biaggija sam našao ovo: After failing to make it into the first chicane, which is always a common sight at Monza, the Emperor than ran straight through the runoff area and rejoined the track. Everything seemed fine, but replays later revealed that he had illegally crossed a white line in the process, ignoring the established procedure for a rider coming back onto the track. A na više mjesta sam vidio komentare vozača da su u četvrtak imali sastanak s race directorom baš vezano za prvi zavoj. Ne mogu komentirati jer nisam gledao, ali drive through u motot trkama je doslovno ubojstvo, mislim da bi za tu kaznu prolazak trebao biti dozvoljen ipak nekom većom brzinom.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

nakon utrke su rekli da je taj krug bio najbrzi krug utrke, tako da opravdana kazna.. totalno nepotrebno, al eto..
nego cudno je da je max "odlsuzio" kaznu, inace ne *ebe..

prva utrka je bila super, odlicno su uspjeli zdruzenim snagama omesti maxa dovoljno da ne pobjegne..
druga vec od starta sam mislio rjesena utrka, haslam dole - takva steta, rea dole - takva steta.. max pobjegne, camier padne.. kad ono.. borba za prvo, borba za 3. skroz do kraja..
jos mi je ludja bila borba izmedju fabrizia i hage.. al laverty.. heh.. ovaj ga pusti da prodje, ovaj ne zeli.. u zadnjem jbnom krugu.. strasan je laverty.. al oni sokovi melandrija kroz cijelu utrku, na pocetku je i malo poskocio :).. do samog kraja je motor divljao na gasu.. rekao je da imaju problema sa stabilnosti, da su pokusali malo sredit, al ocito nisu :)
za parabolicu kaze da mu je bilo tesko jer je imao dugu 3. brzinu pa je pokusao u drugoj, al je zablokirao kotac tada pa je otisao preduboko i tu izgubio..

rezultati odlicni za nastavak prvenstva.. melandri sada na drugom mjestu..
bit ce odlicna sezona.. a kao i svaka uostalom u superbikeu.. uvijek su odlicne utrke..
rFactor F1 HR server Info
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Današnji warm-up nije bio tako dosadan kao što zna biti. Na početku je pao Lorenzo, motor uhvatila vatra...i onda incident koji je pod istragom. De Puniet je blokirao Stonera dok je bio u brzom krugu, Stoner uspori, približi se de Punietu i opali ga šakom u rame za vrijeme vožnje. :biggrin:
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

aaaaaaaaaa
dobra, dobra utrka! spasila je prošlu :)
ne znam, ali nešto me ovaj Ducati nevjerojatno ove sezone podsjeća na Ferrari! :D
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

dmarijon je napisao/la:aaaaaaaaaa
dobra, dobra utrka! spasila je prošlu :)
ne znam, ali nešto me ovaj Ducati nevjerojatno ove sezone podsjeća na Ferrari! :D
Hahaha...a mene "moj" Loris na turbo žalosniju verziju Schumachera :cry:
Glavna tema dana je Simoncelli - Pedrosa sudar. Nevjerovatna je stvar da Marco ne priznaje da je njegova greška: “Pedrosa tried to overtake me on the straight,” explained the Italian. “When we were braking I did it normally, like in the other laps, but I was faster than him so I tried to overtake him round the outside and when I was a little bit in front of him I started to take the corner. I tried to leave him space to make his own corner.”
“I saw in the video that his bike was hopping a little bit and he lost the line, he touched me, when I saw he couldn’t make the corner I picked the bike up but it was too late. He touched me on the back and he crashed.”
“I am so sorry about his crash and about his injury, especially. For me I haven’t done anything incorrect, so for me this is a race ‘action’ (incident).”

Mislim da je Pedrosi uništena mogućnost za osvajanje prvenstva, a ako je ikad imao šansu onda je to ove godine. Popriličan broj ljudi je jedinstven oko toga da je krivica na Marcovoj strani, isto tako mnogo ljudi ne podržava kaznu. Iako ni ona Pedrosi nije bila dovoljna, izjavio je kao; "Ja sam prošao sa slomljenom ključnom kosti a on samo sa drive through..." Stvarno je štetaa za Danija, ali ovaj sudar nije ništa posebno da bi jedini dosad bio kažnjen. Možda je konstantno puhanje na Simoncellijevu vožnju bilo povod ovoj kazni.
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Ja bih ipak rekao da Marco nije kriv...
Marco je u zavoju bio ispred, isao je s vanjske strane, bio je brzi i cini mi se da Pedrosa nije htio da uspori, a mogao je. Ako se ne varam i "raja" sa BBC-a se slozila da krivica nije Simoncellijeva.

A Pedrosa je trebao biti mudar, zna da se bori za nesto vise od same pozicije u utrci, svjestan je da mu je Stoner odletio a jos vise je svjestan da je Marco jedna zestoka budala koja ne da pardona nikome (sjetim se samo borbi u nizim kategorijama sa Bautistom i Barberom)...

Ducati radi na razvoju motora, donijeli su nove komponente, testiraju, trude se i napredak se vidi (mada se po Haydenu ne bi reklo)...

Zao mi momaka iz Tech3...dobri na kvalama a utrka za zaboraviti.

Dobra borba u Moto2, uostalom uvijek je...mali "bibijev" napokon zavrsio utrku...ovaj put sa stilom
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Ferrari-BiH je napisao/la:Ja bih ipak rekao da Marco nije kriv...
Marco je u zavoju bio ispred, isao je s vanjske strane, bio je brzi i cini mi se da Pedrosa nije htio da uspori, a mogao je. Ako se ne varam i "raja" sa BBC-a se slozila da krivica nije Simoncellijeva.
A Pedrosa je trebao biti mudar, zna da se bori za nesto vise od same pozicije u utrci, svjestan je da mu je Stoner odletio a jos vise je svjestan da je Marco jedna zestoka budala koja ne da pardona nikome (sjetim se samo borbi u nizim kategorijama sa Bautistom i Barberom)...

Dobra borba u Moto2, uostalom uvijek je...mali "bibijev" napokon zavrsio utrku...ovaj put sa stilom
Ne znam na koju ekipu BBC-a misliš...ne gledam ih, samo ponekad pročitam na webu. Ali, čitam, i Roberts i Parrish se slažu (tako pišu) da je SuperSic kriv, ali ne podržavaju kaznu. Nema Pedrosa šta biti mudar jer ono je bila obrambena linija i odjednom dolijeće izvana tip i više nemaš gdje. Da je ono bilo Danijevo ulijetanje iznutra, možda bi se, ali možda, mogao složiti s tobom, ali ovako ne. Mislim da se slažem s Ryderom (Eurosport) da je Marco trebao biti mudriji jer je Pedrosa "padao" i mogao ga je skinit vrlo brzo. Od vozača sam samo vidio da i Spies i Rossi govore da je Marcov potez bio ipak bio malo "previše". S'celli je ono opisao kao; kočio sam na mjestu kad i prije...vjerojatno i je, ali on je ulazi kao da nema nikog na stazi. Kontakt je bio neizbježan.
I da, zaboravio spomenit Marqueza - svaka čast za današnju vožnju. Kao i Vinalesu u 125! =D>
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ja sam slušao ekipu sa sport1 i oni su složni da je krivica na Marcovoj strani ( jednostavno je sjekao zavoj oštro i nije ostavio mjesta španjolcu ). On mi nikako nije sjeo, još od vremena dok je vozio 250 kubika. Njegov stil oponašanja Rossija je barem meni iritantan, a ponašanje na stazi opasno. Nije mu ovo prvi incident. E sad, Yamaha mi se čini izgubljena trenutno. Ništa od forme sa testiranja ne prebacuju na stazu. Možda još nisu potpuno sigurni u taj novi "engine". Duke pak obrnuti slučaj. Vidi se koliko im Rossi znači. Kod Honde je stvar Danijevom ozljedom postala vrlo jednostavna, glavni vozač je Stoner. To je možda bilo jasno i prije , ali sada se stavlja pečat.
slika

slika

slika

slika
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ima je marco svako pravo biti gdje je bio i onoliko koliko je bio, danijeva je greska u tome sto nije prilagodio ulaz a znajuci da ce se ovaj zabost izvan.. doduse nije znao zato i to je problem i nije uspio usporit..

3 put je prljaviji potez lorenza na dovi, cisto upadanje u putanju.. sama sreca da nije dovi pao..
a za to ni govora..

ova kazna granici sa zdravim razumom.. mozes dat kaznu vremensku i poslije vidjet jel kazna il ne..

takodjer sam gledao bbc i oni su ostro ostro reagirali za vrijeme utrke i nakon objave da ima kaznu..

al bilo kako bilo, povratka nema, al je marko pokazao da je brzi od ovih hondinih vozacica..

best utrke - ona grupica za 9. mjesto :) do samog kraja njih kup kroz zavoje :)
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Zanimljiv prikaz
slika
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

gringo73 je napisao/la: Ne znam na koju ekipu BBC-a misliš...ne gledam ih, samo ponekad pročitam na webu. Ali, čitam, i Roberts i Parrish se slažu (tako pišu) da je SuperSic kriv, ali ne podržavaju kaznu. Nema Pedrosa šta biti mudar jer ono je bila obrambena linija i odjednom dolijeće izvana tip i više nemaš gdje. Da je ono bilo Danijevo ulijetanje iznutra, možda bi se, ali možda, mogao složiti s tobom, ali ovako ne. Mislim da se slažem s Ryderom (Eurosport) da je Marco trebao biti mudriji jer je Pedrosa "padao" i mogao ga je skinit vrlo brzo. Od vozača sam samo vidio da i Spies i Rossi govore da je Marcov potez bio ipak bio malo "previše". S'celli je ono opisao kao; kočio sam na mjestu kad i prije...vjerojatno i je, ali on je ulazi kao da nema nikog na stazi. Kontakt je bio neizbježan.
I da, zaboravio spomenit Marqueza - svaka čast za današnju vožnju. Kao i Vinalesu u 125! =D>
Nakon utrke Parish je rekao da bi volio pogledati telemetriju jer je uobičajen trik da unutrašnji koči dublje i, praktično, izgura vanjskog ...
Ajmo malo razmisliti jeli Dani stvarno toliko nevina žrtva u ovom slučaju ili samo nije u stanju odigrati grubu igru do kraja koju je sam inicirao jer to je trebao biti blockpass. Puno masivniji Marco je uspio dovoljno usporiti motor (i sebe na njemu) kako bi normalno prošao zavoj dok lakšem Daniu to nije uspjelo. OK znamo da Dani nije deamon braker ali ... namjera ili drugačiji setup ili splet okolnosti (kočio je malo izvan zone gdje je položeno najviše gume) čak sam mišljenja da se Dani prekočio i da nebi prošao zavoj nikako već bi kratio ... po meni ovo je trkaći incident sa težim posljedicama od povrijeđenog ponosa ...
S druge strane Marco se dosta puta ponaša kao da nije svjestan ostalih vozača oko sebe, ili bar ne dovoljno jer nemožeš samo tako presjeći nekom putanju. Ako će kazna pomoći to da shvati, onda je OK i zaslužena no moguć je i kontraefekt.
Ukratko - ne krivim ga puno ali mislim da je trebao biti kažnjen tek toliko da shvati koji potezi su gruba ali fer igra npr Lorenzo/Dovizioso - kontakt ili skoro kontakt no šanse za preživit su velike, u odnosu na presjecanje putanje (svjesno ili ne) gdje su izgledi vrlo mali za preživit po sve.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kako moze ovo biti presjecanje putanje kad je marko isao sa vanjske strane i nije se zabio ispred pedrose vec se polozio uz njega.. dani je imao mogucnost zavoja, al si je sam kriv sto ne vidi sto se oko njega dogadja..
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Pogledaj onboard sa Danievog motora pa ćeš shvatit da je Marco prešao Daniu "preko nosa" drugim riječima - presjekao mu putanju. Neznam jel voziš šta na dva kotača ali teže od skutera, ako voziš jasno ti je da se za zavoj moraš pripremiti i, kad jednom kreneš, izvedive korekcije putanje su male, izvedivo kočenje je više lagano usporavanje koje diže motor iz zavoja što znači da letiš van osim ako "imaš sreće" da prednja guma nije izdržala ...

Već sam rekao da Marca smatram krivcem utoliko što je neosjetljiv na događanja oko sebe no ni Dani nije bio nevinašce već si je to sam skuhao...a i Vale veli da je Marco bio "preoštar" no malo se i ogradio riječima da je snimku vido samo jednom na brzinu... valjda zna o čemu priča.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

upravo to i kazem - za zavoj se pripremis, ako se kroz par zavoja naganjas s nekim i ako se izmjenjujete, moras vidjet da ovaj napada..
njihova borba nije pocela i zavrsila u tom zavoju, bila bi nesto drukcija stvar da je izoliran slucaj..
ovako je pedrosa morao bit svjestan da je marko pored njega i prilagodit se tome.. a on je takodjer kasno kocio i izgubio sansu za zavoj..

kad su 2 vozaca u borbi, paralelno postavljeni, nema vise "prvenstva" putanje koja ukljucuje normalni siroki izlaz posto je pored vozac..
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Armanini je napisao/la:upravo to i kazem - za zavoj se pripremis, ako se kroz par zavoja naganjas s nekim i ako se izmjenjujete, moras vidjet da ovaj napada..
njihova borba nije pocela i zavrsila u tom zavoju, bila bi nesto drukcija stvar da je izoliran slucaj..
ovako je pedrosa morao bit svjestan da je marko pored njega i prilagodit se tome.. a on je takodjer kasno kocio i izgubio sansu za zavoj..

kad su 2 vozaca u borbi, paralelno postavljeni, nema vise "prvenstva" putanje koja ukljucuje normalni siroki izlaz posto je pored vozac..
Očito govorimo o istoj stvari samo razlika je što ja velim da oba vozača trebaju biti svjesni jedan drugog - ne samo Dani. btw to je šikana koju različiti vozači različito prolaze - jedni ulaze sporije žrtvujući putanju prvog zavoja kako bi brže prošli drugi zavoj i obrnuto (ulaze brže u lijevi no sporiji su u desnom) tako da i ovo može biti jedan od razloga ...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma apsolutno da, al po meni marko ne moze nosit odgovornost zbog pedrosine "nesavjesnosti situacije", jer to kontrira pojam utrkivanja..
da je marko uzeo mjesto daniju za izlaz je, al posto su paralelno bili za zavoj (marko ispred posto se on zabio naravno) ima svako pravo nastavit u toj liniji posto ni nema kamo drugamo, a dani je taj koji je morao ostat unutra, pokusat kasnije kocit da izgura malo marka ca, il ranije u zavoj da ga ima na izlazu, izabrao je opciju gdje se on zarucio unaprijed sa zamisljenim, pa promjena vise nije bila moguca..
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Armanini je napisao/la:...

Simocelli: "I passed him on the brakes, but then he passed me back on the next straight. I wasn't trying to resist, but he braked a lot earlier than I did, and I found myself on the outside."
Ne znam kako si ti vidio da je on kočio kasnije?! Da je kočio kasnije sumnjam da bi Marco (ili itko) krenio u opće u pretjecanje...Pedrosa je imao tipično obrambenu crtu i ranije kočenje zbog uskog ulaska u zavoj. Osobno ne znam šta je više trebao napraviti. MS je išao s tim da misli da mu je ostavio dovoljno prostora (1 metar, kako on kaže), a mislim da je tu greška. On je jednostavno uletio gdje se Pedrosa našao u situaciji da nema gdje. To je moje viđenje stvari. samo da pojasnim; nemam ništa ni protiv DP ni protiv MS, kao ni to da mi je draži jedan od drugog. I dalje mislim da potez nije ništa spektakularno "loš". Nije bio nesportski, možda malo krive procjene i to je to. Da je ovo bilo između Abrahama i Cruchlowa u brobi za 12. mjesto (naravno, bez lomova)...interesa ne bi bilo. Ali eto, slučaj je bitan za top mjesta u poretku i kad ga seciramo, ovo je moje viđenje. Uz napomenu da ne vozim ništa na dva kola (a to može utject na moju obejkitvnost) :D
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kasno kocio u smislu da je kocio prekasno za ostat u tom malom unutarnjem prostoru kojeg mu je ovaj pustio.. ne kazem ja da je negdje pedrosa pogrjesio, nije, daleko od toga, vec si je sam zakuhao zavoj posto nije racunao na ovog.. zato je kazna posprdna jer nije krivica na marku sto ide preticat izvana sto je sasvim legitimno.. odnosno kako smo vidjeli izgleda da nije..
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Ja i dalje stojim pri misljenju da je Pedrosa imao mnogo vise za izgubiti nego za dobiti iz ovog duela...
Pedrosa se smatra pretedentom za naslov, dok se Marco bori za reputaciju u MotoGP klasi...

Pedrosa je trebao znati da je ovaj inace "digic", da ima toliko veliki ego da jednostavno nece popustiti dok oba ne izlete, trebao mu je ostaviti otvorena vrata i pustiti da pogrijesi (kao i u vecini utrka do sada)..

Ali ajmo mi zakljuciti da je ovo bio samo malo zesci trkaci incident...zvjerko...lupi cekicem :biggrin:

A ova slika Pedrose....covjek kao da je ledenica, kosti mu pucaju kao kod 90-godisnjaka :biggrin:
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Hmm, meni baš Marco sve više sjeda. Ono što me prošle i ove godine oduševljavalo u MOTO2- Iannone -to sada vidim u MOTOgp kod Simoncellija. Pedrosina je prednost i mana njegova težina (visina). Lakši je, sitniji i brži zbog toga. S druge strane, kao da se jasno vidi da ponekad nema dovoljno fizičke snage. Mislim da je ipak Marco bio malo više kriv, iako je iz ovog kuta vidjelo se da je dosta ispred. S druge strane, s Pedrosine kamere se moglo zaključiti da ga nije mogao vidjeti. Jednostavno - trkaći incident. Najmanje mi je od njih drag Pedrosa, no svejedno - šteta za njega. Baš je ružno pao, još na onaj rubnik...
Ali stvarno, Rossi i Ducati = Alonso i Ferrari 2011. :)!
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Yamaha će posebno "pofarbati" motore prilikom obilježavanja 50 godišnjice.

slika

Sjećam se ovako obojanih Yamaha još tamo dok je čupavac Haga vozio za njih.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Samo novost; Edwards je u današnjem padu (nisam ga još vidio) slomio ključnu kost. Za Pedrosu znate svi da je otkazao ovaj vikend... Ozljede uništavaju ovu kategoriju već dosta vremena, a ionako je najkraći grid "na svijetu".
slika
Odgovori