Utrke 2011 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Stručnjak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari Alonso Massa

Re: 2011 FORMULA 1 DHL TURKISH GRAND PRIX (Istanbul)

Post Postao/la Stručnjak »

Domi je napisao/la:sjećam se tih trka koda su bile jučer , Blaževo vrištanje 2 godine zaredom, ah di su ta vremena :)
kad se blažičko vrati
Život bez brzine nije život
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

Zanima me što mislite gdje će se DRS koristiti na Monzi, pretpostavljam prije zavoja Ascari, nadam se da neće na startno-ciljnoj jer ono je i onako odlično mjesto za preticanje.
Koliko će sam DRS biti od neke veće važnosti na toj stazi s obzirom da će krila i onako već biti dosta otvorena?
Na nekim forumima/portalima se govori i o potpuno obratnom korištenju DRS, tj. da će se umjesto otvaranja na ravnini koristiti zatvaranje na određenom zavoju - Parabolica???
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

homersimpson je napisao/la:Zanima me što mislite gdje će se DRS koristiti na Monzi, pretpostavljam prije zavoja Ascari, nadam se da neće na startno-ciljnoj jer ono je i onako odlično mjesto za preticanje.
Koliko će sam DRS biti od neke veće važnosti na toj stazi s obzirom da će krila i onako već biti dosta otvorena?
Na nekim forumima/portalima se govori i o potpuno obratnom korištenju DRS, tj. da će se umjesto otvaranja na ravnini koristiti zatvaranje na određenom zavoju - Parabolica???

mozda na ravnici prije parabolice
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

to bi bilo interesantno i najbolje mjesto, jer se borba moze nastavit nakon parabolice..
rFactor F1 HR server Info
slika
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

teško, jer se prije Parabolice ne prestiže osim ako ne prelaziš za cijeli krug a kako bi u zavoj ušli u što boljoj putanji, dok je prije zavoja Ascari preticanje moguće ako imaš big cojones a s DRS-om bi bilo jednostavnije.
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Ja mislim da ga niti neće koristiti u Monzi pošto je konfiguracija staze takva da zahtjeva malo krila i puno top speeda. Razlike u brzini u Monzi sigurno neće biti tako velike kao na drugim stazama.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

VN Španjolske, Circuit de Catalunya, 20.-22.5. 2011.

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

slika

Prva utrka: 29. rujna 1991.
Dužina kruga: 4 627 metara
Ukupno krugova: 66 (305.256 km)
Najbrži krug: F. Massa - 1:22:680 (2007, Ferrari)
Postolje 2010.: 1. M Webber, 2. F Alonso, 3. S Vettel

Petak
1. slobodni trening 10:00 - 11:30
2. slobodni trening 14:00 - 15:30

Subota
3. slobodni trening 11:00 - 12:00
Kvalifikacije 14:00

Nedjelja
Utrka 14:00
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Re: VN Španjolske, Circuit de Catalunya, 20.-22.5. 2011.

U Barceloni ćemo imati najdužu DRS zonu do sada punih 830 metara.
GERMAN
Početnik
Početnik
Navijam za: Rosberg

Post Postao/la GERMAN »

King iCool je napisao/la:U Barceloni ćemo imati najdužu DRS zonu do sada punih 830 metara.
A da skoro 1 km bit ce gore neg u turskoj...
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Kako glupo postavljena DRS zona ako stvarno bude na startno-ciljnoj ravnini, to je jedino mjesto gdje se može napasti i bez DRS
Bolje da je stave iza turna 9
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Button je u sva tri stinta sa option gumama mogao jos 2-3 kruga duze, ne bi mu se desilo da bude "sitting duck" na kraju utrke.
ice_man
Početnik
Početnik

Post Postao/la ice_man »

Klasična, dosadnjikava staza.
Valjda ćemo, napokon, u 5. utrci vidjet i SC na stazi.

Uz sve novotarije očekujem sveopću pomutnju u poretku, kao u Turskoj.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Stvarno se ovaj put nadam SC-u.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Neznam, budemo vidli kak bude, sam da nebude ko u turskoj ocu gledati pretjecanja na cijeloj stazi i borbe za pozicije u vrhu a ne samo za 5,6,7 i na dalje. I naravno nadam se pobjedi Mclarena
Darkness rises when silence dies
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Neće biti kao u turskoj. U turskoj se na DRS zonu dolazilo sa preko 300 km/h, do aktivacije DRS-a već su 10-tak sekundi vozili full gasom, skroz tamo od zavoja broj 9, već od tamo su se namještali u zavjetrinu i u trenutku kad su aktivirali DRS vozač ispred nema nikakve šanse...
U Barceloni neće biti takva situacija.
Michael is faster than you!!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Igor18 je napisao/la:Neće biti kao u turskoj. U turskoj se na DRS zonu dolazilo sa preko 300 km/h, do aktivacije DRS-a već su 10-tak sekundi vozili full gasom, skroz tamo od zavoja broj 9, već od tamo su se namještali u zavjetrinu i u trenutku kad su aktivirali DRS vozač ispred nema nikakve šanse...
U Barceloni neće biti takva situacija.
Apsolutno...usporediti DRS zonu iz Turske s ovom u Barceloni je potpuna besmislica, ili nepoznavanje staze gdje ljudi samo gledaju zonu kao dužina u metrima, a ne poziciju. Staza na kojoj su pretjecanja bila jako rijetka pojava zadnjih godina, možda ove godine pruži više zadovoljstva. Nakon što sam bio na njoj, već je gledam drugim očima :)
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cjela startno ciljna ravnina je DRS zona?

Gringo zar nebi bolidi koji aktiviraju DRS trebali i bolje ubrzavat?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Kenny je napisao/la:Cjela startno ciljna ravnina je DRS zona?

Apsolutno; proces ubrzavanja je od 0-max km/h, a što je brzina veća to je i učinak DRS-a veći.
DRS zona još nije službeno potvrđena od FIA, a prva vijest o dužini je, koliko znam, došla sa službenog twittera staze i tamo su rekli da će zona biti od ciljne crte do 1. zavoja, i to je tih 830 metara. Znači ne cijela startno-ciljna ravnina...ali to je zasad sve neslužbeno. Sutra bi trebalo it o biti službeno objavljeno.
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

gringo73 je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Cjela startno ciljna ravnina je DRS zona?

Apsolutno; proces ubrzavanja je od 0-max km/h, a što je brzina veća to je i učinak DRS-a veći.
DRS zona još nije službeno potvrđena od FIA, a prva vijest o dužini je, koliko znam, došla sa službenog twittera staze i tamo su rekli da će zona biti od ciljne crte do 1. zavoja, i to je tih 830 metara. Znači ne cijela startno-ciljna ravnina...ali to je zasad sve neslužbeno. Sutra bi trebalo it o biti službeno objavljeno.
Možda će u zadnji čas promjeniti kao što su i u Kini napravili sa 900 na 750m.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Imam jedno jednostavno pitanje, ali me muči; tiče se kvalifikacija.

Kako to da vozači uspiju postići najbrže vrijeme u Q3? Da pojasnim; primjer Nico Rosberg vozi u Q1 vrijeme brže od Michaela, za pola sekunde brži. Onda u Q2 je opet Nico brži od Michaela, ali obadvojica imaju brža vremena od Q1. I u Q3 postavljaju svoja osobna najbrža vremena. Kako to postižu? Ne znam da li me kužite, ali evo npr. da se vozi i Q4..... bili bi još brži. To nije samo do količine goriva u bolidu, zar ne? Znam da je to vještina vozača, ali mislim da je glavno pitanje ipak ovo: da li oni to postižu samo podešavanjem bolida?

Pozz,
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

pospani gad je napisao/la:Imam jedno jednostavno pitanje, ali me muči; tiče se kvalifikacija.

Kako to da vozači uspiju postići najbrže vrijeme u Q3? Da pojasnim; primjer Nico Rosberg vozi u Q1 vrijeme brže od Michaela, za pola sekunde brži. Onda u Q2 je opet Nico brži od Michaela, ali obadvojica imaju brža vremena od Q1. I u Q3 postavljaju svoja osobna najbrža vremena. Kako to postižu? Ne znam da li me kužite, ali evo npr. da se vozi i Q4..... bili bi još brži. To nije samo do količine goriva u bolidu, zar ne? Znam da je to vještina vozača, ali mislim da je glavno pitanje ipak ovo: da li oni to postižu samo podešavanjem bolida?

Pozz,
Ima vise razloga (po meni)...

Prvi i nekako najlogicniji je da se staza postepeno ubrzava (iako ove godine pirellice se slabije polazu na stazu, vise se raspadaju po njoj)
Drugi, vozaci sami po sebi daju malo vise (kasnije koce, prije daju gas i sl.)
Treci, moguce da u Q1 i Q2 ne tjeraju bolid do limita, nego tek onoliko koliko je potrebno za prolaz.
Cetvrti, moguce da je i do samog mapiranja motora
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

pospani gad je napisao/la:Imam jedno jednostavno pitanje, ali me muči; tiče se kvalifikacija.

Pozz,
U Q1 svi koji znaju da imaju bolid dovoljno dobar za ulazak u Q2 ili Q3 blefiraju. Znači skrivaju pravu brzinu do kraja. Zašto? Jer je to F1 i tu se stalno nešto skriva. Naravno da i staza postaje sve bolja ali u pravilu voze sa više goriva i vjerojatno ne sa punom snagom motora...Znači da voze Q4 opet bi tamo bili brži jer bi u prva tri djela skrivali nešto. :)
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Vjerovatno se igraju sa onim prekidačima na volanu.. postišću "yellow G-4" i slične pizdarije i podese motor i ko zna kaj sve ne, da se ne ne vrti na maksimalnim performansama nego onolko kolko procijene da će biti dostatno za ulazak u sljedeću rundu..
malo se igraju skrivaća s ostatkom
Michael is faster than you!!
Stručnjak
Navijam za: Ferrari Alonso Massa

Post Postao/la Stručnjak »

Lijepa staza, obožavam Turn 7/8/9, jer kad igram na F1 2010, prelijepo mi izgleda..lagana kompresija u turn 7, pa uzbrdo na 8 i onda nepredvidivi Turn 9, mala greška, kriva putanja i letiš sa idealne linije, sve u svemu...sviđa mi se staza, a viidm da je DRS na start/ciljnoj ravnini, bit će dobra utrka.iako, vjerujem da se tu neće samo odvijat prestizanja, bit će u"infieldu" također, npr od turna 9 do 10ke ima solidan pravac, gdje netko može prestizat iznenada... jedva čekam!

Ferrari na "domaćem"terenu, part 1

Pozz,
Tu igra dosta faktora, počevši od broj okretaja motora, guma itd..

neki Rosberg ili Scumacher ne trebaju max broj okretaja u Q1, tu smanje i štede motor dok Q2 ili pak Q3 imaju maximalan broj okretaja! Mislim, to su neke važne stvari, a sad kliko tu ima malih sitinica itd pitaj boga dragaog!

Koristi opciju EDIT
Život bez brzine nije život
Zaključano