Utrke 2011 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
King iCool
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Re: 2011 FORMULA 1 DHL TURKISH GRAND PRIX (Istanbul)

Post Postao/la King iCool »

F1NAC je napisao/la:
King iCool je napisao/la:
ELESSAR je napisao/la:ža mi kobayashija... nadam se zanimljivijoj utrci... čini mi se da će merc bit dobar samo na kvalif. tj. ne ovako dobar u utrci... sumnjan da im je race pace bolji od mcm i ferrarija(jer nije u fp2)... vidit ćemo sutra...
Ako supoređuješ vremena iz FP2 izgleda da Merc nije tako brz kao u jednom krugu.
Evo jedan Lewisov i Rosbergov long run.

Lewis
19 1:33.287
20 1:32.813
21 1:32.353
22 1:33.836
23 1:32.673
24 1:32.687
25 1:34.416
26 1:32.605
27 1:32.863
28 1:33.329
29 1:33.692

Rosberg
19 1:33.566
20 1:36.217
21 1:34.414
22 1:34.513
23 1:34.570
24 1:33.673
25 1:33.884
26 1:33.877
27 1:33.477
Gdje si nasao taj podatak ? :) Jel mi mozes nac od Alonsa ? Thanks
Imaš na FIA-inoj strani.
http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1 ... iming.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
kevin
Navijam za: Hamilton

Post Postao/la kevin »

zasada je utrka odlična ovako napeto več dugo nije bilo ,odllličččnnoo
kad bi svaki čovjek bio čovjek,onda bi svaki kamen bio dragulj
fenomeno
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la fenomeno »

veoma dobra utrka...Vettel rutinski, Webber se ipak na kraju dokopa 2.mista....Alonso odličan,drža priključak sa Vettelom, McLareni povećali zaostatak za Bikovima, Massa se pogubia u zadnjih 20 krugova, Rosberg ipak ne može držat priključak s najboljima iako je 5.misto sasvim solidno, Renault ipak na kraju do bodova s oba vozača, Kobayashi ipak uspia doć do boda što je za njega još jedan uspjeh
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Ne znam šta se svi oduševljavaju da je F-1 zanimljivija nego ikad. 4 utrke, 2 pobjednika, od toga u 3 jedan koji je u ovoj u kojoj nije pobjedio bio 2. Najbolje startne pozicije 1 čovjek. Još 2 utrke i prvenstvo je odlučeno. Ostaje jedino ta ''zanimljiva'' borba za mrvice koje ostavi Vettel.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Slash je napisao/la:Ne znam šta se svi oduševljavaju da je F-1 zanimljivija nego ikad. 4 utrke, 2 pobjednika, od toga u 3 jedan koji je u ovoj u kojoj nije pobjedio bio 2. Najbolje startne pozicije 1 čovjek. Još 2 utrke i prvenstvo je odlučeno. Ostaje jedino ta ''zanimljiva'' borba za mrvice koje ostavi Vettel.
Slazem se s tobom. Ako se ovako nastavi nece biti nista "zanimljivije" od 2002...a mozda i 2004. :doubt:
slika
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: BMW - Heidfeld

Post Postao/la bmw_sauber_f1 »

Super utrka, samo mi je krivo sto reziser nije prikazao ni jedno od zadnja 3 preticanja Nicka nad Buemiom, Petrovom i Schumacherom.. Nick je bio jako brz danas da je utrka trajala još 1 krug, lako bi prestigao Jensona!
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Solidna utrka ali šteta da se borba vodila za 2. a ne za 3. mjesto...
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Meni je utrka bila ekstra. Akcije ko u priči. Ne znam kojeg bi vozača posebno izdvojio za današnju vožnju. Ima dosta kandidata.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

A trka je bila ok, svakako za izdvojiti je Kobajasi sa zadnjeg na 10mjesto, Hamilton 4 mjesto nakon problema u boxsu, borba između hamiltona i battona nekaj kaj se nije viđalo cesto.
Darkness rises when silence dies
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

bmw_sauber_f1 je napisao/la:Super utrka, samo mi je krivo sto reziser nije prikazao ni jedno od zadnja 3 preticanja Nicka nad Buemiom, Petrovom i Schumacherom.. Nick je bio jako brz danas da je utrka trajala još 1 krug, lako bi prestigao Jensona!
Pa kaj ga nije prešao?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Utrka solidna,puno pretjecanja malo onih pravih

Jedno ni nije jasno zar je Alonso morao ući u box za Webberom,imao je 10 krugova do kraja prednost bi narasla na preko 20 sec,mislim da je mogao to komotno zadržati
...put u raj nije posut ružama...
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

elder je napisao/la:A trka je bila ok, svakako za izdvojiti je Kobajasi sa zadnjeg na 10mjesto, Hamilton 4 mjesto nakon problema u boxsu, borba između hamiltona i battona nekaj kaj se nije viđalo cesto.
Ta njihova borba me se posebno dojmila. Bilo je na nož, a opet bez gluposti ijednog.

Kolko je utrka bila dobra da je i Massa imao nekoliko preticanja :biggrin:

(šala mala)
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Dani je napisao/la:
bmw_sauber_f1 je napisao/la:Super utrka, samo mi je krivo sto reziser nije prikazao ni jedno od zadnja 3 preticanja Nicka nad Buemiom, Petrovom i Schumacherom.. Nick je bio jako brz danas da je utrka trajala još 1 krug, lako bi prestigao Jensona!
Pa kaj ga nije prešao?
Nope, Jens je završio 6. ;)
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Sto se same utrke tice, ja smatram da je bila losa, ocjena 4. Zasto? Skoro sva preticanja su bila iskljucivo zbog DRS-a, bez ikakve sanse da se odbrani pozicija, pogotovo zato sto se ne mogu mijenjat smjerovi. Ovako izgleda kao da se obilazi vozac koji zaostaje cijeli krug.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

dao sam ocjenu 5 trci. Bilo je puno preticanja i svega al sve to nekako čudno i umjetno. Još uvjek su mi puno draža i vrijedna pažnje preticanja izvan DRS zona.
Koliko god oni mjenjali pravila, ubacivali razno razne novotarije i gluposti, najbrži bolid je i dalje najbrži bolid.
Možda da razmisle o pravilu BTCC-a 90tih da se momčadi koja je osvojila naslov sljedeću sezonu ubaci 50kg tegova a na pola sezone se skine 25kg. Ovim načinom nema nikakve šanse dominantan auto iz jedne sezone da obrani naslov. Kad s takvim hendikepom doguraš do 5. mjesta to vrijedi više nego prvo u bilo kakvim uvjetima :D
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

SRV je napisao/la:Sto se same utrke tice, ja smatram da je bila losa, ocjena 4. Zasto? Skoro sva preticanja su bila iskljucivo zbog DRS-a, bez ikakve sanse da se odbrani pozicija, pogotovo zato sto se ne mogu mijenjat smjerovi. Ovako izgleda kao da se obilazi vozac koji zaostaje cijeli krug.
Slažem se, i ja sam stekao takav utisak.
Sve to izgleda previše lagano.
A i ako Vettel nastavi ovako kao što ide onda će sezona biti veoma dosadna, preticanja ima ali ne na vrhu.
slika
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: BMW - Heidfeld

Post Postao/la bmw_sauber_f1 »

luka_kimi je napisao/la:
Dani je napisao/la:
Pa kaj ga nije prešao?
Nope, Jens je završio 6. ;)
skoro, 1+sek na kraju samo, a bilo je 13+sec

ima peti najbrzi krug 1:30.158, zadnjih 5-6krugova je bio konstantno oko 1:30.400 (manje - vise)

u usporedbi s petkom i subotom Nick je napravio po meni jako dobar posao u tom doljnem djelu topa 10.
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

SRV je napisao/la:Sto se same utrke tice, ja smatram da je bila losa, ocjena 4. Zasto? Skoro sva preticanja su bila iskljucivo zbog DRS-a, bez ikakve sanse da se odbrani pozicija, pogotovo zato sto se ne mogu mijenjat smjerovi. Ovako izgleda kao da se obilazi vozac koji zaostaje cijeli krug.
Tocno to! DRS bi bio dobar da ga svi mogu koristiti kad god žele. Onda bi bila poštena prestizanja. Al opet, ako je ovaj iza brži, već sljedeći krug se on njemu može približiti na manje od 1s i isto tako prestići...Ostajem kod toga da bi ga trebali svi koristiti.
Ne razumijem zašto su morali mijenjati prošlogodišnja pravila, kaj nije bila dosta zanimljiva sezona?
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Ćale od Lewisa je napisao/la:dao sam ocjenu 5 trci. Bilo je puno preticanja i svega al sve to nekako čudno i umjetno. Još uvjek su mi puno draža i vrijedna pažnje preticanja izvan DRS zona.
Koliko god oni mjenjali pravila, ubacivali razno razne novotarije i gluposti, najbrži bolid je i dalje najbrži bolid.
Možda da razmisle o pravilu BTCC-a 90tih da se momčadi koja je osvojila naslov sljedeću sezonu ubaci 50kg tegova a na pola sezone se skine 25kg. Ovim načinom nema nikakve šanse dominantan auto iz jedne sezone da obrani naslov. Kad s takvim hendikepom doguraš do 5. mjesta to vrijedi više nego prvo u bilo kakvim uvjetima :D
Misliš da to nebi onda bilo umjetno? Nek se drugi malo bolje potrude pa nek na posten nacin budu prvi.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Zweki
Gerijatrija foruma
Gerijatrija foruma

Post Postao/la Zweki »

Potop, ali samo djelomični, dok u jednom trenutku mi se činilo kao opći potop za McLarenovce. No dobro, ne može uvijek biti onako kako bi mi (ja) htjeli.
U vezi pretjecanja moram se složiti da ih sada ima na izvoz i baš mi je drago zbog toga jer dosta smo gledali monotoniju, a sada meteža ko u MotoGP. Kick ass. ;)
Ocjena 8 i nadam se da bude uskoro nekog pomaka u McLarenu (kao recimo što je to u Ferrariju).
slika
"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Mansell je napisao/la: Misliš da to nebi onda bilo umjetno? Nek se drugi malo bolje potrude pa nek na posten nacin budu prvi.
ne vidim zašto bi bilo umjetno, u BTCC-u je to super funkcioniralo. Ne mora to bit za F1 50kg, već onoliko koliko je potrebno da isti bolid sljedeće sezone bude +0.500 do 1 sec slabiji od svojih vremena u dominantnoj sezoni. I tu bi se vidio tko je majstor jer s 30kg viška je strašno teško kočit a i ubrzanje je slabije. Po meni je to jedini način da se stane na kraj dominantnom bolidu. Kad prođe sezona s utezima opet imaju šanse borit se za naslov :D
A vjerujem da bi se snašli i u takvim uvjetima jer utezi se mogu rasporedit po volji. Nakon pola sezone kad se makne pola utega osjećaj se dobije kao da je auto duplo brži još do kraja ima šanse se borit za poneko postolje i oderat neki put aute bez utega
(Nešto slično je imao u početcima i DTM samo se odnosilo na snagu i kile)
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Ćale od Lewisa je napisao/la: ne vidim zašto bi bilo umjetno, u BTCC-u je to super funkcioniralo. Ne mora to bit za F1 50kg, već onoliko koliko je potrebno da isti bolid sljedeće sezone bude +0.500 do 1 sec slabiji od svojih vremena u dominantnoj sezoni. I tu bi se vidio tko je majstor jer s 30kg viška je strašno teško kočit a i ubrzanje je slabije. Po meni je to jedini način da se stane na kraj dominantnom bolidu. Kad prođe sezona s utezima opet imaju šanse borit se za naslov :D
A vjerujem da bi se snašli i u takvim uvjetima jer utezi se mogu rasporedit po volji. Nakon pola sezone kad se makne pola utega osjećaj se dobije kao da je auto duplo brži još do kraja ima šanse se borit za poneko postolje i oderat neki put aute bez utega
Mislim da to nije dobra stvar za f1. Dobro, u ovoj situaciji sa red bullom se može primjeniti, ali ne znači uvek da će šampionski tim biti i nagodinu dominantan. Zamisli da su prošle godine mercedesu stavili utege.
Još jedna stvar, niako mi nije jasno šta Jergoviću stalno nije jasno u onom Vettelovom 'that's what i'm talking about'. Po meni je to standardan izraz u engleskom, nešto kao naše 'to se traži' ili tako nešto. On (Jergović) to stalno potencira, malo mi glupo zvuči da to komentira svaki out kad Vettel to kaže(a kaže svaki put :D ) .
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

mrd je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la: ne vidim zašto bi bilo umjetno, u BTCC-u je to super funkcioniralo. Ne mora to bit za F1 50kg, već onoliko koliko je potrebno da isti bolid sljedeće sezone bude +0.500 do 1 sec slabiji od svojih vremena u dominantnoj sezoni. I tu bi se vidio tko je majstor jer s 30kg viška je strašno teško kočit a i ubrzanje je slabije. Po meni je to jedini način da se stane na kraj dominantnom bolidu. Kad prođe sezona s utezima opet imaju šanse borit se za naslov :D
Mislim da to nije dobra stvar za f1. Dobro, u ovoj situaciji sa red bullom se može primjeniti, ali ne znači uvek da će šampionski tim biti i nagodinu dominantan. Zamisli da su prošle godine mercedesu stavili utege.
Još jedna stvar, niako mi nije jasno šta Jergoviću stalno nije jasno u onom Vettelovom 'that's what i'm talking about'. Po meni je to standardan izraz u engleskom, nešto kao naše 'to se traži' ili tako nešto. On (Jergović) to stalno potencira, malo mi glupo zvuči da to komentira svaki out kad Vettel to kaže(a kaže svaki put :D ) .
Danas cim sam vidio onu oznaku Vettel team radio nakon što je prošao kroz cilj sam iskljucio zvuk, non stop vrišti ko da je prvenstvo osvojio.

off topic:

kakav sudar u gp2 seriji

Zadnja izmjena: F1NAC, dana/u 08 svi 2011, 19:03, ukupno mijenjano 1 put.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

F1NAC je napisao/la:
mrd je napisao/la:
Danas cim sam vidio onu oznaku Vettel team radio nakon što je prošao kroz cilj sam iskljucio zvuk, non stop vrišti ko da je prvenstvo osvojio.
Jergovic je malo slusao kolege sa njemackog RTL-a jer su i oni "nabacili" slican komentar ;)

A cuj...ja znam za jednog koji se nakon 91. pobjede radovao isto ovako, ako ne i vise ;)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
ice_man
Početnik
Početnik

Post Postao/la ice_man »

F1NAC je napisao/la: Danas cim sam vidio onu oznaku Vettel team radio nakon što je prošao kroz cilj sam iskljucio zvuk, non stop vrišti ko da je prvenstvo osvojio.
Ajde, nek nisam jedini....lik je naporan sa urlikanjem.

Što se utrke tiče, bolje i ova krajnost kad je sve umjetno, barem je zanimljivo, nego ona druga, kao prošlih sezona kad su bile procesije i monotonija.
Zaključano