Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Stručnjak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari Alonso Massa

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Stručnjak »

prvi na 1 sl.treningu!

aj nebi li krenulo kako treba napokon!!!
Život bez brzine nije život
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

Nadajmo se kiši u nedjelju :P
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ah... to i ne čudi. Alonso je po kiši uvijek znao derat' konkurenciju. Nadam se kiši u nedelju.
Avanti FER, Avanti!!!
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

The Greatest je napisao/la:Ah... to i ne čudi. Alonso je po kiši uvijek znao derat' konkurenciju. Nadam se kiši u nedelju.
...još jedan "Rain master" među vozačima #-o pa koliko ih je to već - nema toliko kiše koliko već kišnih majstora imamo...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la -ferrari-F1- »

Toon Army je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:Ah... to i ne čudi. Alonso je po kiši uvijek znao derat' konkurenciju. Nadam se kiši u nedelju.
...još jedan "Rain master" među vozačima #-o pa koliko ih je to već - nema toliko kiše koliko već kišnih majstora imamo...
ja znam par vozaca koji nisu ni blizu rain master(npr:massa, petrov itd... oni neznaju ni po suhom vozit, a kad pada kisa da i ne spominjem)
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

-ferrari-F1- je napisao/la:
Toon Army je napisao/la:
ja znam par vozaca koji nisu ni blizu rain master(npr:massa, petrov itd... oni neznaju ni po suhom vozit, a kad pada kisa da i ne spominjem)
Petrov je prošle godine u Kini po kiši odvozio jednu od svojih najboljih utrka... :roll:
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

Toon Army je napisao/la:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N3Ofh4Hm ... re=related[/youtube]
Alonso - "Rain master rubnog kamena" :biggrin:
Izgleda da za sada Ferrari nema bolid kakav bi Fernando zaslužio, ali siguran sam da bude Alonso na kraju sezone prijetio konkurenciji. On se u svakoj situaciji snađe..već nekako.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Alonso - "Rain master rubnog kamena" :biggrin:
Izgleda da za sada Ferrari nema bolid kakav bi Fernando zaslužio, ali siguran sam da bude Alonso na kraju sezone prijetio konkurenciji. On se u svakoj situaciji snađe..već nekako.
Jesi zaboravio ovo:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L02sfAVM ... re=related[/youtube]

Ili ovo:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-x0zpgVt ... re=related[/youtube]

A u Koreji prošle godine...
Avanti FER, Avanti!!!
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Centurion je napisao/la:
Memphis je napisao/la: prošli su put bili najbolji u početku sezone pa su sredinom naglo pali tak da to nema veze 3 trke su tek odvežene, samo bez forsiranja sve će doći na svoje!
uhmmm, misliš baš obrnuto, jednaka im je sezona, i prošle godine su bili očajni na početku, tek su u sredini sustigli i nakraju se borili za prvenstvo
Hm...... :-k
Pogledajmo malo statistiku:
2010. (nakon tri trke)
Poredak vozaca:
1. Massa - 39
2. Alonso - 37
...

Poredak konstruktora:
1. Ferrari - 76
...
2011. (nakon tri trke)
Poredak vozaca:
...
5. Alonso - 26
6. Massa - 24
...

Poredak konstruktora:
...
3. Ferrari - 50
...
Statistika mozda nije najbolji pokazatelj forme, ali u svakom slucaju Ferrari na pocetku prosle sezone nije bio ocajan. ;)
Btw: u F1 je moguce naglo preokrenuti stvari (najbolji dokaz za to je ovogodisnji McLaren), ali ako Ferrari ne napravi nesto znacajnije u iduce tri trke koje, da stvar za njih bude jos gora, dolaze u vrlo kratkom vremenskom razmaku, u 6. mjesecu ce vec previse zaostajati i tesko ce nadoknaditi taj zaostatak do kraja sezone...
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

toliko o onim kalkulacijama jos u doba testiranja ... :/
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Alonso u FP3 opet problemi sa hidraulikom :evil:
Alonsista hasta la muerte..
Stručnjak
Navijam za: Ferrari Alonso Massa

Post Postao/la Stručnjak »

:( :( :( :( :(

di monzemolo treba svu onu gama dpotjerat i dovest ljude koij znaju radit bolide a ne one amatere
Život bez brzine nije život
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

@piquet20
za statistiku si uzeo Bahrein kojega ove sezone nije bilo i zahvaljujuci toj utrci ferrari ima toliku razliku od prosle godine.
Ako uzmes iste utrke, znaci AUS-MAL-CHI razlike izmedu ove sezone i sezone 2010 gotovo da i nema
The Best
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la The Best »

The Greatest je napisao/la: A u Koreji prošle godine...
Bez uvrede,ali nije mi nešto posebno taj čovik kad pada kiša.Nemoj zaboraviti da je pobjedia u Koreji jer je Vettel mora odustat.Onako ni loš,ali niti blizu top pet od trenutnih vozača po takvim vremenskim uvitima.Osim Mađe nisan vidija ništa spektakularno od njega,ali i te godine je Micha ima bolje kišne gume od Briga.Ovi linkovi koje si stavija bolje bi bilo stavit Hambija ili Vetka,tu se bar ima šta vidit kako se vozi po kiši i pretiče.
l3n00x
Navijam za: alonso

Post Postao/la l3n00x »

potpisujem...alonso dns napravio dobar posao ,sutra dobrom strategijom može do postolja!!!
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

kao i obicno.. maximum iz bolida.. onoliko koliko je moguce... drzim fige sutra barem za postolje :D mada sa ovom brzinom konkurenata ... uhhh :D
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Približio se Mclarenu ali nažalost Mercedes ih pretekao

Ko je ono govorio da je Massa brži od njega ove godine!?Ako se ne varam 4-0
...put u raj nije posut ružama...
HrC
Početnik
Početnik
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Post Postao/la HrC »

Alonso-champ je napisao/la:
The Best je napisao/la:
The Greatest je napisao/la: A u Koreji prošle godine...
Bez uvrede,ali nije mi nešto posebno taj čovik kad pada kiša.Nemoj zaboraviti da je pobjedia u Koreji jer je Vettel mora odustat.Onako ni loš,ali niti blizu top pet od trenutnih vozača po takvim vremenskim uvitima.Osim Mađe nisan vidija ništa spektakularno od njega,ali i te godine je Micha ima bolje kišne gume od Briga.Ovi linkovi koje si stavija bolje bi bilo stavit Hambija ili Vetka,tu se bar ima šta vidit kako se vozi po kiši i pretiče.

nimas ti pojma jarane,drž se ti nečega drugog,golfa npr.

inace bravo Fernando,danasnje kvale super,bolji od Buttna,ipak je bio pomak.... =D> =D> =D>

Dobar je Alonso po kiši, ali nije klasa Hamilton, Vettel i čak možda Button, ali Button je ipak taktičar pa tako i u kišnim uvjetima ne ide kolko može.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

drzim fige sutra, neka vettel i webber dobro odrade svoj posao iz 2010 :D i nadam se dobroj strategiji i ocekujem podij.
slika
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

The Best iskazuje činjenice i jednim djelom je u pravu. Alonso je dobar po kiši, ali nije top klasa današnjice koju sačinjava 1.Hamilton, 2.Vettel, 3.Kubica(Button, Alonso)... Alonso je imao velikih problema kad jako pljušti fuji 2007, spa prošle godine, a bilo je tu još toga..
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

HrC je napisao/la:The Best iskazuje činjenice i jednim djelom je u pravu. Alonso je dobar po kiši, ali nije top klasa današnjice koju sačinjava 1.Hamilton, 2.Vettel, 3.Kubica(Button, Alonso)... Alonso je imao velikih problema kad jako pljušti fuji 2007, spa prošle godine, a bilo je tu još toga..

hamilton je isto imao srece u spa prosle godine da nije zavrsio u barijeri, korea također spalio gume ako cemo vec tako, Kina 2007 i tako te stvari ...
slika
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

F1NAC je napisao/la:
HrC je napisao/la:The Best iskazuje činjenice i jednim djelom je u pravu. Alonso je dobar po kiši, ali nije top klasa današnjice koju sačinjava 1.Hamilton, 2.Vettel, 3.Kubica(Button, Alonso)... Alonso je imao velikih problema kad jako pljušti fuji 2007, spa prošle godine, a bilo je tu još toga..

hamilton je isto imao srece u spa prosle godine da nije zavrsio u barijeri, korea također spalio gume ako cemo vec tako, Kina 2007 i tako te stvari ...

HAHAAHHAHHA imao sreće e al je pobijedio, a Kina je pretežito bila zbog guma koje su se jako izlizale, a zaboravio si Silverstrone 2008, Fuji 2007, Spa 2008(istina da nije pobijedio, ali vožnja je bila vrhunac). Za fuji 2007 su svi rekli da je čudesno vozio, a vožnjom 2008 na silverstroneu da zaslužuje naslov. Ove koje sam nabrijao su pokazale Lewisov talent po jakim kišnim uvjetima, a imamo tu još i monaco.
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

Alonso sutra rastura. Danas je iznenadio... Nisam znao da se iz Ferrarija trenutno može toliko izvući. Još je i gume sačuvao...
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

nadam se i dobrom startu sutra,da ne bude kao u posljednje tri utrke kad je konstantno gubio po dvije-tri pozicije,pa kasnije jurio za njima..
Alonsista hasta la muerte..
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

HrC je napisao/la:HAHAAHHAHHA imao sreće e al je pobijedio, a Kina je pretežito bila zbog guma koje su se jako izlizale, a zaboravio si Silverstrone 2008, Fuji 2007, Spa 2008(istina da nije pobijedio, ali vožnja je bila vrhunac). Za fuji 2007 su svi rekli da je čudesno vozio, a vožnjom 2008 na silverstroneu da zaslužuje naslov. Ove koje sam nabrijao su pokazale Lewisov talent po jakim kišnim uvjetima, a imamo tu još i monaco.
Današnja F1 je ionako preuvjetovana bolidima. Pod današnja smatram zadnjih čak možda 15 godina.
Ne znam na koji sistem netko može izvući tko je bolji vozač, i kad je suho i na kiši, posebno kad se radi o takvim nijansama.

Jedna od nijansi je jedan aquaplaning koji se dogodio u Fujiju 2007. Naravno aquaplaning koji je na Alonsovu nesreću pogodio baš njega. U tom slučaju, ako se u citiranom tvrdi da su svi rekli da je Hamilton čudesno vozio tu utrku, da li je Alonso vozio mnogo lošije?

Današnji setupi su jednostavno predrastični. Sjetimo se Monze 2008 i te po mnogima nadnaravne pobjede Vettela, odjednom okrunjenog kralja kiše. Sve bi to bilo bajno i sjajno da i njegov, sad već zaboravljeni timski kolega, nije napravio "čudo" u kvalifikacijama. Tu utrku tj te kvalifikacija je Massa JEDINI napredovao po pogoršanim vremenskim uvjetima gdje je on na listama? Ah da, ima ona jedna utrka gdje je ispao komedijaš na utrci a i Alonso mu je pokazao jednom kako se pretiče za prvo mjesto. Ček malo, Alonso? To ne može biti. Ah da, sad sam se sjetio... vibracije volana.

Nema tu boljeg vozača koji će na kiši redovno odmagliti. Ostalo čine nijanse u setupima bolida i više ili manje (ne)sretnim okolnostima. Alonso je u Mađarskoj 2006 imao taktičku prednost u gumama. Istina. Ali je opet nakon par krugova došao tik do postolja. Sa 15 mjesta. Nije Alonso jedini bio na Michelinu tu utrku.

Nema tu više romantičnih napredaka po kiši samo setupi/karakteristike bolida i manjak sreće ili nesreće. Ali ipak se vidi tko ima cojones u vožnji po kiši. I Alonso je jedan od njih. Kao da se drugačije i može očekivati. Kao i po suhom uostalom. Hamilton, Alonso, /umetni ime/,... Sve sitnice odlučuju od utrke do utrke.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Odgovori