ja mislim da KERS u bolidu mora bit, čisto sumnjam da se može skinut, jer ako ga skinu to je pokoja kila manje na bolidu pa bi opet onda bilo svakakvih pričadarky je napisao/la:pa znaš kaj, ako može utjecati, weberu bi bilo najpametnije da zatraži da mu skinu KERS i da vozi bez njega, te da razliku u težini iskoristi kao bolji balast. to mu je najbolja šansa IMHOStručnjak je napisao/la:Kad se sve potrefi, start s tvrđim gumama, pace/brzina bolida, ulazak u box u pravi tren, onda dobiješ perfect vožnju kao što ju je webber zaljepio + nema KERS-a, strašno..!
Utrke 2011 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- Stručnjak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari Alonso Massa
Re: VN Kine, Shanghai International Circuit, 15.-17.4.2011.
Život bez brzine nije život
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
ne nemora biti, KERS je i dalje opcionalan što možeš vidjeti na primjerima novih momčadi koje ga ne koriste
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
bravo za mcm i bravo za hamiltona odlicna trka , šteta da webber nije bio bliže pa da napadne vettela , Ferrari katastrofalno loše moglo je i gore bit .

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Stručnjak
mislio sam da MORA bit u bolidu, a kad smo kod "novih"momčadi, te momčadi su jedva se kvalificirali na utrci i jedva oupće upali u F1 cirkus...njima treba 15 KERSOVA da bi mogli konkurirat za top 15 

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Sad sam gledal na BBC prenos Ferrari Alonsa je koristil DRS tam gde nije bila zona DRS. Bas su pokazali zanimljivo
Darkness rises when silence dies
- Stručnjak
kako će koristit drs tamo gdje nije bila dopuštena zona kad se njima to automatski upali kad pređu senzor onaj (čitaj crtu koja označava aktivaciju tog uređaja) i na njima je da'l će ga koristit na tom mjestu ili neelder je napisao/la:Sad sam gledal na BBC prenos Ferrari Alonsa je koristil DRS tam gde nije bila zona DRS. Bas su pokazali zanimljivo
- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
@Stručnjak
KERS je opcija, ali postoji minimalna težina bolida sa vozačem
e umjesto KERSa se koriste balasne olovne pločice koje se raspoređuju po strateškim mjestima na bolidu pa da li je KERS dobitak ili ne, jako ovisi o konfiguraciji staze i samom vozaču i njegovom stilu vožnje
e umjesto KERSa se koriste balasne olovne pločice koje se raspoređuju po strateškim mjestima na bolidu pa da li je KERS dobitak ili ne, jako ovisi o konfiguraciji staze i samom vozaču i njegovom stilu vožnje
- Stručnjak
kontam, al pak, KERS je onako konstruiran i pozicioniran da "godi"cijelom bolidu, da ima onako težište nisko i da je rapodjela kulaže onako kako teamovi to žele! Vađenje kersa i stavljanje tih pločica, ja mislim da bi tu balan malo patio dok se nebi optimiralo to sve kako treba, pa kontam da je to razlog zašto ne vade KERS iz bolidadarky je napisao/la:@Stručnjak
- Zweki
- Gerijatrija foruma
Super utrka, a prije samog starta ja mislim da je jedan član ovog foruma jako uživao kada su bile one kosooke tete u kadru (a lord od prstena? jesi li a?
).
Start je prošao puno bolje nego sam očekivao, a očekivao jesam da možda ali m-o-ž-d-a Lewis napadne Sebu (LOL) koji krug kasnije, no prošlo je puno bolje. Taktika iz kvala se isplatila samo ne znam čija je točno bila taktika, ako nije bila osobno njegova onda super je to znači da zna i slušati kad treba, a to naravno ne smatram lošim. Opet se tu sada da razglabati da to onda nije utrka nego šahovski potezi, ali nekad i treba taktizirati. Oko sredine utrke više nisam polagao nade u McLaren, pogotovo ne u L.H. jer mi je izgledalo beznadno za borbu oko podija, ali super je ispalo.
Po Australiji nebih baš dao ruku u vatru da će biti puno pretjecanja tokom idućih utrka, no bilo je puno pretjecanja i nadam se da to nije samo zbog ove staze, već da tako bude i ubuduće.
A Webber je bio odličan, stvarno daleko je dogurao i njegov osmjeh na podiju je pokazao da je i on zadovoljan samim sobom, a možda mu to sada poslužio kao poticaj za daljnju borbu.
Nevalja zaboraviti i Ferrari koji je išao bolje nego sam očekivao i nadam se da će se potpuno uključiti u borbu sa McLarenom i (prvenstveno) sa RB. A kad smo kod toga, malo je Šumi napatio Alonsa dok ga je uspio proći i baš mi je drago.
Ajmo Merc u borbu za vrh, biti će slađe. 
Stvarno utka je bila super ali moja ocjena je 9. Za maksimalnih 10 falilo je još samo ono nešto - brijem da je to kiša u mom slučaju.

Start je prošao puno bolje nego sam očekivao, a očekivao jesam da možda ali m-o-ž-d-a Lewis napadne Sebu (LOL) koji krug kasnije, no prošlo je puno bolje. Taktika iz kvala se isplatila samo ne znam čija je točno bila taktika, ako nije bila osobno njegova onda super je to znači da zna i slušati kad treba, a to naravno ne smatram lošim. Opet se tu sada da razglabati da to onda nije utrka nego šahovski potezi, ali nekad i treba taktizirati. Oko sredine utrke više nisam polagao nade u McLaren, pogotovo ne u L.H. jer mi je izgledalo beznadno za borbu oko podija, ali super je ispalo.
Po Australiji nebih baš dao ruku u vatru da će biti puno pretjecanja tokom idućih utrka, no bilo je puno pretjecanja i nadam se da to nije samo zbog ove staze, već da tako bude i ubuduće.
A Webber je bio odličan, stvarno daleko je dogurao i njegov osmjeh na podiju je pokazao da je i on zadovoljan samim sobom, a možda mu to sada poslužio kao poticaj za daljnju borbu.
Nevalja zaboraviti i Ferrari koji je išao bolje nego sam očekivao i nadam se da će se potpuno uključiti u borbu sa McLarenom i (prvenstveno) sa RB. A kad smo kod toga, malo je Šumi napatio Alonsa dok ga je uspio proći i baš mi je drago.

Stvarno utka je bila super ali moja ocjena je 9. Za maksimalnih 10 falilo je još samo ono nešto - brijem da je to kiša u mom slučaju.

"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
- darky
- Profesionalni vozač
@stručnjak
vjeruj kers je 50 KG na jednom mjestu
A 50 KG balasta daje bolji učinak ako ih rasporediš kako bolje paše tvom stilu vožnje
vjeruj kers je 50 KG na jednom mjestu
A 50 KG balasta daje bolji učinak ako ih rasporediš kako bolje paše tvom stilu vožnje
- Alexandar
- Navijam za: Hamilton
sjajna trka, Hamilton je pravi trkac, dokazao je to po ko zna koji put...svaka cast
jedino mi nije jasno da li ce biti razmatrani i eventualno sankcionisani:
-Butonov pogresan pit stop...kakva budala
-Masa pri izlasku iz boksa dobro nagazio bijelu liniju...koliko znam to je kazna prolaska kroz pit lane...da je u pitanju mclaren vjerovatno bih ga odmah kaznili ali kad je ferrari u pitanju...
mislim vikend im je i bez toga jadan:)
-Masa pri izlasku iz boksa dobro nagazio bijelu liniju...koliko znam to je kazna prolaska kroz pit lane...da je u pitanju mclaren vjerovatno bih ga odmah kaznili ali kad je ferrari u pitanju...
-
fenomenalna utrka...čista desetka
vrhunska vožnja Hamiltona, kao i Webbera...loša taktika za Vettela i Ferrarije!
vrhunska vožnja Hamiltona, kao i Webbera...loša taktika za Vettela i Ferrarije!
- Stručnjak
razumijem, al' ako izvadiš tih 50tak kila sa svog težišta, onda nemaš taj"optimalni"balans bolida, a s tim pločicama, što si ih spomenuo, za njih ja imslim nova šasija se treba izradit zajedno s tim gevihtama, barem ja to tako gledam, možda sam i u krivu
- darky
- Profesionalni vozač
button je kažnjen gubitkom vremena i pozicijom jer ga je vetel prešao zbog togaAlexandar je napisao/la:sjajna trka, Hamilton je pravi trkac, dokazao je to po ko zna koji put...svaka cast
masa je trebao biti kažnjen, ali kako nije više ni neće (kao ni onaj njegov krivi start prošle sezone)
edit:
@stručnjak
Definitivno si u krivu
Zadnja izmjena: darky, dana/u 17 tra 2011, 11:31, ukupno mijenjano 1 put.
- elder
- Svjetski prvak
Stručnjak je napisao/la:kako će koristit drs tamo gdje nije bila dopuštena zona kad se njima to automatski upali kad pređu senzor onaj (čitaj crtu koja označava aktivaciju tog uređaja) i na njima je da'l će ga koristit na tom mjestu ili neelder je napisao/la:Sad sam gledal na BBC prenos Ferrari Alonsa je koristil DRS tam gde nije bila zona DRS. Bas su pokazali zanimljivo
- Stručnjak
ne mogu vidjet na kojem je to dijelu bilo, al ovo je dokaz, tak da nema sumnje u tebe, al' neće kaznu dobit jer inje preša Šumija, a pak bi volio vidjet snimku koja snima sa bolida, da vidimo da'l je usistinu pritusnuo dugme
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
to je zadnji zavoj prije ciljne ravnine, definitivno ilegalno
možda je baš taj potez omogućio alonsu da se približi schumiju i na ciljnoj ravnini ga pretekne al teba provjerit
možda je baš taj potez omogućio alonsu da se približi schumiju i na ciljnoj ravnini ga pretekne al teba provjerit
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Stručnjak
o ovome moramo vidjet drugu kameru, jer moguće je da je to se samo diglo, znaš da prošlu utrku nekima to inje uopće radilo...
kad tehnologija zakaže....we'll c....
kad tehnologija zakaže....we'll c....
-
- Profesionalni vozač
Prijenos je bio los, premalo su bili prikazani vodeci.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
mozda je alonsu skocilo krilce pa ga je ovaj s tipkom morao zatvarat
nego imam pitanje : zašto je perez dobio drive through u fajtu sa sutilom koliko sam ja vidio sutil je skrenuo u njega

nego imam pitanje : zašto je perez dobio drive through u fajtu sa sutilom koliko sam ja vidio sutil je skrenuo u njega

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Stručnjak
pa si vidjeo kako je uletija u sutila?F1NAC je napisao/la:mozda je alonsu skocilo krilce pa ga je ovaj s tipkom morao zatvarat![]()
to možeš na playstationu radit (gran turismo npr) al u F1 se to ne može tj ne smije. Preagresivno je i bezobzirno, i ako se mene pita, dobro je proša, jer je isto na utrci ovoj s nekim se zakačio, ja mislim s Heidfeldom u Lotusu
- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Kao prvo sve pet, uzbudljiva utrka, mnoštvo pretjecanja, mali razmaci među bolidima i taktiziranje napokon necemu sluzi
Ali, ja imam ipak primjedbu..
90% pretjecanja bilo je rezultat trenutnog stanja guma a ne brzine bolida i vožnje vozača, recimo da su svi bili u istom trenutku u boksu vidjeli bi jako malo pretjecanja
Iskreno mislim da bi izdržljivije gume ( prošlogodišnje ) uz dodatak KERSa i DRSa bilo sasvim dovoljno
I obrana pozicije trenutno je postala gotovo nemoguća, ja ipak volim vidjeti i obrambene poteze i vožnje u regalu koje mogu potrajati malo duže od današnjih
Pravo lice ovakve formule vidjet cemo tek na uobičajnim Tilkeovim stazama buduci da i Kina i malezija ipak spadaju u staze koje su pružale dobre utrke i bez ovih novotarija
Ali, ja imam ipak primjedbu..
90% pretjecanja bilo je rezultat trenutnog stanja guma a ne brzine bolida i vožnje vozača, recimo da su svi bili u istom trenutku u boksu vidjeli bi jako malo pretjecanja
Iskreno mislim da bi izdržljivije gume ( prošlogodišnje ) uz dodatak KERSa i DRSa bilo sasvim dovoljno
I obrana pozicije trenutno je postala gotovo nemoguća, ja ipak volim vidjeti i obrambene poteze i vožnje u regalu koje mogu potrajati malo duže od današnjih
Pravo lice ovakve formule vidjet cemo tek na uobičajnim Tilkeovim stazama buduci da i Kina i malezija ipak spadaju u staze koje su pružale dobre utrke i bez ovih novotarija
- Bad-Boy
Utrka za 10 samo ovaj DRS je malo glup,previse jednostavna pretjecanja.
- elder
- Svjetski prvak
I jos po meni sumljiva sitaucija je bila kad je massa izlazio iz boxsova pregazil je posteno liniju. Nije dobil kaznu, ali nema niti veze. Samo velim neznam kak sad to FIA nije kaznila a Alonsa i Hamiltona u Maleziji je
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Utrka za 10. stvarno puno svega i svačega. Puno su mi draža ona pretjecanja Hamiltona bez DRSa (Massa i Vettel) nego s DRS-om sva ostala pretjecanja.
Ono što sam jučer pretpostavljao se pokazalo istinito, RB nije brži kad se ne koristi DRS. To me veseli, McL idemo dalje....Turska je naša!
Ono što sam jučer pretpostavljao se pokazalo istinito, RB nije brži kad se ne koristi DRS. To me veseli, McL idemo dalje....Turska je naša!