Utrke 2011 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Igor18
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumachera

Re: VN Kine, Shanghai International Circuit, 15.-17.4.2011.

Post Postao/la Igor18 »

limach je napisao/la:Po obicaju Williams los,najugodnije iznenađenje je Rosberg ispred 2 Ferraria,a Schumi i Weber su podbacili,usput kaj se dogodilo Weberu,nisam gledal kvalifikacije?
Poslali su ga na stazu u zadnjim minutama, na tvrđim gumama. U tom trenutku bio je 16. I valjda nije uspio dovesti gume na optimalnu temperaturu. Nije bilo nekih pogrešaka u samom krugu..
Michael is faster than you!!
limach
Navijam za: Williams i Nico Rosberg

Post Postao/la limach »

Sasvim pogresna strategija,doduse ne sumnjam da ce se probiti,vjerojatno ce biti i u bodovima,ali takve pocetnicke greske im se nebi smjele događati.
slika

Adrian Newey vrati se!!!!
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

limach je napisao/la:Sasvim pogresna strategija,doduse ne sumnjam da ce se probiti,vjerojatno ce biti i u bodovima,ali takve pocetnicke greske im se nebi smjele događati.
IStina.. Al danas je (po meni) bilo dosta taktičkih greški. Npr. Heidfelda su u Q2 u garaži držali do zadnjih minuta i onda taman kad je izašao Petrov stane i prouzroči crvenu zastavu. 2 minute prije kraja.. Isto tako u Mercedesu pošalju oba vozača na tvrdim gumama i onda također čekaju do zadnjih minuta i moraju se vadit u posljednjim sekundama. Rosberg se jedva provuče a Schumacher zbog greške na kočenju prouzročene (ponovo) DRS- om ispadne, a da su ga poslali odma na mekšim prošao bi bez problema. S Heidfeldom ne znam kaj se dogodilo zadnji krug, vjerovatno nije uspio gume zagrijat na pravi način. 16. mjesto nije realna pozicija, imao je potencijala da bude na Rosbergovom 4. mjestu sigurno.
Mika430
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Mika430 »

Ma da budem iskren ova situacija oko Schumachera me sve vise ljuti,iako sam njegov fan i uvijek mu trazim nekakvo opravdanje mislim da je to to,realno ne mislim da on moze uhvatit postolje osim u scenariju da neka od vodecih ekipa odustane,dogodi se masovni sudar i sl. nepredvidene stvari...Pa imaju isti bolid kvragu i rosberg je najcesce ispred njega...Ako mu prosle god bolid nije odgovarao-koji je vrag ove(buduci da su govorili da ce mu bolid ove sezone odgovarati jer je "krojen" po njemu)???
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Prvih 6 vozača uopće nije moralo vozit kvale samo su ih mogli ostavit na pozicijama kakve su bile nakon FP 3, a ostali nek voze... Nadam se da "bikova" prednost neće biti takva kakva je bila u kvalama.
Mika_bar
Početnik
Početnik

Post Postao/la Mika_bar »

Bojim se da će se ponoviti Australija i Malezija po pitanju pobjednika, jedino ako ne bude zakazao Vettelu KERS i Mclarenovci ga prodju na startu, ako se obrani onda jedino neki pljusak može uzet Vettelu triple-double!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

Igor18 je napisao/la:
limach je napisao/la:Sasvim pogresna strategija,doduse ne sumnjam da ce se probiti,vjerojatno ce biti i u bodovima,ali takve pocetnicke greske im se nebi smjele događati.
IStina.. Al danas je (po meni) bilo dosta taktičkih greški. Npr. Heidfelda su u Q2 u garaži držali do zadnjih minuta i onda taman kad je izašao Petrov stane i prouzroči crvenu zastavu. 2 minute prije kraja.. Isto tako u Mercedesu pošalju oba vozača na tvrdim gumama i onda također čekaju do zadnjih minuta i moraju se vadit u posljednjim sekundama. Rosberg se jedva provuče a Schumacher zbog greške na kočenju prouzročene (ponovo) DRS- om ispadne, a da su ga poslali odma na mekšim prošao bi bez problema. S Heidfeldom ne znam kaj se dogodilo zadnji krug, vjerovatno nije uspio gume zagrijat na pravi način. 16. mjesto nije realna pozicija, imao je potencijala da bude na Rosbergovom 4. mjestu sigurno.
Da,to mi nije jasno za Mercedes i Renault,tako loše taktiziranje,ta štednja na gumama ih je ovaj put dosta koštala,iako je Petrovu otkaza mjenjač,nažalost,šteta,jer je moga bit vrlo dobro plasiran.Gledan na onom tajmeru piše 3:00 do kraja,a Hedfield još u boksu i ne izlazi,mislin si ono WTF,nije valjda da će samo jedan brzinski banzai krug odvozit,i tako je i bilo.Na kraju tog Q2 je bilo zanimljivo =D> ,2:02 do kraja i Sutil i Schumi su se jedva uspili ugurat da uopće mogu odvozit taj zadnji krug.Ali posebno san popizdija na Red Bull #-o :evil: jer su sjebali Webbera sa tvrdim gumama i isto tako prekasnim izlaženjem.
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
Zweki
Gerijatrija foruma
Gerijatrija foruma

Post Postao/la Zweki »

Jel postoji kakva mogućnost za kišu tokom utrke? Nije da bih volio, nego sreći nebi bilo nikad kraja. :D
slika
"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

Zweki je napisao/la:Jel postoji kakva mogućnost za kišu tokom utrke? Nije da bih volio, nego sreći nebi bilo nikad kraja. :D
dobraa

bilo bi dobro, kina 2010, je bila jedna od naj utrka prošle sezone....

ako vettelu ne bude radija radi kers... a do drs zone ne utekne previše... zašto ga ne bi stigli?
mogla bi čak oba mclarena koristit drs, button za vettela, hamilton a buttona... koji šou bi to bija... nebitni akteri
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
Stručnjak
Navijam za: Ferrari Alonso Massa

Post Postao/la Stručnjak »

Meni jedna od lijepših staza, vozio sam ju u F1 2010 (codemastars naravno), vrhunska staza.

Poredak sa sutrašjnu utrku bi mogao bit slijedeći:

1.Vettel
2.hamilton
3.Button/Alosno-->jaka borba kroz cijelu utrku!
Ostala mjesta idu Massi, Petrov, otraga će nalet imat i Heidfeld i tak.

Zweki je napisao/la:Jel postoji kakva mogućnost za kišu tokom utrke? Nije da bih volio, nego sreći nebi bilo nikad kraja. :D
kad berni udri neku tipku tamo pa odjednom prolom oblaga, a Blažičko pored tevea bi jauka"dramatičćnooooooooo", nazva bi hateve i :cenzura: bi im od tave dršku što nisu uplatili ovu sezonu :biggrin:
Život bez brzine nije život
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

ELESSAR je napisao/la:
dobraa

bilo bi dobro, kina 2010, je bila jedna od naj utrka prošle sezone....

ako vettelu ne bude radija radi kers... a do drs zone ne utekne previše... zašto ga ne bi stigli?
mogla bi čak oba mclarena koristit drs, button za vettela, hamilton a buttona... koji šou bi to bija... nebitni akteri
jao kako bi volio vidjeti da vettelu zataji kers na startu :D pa da ekipa samo prozuji pokraj njega kao na prošloj kraj webbera.
Da vidimo dečka kak vozi kad treba prestizat sa tim svojim letećim bikom.
Mislim da bi skočio od sreće da sutra zastane na startu :D Naravno radi zanimljivosti prvenstva :biggrin: Sve najbolje njemu :D
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

vjerovatno da padne bi bio iza buttona pa belgija 2010 se ponovi i tak :D Kobayashi je za njega Bog u preticanju :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Mickey
Navijam za: male momchadi

Post Postao/la Mickey »

ELESSAR je napisao/la: bilo bi dobro, kina 2010, je bila jedna od naj utrka prošle sezone....
Ne samo da je bila jedna od naj utrka prošle sezone, već je bila jedna od naj utrka ikad, barem po statistici. Sjećam se lani da je Mladen rekao (ili je to Blaž rekao kojemu je pak Bojan Jagić javio) da je Kina 2010. bila druga naj utrka po broju preticanja ikad. Prva je mislim Meksiko osamdesetneke.

Prognoza za sutra kaže bez kiše. Malo oblačno.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Promjenili su zonu DRS-a

Jenson and Lewis, do you think the DRS zone is as interesting as it was in Malaysia?
JB: The line has changed. When I woke up this morning and got in, I noticed that the DRS position has changed on the circuit. It was 900-odd meters, now it’s 750 before the last corner. 752 meters. It matters where you brake. Well, it doesn’t really, does it? It’s still pretty difficult to overtake round here, even with the DRS. A lot of it depends on the wind as well in terms of gear ratios. You’ve got to get a very good exit out of turn 13 to really tow up to the car in front and you’ve also got to be close enough to the car in front.
Darkness rises when silence dies
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

F1NAC je napisao/la:vjerovatno da padne bi bio iza buttona pa belgija 2010 se ponovi i tak :D Kobayashi je za njega Bog u preticanju :D
Po toj Belgiji i Turskoj i pamtim Vettelova probijanja do vrha. Nadam se kiši jer bez nje bi se mogle ponoviti prošle dvije utrke.
Ove sezone su sve napravili da bude zanimljivo, sad će još skužit da bi mogli uvest pravilo ko pobijedi 2 utrke zaredom, treću starta zadnji. :o
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

mcLuke je napisao/la:sad će još skužit da bi mogli uvest pravilo ko pobijedi 2 utrke zaredom, treću starta zadnji. :o
to neće uvesti jer diskriminira (za neke bi vrijedilo, a za neke ne bi)
ali da uvedu da se za kvalifikacije dijele bodovi kao i za utrku, a pobjednik starta kao posljednji, a zadnji iz kvala kao prvi, e to bi bilo veselo. :biggrin:
zamisli dva HRT-a na čelu, a RB, McL i ferari na kraju.
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la -ferrari-F1- »

darky je napisao/la:
mcLuke je napisao/la:sad će još skužit da bi mogli uvest pravilo ko pobijedi 2 utrke zaredom, treću starta zadnji. :o
ali da uvedu da se za kvalifikacije dijele bodovi kao i za utrku, a pobjednik starta kao posljednji, a zadnji iz kvala kao prvi, e to bi bilo veselo. :biggrin:
onda bi mnogi htjeli biti zadnji u kvalama, kako bi startali sa sto bolje pozicije
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

-ferrari-F1- je napisao/la:
darky je napisao/la:
onda bi mnogi htjeli biti zadnji u kvalama, kako bi startali sa sto bolje pozicije
Ako bi se djelili bodovi onda nebi. Ma to su sve gluposti. Formula je postala umjetna do kraja ove sezone, kao i 2009.

Dobro je to što su skratili DRS line. Ne bude previše prednosti za ovoga iza.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
-ferrari-F1-
Početnik
Početnik

Post Postao/la -ferrari-F1- »

bas suprotno...steta sto su skratili DRS line...lakse bi uhvatili vettela
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Evo, pošto aktualni komentatori (zasad) ne vode brigu oko ovoga (a Blažičko je redovito vodio tu statistiku), unutar momčadski obračuni u kvalifikacijama za sada: ;)

Vettel-Webber 3:0
Hamilton-Button 2:1
Alonso-Massa 3:0
Petrov-hHeidfeld 2:1
Kobayashi-Perez 2:1
Buemi-Alguersuari 2:1
Sutil-Di Resta 0:3
Rosberg-Schumacher 3:0
Kovalainen-Trulli 3:0
Glock-D'Ambrosio 2:1
Barrichello-Maldonado 2:1
Liuzzi-Karthikeyan 3:0
slika
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

darky je napisao/la:
o tome već razmišljam jako dugo i to bi bilo idealno.

kvalifikacije se boduju identično kao i utrka. dakle prvi 25 bodova itd (ili neka druga varijanta, ali da se izbjegne taktiziranje

utrku startaju obrnutim redoslijedom. ili barem da prvih 10 starta obrnutim redoslijedom, dakle samo osvajači bodova. 1. u kvalifikacijama starta 10. , a 10. starta 1.

tako bi dobili odgovor na dva velika pitanja:

tko je najbrži (u jednom krugu) i tko se najbolje probija i pretječe
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

K1M1 je napisao/la:Evo, pošto aktualni komentatori (zasad) ne vode brigu oko ovoga (a Blažičko je redovito vodio tu statistiku), unutar momčadski obračuni u kvalifikacijama za sada: ;)
Ovo mi najviše upada u oči.Sutil vrlo brz vozač gubi od rookie-a,tako da je po meni Di Resta najveće osvježenje ove sezone =D>

A za sutra priželjkujem da na startu Alonso uzme Rosberga,a Button Vettela pa bi onda utrka bila neizvjesnija
...put u raj nije posut ružama...
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

-ferrari-F1- je napisao/la:bas suprotno...steta sto su skratili DRS line...lakse bi uhvatili vettela
Ma neka ga ulove i prestignu kak spada, a ne tu s nekim klackalicama.

Rosberg-Schumacher 3:0
8) Rosberg ili Di Resta druge godine za Red Bull?
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

padobranac je napisao/la: o tome već razmišljam jako dugo i to bi bilo idealno.
kvalifikacije se boduju identično kao i utrka. dakle prvi 25 bodova itd (ili neka druga varijanta, ali da se izbjegne taktiziranje
utrku startaju obrnutim redoslijedom. ili barem da prvih 10 starta obrnutim redoslijedom, dakle samo osvajači bodova. 1. u kvalifikacijama starta 10. , a 10. starta 1.
tako bi dobili odgovor na dva velika pitanja:
tko je najbrži (u jednom krugu) i tko se najbolje probija i pretječe
Bolji nacin bi bil ovo:

Prva vikend bi sadrzaval:
1.FP1;2.FP2;3.FP3;4.Qulif;5.Race
Sljedeci GP vikend:
1.FP1;2.FP2;3.FP3 ali bez qulif u nedelju bi bila samo trka ali ovak. Naci prvih 8 zamjene mjesta naci ko je bil 1. je 8. itd. a iznad 8 mjesta ostaje kak je bilo. I tak svaki vikend bi se šaltalo. Bilo bi zanimljivije, a da ne velim da bi se jos vise borili
Darkness rises when silence dies
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Tražite problem tamo gdje ga nema ;) Nije problem što je RB7 brz ( da ne pričamo o tehničinm detajlima zašto to je kako je) i Vettel konstanto osvaja polove i trke ( nije tako lako kao što je na Tv-u, a to svi znamo koji priatimo F1 dugo), problem je što ostali zaustaju. Bile su i prije dominacije bolida i jednog vozača pa nikome nije smetalo ;) Ovo je samo veči izzazov za sve ostale, da idu više preko granica materijala i da su ostali vozači još više na limitu.

Ovo gore je bilo subjekivno mišljenje ;)
slikaslikaslika
Zaključano