Utrke 2011 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Lewis Hamilton

Re: 2011 FORMULA 1 PETRONAS MALAYSIA GRAND PRIX

Post Postao/la elder »

Armanini je napisao/la:di mi je onaj koji me zvao djetetom kad sam rekao da ferrari nije vise pod okriljem fie, vec je to sada rbr..
nije da pametujem, svima nam je to jasno..
To je svima jasno, Ferrari, Mercedes i Mclaren se bude na RBR prednje krilo, a ono ipak svaki puta uspije proci kontorle. A kad druga momcad iskopira onda im vele da ne zadovolja standard :) zalosno ali istinito
Darkness rises when silence dies
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

ma slazem se naravno da fia jede *ovna.. ali heh.. uvijek tako bilo, al srecom u zadnje vrijeme nema nekih pretjeranih kazni..
mada je po mom ukusu i danasnja kazna stop and go za buemija il sutila zbog prekoracenja brzine u pitu preprestroga..

cuj, kad malo gledas s druge strane.. lewis i alonso akcije su pod povecalom i tako ce i biti, za lewisa vjerojatno ima baze za kaznu, jer bi u suprotnom mnogi kukali zasto dozvoljavaju mahanje, a posto je lani bilo govora o tome, logicno je da se sljeeci takav postupak (istog vozaca) kazni..

a da ne bude bilo da je samo suprotni tabor zadovoljan, vidjeli su da alonso nis ne gubi skidanjem 20 sek pa su udrili i njemu.. tek toliko da se osiguraju od vike obje strane..

jasno da takvi potezi "ustrase" vozace za ubuduce, ali opet - to su alonso i lewis.. ne brini da kad se sljedeci put susretnu da se nece borit do kraja..

mogla bi ova sezona bit sezona alonsa i lewisa, sve nekako miriso na to..
rFactor F1 HR server Info
slika
Mika_bar
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Mika_bar »

Armanini je napisao/la:ma slazem se naravno da fia jede *ovna.. ali heh.. uvijek tako bilo, al srecom u zadnje vrijeme nema nekih pretjeranih kazni..
mada je po mom ukusu i danasnja kazna stop and go za buemija il sutila zbog prekoracenja brzine u pitu preprestroga..

cuj, kad malo gledas s druge strane.. lewis i alonso akcije su pod povecalom i tako ce i biti, za lewisa vjerojatno ima baze za kaznu, jer bi u suprotnom mnogi kukali zasto dozvoljavaju mahanje, a posto je lani bilo govora o tome, logicno je da se sljeeci takav postupak (istog vozaca) kazni..

a da ne bude bilo da je samo suprotni tabor zadovoljan, vidjeli su da alonso nis ne gubi skidanjem 20 sek pa su udrili i njemu.. tek toliko da se osiguraju od vike obje strane..

jasno da takvi potezi "ustrase" vozace za ubuduce, ali opet - to su alonso i lewis.. ne brini da kad se sljedeci put susretnu da se nece borit do kraja..

mogla bi ova sezona bit sezona alonsa i lewisa, sve nekako miriso na to..
S ovim za borbu Alonsa i Hamiltona i njihove kazne se apsolutno slažem i mogla bi ovo biti njihova sezona ali samo u borbi za 2. i 3. mjesto, a ne za naslov!
Meni više miriši na reprizu 2009. i kraj borbe za naslov prije VN Europe!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

nisam mislio da ce se borit za 1. mjesto, vec da ce bit sezona alonsa i lewisa ;)

ja takodjer ne vidim kako bi vettel mogao ovo ispustit..
rFactor F1 HR server Info
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Mogli bi cak alonso i lewis se boriti i za naslov, pa kaj sad ak je Vettel pobjedil prve dve trke pobjeda nosi 25 bodova nek se desi kvar ili kakvo sranje svasta se moze desiti. A svi znamo da red bull nije bas najpouzadniji auto
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

_dreamer_ je napisao/la: Moliiiim?
TI tvrdis care da su sporiji od Renoa i Mclarena, a Alonso je samo u ovoj utrci pretekao Hamiltona, Buttona i Petrova, od druge dvojice se odmah uspio distancirati, a Heidfeld mu takodjer nije mogao brzinom parirati, ne znam sad u kojem dijelu trke se nalazio u plasmanu iza Alonsa, ali mu po krugovima nije mogao parirati. Ferrari je u ovoj utrci na nivou Mclarena, nema dvojbe. Veliki deficit je ocigledno taj problem sa kvalifikacijama, navodno imaju problem sa Downsteerom kada je auto lagano i kad nema dovoljno gume na stazi... ALi u utrci su bili nevjerovatno brzi.
1. u prvom dijelu di je skinuo buttona - button je sam na konferenciji rekao da je imao problem sa gumama i da mu je tek nakon druge polovice auto živnuo.
2. hamiltonu se desilo upravo obrnuto, on je bio odličan na početku, ali u drugoj polovici su gume njega sredile.

očito da će gume biti "the faktor" ove sezone i načina kako budu radile u kojem dijelu utrke.
i unatoč tome što je bio osjetno brži zbog guma u zavojima alonso nije mogao preteči hamiltona na ravnome, znači da im još fali malo brzine
Mika_bar
Početnik
Početnik

Post Postao/la Mika_bar »

elder je napisao/la:Mogli bi cak alonso i lewis se boriti i za naslov, pa kaj sad ak je Vettel pobjedil prve dve trke pobjeda nosi 25 bodova nek se desi kvar ili kakvo sranje svasta se moze desiti. A svi znamo da red bull nije bas najpouzadniji auto
Naravno da se svasta može desiti, al morat ce se desiti jako puno toga "svasta" ! Sada je Vettel u poziciji da si vec nakon 2 utrke priušti jednu nulu, a da ipak ostane u vodstvu, a i mislim da ce se RBR ove godine puno manje kvariti nego prošle, kao što si mogao vidjeti danas, mogu komotno pobjediti, a da pola utrke ne koriste KERS.
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Slazem se, ali opet ne mora znaciti da budu cijelu sezonu tolko nadmocni. U australiji su bili skoro sekundu brzi od svih, danas na trci se je to vec dosta samanjilo. Al opet kak ovi razviju tak i oni razviju. A neznam budemo vidli nadam se zanimljivoj sezoni do zadnje trke jer ak se ovaj niz red bulla i Vettela nastavi na pol sezone budemo imali novog/starog prvaka
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

McLaren ima brz auto, ali se bas sad pokazalo da im fale ona zimska testiranja, i RBR i Ferrari nisu imali tako velikih problema sa gumama.
spojler
Početnik
Početnik

Post Postao/la spojler »

ova F1 postaje smiješna,kazna vozačima jer su se borili za poziciju.kazna dvojici vozača,znači da je praktički zabranjeno se boriti,razumio bi da su jednog od njih kaznili(mada mislim da nema potrebe za to)ali ovo je vrhunac gluposti
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Trka je bila dobra, dosta borbe na stazi a i kišica je sve to začinila.

Šteta za Alonsa, bio bi na postolju, ali izgorio je u toj silnoj želji da pretekne Hamiltona.
slika
ice_man
Početnik
Početnik

Post Postao/la ice_man »

Utrka dinamična, sadržajna, zanimljiva. Dokaz da i bez kiše i SCa može biti odlično
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

spojler je napisao/la:ova F1 postaje smiješna,kazna vozačima jer su se borili za poziciju.kazna dvojici vozača,znači da je praktički zabranjeno se boriti,razumio bi da su jednog od njih kaznili(mada mislim da nema potrebe za to)ali ovo je vrhunac gluposti
ma to je već tradicija FIA-a, sjetite se samo vetela i kubice u australiji.
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

elder je napisao/la:
Armanini je napisao/la:di mi je onaj koji me zvao djetetom kad sam rekao da ferrari nije vise pod okriljem fie, vec je to sada rbr..
nije da pametujem, svima nam je to jasno..
To je svima jasno, Ferrari, Mercedes i Mclaren se bude na RBR prednje krilo, a ono ipak svaki puta uspije proci kontorle. A kad druga momcad iskopira onda im vele da ne zadovolja standard :) zalosno ali istinito

hmpf? na koju drugu momčad misliš :?
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Možda misli na zadnje krilo Saubera?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Ne mislim na Red Bull, pa procitaj si malo po netu ima toga dosta. To se jos povlaci od prosle godine
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

slika

slikaslikaslika
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

elder je napisao/la:Ne mislim na Red Bull, pa procitaj si malo po netu ima toga dosta. To se jos povlaci od prosle godine

ne mogu na netu pročitati na koga misliš. nije mi namjera svađati se, samo ne razumijem na koga misliš pa te molim da mi kažeš
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

zizi je napisao/la:
elder je napisao/la:Ne mislim na Red Bull, pa procitaj si malo po netu ima toga dosta. To se jos povlaci od prosle godine

ne mogu na netu pročitati na koga misliš. nije mi namjera svađati se, samo ne razumijem na koga misliš pa te molim da mi kažeš
http://www.f1technical.net/development/321" onclick="window.open(this.href);return false;
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

vidi start alonsa bez ruku na volanu :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

darky je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la: Moliiiim?
TI tvrdis care da su sporiji od Renoa i Mclarena, a Alonso je samo u ovoj utrci pretekao Hamiltona, Buttona i Petrova, od druge dvojice se odmah uspio distancirati, a Heidfeld mu takodjer nije mogao brzinom parirati, ne znam sad u kojem dijelu trke se nalazio u plasmanu iza Alonsa, ali mu po krugovima nije mogao parirati. Ferrari je u ovoj utrci na nivou Mclarena, nema dvojbe. Veliki deficit je ocigledno taj problem sa kvalifikacijama, navodno imaju problem sa Downsteerom kada je auto lagano i kad nema dovoljno gume na stazi... ALi u utrci su bili nevjerovatno brzi.
1. u prvom dijelu di je skinuo buttona - button je sam na konferenciji rekao da je imao problem sa gumama i da mu je tek nakon druge polovice auto živnuo.
2. hamiltonu se desilo upravo obrnuto, on je bio odličan na početku, ali u drugoj polovici su gume njega sredile.

očito da će gume biti "the faktor" ove sezone i načina kako budu radile u kojem dijelu utrke.
i unatoč tome što je bio osjetno brži zbog guma u zavojima alonso nije mogao preteči hamiltona na ravnome, znači da im još fali malo brzine
Pa dobro sad, sta si time htio da kazes? Ako Mclaren prejako trosi gume, onda im nista ne znaci sto mogu da forsiraju 9-10 krugova kada poslije toga vremena rapidno padnu. Dakle, ili voziti lakse (sporije) i produziti zivot gumama (kao npr Alonso) ili forsirati pa onda ici jedanput vise u box ili se patiti... I gume su dio auta i zavisno od toga kako ih auto trosi, performanse istog su bolje ili losije. Mclaren ima sigurno prednost u aerodinamickom smislu, no ocigledno je da im Ferrari sa porastom gripa na stazi bez problema moze parirati.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

ne nisam mislio da troši toliko više gume, koliko da same gume nisu iste od kompleta do kompleta, očito i tu postoje neke razlike
nije alonoso bio toliko brži koliko je hamilton bio prespor
sad ostaje pitanje kako i zašto su gume tako brzo propale u performasama (možda je jednostavno naletio na loš komplet guma a tu onda nema pomoći).
Mickey
Navijam za: male momchadi

Post Postao/la Mickey »

:mplavi: Fakat je Nando startao bez ruku. VID ME MAMA BEZ RUKU.

Bajdvej, jel ste primjetili minijaturne peharčiće koje su dobili?
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Mickey je napisao/la::mplavi: Fakat je Nando startao bez ruku. VID ME MAMA BEZ RUKU.

Bajdvej, jel ste primjetili minijaturne peharčiće koje su dobili?
Nije startao bez ruku nego mu se ruke ne vide jer drži spojku na lijevoj i desnoj strani upravljača. Prvo kad želi krenuti pusti jednu ručicu a kad bolid krene onda i drugu mora pustit. Zbog pozicije kamere izgleda kao da ne drži upravljač.
Ovdje se lijepo vidi kako to funkcionira samo što je drugi bolid.
Od 2:00 gledaj.
Mickey
Navijam za: male momchadi

Post Postao/la Mickey »

:oops: A zo... Ja mislio da je Alonsu start bio chillout događaj pa ne treba se ne treba previše zamarati za gumbićima. :badgrin: Inače nisam uopće primjećivao te spojke pri startevima. To jest nisam obraćao pozornost na njih.
Zaključano