Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- ELESSAR
- Navijam za: Pretjecanja
Re: Formula 1 team - Red Bull Racing
doda bi još nešto...
sudari: 2010
webber-hamilton(melbourne), webber-vettel(istanbul), webber-kovalainen(valencia), webber-hamilton(singapur)
i vettel-button(spa)
http://www.jamesallenonf1.com/2010/09/a ... it-button/" onclick="window.open(this.href);return false;
možda nisu svi uzrokovani flexi krilom, al definitivno je to manjak sigurnosti... kad se jedna polovica savije skroz, a druga ne....
a s druge strane, webber je veliki manjak sigurnosti, s obzirom da je skrivio većinu svojih sudara...
http://www.youtube.com/watch?v=3JOw5Z0PQv0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=2kNZzqqdhM0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=iVyJe2f1mjc" onclick="window.open(this.href);return false;
webber-hamilton(melbourne), webber-vettel(istanbul), webber-kovalainen(valencia), webber-hamilton(singapur)
i vettel-button(spa)
http://www.jamesallenonf1.com/2010/09/a ... it-button/" onclick="window.open(this.href);return false;
možda nisu svi uzrokovani flexi krilom, al definitivno je to manjak sigurnosti... kad se jedna polovica savije skroz, a druga ne....
a s druge strane, webber je veliki manjak sigurnosti, s obzirom da je skrivio većinu svojih sudara...
http://www.youtube.com/watch?v=3JOw5Z0PQv0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=2kNZzqqdhM0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=iVyJe2f1mjc" onclick="window.open(this.href);return false;
- One and only
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Ovaj video iz Spa najbolje pokazuje kako krilo se savija prvo na jednu pa na drugu stranu i da u tom trenutku Vettel gubi kontrolu nad autom. Mislim da ovo krilo daje RBR-u jako puno njegovog odličnog downforce-a.ELESSAR je napisao/la:doda bi još nešto...
i vettel-button(spa)

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Ne bi mozda ni bili najbrzi sa krilom kao kod drugih.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Možda, ali FIA kaže da je legalno, prolazi sve testove. Jedino ostaje da i "mi" ostali nađemo način kako da ga napravimo i primjenimo. Samo me strah da to ne bude kao i sa DDD. Staviš ga na auto, ali ne izvučeš iz njega ni blizu maksimuma kad auto nije od početka dizajniran za takvu komponentu.SRV je napisao/la:Ne bi mozda ni bili najbrzi sa krilom kao kod drugih.
Njihovo mi čitavo auto izgleda kao jedno veliko savijajuće krilo koje generiše downforce-a koliko god poželi

edit: Sviđa mi se kako je FIA zauzela stav prema ovome. Ako prolazi test, legalno je, jer svrha testa je da odredi legalnost komponente. Mosleyevoj FIA-i bi bila dovoljna snimka da zabrani RBR-ovo flexi krilo, a onda bi se s pravom iz RBR-a bunili i vukli bi se dugo repovi oko svega toga. Ovako je bolje, iako ne ide u korist moje momčadi.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Ferrari-BiH
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Upravo to...One and only je napisao/la:Možda, ali FIA kaže da je legalno, prolazi sve testove. Jedino ostaje da i "mi" ostali nađemo način kako da ga napravimo i primjenimo. Samo me strah da to ne bude kao i sa DDD. Staviš ga na auto, ali ne izvučeš iz njega ni blizu maksimuma kad auto nije od početka dizajniran za takvu komponentu.SRV je napisao/la:Ne bi mozda ni bili najbrzi sa krilom kao kod drugih.
Njihovo mi čitavo auto izgleda kao jedno veliko savijajuće krilo koje generiše downforce-a koliko god poželi
edit: Sviđa mi se kako je FIA zauzela stav prema ovome. Ako prolazi test, legalno je, jer svrha testa je da odredi legalnost komponente. Mosleyevoj FIA-i bi bila dovoljna snimka da zabrani RBR-ovo flexi krilo, a onda bi se s pravom iz RBR-a bunili i vukli bi se dugo repovi oko svega toga. Ovako je bolje, iako ne ide u korist moje momčadi.
Kako napraviti dominantan bolid ako ce ti ga zabraniti...
Svrha svega i jest biti bolji, domisljatiji, snalazljiviji i na kraju brzi od ostalih...
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
-
- Profesionalni vozač
Sad je makar jasno da i ekipa mora ovakvo nesto napraviti. Gledat cemo flexi krilo na svakom bolidu koji se bori za titulu.
U suprotnom ce RBR sve ostaviti u prasini, dominacija ce biti veca nego Brawnova 2009.
U suprotnom ce RBR sve ostaviti u prasini, dominacija ce biti veca nego Brawnova 2009.
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Pod uslovom da se Red Bullu ne ponovi prošla sezona kad su bili dobri u kvalama ali tokom trke nisu tu prednost iskoristili.
I još ako dođe do nekog većeg rivaliteta između Vettela i Webbera.
- Mazzacane
- Navijam za: Renault
adrian newey bi moga svratit malo i do hrt-a da i njih vidimo koji put u Q2 

“Technical problems are something you can do nothing about as a driver, in the sense that you are not able to go and redesign the pistons, or whatever,”
The Flying Finn
The Flying Finn
-
- Početnik
- Navijam za: Mclaren-Mercedes
Walter je napisao/la:Pod uslovom da se Red Bullu ne ponovi prošla sezona kad su bili dobri u kvalama ali tokom trke nisu tu prednost iskoristili.
Ma bili su dobri u trci samo kaj je Vettel imao podosta tehničkih problema s autom, a i pokazao je par neiskusnih poteza. Za mene su i dalje najbolja dva vozača prošle sezone Alonso, Hamilton i to je jasno ipak su se u sporijim bolidima borili do zadnje utrke te da nisu imali neka glupa odustajanja(pogotovo Hamilton Barcelona, Webberova glupost u Australiji te Singaput) jedan od njih bi bio prvak... Dobro Alonso je fakat imao nesreću u zadnjoj utrci al opet kad se sjetim da ga je Massa pustio u hockenheimu i da mu je to već velika pomoć više se netreba ni tražit...
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
- Igor18
- Veteran
Michael is faster than you!!
- V3GI
- Rezervni vozač
- Navijam za: VETTEL I SCHUMI
Red Bull koristi KERS i ne vidim da im je pokvarilo balans
Imaju ogromnu prednost u brzim zavojima....

- Schumy.d
- Legenda
Ipak im je KERS radio probleme.V3GI je napisao/la:Red Bull koristi KERS i ne vidim da im je pokvarilo balans![]()

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
jebem ti,danas vettel na mekšim gumama radi duži stint od hamiltona na tvrdim,i puno brži.iz team radia se čulo da spominju neke faze,pretpostavljam da je to nešto u vezi guma.mislim da imaju više znanja o gumama od ostalih (od mercedesa sigurno
) i da to efikasno koriste

- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
a pa to je bilo i za pretpostaviti pošto su napravili najviše krugova na testiranjimavidc je napisao/la:jebem ti,danas vettel na mekšim gumama radi duži stint od hamiltona na tvrdim,i puno brži.iz team radia se čulo da spominju neke faze,pretpostavljam da je to nešto u vezi guma.mislim da imaju više znanja o gumama od ostalih (od mercedesa sigurno) i da to efikasno koriste

- Igor18
- Veteran
Kak je krenul Vettel, osigurat će naslov prije ljeta a onda do kraja sezone može na godišnji 
Red Bull je brz, ne kvari se kao prošle sezone, Vettel prepun samopouzdanja.. do ljeta bu zanimljivo a onda kaj se tiće borbe za naslov priča bu gotova.

Red Bull je brz, ne kvari se kao prošle sezone, Vettel prepun samopouzdanja.. do ljeta bu zanimljivo a onda kaj se tiće borbe za naslov priča bu gotova.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
No quick fix for Red Bull KERS issues - znači problem koji će trajati.Schumy.d je napisao/la:Ipak im je KERS radio probleme.V3GI je napisao/la:Red Bull koristi KERS i ne vidim da im je pokvarilo balans![]()

- Centurion
- Test vozač
iskreno ja mislim da oni baš i ne žele koristiti KERS, brzi su u zavojima, a i brzi su i ovako, zato im trebaju dobre kočnice da bi zakočili,gringo73 je napisao/la:No quick fix for Red Bull KERS issues - znači problem koji će trajati.Schumy.d je napisao/la:Ipak im je KERS radio probleme.V3GI je napisao/la:Red Bull koristi KERS i ne vidim da im je pokvarilo balans![]()
KERS nekako malo zezne kočnice i ne koče jednako...
- homersimpson
- Početnik
prisluškujući RTL prilikom reklama, iako nemam pojma njemački, iz onog što su govorili te faze im označavaju da voze agresivnije ili pak da obrate više pažnje prema gumamavidc je napisao/la:...iz team radia se čulo da spominju neke faze,pretpostavljam da je to nešto u vezi guma...
- Centurion
- Test vozač
Red Bull, daje ti savitljiva KRIIILAAA xD
- Igor18
- Veteran
pa sad nek netko kaže da je ona reklama samo marketinški trik 

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Red Bull quiet on KERS problems
"It was a bit annoying because I was constantly pressing buttons"
Monday 11 April 2011 - 15h34, by GMM
Sebastian Vettel and Mark Webber were quiet when asked about Red Bull’s only apparent achilles heel.
The otherwise-dominant team did not use the energy recovery technology at all in Melbourne, while in Malaysia Webber encountered two failures while Vettel won in Sepang despite turning off his KERS as a precaution.
"For safety reasons we did not run it for part of the race on Sebastian’s car," confirmed team consultant Helmut Marko to F1’s official website.
Earlier, Vettel had to fiddle regularly with the brake balance aboard his RB7 as KERS was turned on and off, as the system stores energy under braking.
"It was a bit annoying because I was constantly pressing buttons," the German told Auto Motor und Sport.
What exactly was wrong, he was not saying. "I’m not allowed to," said Vettel.
Australian Webber, who had a tough run to fourth on Sunday after a KERS failure on the formation lap, added: "Sorry, you’ll have to ask the engineers."

"It was a bit annoying because I was constantly pressing buttons"
Monday 11 April 2011 - 15h34, by GMM
Sebastian Vettel and Mark Webber were quiet when asked about Red Bull’s only apparent achilles heel.
The otherwise-dominant team did not use the energy recovery technology at all in Melbourne, while in Malaysia Webber encountered two failures while Vettel won in Sepang despite turning off his KERS as a precaution.
"For safety reasons we did not run it for part of the race on Sebastian’s car," confirmed team consultant Helmut Marko to F1’s official website.
Earlier, Vettel had to fiddle regularly with the brake balance aboard his RB7 as KERS was turned on and off, as the system stores energy under braking.
"It was a bit annoying because I was constantly pressing buttons," the German told Auto Motor und Sport.
What exactly was wrong, he was not saying. "I’m not allowed to," said Vettel.
Australian Webber, who had a tough run to fourth on Sunday after a KERS failure on the formation lap, added: "Sorry, you’ll have to ask the engineers."

- ivan599
- Početnik
- Navijam za: Michaela Schumachera
Lako njima ovako 

Zadnja izmjena: ivan599, dana/u 12 tra 2011, 10:52, ukupno mijenjano 1 put.

- Morgan Freeman
- Navijam za: Mercedes
Spominje se da bi Rosberg mogao sljedeće sezone zamijenit Webbera u Red Bullu.
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
- Spretni Pajkan
- Početnik
- Navijam za: Mark Webber i male momcad
Odakle ti to?Morgan Freeman je napisao/la:Spominje se da bi Rosberg mogao sljedeće sezone zamijenit Webbera u Red Bullu.
(Ne daj Bože da bude Rosberg,btw.Ako već Webber bude otiša

RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
1.5.1994 ~ 1.5.2011.