Utrke 2011 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- King iCool
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Re: VN Australije - Albert Park, Melbourne, 25. - 27. ožujka
Perez i Kobayashi diskvalificirani
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
zašto?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
- Vuksa_KC
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Dobra mi je bila trka, šteta da nije bilo još krugova da Petrova dostigne Alosno i osveti Abu Dhabi:). No, čestitke Petrovu i rookiu Perezu...uh, sad vidim tek DQ:S
Nekak mi se nazire situacija kakva je bila u Ferrariju sa Schumacherom i Barichellom, tj. dok se govorilo da nek se Ferrari gleda po Barichellu, ne po Schumiju. Čini mi se da je sad isto tako ali u više momčadi. RB prema Weberu, McLaren prema Buttonu i Ferrari prema Massi.
Nekak mi se nazire situacija kakva je bila u Ferrariju sa Schumacherom i Barichellom, tj. dok se govorilo da nek se Ferrari gleda po Barichellu, ne po Schumiju. Čini mi se da je sad isto tako ali u više momčadi. RB prema Weberu, McLaren prema Buttonu i Ferrari prema Massi.
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Trka je bila prosječna sa par bitnijih preticanja i nekim udesima.
Vettel je odvozio odlično i zasluženo odnio pobjedu.
Mercedes me najviše razočarao, ako i ove sezone ništa ne pokažu završiće kao BMW.
Ferrari je po ovakvoj brzini treći, iza Red Bulla i Mclarena.
Petrov takođe dobar.
Vettel je odvozio odlično i zasluženo odnio pobjedu.
Mercedes me najviše razočarao, ako i ove sezone ništa ne pokažu završiće kao BMW.
Ferrari je po ovakvoj brzini treći, iza Red Bulla i Mclarena.
Petrov takođe dobar.
- ice_man
- Početnik
Prosječna trka, ništa pretjerano posebno.
Za nadati je se da Vettel neće odmaknuti previše u prvom djelu sezone.
Staru gardu vrijeme pregazilo, što više reći...
Za nadati je se da Vettel neće odmaknuti previše u prvom djelu sezone.
Staru gardu vrijeme pregazilo, što više reći...
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Jel se to samo meni čini ili su Vettel, Alonso i Lewis miljama daleko ispred momčadskih kolega?
A i ne kužim zašto mislite da je Ferrari toliko sporiji od McLarena i Red Bulla? Dobro, RB još i nekako ali McLaren da je brži, nebih rekao, pa Alonso je relativno lagano obišao i odljepio se od Buttona, a kasnije i skinuo dobar dio zaostatka za Lewisom. Webber nije za usporedbu ali čisto da se zna da je i njega ostavio na kraju 8 sekundi iza sebe iako je imao novije gume.
Trka solidna, a treba pohvaliti i Petrova,šteta što nema Kubice jer je bolid očito vrlo solidan i bez obzira na diskvalifikaciju treba pohvaliti i Pereza, kao što netko reče čovjek tek došo u formului sa ovakvim gumama ide jednom u boks samo i pošamara mnoga razvikana imena. Svaka čast
A i ne kužim zašto mislite da je Ferrari toliko sporiji od McLarena i Red Bulla? Dobro, RB još i nekako ali McLaren da je brži, nebih rekao, pa Alonso je relativno lagano obišao i odljepio se od Buttona, a kasnije i skinuo dobar dio zaostatka za Lewisom. Webber nije za usporedbu ali čisto da se zna da je i njega ostavio na kraju 8 sekundi iza sebe iako je imao novije gume.
Trka solidna, a treba pohvaliti i Petrova,šteta što nema Kubice jer je bolid očito vrlo solidan i bez obzira na diskvalifikaciju treba pohvaliti i Pereza, kao što netko reče čovjek tek došo u formului sa ovakvim gumama ide jednom u boks samo i pošamara mnoga razvikana imena. Svaka čast
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
- ELESSAR
- Navijam za: Pretjecanja
Njih tri su po mnogočemu najbolji vozači danas... ali od njihovih momč.kolega najbliži im je button, i to je velika prednost mclarenu... danas je button vozio brže od hamiltona većim dijelom, al eto, ham je imao oštećenja... al svejedno, massa i webber će se ove sezone više borit s petrovom i ostalima negoli s fantastic 4.Sanel je napisao/la:Jel se to samo meni čini ili su Vettel, Alonso i Lewis miljama daleko ispred momčadskih kolega?
- IH!
Sa ovim se slazem i ja. Buton je definitivno danas odviozio jako dobro. Da nije bilo kazne ko zna ,sigurno bi to borba bila za 4. mjesto.ELESSAR je napisao/la:Njih tri su po mnogočemu najbolji vozači danas... ali od njihovih momč.kolega najbliži im je button, i to je velika prednost mclarenu... danas je button vozio brže od hamiltona većim dijelom, al eto, ham je imao oštećenja... al svejedno, massa i webber će se ove sezone više borit s petrovom i ostalima negoli s fantastic 4.Sanel je napisao/la:Jel se to samo meni čini ili su Vettel, Alonso i Lewis miljama daleko ispred momčadskih kolega?
Trka sasvim solidna,ocijenio sam je sa 8 cisto jers sam jedva dovekao pocetak sezone

MCM jako konkurentan....idemo dalje

- Mika_bar
- Početnik
Čuj ako imaš mogućnost pratiti live timing na F1 stranici dok gledaš trku bilo bi jako dobro (ja to redovito radim), jer biš onda znao da u trenucima kada su bili na istim gumama da je Button konstantno bio brži od Alonsa 5-6 desetinki po krugu, a ja se ne sjecam kad je to Alonso obišao Buttona (možda si pobrkao Alonsa i Vettela) ? Zar si zaboravio da je Button imao i kaznu prolaska kroz boks (oko 16-17 sek) pa je možda zbog toga ostao iza Alonsa, a ne zato jer ga je ovaj oprao? Hamilton skoro pola trke vozio sa oštečenim podom nakon onog izljetanja, pa se Fernando malo približio, a kolki mu je zaostak bio do pola trke, oko 25 sek? Malo ti baš i ne stoji ovo šta si napisao.Sanel je napisao/la:Jel se to samo meni čini ili su Vettel, Alonso i Lewis miljama daleko ispred momčadskih kolega?
A i ne kužim zašto mislite da je Ferrari toliko sporiji od McLarena i Red Bulla? Dobro, RB još i nekako ali McLaren da je brži, nebih rekao, pa Alonso je relativno lagano obišao i odljepio se od Buttona, a kasnije i skinuo dobar dio zaostatka za Lewisom.
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Jedna zanimljiva usporedba.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7iPdHTlv ... er&list=UL[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7iPdHTlv ... er&list=UL[/youtube]
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Zanimljivo mi da danas nitko nije komentirao onaj nevjerojatno glup početnički potez Barrichella. Il ljudi više ne žele trošiti riječi na njegove gluparije.
Al uništit onako utrku jadnom Rosbergu, stvarno nemam riječi... čovjek s tolko iskustva i godina pa radi tako glupe i početničke pogreške, poput nekakvog rookia

Al uništit onako utrku jadnom Rosbergu, stvarno nemam riječi... čovjek s tolko iskustva i godina pa radi tako glupe i početničke pogreške, poput nekakvog rookia

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
isprika mu je bila da se branio od kamuia, da uopće nije napadao rosberga.. u što ja ne vjerujem jer je ono bio napadački potez, za koji uopće nije bilo mjesta
EDIT:
Mislim da ga ova snimka demantira.Odmah prvi kadar pokazuje da je Kamui bio predaleko a onboard snimka pokazuje da je to bio čisti napad
EDIT:
I wasn't planning on overtaking him at that point, I was defending from Kobayashi.
Mislim da ga ova snimka demantira.Odmah prvi kadar pokazuje da je Kamui bio predaleko a onboard snimka pokazuje da je to bio čisti napad
Michael is faster than you!!
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Prva je utrka sa novim nepoznanicama ... vjerovatno su (nizaživuglavurećinaglas) drugi vozači žrtvovani za alternativnu taktiku (pri slaganju setupa dali se orijentirati na kvale ili race pace) ... Button bolji race pace (Hamilton oštećen bolid ali zašto bi i ganjao nekakva vremena) ... Massa najbrži krug utrke za pol sekunde od Alonsa (isti razlog kao i Button/Hamilton ali ganjao je Petrova) ... Vettel/Webber - ostaje nam vjerovati (ili ne vjerovati) Horneru koji veli da im nije jasni zašto Webbo jede gume, a Seb ih samo sitno gricka ... ako ćemo se držat neke tradicije - prva utrka na našem kontinentu je mjerilo, dakle Turska za malo više od mjesec dana...Sanel je napisao/la:Jel se to samo meni čini ili su Vettel, Alonso i Lewis miljama daleko ispred momčadskih kolega?
....
...eto ti sad! Postaviš intrigirajuće pitanje i postaneš najquotanij

-
- Legenda
Hm. Moje mišljenje je da je utrka bila i više nego dobra. Točnije i više nego dobra najava sezone! Od pretjecanja, borbi, razlika. Ne znam zašto su neki nezadovoljni (osim možda zato što neki njihov favorit nije pobijedio).
Jedino malo razočaranje mi je to ne - degradacija guma "odjednom", kako je bilo najavljivano. To bi još više zakuhalo stvar. A DSR -taman. Da ga je više, ne bi valjalo. A kako drugi kažu, još će više doći do izražaja na drugim utrkama, s dužim pravcima.
A sada ocjenjivati formu bolida... preuranjeno. melbourn - netipična gradska staza. ISto je tako moguće i realno da ferrari na idućoj utrci bude ispred mclarena kao što je na ovoj bio mclaren ispred ferrarija. Jedino se valjda sa sigurnošću može reći da red bull (pa čak ne ni red bull - nego vettel) dominira
I da, slažem se da s ovim paketima (bolidima složenim po ovogodišnjim pravilima) još više dolaze do izražaja bolji vozači - u međumomčadskim okršajima.
Toliko
Jedino malo razočaranje mi je to ne - degradacija guma "odjednom", kako je bilo najavljivano. To bi još više zakuhalo stvar. A DSR -taman. Da ga je više, ne bi valjalo. A kako drugi kažu, još će više doći do izražaja na drugim utrkama, s dužim pravcima.
A sada ocjenjivati formu bolida... preuranjeno. melbourn - netipična gradska staza. ISto je tako moguće i realno da ferrari na idućoj utrci bude ispred mclarena kao što je na ovoj bio mclaren ispred ferrarija. Jedino se valjda sa sigurnošću može reći da red bull (pa čak ne ni red bull - nego vettel) dominira

I da, slažem se da s ovim paketima (bolidima složenim po ovogodišnjim pravilima) još više dolaze do izražaja bolji vozači - u međumomčadskim okršajima.
Toliko

Samo neka se trkaju.
- -ferrari-F1-
- Početnik
- Navijam za: Fernando Alonso
jel ima tko podatak koliko je bilo pretjecanja
Fernando Alonso Díaz (29. srpnja 1981)
- sennacher
- Početnik
- Navijam za: Vettel
Koliko je bilo vike oko guma, mislio sam da će to najviše naškoditi Hamiltonu s obzirom na njegov stil vožnje. I na treninzima se (na njemu karakterističan način) dimilo iz prednjih guma, jednom prilikom se vrlo jasno vidio i flat-spot čak i s one kamere koja snima izdaleka. A onda u utrci nikakvih problema i "samo" dva zaustavljanja... Očito je Hamilton veliki majstor koji može voziti na različite načine.
U utrci mi je za oko zapela jedna situacija - kako je Vettel onako jednostavno prošao Buttona? Kad je Vettel iz boksa izašao iza Buttona, a Hamilton ostao na stazi (taj put zaostatak samo oko 2 sec) već sam mislio da će proći naprijed kroz boksove jer će Button malo zadržavati. Kad ono Vettel prođe s vanjske strane kao brzi vlak (još sam se uplašio da će opet sranje nastat ko prošle godine), bez ikakve obrane Buttona ko da je plava zastava. Jasno je da je Vettel brži i u tom trenutku bio na boljim gumama, ali ipak...
U utrci mi je za oko zapela jedna situacija - kako je Vettel onako jednostavno prošao Buttona? Kad je Vettel iz boksa izašao iza Buttona, a Hamilton ostao na stazi (taj put zaostatak samo oko 2 sec) već sam mislio da će proći naprijed kroz boksove jer će Button malo zadržavati. Kad ono Vettel prođe s vanjske strane kao brzi vlak (još sam se uplašio da će opet sranje nastat ko prošle godine), bez ikakve obrane Buttona ko da je plava zastava. Jasno je da je Vettel brži i u tom trenutku bio na boljim gumama, ali ipak...
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
To je stvar zbog koje Button meni nikad neće biti viosko plasiran kao vozač. Toliko je mlitav i beživotan u obrani da me nervira...ne samo sad, kad je u McLarenu. Ne znam tko se može sjetiti Imole, ne znam koje godine ('05 ili '06)...Schumi ga je obrstio kao da je naletio na Super Aguri, a kasnije ga je Alonso držao iza sebe dobrih 10-12 krugova. Uz napomenu da ni Honda tada nije bila mačji kašalj... Button ima fini, "meki", glatki stil, ali kao trkač - nezanimljiv. Menisennacher je napisao/la:U utrci mi je za oko zapela jedna situacija - kako je Vettel onako jednostavno prošao Buttona? Kad je Vettel iz boksa izašao iza Buttona, a Hamilton ostao na stazi (taj put zaostatak samo oko 2 sec) već sam mislio da će proći naprijed kroz boksove jer će Button malo zadržavati. Kad ono Vettel prođe s vanjske strane kao brzi vlak (još sam se uplašio da će opet sranje nastat ko prošle godine), bez ikakve obrane Buttona ko da je plava zastava. Jasno je da je Vettel brži i u tom trenutku bio na boljim gumama, ali ipak...

- Armanini
- Svjetski prvak
nije lewis odjednom promjenio nacin voznje, jer vozac nemoze puno toga napravit u ocuvanju guma..
lewis je bio na 2 stopa jer je imao ostecen bolid tako da nije jurio stazom vec je vozio lagani veci dio utrke..
da nije bilo stete sa podnicom, lewis bi ganjao vettla kolko god moze i vjeruj ne bi mu gume ovako izdrzale..
vettel je presao buttona sa velikom brzinom gdje je odmah nakon preticanja izasao kompletno van staze upravo iz tog razloga..
button je bio u putanji i gdje nije mogao ic tolikom brzinom..
a i pricamo o rbru, koji ima luda mapiranja i koji ima rezerve kolko mu god treba, za odvojit se na startu, za rjesavanje ovakvih situacija gdje je malio gusto oko boxeva, otvori motor i tad je raketa..
lewis je bio na 2 stopa jer je imao ostecen bolid tako da nije jurio stazom vec je vozio lagani veci dio utrke..
da nije bilo stete sa podnicom, lewis bi ganjao vettla kolko god moze i vjeruj ne bi mu gume ovako izdrzale..
vettel je presao buttona sa velikom brzinom gdje je odmah nakon preticanja izasao kompletno van staze upravo iz tog razloga..
button je bio u putanji i gdje nije mogao ic tolikom brzinom..
a i pricamo o rbru, koji ima luda mapiranja i koji ima rezerve kolko mu god treba, za odvojit se na startu, za rjesavanje ovakvih situacija gdje je malio gusto oko boxeva, otvori motor i tad je raketa..
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Drago mi je da ste vas dvojca spomenuli ovu situaciju jer moram priznat da sam i ja već vidio Lewisa i Mclarena kako vode utrku ispred Vettela ali nisam htio ništa o tome pisat da nebi ispalo da bez veze hvalim Mclarenovce. Ali kao što je sennacher rekao, samo da je Button uspio zadržati Vettela iza sebe do kraja tog kruga Hamilton bi izašao ispred njih van i siguran sam da bi uz pomoć KERS-a pobjedio. Hamilton je bio 3 kruga prije Vettelovog zaustavljanj svaki put puno brži od njega i u 14. krugu mu je oduzeo 1.2sec i približio mu se na samo 1sec zaostatka kad je Vettel otišao u box. Očito je RB imao veće probleme sa gumama od Mclarena i još nekih timova a to bi mogla biti njihova najslabija točka jer na sljedećoj utrci neće biti "Massa vlakića" i ukoliko će RBR-ovi vozači morati ranije u box od ostalih moglo bi se desiti da zapnu negdje u prometu i možda tako izgube koju poziciju pa možda i utrku...gringo73 je napisao/la:To je stvar zbog koje Button meni nikad neće biti viosko plasiran kao vozač. Toliko je mlitav i beživotan u obrani da me nervira...ne samo sad, kad je u McLarenu. Ne znam tko se može sjetiti Imole, ne znam koje godine ('05 ili '06)...Schumi ga je obrstio kao da je naletio na Super Aguri, a kasnije ga je Alonso držao iza sebe dobrih 10-12 krugova. Uz napomenu da ni Honda tada nije bila mačji kašalj... Button ima fini, "meki", glatki stil, ali kao trkač - nezanimljiv. Menisennacher je napisao/la:U utrci mi je za oko zapela jedna situacija - kako je Vettel onako jednostavno prošao Buttona? Kad je Vettel iz boksa izašao iza Buttona, a Hamilton ostao na stazi (taj put zaostatak samo oko 2 sec) već sam mislio da će proći naprijed kroz boksove jer će Button malo zadržavati. Kad ono Vettel prođe s vanjske strane kao brzi vlak (još sam se uplašio da će opet sranje nastat ko prošle godine), bez ikakve obrane Buttona ko da je plava zastava. Jasno je da je Vettel brži i u tom trenutku bio na boljim gumama, ali ipak...

-
- Legenda
Ma od cijele utrke najnevjerojatnija stvar mi je kako je Hami s onakvom podnicom došao do kraja, i to bez da špraktički gubi brzinu!?!? Mislim, za nijansu.
Kada sam vidio onaj kadar s podnicom, pomislio sam (kao i svi valjda): gotovo je, to je to od njega.
Kada sam vidio onaj kadar s podnicom, pomislio sam (kao i svi valjda): gotovo je, to je to od njega.
Samo neka se trkaju.
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Evo, za one koji su propustili utrku zbog T-Scuma (
) ili nekog drugog razloga, malo duži review sa ključnim i najvažnijim zbivanjima. 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s0bVRVnA ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=40skANje ... re=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s0bVRVnA ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=40skANje ... re=related[/youtube]

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- mcLuke
- Početnik
Ozbiljno, koliko često vidimo da nekom padne podnica? GLavno da je došao on do kraja s tim, kakvo god bilo.dmarijon je napisao/la:Ma od cijele utrke najnevjerojatnija stvar mi je kako je Hami s onakvom podnicom došao do kraja, i to bez da špraktički gubi brzinu!?!? Mislim, za nijansu.
Zna netko možda kad su prošle godine na službenoj stranici objavljivali onboard lap i race edit jer se ne mogu sjetiti. Hoće li i ove godine to stavljati?
To bi već mogli za Australiju...
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
- Dero
- Profesionalni vozač
Hoce, obično bude krajem tjedna nakon utrkemcLuke je napisao/la:Ozbiljno, koliko često vidimo da nekom padne podnica? GLavno da je došao on do kraja s tim, kakvo god bilo.dmarijon je napisao/la:Ma od cijele utrke najnevjerojatnija stvar mi je kako je Hami s onakvom podnicom došao do kraja, i to bez da špraktički gubi brzinu!?!? Mislim, za nijansu.
Zna netko možda kad su prošle godine na službenoj stranici objavljivali onboard lap i race edit jer se ne mogu sjetiti. Hoće li i ove godine to stavljati?
To bi već mogli za Australiju...
-
- Početnik
a nitko ne komentira timske odredbe u ferrariju. ove godine je sve jasno od početka:). dakle, sasvim je očito da je massa propustio alonsa. olakotna okolnost je ta kaj je alonso bio brži