ne znam šta FOTA i FIA imaju s tim. KERS nije obvezan,druga stvar je što prave budale od drugih ekipa kao i od nas gledateljadarky je napisao/la:i sad je horner potvrdio Ediju Jordanu da nisu i nemaju KERS....
edit:
to objašnjava kako mogu biti toliko brži u zavojima...
sad ostaje pitanje FIA i FOTA-e oko toga
Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- vidc
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Formula 1 team - Red Bull Racing
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
stvarno prave budale od timova i gledatelja. Trebali su donjet odluku OBAVEZNO kers u svim autima ili BEZ kersa. a ne ovako.
Gotovo svi imaju to, zanči cca 30 kg više u autu a RB odluči bez kersa i automatski imaju prednost u balansu auta i prolascima kroz zavoje.
Još jedno u nizu nedorečenih pravila u F1.
Gotovo svi imaju to, zanči cca 30 kg više u autu a RB odluči bez kersa i automatski imaju prednost u balansu auta i prolascima kroz zavoje.
Michael is faster than you!!
- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
pa dogovor je bio da imaju svi (kakti) (FOTA)
prednost neimanja KERS-a je u kočenjima u zavoju te boljem balansu.
no vidjeti ćemo kako će dalje ići razvoj ostalih momčadi, jer ovo je sad presedan
neke će odustati, a neke nastaviti razvoj KERS-a
mislim da bude intersantnih rezultata do kraja sezone
no vidjeti ćemo kako će dalje ići razvoj ostalih momčadi, jer ovo je sad presedan
- V3GI
- Rezervni vozač
- Navijam za: VETTEL I SCHUMI
Ko tjera ostale da ga koristeIgor18 je napisao/la:stvarno prave budale od timova i gledatelja. Trebali su donjet odluku OBAVEZNO kers u svim autima ili BEZ kersa. a ne ovako.

- Igor18
- Veteran
pa ako je dogovor prije sezone bio da ga svi imaju, osim valjda ovih novih ekipa koje si i da oće ne mogu priuštiti kers, onda bi se dogovor trebao poštivati kaj ne?
Ako je to što sam ja čitao istina, da je bio takav dogovor.
Jebiga, znam da je u interesu biti bolji od konkurencije al trebali bi se poštivati dogovori... vidjet ćemo kaj će biti u idućim danima
Jebiga, znam da je u interesu biti bolji od konkurencije al trebali bi se poštivati dogovori... vidjet ćemo kaj će biti u idućim danima
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Odluka da se koristi KERS je bila odluka timova a ne FIA tako da ne vidim u čemu je problem.
- V3GI
- Rezervni vozač
- Navijam za: VETTEL I SCHUMI
Dogovori su dogovori, a pravila su pravila.....Igor18 je napisao/la:pa ako je dogovor prije sezone bio da ga svi imaju, osim valjda ovih novih ekipa koje si i da oće ne mogu priuštiti kers, onda bi se dogovor trebao poštivati kaj ne?
U pravilima nije obavezno

Ali i u prošlosti se nisu postivali dogovori, vazan je rezultat bio i bit ce

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Ne, dogovor nije bio da ga imaju svi, nego je prošle godine bio dogovor da ga ne koriste iako je bio dozvoljen. Ove godine ga nemaju ni Lotus ni Virgin, ni ona momčad koja ne vozi trke... Legitimna odluka RBR.darky je napisao/la:pa dogovor je bio da imaju svi (kakti) (FOTA)

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ma doć će to njima glave.ako sad nemaju kers,neće ga ni imati do kraja sezone jer ga nemaju kad testirat,a kers traži jaaaaako puno testiranja,bar ja mislim tako.pa mercedes i mclaren su od početka testova s kersom,i imaju puno iskustva od 2009. pa opet imaju problemčiće.s obzirom na to da mclaren s kersom nije toliko daleko od red bulla i da će vjerojatno još dosta toga uspjeti izvući iz kersa,prednost red bulla će se istopiti,iako ni sad u utrci nije velika
-
- Navijam za: alonso ferrari
Ovaj red bull mora da ima nesto ilegalno na bolidu kakva dominacija i to bez kersa,ferrari mora izvrsiti korijenite promijene zeli li nesto uciniti u sezoni.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ma dat će im ga renault.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Ne znam jel još netko primjetio, al Webber ni na startu nije koristio KERS, ili bar grafika nije pokazala da je koristio.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Ma kolega, red bull uopce nije imao kers ovu utrku, uopce ga nisu imali ugrađenog u auto, kuzis? Barem sam ja tako skužio iz Hornerove izjave nakon utrke.Slash je napisao/la:Ne znam jel još netko primjetio, al Webber ni na startu nije koristio KERS, ili bar grafika nije pokazala da je koristio.
Zato se i ljudi cude kako ovi i bez kersa mogu bit tolko brži od ostalih..

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Da bumo ih vidjeli na Sepangu i Kini, o Monzi da ni ne pričamo. Tada će morati koristiti kers, i onda papa balans.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Hmm, ali šta nebi trebalo onda bit da je na grafiki tam di je baterija KERS-a piše X, ili barem da je prazna, ak se dobro sjećam tak su izgledale grafike bolida bez KERS-a 2009.K1M1 je napisao/la:Ma kolega, red bull uopce nije imao kers ovu utrku, uopce ga nisu imali ugrađenog u auto, kuzis? Barem sam ja tako skužio iz Hornerove izjave nakon utrke.Slash je napisao/la:Ne znam jel još netko primjetio, al Webber ni na startu nije koristio KERS, ili bar grafika nije pokazala da je koristio.

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
-
- Navijam za: Nikoga
RB prednje krilo, osim pomaka gore dolje, vjerovatno ima i pomak naprijed natrag.
( da li netko ima koji filmic o tome, svi pokazuju samo ovo gore dolje?)
pod proracunatim pritiskom zraka, tj brzine, pomakne se koji milimetar natrag i zatim slobodno klizi dolje
kad se smanji pritisak podigne se gore i naprijed, i tad je fiksno(prolazi pravila)
a zabranit ga mogu, ako ga proglase pokretnim prednjim krilom
a cini mi se i da imaju najbolji prednji ovjes, kad se vidi nagib, zatur, polozaj u zavojima razlicit za lijevi i desni kotac, neznam kako to nazvati, aktivni prednji ovjes
( da li netko ima koji filmic o tome, svi pokazuju samo ovo gore dolje?)
pod proracunatim pritiskom zraka, tj brzine, pomakne se koji milimetar natrag i zatim slobodno klizi dolje
kad se smanji pritisak podigne se gore i naprijed, i tad je fiksno(prolazi pravila)
a zabranit ga mogu, ako ga proglase pokretnim prednjim krilom
a cini mi se i da imaju najbolji prednji ovjes, kad se vidi nagib, zatur, polozaj u zavojima razlicit za lijevi i desni kotac, neznam kako to nazvati, aktivni prednji ovjes

- Igor18
- Veteran
do završetka utrke nitko nije znao da rb nema kers u autu, pa valjda nisu mogli pripremit grafikuSlash je napisao/la:Hmm, ali šta nebi trebalo onda bit da je na grafiki tam di je baterija KERS-a piše X, ili barem da je prazna, ak se dobro sjećam tak su izgledale grafike bolida bez KERS-a 2009.K1M1 je napisao/la:Ma kolega, red bull uopce nije imao kers ovu utrku, uopce ga nisu imali ugrađenog u auto, kuzis? Barem sam ja tako skužio iz Hornerove izjave nakon utrke.Slash je napisao/la:Ne znam jel još netko primjetio, al Webber ni na startu nije koristio KERS, ili bar grafika nije pokazala da je koristio.

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
nisu uopce lose startali covjece, kao da drugi isto nisu koristili kers....Igor18 je napisao/la:
do završetka utrke nitko nije znao da rb nema kers u autu, pa valjda nisu mogli pripremit grafiku
McLaren u <3
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Sviđa mi se kako je Horner zajebantski rekao da Newey ne voli da mu nešto kvari aerodinamiku, a KERS spada u tu kategoriju. Vidjet ćemo šta će od ovog do kraja ispasti.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

-
- Navijam za: alonsa
http://www.autosport.com/news/report.php/id/90275" onclick="window.open(this.href);return false;
znači neko nije poštivao đentlmenski dogovor među ekipama!!!!!
znači neko nije poštivao đentlmenski dogovor među ekipama!!!!!
- Cuky
- Moderator
Da se nadovežem na ovo o DD difuzoru. To je bila rupa u pravilima koja je iskorištena. No ovdje nema rupe, ovdje je očito kršenje pravila:ZD1400RT je napisao/la:Svaka čast Red Bullu! Odličan posao! Ako je Brwan GP prošao sa DD difuzorom onda ni ovo nije upitno. Ja sam se pomirio sa tim da je F1 takva te da se brzina ne traži unutra pravila, već van njih. Sad je era Red Bulla, za koju godinu netko drugi će se nečeg sjetit pa će vladat par godina.
Red Bull je imao dobar bolid i 2009 sa standardnim difuzorom. Znači da već dvije godine posjeduju naprednije znanje od drugih i to dobro iskorištavaju.
Sve me zanima kakve sve ponude dobiva od drugih Adran Newey
hahahaKenny je napisao/la:hebiga snašli su se, meni nije normalno da se vozača izvlači sa kranom, pa se to napravilo
3.15 Aerodynamic influence :
With the exception of the driver adjustable bodywork described in Article 3.18 (in addition to minimal parts
solely associated with its actuation) and the ducts described in Article 11.4, any specific part of the car
influencing its aerodynamic performance :
- must comply with the rules relating to bodywork.
- must be rigidly secured to the entirely sprung part of the car (rigidly secured means not having any degree of freedom).
- must remain immobile in relation to the sprung part of the car.
Any device or construction that is designed to bridge the gap between the sprung part of the car and the ground is prohibited under all circumstances.
No part having an aerodynamic influence and no part of the bodywork, with the exception of the skid block in 3.13 above, may under any circumstances be located below the reference plane.
With the exception of the parts necessary for the adjustment described in Article 3.18, any car system,
device or procedure which uses, or is suspected of using, driver movement as a means of altering the aerodynamic characteristics of the car is prohibited.
Evo ovo boldano. Ako ovo prednje krilo kod RB-a ne krši ovo onda sam ja papa. Tako je jasno opisano i opet nitko ništa ne poduzima
I samo da se podsjetimo 2006. kad je Ferrari imao flexi prednje krilo na prve 2 utrke, pa su u Melbourne morali doći sa promijenjenim prednjim krilom. I to je doneseno na osnovu video snimki tada.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Morgan Freeman
- Navijam za: Mercedes
Je, ništa, diskvalifikacija onda. Pa imaju i to pomično prednje krilo i aktivni ovjes i još k tome nemaju kers. Samo za njih vrijede druga pravila. Pa, recimo jel gdje piše u nogometnim pravilima da ja ne smijem uzet lopatu na utakmicu te njom donijet loptu u golu dok me svi gledaju? I jel bi se to smatalo protuzakonitim ako ja to napravim a nije nigdje u pravilima zabranjeno?
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
-
- Navijam za: Renault F1
Upravo tako!Morgan Freeman je napisao/la:Je, ništa, diskvalifikacija onda. Pa imaju i to pomično prednje krilo i aktivni ovjes i još k tome nemaju kers. Samo za njih vrijede druga pravila. Pa, recimo jel gdje piše u nogometnim pravilima da ja ne smijem uzet lopatu na utakmicu te njom donijet loptu u golu dok me svi gledaju? I jel bi se to smatalo protuzakonitim ako ja to napravim a nije nigdje u pravilima zabranjeno?

-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
Morgan Freeman je napisao/la:Je, ništa, diskvalifikacija onda. Pa imaju i to pomično prednje krilo i aktivni ovjes i još k tome nemaju kers. Samo za njih vrijede druga pravila. Pa, recimo jel gdje piše u nogometnim pravilima da ja ne smijem uzet lopatu na utakmicu te njom donijet loptu u golu dok me svi gledaju? I jel bi se to smatalo protuzakonitim ako ja to napravim a nije nigdje u pravilima zabranjeno?
A player may use equipment other than the basic equipment provided
that its sole purpose is to protect him physically and it poses no danger
to him or any other player.
All items of clothing or equipment other than the basic equipment must
be inspected by the referee and determined not to be dangerous.
Modern protective equipment such as headgear, facemasks and knee
and arm protectors made of soft, lightweight padded material are not
considered dangerous and are therefore permitted.
ovo je izvod iz pravila. nekako sumnjam da bi lopata prošla pod dodatnu opremu

"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- Cuky
- Moderator
To si dobro povukao usporedbu. U nogometu isto možeš i loptu nositi na majci, sve dok ju ne dodiruješ rukama. i doneseš ju pred gol i spustiš ju unutra. A zašto to nitko ne radi? Jer nije u duhu sporta i nekih uvaženih normi, makar nigdje zapisanih. E sad ako se oni ne mogu držati dogovora kojeg se drže sve ekipe (vezano za KERS) i ako se ne mogu držati tehničkih pravila (flexi krilo, ovjes) onda neznam šta glume ovdjeMorgan Freeman je napisao/la:Je, ništa, diskvalifikacija onda. Pa imaju i to pomično prednje krilo i aktivni ovjes i još k tome nemaju kers. Samo za njih vrijede druga pravila. Pa, recimo jel gdje piše u nogometnim pravilima da ja ne smijem uzet lopatu na utakmicu te njom donijet loptu u golu dok me svi gledaju? I jel bi se to smatalo protuzakonitim ako ja to napravim a nije nigdje u pravilima zabranjeno?
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”