Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Dani
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Re: Novosti - Ožujak

Post Postao/la Dani »

gringo73 je napisao/la:Serious plans emerging in Croatia - pogled izvana. ;)
Pazi ovo: "The country has a population of 4.5 million with an average salary of $17,500". Haha ko je tu lud?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

To je uracunato i ovo sto su ljudi u vladi pokrali pa znatno povecava ukupni prosjek.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

pa nije nam lose onda :)
neznam od kud su izvukli to..

igore, ne znam o kakvom potencijalu pricas.. o potencijalu glavnog grada?
ponavljam da me smeta sto se sve i svaka stvar utjelovljuje u metropoli, a i sada kako je je veliki razmjer zagreba i ostalih gradova..

pricas o lokaciji i logistici?

necu trubit o grobniku i stazi, vec o lokaciji za koju ja smatram da je savrsena..

iako moram bit iskren pa rec da nemam pojma gdje je bistra i sto i kako..
rFactor F1 HR server Info
slika
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

Igor18 je napisao/la:Daj pustite taj Grobnik na miru. Da se sa Grobnikom htjelo nešto napravit napravilo bi se. Grobnik je takav kakav je i nitko se ne želi niti će se u bliskoj budućnosti s njim bavit...
Da je Grobnik kojim slučajem u Bistri već bi odavno država ubacila sredstva u nj, ali nije već je blizu Rijeke koja je Zagrebu (time mislim na državu) već 20 godina kost u grlu. Dosta je više centralizacije Lijepe naše pustite malo i ostatak države da živi, ali ne na kapaljku nego nek diše kako spada. Ali to nije bitno i ušlo bi se u prevelik OT.

Da ne bude nesporazuma ovo nije išlo "malom" čovjeku.

Ono što želim reči je nek se gradi gdje god hoće i što hoće ali nek ne uzimaju iz mog džepa, ako se ide u takav projekt iz državnog proračuna onda nek se lova stavi u Grobnik (koji je danas također blizu ZG - 45 min više vožnje nego do Bistre, uračunaju li se zagrebačke gužve po cestama možda se čak prije dođe do grobnika). Potencijalnom investitoru (pogotovo ako je inozemni) mjesto Bistra ili Grobnik vrlo malo znači i jedno i drugo su prometno odlično povezani, štoviše grobnik ima više pluseva (aerodrom) a i naplatna kučica autoceste je na 1 km od ulaza na stazu.
U slučaju da je cijeli projekt ostvariv iz sredstava privatnih investitora nek si grade stazu gdje žele i nek im država u tome pomogne oko papirologije a ne da se ponovi kao npr. s googlom koji tvrde da su zamislili Zagreb kao regionalnim centrom a onda se zbog papirologije preselili u Srbiju.

No i dalje sam mišljenja da staza kao staza mora biti posebna samo sebi svojstvena a ne 80-90% kopija neke druge, u ovom predloženom taj postotak je i veći.
Zadnja izmjena: homersimpson, dana/u 07 ožu 2011, 15:32, ukupno mijenjano 1 put.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Pa imaš atlas pa pogledaj gdje je Bistra, a o turističkoj ponudi je smješno govoriti kada nam je glavni adut ljetne sezone na obali sunce, more i ćevapi.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Dani je napisao/la:
Pazi ovo: "The country has a population of 4.5 million with an average salary of $17,500". Haha ko je tu lud?
Mozda misle na godisnjem nivou ;)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Ferrari-BiH je napisao/la:
Dani je napisao/la:
sigurno misle na godišnjem.. al opet, 102000 kn #-o pa moji starci skupa nemaju tolko
Michael is faster than you!!
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

Ferrari-BiH je napisao/la:
Dani je napisao/la:

rekao bih da je to bruto nacionalni dohodak a ne plaća. to manje više odgovara realnim brojkama
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma bit ce tu negdje..

prosjecna placa je kod nas (sto ja zadnje znam) nekih 5500.. racunajuci da je nasih 200 obitelji od tada dobrano podebljalo svoj saldo, bit ce i veca..
dakle bruto ispada tako nekako..

za razliku od placica u obecanoj zemlji od kakvih 30k bome smo se mi ovdje naucili prezivljavat sa skupljim cijenama ama bas svega..

zivjele zemlje u tranzitu!! samo sto smo mi drzava koja ce bit od njenog stvaranja do njenog rastvaranja u tranziciji :)

tako da ne mislim da bi karte bile povoljne, vec suprotno, jer takvo ozracje znaci i veci ineres ulagaca..
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

7831 kuna bruto je prosjek, stoga to su te brojke (neto je 5359), al izgleda nerealno da ti nek kaže da zarađuješ 18k $ po godini a ti dobiš jedva pola :)
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Odmah na početku da kažem da je moj stav skoro pa identičan kao i kod Igor18; nije se ni počelo već se osula paljba. Volio bih da se ovdje tema ne odmiče na BDP po glavi stanovnika, kojeg je Saward očito preuzeo iz CIA-nog factbooka, čak i po wikipedijinom popisu zemalja po BDP-u 2005. imali smo 12.300 (to se neki posebni izračuni...ali zaobiđimo to.
@ homersimpson - staza ne može biti plagijat ako obje staze radi ista osoba. Logično?!
O stazi, lokaciji, Grobniku, turizmu...*ebe se Berniju i Tilkeu za organizaciju turističke ponude RH, o centralizaciji i svim tim blebetaškim pričama. Njemu/njima je (najvjerojatnije) ponuđena ta lokacija, za koju su oni trebali reći da ili ne. Oni su je prihvatili. Misliš da je Austin USA turistički najzanimljiviji u Americi? Iskreno, ja bi najviše volio da je trka F1 na prostoru koji je predviđen za golf terene iznad Dubrovnika. Pogled, kadrovi samo takvi, aaaaaali...(pitaj mudrijaše iza kvaziekoloških druga DBK)
Za Grobnik ne znam kakva je priča, ali koliko ja mogu skužit to je tipična komunistička brljavina od (ne)riješenih papira i pravnih odnosa. Ljudi iz kulturnih zemalja ne žele ni razmišljati o takvim stvarima, jel nisu sigurni hoće li se javit kum od tetkinog sina iz Argenitine na kojem su dvije čestice te staze...razumijete šta želim reći. Mislim da je to uzrok pasivnosti oko investicija u Grobnik, ali ne znam pravo stanje stvari.
Staza, bila za F1 ili za bilo kakvo svjetsko prvenstvo je plus za ovu državu. Sad na testiranju u Barceloni je bilo oko 51.000 posjetitelja na stazi u ta četiri dana. Ulaznice su bile 10 eura za petak i ponedjeljak, i 15 za sub/ned. Ja sam bio tamo i logično, morao sam negdje spavati, negdje jesti, napunit rezervar goriva...kome je to išlo u džep? Berniju, Tilkeu? Išlo je restoranima, kafićima, hotelima, državi. I sad uzmite da, ako i ne bude F1, se tu održava WTCC, MotoGP, Superbike, DTM ili kakva manja natjecanja...to je sportski turizam ljudi moji.
Hoće li od ovog bit nešto ili ne, to ne znam...ali ne podržati ovo kao ideju/plan, stvarno ne znam šta bi mi se trebalo dogoditi.
slika
bluemonday
Početnik
Početnik
Navijam za: williamsF1

Post Postao/la bluemonday »

Ovih 17,500 $ je bruto nacionalni proizvod po glavi stanovnika, a ne prosječna plača.
Da je bar ali na žalost , nije. Da imamo takve plače, prosječni vozni park bi nam bio
Ferrari 458 i ne bi nam bio problem napraviti 3 trkaće staze. Autor teksta se vjerovatno
bio malo zabunio.
[BDP po stanovniku /per capita/ Hrvatske u 2005. iznosio je 8.300 EUR-a, 2006. 8.800 EUR-a, 2007. 9.700 EUR-a i 2008. 10.700 EUR-a. Za 2009. procjenjuje se BDP po stanovniku Hrvatske u iznosu od 10.100 EUR-a.]
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

gringo73 je napisao/la:Odmah na početku da kažem da je moj stav skoro pa identičan kao i kod Igor18; nije se ni počelo već se osula paljba. Volio bih da se ovdje tema ne odmiče na BDP po glavi stanovnika, kojeg je Saward očito preuzeo iz CIA-nog factbooka, čak i po wikipedijinom popisu zemalja po BDP-u 2005. imali smo 12.300 (to se neki posebni izračuni...ali zaobiđimo to.
@ homersimpson - staza ne može biti plagijat ako obje staze radi ista osoba. Logično?!
O stazi, lokaciji, Grobniku, turizmu...*ebe se Berniju i Tilkeu za organizaciju turističke ponude RH, o centralizaciji i svim tim blebetaškim pričama. Njemu/njima je (najvjerojatnije) ponuđena ta lokacija, za koju su oni trebali reći da ili ne. Oni su je prihvatili. Misliš da je Austin USA turistički najzanimljiviji u Americi? Iskreno, ja bi najviše volio da je trka F1 na prostoru koji je predviđen za golf terene iznad Dubrovnika. Pogled, kadrovi samo takvi, aaaaaali...(pitaj mudrijaše iza kvaziekoloških druga DBK)
Za Grobnik ne znam kakva je priča, ali koliko ja mogu skužit to je tipična komunistička brljavina od (ne)riješenih papira i pravnih odnosa. Ljudi iz kulturnih zemalja ne žele ni razmišljati o takvim stvarima, jel nisu sigurni hoće li se javit kum od tetkinog sina iz Argenitine na kojem su dvije čestice te staze...razumijete šta želim reći. Mislim da je to uzrok pasivnosti oko investicija u Grobnik, ali ne znam pravo stanje stvari.
Staza, bila za F1 ili za bilo kakvo svjetsko prvenstvo je plus za ovu državu. Sad na testiranju u Barceloni je bilo oko 51.000 posjetitelja na stazi u ta četiri dana. Ulaznice su bile 10 eura za petak i ponedjeljak, i 15 za sub/ned. Ja sam bio tamo i logično, morao sam negdje spavati, negdje jesti, napunit rezervar goriva...kome je to išlo u džep? Berniju, Tilkeu? Išlo je restoranima, kafićima, hotelima, državi. I sad uzmite da, ako i ne bude F1, se tu održava WTCC, MotoGP, Superbike, DTM ili kakva manja natjecanja...to je sportski turizam ljudi moji.
Hoće li od ovog bit nešto ili ne, to ne znam...ali ne podržati ovo kao ideju/plan, stvarno ne znam šta bi mi se trebalo dogoditi.
Lijepi post. Za grobnik sam i ja pročitao da ima dosta neriješenih papira (nažalost tako je to kod nas, to je samo kap u moru).
Ovo boldano, na to sam ja mislio kad sam u postu nešto iznad napisao da bi to bio i dobar poticaj za turizam Zagreba (i okolice).
Ljudi kad dolaze na utrke, negdje moraju spavat, nešto moraju jest, moraju natankat benzin, staza je 20 maximalno 30 minuta od centra grada. Ljudi će prošetat gradom, kupit će suvenire, obići znamenitosti, posjetiti muzeje (ako određenim ljudima dođe iz guzice u glavu da bi bilo poželjno da ti muzeju rade vikendom, a ne samo prek tjedna i to do 18 kad i oni koji bi htjeli ne mogu doći), pa kad su već u glavnom gradu otići će u neki disko i tamo ostaviti nešto para...pa kad se ide na utrku F1 ne dolazi se samo na stazu, odgledat 2 sata utrke i doma.. to je putovanje, izlet, razgledavaš grad, zemlju u koju si došao itd
Pa na kraju krajeva platit će i cestarine, ako utrke budu negdje 5-6-7-8-9 mjesec, znači tijekom ljetne sezone sigurno će se naći neki koji će spojiti par dana bilo slobodnih, bilo godišnji pa će skočit i do mora, hvala Bogu i nacionalnih parkova imamo... itd da sad ne kenjam previše... Ovakvim projektom otvara se puno mogućnosti, pa kvragu od lijepog mora i ćevapa kako je netko napisao se ne radi turistička sezona (iako naši nesposobni političari jedino to nude)..
Evo kako to prijatelji slovenci rade
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

hajde da ponovim moje misljenje da ne ostane u zraku..

zasto pozdravljati razvijanje svega u nasej dragoj metropoli kad je ionako u nesrazmjeru sa ostalim djelom brizne nase..?

da bi stranci mogli gradit nove hotele i sluzit na nasem tlu, dok se nasi hoteli pustaju da se sami sruse..

bilo kako bilo, isprike sto smo malo zaoftopicarili i zapoliticarili..

necemo vise :)
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Armanini je napisao/la:hajde da ponovim moje misljenje da ne ostane u zraku..

zasto pozdravljati razvijanje svega u nasej dragoj metropoli kad je ionako u nesrazmjeru sa ostalim djelom brizne nase..?

da bi stranci mogli gradit nove hotele i sluzit na nasem tlu, dok se nasi hoteli pustaju da se sami sruse..

bilo kako bilo, isprike sto smo malo zaoftopicarili i zapoliticarili..

necemo vise :)

A reci šta je to u Zagrebu tako svemirski razvijeno u odnosu na ostak zemlje? Vidim da tebi Zagreb nikako ne leži, nešto ti se opasno zamjerio. Taj isti Zagreb, kad ode Bandić bankrotirat će jer će na vidjelo izaći mnoge stvari koje je šerif radio.
Po tebi rađe da se ništa ne napravi nego da je u Zagrebu.! :?:
Od ovog bi profitirala cijela država a ne samo Zagreb. A od hotela, pa koji je u našem vlasništvu :D Ionak je sve prodano strancima, a sad nam je svaka investicija nasušno potrebna...
Dosta politizanstva, da presječem nečim :D

Date set for Force India/Lotus case
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

gringo73 je napisao/la:...

...to je sportski turizam ljudi moji.
OK možda smisleno gledano plagijat (iz spomenutog razloga) nije ali više od 90% je precrtani Austin, tlocrtno gledano.

Nek se gradi staza gdje hoće iz privatnih sredstava, to u potpunosti podržavam, ali da ja plačam za neke tuđe dugove dok će određeni dio odabranih (koji su kao ulagaći došli i preuzeeli rizik na sebe) omastiti brkove to mi ne pada na pamet. Zanimljivo je da svi zarade od velikih/većih sportskih događanja u njihovim državama samo mi gubimo.

Ni ja neznam kako Grobnik stoji vlasnički ali nije ni bitno ako država/županija/grad ima interesa to se da riješiti. Druga stvar je što Bernie na silu tjera da u obzir dolazi samo Tilke.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Neznam zašto se nebi komentiralo da staza nije dobra ako to neko smatra isto kao što se komentira da je staza u Abu Dabiju loša i kao što se kaže za staze koje se grade da će biti loše valjda se treba tako i za ovu komentirat. Meni je drago ako se ovdje pdoba napravit staza, ali bi mi bilo puno draže da se srede sve stvari sa Grobnikom koji je provjereno dobar, nego da radi stazuTilke koji ih radi provjereno loše :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
fankiđoe
Početnik
Početnik
Navijam za: KR SV

Post Postao/la fankiđoe »

Evo mini intervju Mladena Jergoviće na indexu u vezi staze u Bistri:
Link
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Stvarno daje na Austin.... hm. to je malo čudno. A iskreno, po dizajnu meni ne izgleda obečavajuće. Nadam se da griješim.
Samo neka se trkaju.
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

Koliko negativnog se usmjerava prema ovom cijelom projektu i prema F1 i fanovima općenito, to je strašno!
Ali dobro, bolje ni ne očekujem od ljudi koji komentiraju po indexu...

enivej... ne znam zašto ali bio sam pod dojmom da je Austin otkazan ili se radi drukčija staza, pa da je Tilke samo prebacio projekt ovdje, ali ako je ovo legitmno onda je poprilična glupost!
Nije mi jasno, pa nitko ne želi imati kopiju neke već postojeće staze, watafak!
Čak si može čovjek i pomisliti da je to sve neka patka i da je to sve još samo neki daleki prijedlog...
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Dobro, ajmo od početka.
Najvažnije pitanje: Tko će uložiti te silne novce u tu stazu?
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pa nisu to neki silni novci..
gle kako se lako naslo investitora za arenu recimo..

ne boj se.. nac ce se investitora za svaki dio..
za kakav hotel samo ce se potuc stranci..

kako pise po tim medijima, novac je vec "osiguran"..? odnosno nadjeni su ulagaci..
znam da su to jos uvijek samo vijesti, al stoji da se prvi auti ocekuju za 2 godine (sto je realno ipak malo prerano)..

vidjet cemo dosta brzo, iako ovo izgleda ostvarivo..
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Armanini je napisao/la:pa nisu to neki silni novci..

kako pise po tim medijima, novac je vec "osiguran"..? odnosno nadjeni su ulagaci..
znam da su to jos uvijek samo vijesti, al stoji da se prvi auti ocekuju za 2 godine (sto je realno ipak malo prerano)..

Hmmmm... :doubt:
Mislim da su ovdje puno veća ulaganja nego u jednu Arenu. Arena je koštala oko 90 milijuna eura, a staza se procjenjuje na cca 450 M dolara. Ogromna razlika.
A ulagati u zemlji koja je u bankrotu i u kojoj automobilizam nije neka najjača sportska karika baš i nije isplativo za strance. Mi ionako nemamo nikoga tko će ulagati u to.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Schumy.d je napisao/la:
Armanini je napisao/la:pa nisu to neki silni novci..

Hmmmm... :doubt:
Mislim da su ovdje puno veća ulaganja nego u jednu Arenu. Arena je koštala oko 90 milijuna eura, a staza se procjenjuje na cca 450 M dolara. Ogromna razlika.
A ulagati u zemlji koja je u bankrotu i u kojoj automobilizam nije neka najjača sportska karika baš i nije isplativo za strance. Mi ionako nemamo nikoga tko će ulagati u to.
Veliki offtopic ali ajd, ulagača za arenu uopce nije bilo, jedini koji su platili gradnju arene su grad Zagreb i RH ( čitaj porezni obveznici :P)

FIA razmatra "poboljšanje" staza za više preticanja

LINK
Zaključano