Robert Kubica [#88]

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Re: Robert Kubica

Post Postao/la deda »

V3GI je napisao/la:Kubica za zamjenika zeli Liuzzija
najbolje sto kaze da Liuzzi je pravi vozac za reno jer je borben i talentiran
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;
Hm cudno cini se da bas nema neko predobro misljenje o Heidfeldu?
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

naravno,niko ne voli konkurenciju
Haris KTM
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la Haris KTM »

pa lakse je izgurati Liuzzija u pola sezone nego Heidfelda koji se napravati bolji posao nego Petrov, uopste u to ne sumnjam, Kubici zelim brz oporavak i povratak ali isto tako i dobru sezonu Nicku jer steta je da takav vozac bude bez tima a ovi novi sa lovom dolaze i prave od F1 samo jednom mjesto koje sve vise lici burzi a ne prestiznom sportu!!!
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Zapoceo je rehabilitaciju.
KLIK
slika
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

http://www.formula1.com/news/headlines/ ... 11788.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Q & A: Ceccarelli, doktor Renaulta, o Kubici
KLIK
slika
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

'Kubica se oporavlja brže od očekivanja!'
http://gol.hr/clanak/rubrika/automoto/k ... vanja.html" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

iskreno ne očekujem kubicu da će ikada voziti kako je prije vozio...
toliko si je zeznuo ruku da je upitno hoće li mu se vratiti motorika 100%, a još je i pitanje hoće li ga boliti dok je bude kretao...
bio je sigurno jedan od najboljih vozača
gagi_1
Navijam za: Schumacher

Post Postao/la gagi_1 »

da li ima netko novosti o kubici?
stvarno zelim da se cim prije vrati :(
"Being second is to be the first of the ones who lose."
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

gagi_1 je napisao/la:da li ima netko novosti o kubici?
stvarno zelim da se cim prije vrati :(
Evo ti link u kojem na kraju piše da su doktori iznenađeni brzinom oporavka jer se već oslanja na povrijeđenu nogu i već može stiskati šaku ...
iced16
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la iced16 »

Ljudi moji mislim da na sve treba gledati optimistično, pa tako i na njegov povratak na stazu... Sudeći po prognozama i vijestima, očito je da napreduje brže nego što se to očekivalo! A pazite sad ovo! Sljedeće sezone, Mark Webber vjerojatno ide u mirovinu, što otvara vrata drugim vozačima. Za sad se špekulira o Rosbergu i njegovom nezadovoljstvu u Mercedesu na prvom mjestu ali vrlo lako bi na kraju sezone mogli slušati o Kubici u Red Bullu, naravno, tek nakon što (i ako) obavi nekoliko osnovnih test vožnji. (a tek onda test vožnje i u F1 bolidu)
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

F1NAC je napisao/la:Kubica set to leave hospital
Odlična vjest.
slikaslikaslika
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

Forza je napisao/la:
Odlična vjest.
je, ali koristi "hodalicu" što znači da su mu noge u lošem stanju, ako pridodamo ruku (šaku i lakat) to znači da je još uvijek u teškom stanju...
sad ide dug oporavak, nakon što mu zacijeli ruka ide rehabilitacija... koja može jako dugo potrajati
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Centurion je napisao/la:
Forza je napisao/la:
Odlična vjest.
je, ali koristi "hodalicu" što znači da su mu noge u lošem stanju, ako pridodamo ruku (šaku i lakat) to znači da je još uvijek u teškom stanju...
sad ide dug oporavak, nakon što mu zacijeli ruka ide rehabilitacija... koja može jako dugo potrajati
Vjeruj mi, da naokn što si tako dugo unutra samo čekaš, da možeš van. Zbog toga sam rekao, da je odlična vjest ne zbog stanja ;)

evo i Q&A od danas ;)
Q & A with Robert Kubica

Thursday, April 21st 2011, 13:59 GMT

Conducted and provided by Renault's press office.

"Hello everybody, here I am. Sorry for the delay in contacting you but I preferred to wait until the moment I could finally share some positive news with you. First of all I would like to pay a huge amount of thanks to my fans whose support has been simply incredible since my accident in Italy back in February.

"I have been literally submerged by letters and various gifts and objects and it seems the flow is not slowing down. I also want to thank all the people in the world of F1 who showed in various manners their concern for the difficult situation I'm in. "

Q. Robert, just over 10 weeks on from your accident - how are you feeling?

Robert Kubica: I am starting to feel a lot better now. My recovery is moving in the right direction: my strength and weight are increasing day on day and as a result I will leave the Santa Corona hospital very soon.

Q. When exactly will you leave the hospital?

RK: I don't have a precise date as yet but I hope to be able to leave within the next 10 days.

Q. Concerning the injury to your hand, how is the mobility now?

Q. RK: The mobility of my hand is limited but this is pretty normal in this kind of situation, because the connected arm muscles are still very weak due to the long period of immobility. Things are definitely improving day by day.

Q. Can you tell us a little bit about your rehabilitation programme?

RK: As soon as I leave hospital, I'll head to my home in Monaco for a short period of rest. Then I'll move to Dr. Ceccarelli's facilities in Italy where I will start a deep rehabilitation program and a preliminary soft training programme. The two programmes will gradually cross over based on the speed of my recovery.

Q. There's been an amazing reaction from the fans – how has the response helped your recovery?

RK: I must admit that it's been overwhelming and, yes, it's helped me a lot. I really didn't realise that quite this many fans were supporting me. I'm very flattered and I promise them that, when I'm back, I'll give them my absolute best.

Q. Have you been staying in regular touch with the team since you've been away?

RK: Yes, of course. Especially since the season started, I've been liaising with my engineers on what's been going on over race weekends. They are sending me the race reports so I can remain up to date and fully informed, as if I were there at the tracks. Eric Boullier is also in constant contact, keeping up to date with my general condition.

Q. Have you watched all the races so far this year, and what are you making of the new season and LRGP's performances so far?

RK: Yes I've watched them, and there is no doubt that it's been a strong start to the season. The potential of the car, which I already noticed in the February Valencia test, seems to be confirmed. As usual, it's now important that the development done in Enstone continues to produce consistent updates for maintaining this level of performance. The guys did a great job with this car and I'm sure they'll continue to improve.

Q. Finally, what messages would you like to pass on to your supporters in the Formula 1 world?

RK: Well, just continue to enjoy the F1 show even though I'm not there at the moment. From my side, I'll try to use my difficult experience to come back as strong as I possibly can.
slikaslikaslika
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

Samo da se što prije oporavi,nadan se da će se vratit već iduće sezone,neće bit još prestar,ali pitanje koliko će moć više ikad vozit ka prije..
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Kubica prošao još jednu operaciju (autosport.hr)
još loših i dobrih vjesti o Kubici, uz rehabilitacije koje napreduju čeka ga još operacija. Čini se da ga nećemo vidit uskoro na stazi
slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

Puno operacija, ali su zasad ipak dobre vijesti. Jos se nista ne zna, ali oporavak dobro tece.
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

=D> ,molin sve svece,prvo da ostane bez posljedica za daljnji život,a drugo,da se vrati,za pola godine,godinu,ili dvije...samo nek uskoči opet u kokpit.
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la mrd »

mali offtopic ali vidim da svi spominjete kubicu kada nabrajate najbolje vozače. Imam neki utisak da je postao dosta precijenjen od one nesreće u reliju. Nikada mi se nije činio kao top vozač, a vozi već dugo. Sada odjednom ga svi vole. Nemojte me pogrešno shvatiti, ne smatram ga za lošeg vozača, i još jednom izvinjavam se zbog skretanja sa teme.
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

mrd je napisao/la:mali offtopic ali vidim da svi spominjete kubicu kada nabrajate najbolje vozače. Imam neki utisak da je postao dosta precijenjen od one nesreće u reliju. Nikada mi se nije činio kao top vozač, a vozi već dugo. Sada odjednom ga svi vole. Nemojte me pogrešno shvatiti, ne smatram ga za lošeg vozača, i još jednom izvinjavam se zbog skretanja sa teme.
Zašto smatraš da je Kubica precjenjen? Još prošle i pretprošle sezone kada se govorilio o trenutačno najboljim vozačima Kubica je uvijek bio u tim kombinacijama. Zbog činjenice da je od prosječnog bolida (kakav je prošle sezone bio Renault) izvlačio maximum i činio ga iznad prosječnim ili vrlo dobrim.
O njemu se zadnje 2 godine priča kao jednom od najboljih vozača, samo nažalost još u rukama nije imao top bolid. Ove sezone bila je prilika al nažalost došla je ta nesreća.

on vettel...zbog zanimljivosti prvenstva nadam se da će mali neš usrat i ostat bez bodova :D jer inače ode ta razlika i tim tempom još par utrka i naslov je osiguran
Michael is faster than you!!
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Igor18 je napisao/la: Zašto smatraš da je Kubica precjenjen? Još prošle i pretprošle sezone kada se govorilio o trenutačno najboljim vozačima Kubica je uvijek bio u tim kombinacijama. Zbog činjenice da je od prosječnog bolida (kakav je prošle sezone bio Renault) izvlačio maximum i činio ga iznad prosječnim ili vrlo dobrim.
O njemu se zadnje 2 godine priča kao jednom od najboljih vozača, samo nažalost još u rukama nije imao top bolid. Ove sezone bila je prilika al nažalost došla je ta nesreća.
To je samo moje mišljenje. Vidim da svi nabrajate Alonso, Hammilton, Kubica... pa mi to malo zapalo za oko. Istina Kubica je pokazivao potencijal u slabom renou i puno se očekivalo od njega, šteta što ga sada nema, bilo bi zanimljivo gledati šta bi on radio zajedno sa Petrovom (ili Petrovim) .
slika
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

mrd je napisao/la:To je samo moje mišljenje. Vidim da svi nabrajate Alonso, Hammilton, Kubica... pa mi to malo zapalo za oko. Istina Kubica je pokazivao potencijal u slabom renou i puno se očekivalo od njega, šteta što ga sada nema, bilo bi zanimljivo gledati šta bi on radio zajedno sa Petrovom (ili Petrovim) .
Kubica ne ide u istu rečenicu s Alonsom, Hamiltonom, Vettelom.

1. Nema naslov
2. Odakle vam da je "izvlačio max" lani iz Renaulta (je u odnosu na poluamatera rookiea Petrova)?
3. Dok je bio u BMW-u nije pokazao da je bolji vozač od Heidfelda
4. Tip ima jednu jedinu pobjedu, i to sretnu
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Ne može u istu rečenicu sa Alonsom? Kad se govori o naslovima ne može.. Po vozačkom umijeću ja ga svrstajem u istu rečenicu s njim, sa Vettelom još pogotovo.
2008. godine u BMW-u borio se sve do pred kraj sezone za naslov prvaka. U toj sezoni 7 puta završio je na postolju i 1 pobijedio.
Nisam nikakav fan Kubice, čovjek nije u karijeri imao priliku voziti u top ekipi, sa svim znanjem i logistikom koju te ekipe imaju.
I sam znaš da u današnjoj formuli 1 puno (previše) toga ovisi o bolidu i ekipi u kojoj se nalaziš. Kubica je svojim vožnjama u "manjim" ili ekipama 2.ranga pokazao da ima vozačke kvalitete najboljih vozača na gridu. Njegov hendikep je što se vozio u ekipama drugog ranga.
A pa pogledaj tog Alonsa (s kojim se on po tebi ne može svrstat u istu rečenicu, što poštujem jer je to tvoje mišljenje) nakon 2 osvojena naslova i sezone u McLarenu, vratio se u Renault u naponu snage i u tom trenutku uvjerljivo najbolji vozač na gridu... u sezoni 2008. završava kao 5. u poredku sa 2 pobjede od kojih je ona jedna svi znamo kako osvojena. (bum tres, momčadski kolega u zid).. ukupno 3 puta na postolju.
Sezonu kasnije završava na 9. mjestu, bez pobjede i samo sa 1 postoljem.
Tako da podatak da Kubica nema naslov prvaka i da ima 1 pobjedu u karijeri ne znači ništa (barem meni). Trebaju se pogledati njegove izvedbe na stazi, njegove vožnje koje je pružao. Da je imao u rukama bolid Ferrarija ili McLarena siguran sam da bi imao naslov prvaka..

Kažem, i Alonso dvostruki svijetski prvak, u naponu snage i forme nije ništa mogao sa osrednjim bolidom.
Michael is faster than you!!
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

2010. sam jako želio da dođe u McLaren jer bi se tada vidjelo koliko može s istim autom kakav ima Hamilton napraviti. To bi bila jako zanimljiva borba. Nisam baš siguran da svi najbolji vozači mogu reći da su bolji od Kubica.
Kad već nije za McLaren mogao je za Ferrari druge godine ako bi zamijenio Massu. Dečko ima peh. Ajde neka mu onda bar druge godine Renault konkurentan pa da možemo gledati njegove borbe.
2007. Kanadu nije dobio sretno, vodio je u utrci i prije nego se Hamilton zabio u Kimija.

Get well soon, Robert!

EDIT: Mislio sam 2008., ne '07.
Zadnja izmjena: mcLuke, dana/u 18 svi 2011, 22:24, ukupno mijenjano 1 put.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
Odgovori