Robert Kubica [#88]

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Igor18
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumachera

Re: Robert Kubica

Post Postao/la Igor18 »

Michael is faster than you!!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hEe0084H ... r_embedded#[/youtube]

A ovo je fotka očito neposredno nakon sudara...uhhhh, faking ograda!

slika
slika
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: sebe_i_MS

Post Postao/la Lord of the Ring »

E moj Kubica mogo si zavrsit ko Porsche girl..................
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

-Briatore- je napisao/la:Nije mu ovo trebalo. Upravo zato postoje ugovori. Renaultov je očigledno prelabav.
Oh, gle koga ovdje imamo! Briatore, pa ti si živ....... :biggrin: Ne, nije mu to trebalo...... :(

Robert Kubica je živ i imao je sreće - vraške ( pokeraške ) sreće..... #-o Što brži oporavak za "naše gore list" :thumbup: - mislim, ovaj recimo da je najbliskiji vozač F1 našem govornom području...

Nego, što mislite tko će ga zamjeniti? :?: :!: Ja bih želio da to bude Bruno Senna. Neki vuku prema Nick Heidfeldu. Spominje se i Romain Grosjean.
Mislim da bi bilo dobro dati priliku Bruni, a ako ne uspije, staviti Nick Heidfield. Mislim, je, Robert je spašen i oporaviti će se, ali mislim da Bruno zaslužuje pravu šansu - ona se upravo stvorila - i treba mu je dati........

Spominje se i Nick Hulkenberg, te čak u nekim divljim kombinacijama i Kimi Raikkonen.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: BMW - Heidfeld

Post Postao/la bmw_sauber_f1 »

Heidfeld bi im bio najbolja opcija... nadam se da ce biti pametni i uzeti ga.
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

ovako vidim dosta komentara zašto je vozio rally ali takve stvari na žalost se mogu i dogoditi i na drugim mjestima npr pokupi te auto pri prelasku ceste ili sruši ti se drvo na kuću ili te udri grom ili padneš niz stepenice ili što se dogodilo collinu mcraeu ili ti netko uleti autom u kuću tako da se to moglo dogoditi bilo gdje čak i ...
slika
ZD1400RT
Početnik
Početnik
Navijam za: Spanjarda

Post Postao/la ZD1400RT »

Muka mi je od pomisli da ga zamjeni Senna, jer Senna se nije baš iskazao naspram svojih momčadskih kolega prošle godine. Kombinacija on i Petrov izaziva u meni gorčinu.

Kad bi barem angažirali Heidfelda ili Nicu Hulkenberga!
11
-Briatore-
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la -Briatore- »

pospani gad je napisao/la:
-Briatore- je napisao/la:Nije mu ovo trebalo. Upravo zato postoje ugovori. Renaultov je očigledno prelabav.
Oh, gle koga ovdje imamo! Briatore, pa ti si živ....... :biggrin: Ne, nije mu to trebalo...... :(

Robert Kubica je živ i imao je sreće - vraške ( pokeraške ) sreće..... #-o Što brži oporavak za "naše gore list" :thumbup: - mislim, ovaj recimo da je najbliskiji vozač F1 našem govornom području...

Nego, što mislite tko će ga zamjeniti? :?: :!: Ja bih želio da to bude Bruno Senna. Neki vuku prema Nick Heidfeldu. Spominje se i Romain Grosjean.
Mislim da bi bilo dobro dati priliku Bruni, a ako ne uspije, staviti Nick Heidfield. Mislim, je, Robert je spašen i oporaviti će se, ali mislim da Bruno zaslužuje pravu šansu - ona se upravo stvorila - i treba mu je dati........

Spominje se i Nick Hulkenberg, te čak u nekim divljim kombinacijama i Kimi Raikkonen.
Živ sam gade, jesi još uvijek pospan? :biggrin: S obzirom mi je poljak jedan od najdražih, red je da se javim.
#BigBalls
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Slusao sam jucer intervju sa kirurgom koji je operirao Kubicu: operacija je trajala 7h i uspjeli su izbjeci amputaciju, ali tek za 5-7 dana ce se znati da li ce Kubica, i koliko efikasno, moci koristiti svoju desnu ruku u buducnosti. Ako ipak sve dobro zavrsi, oporavak ce trajati oko godinu dana, sto znaci da je ova sezona za njega sigurno zavrsena.

Navodne okolnosti nesrece: nesreca se desila kada je isao na start jednog brzinca, cini se da je izletio zbog pukotine ili leda na cesti. Prilikom izlijetanja zastitna ograda je probila karoseriju (u predjelu motora), uletila u cockpit i uzrokovala teske ozljede Roberta Kubice (suvozac je ostao netaknut i neozlijedjen).

Sve u svemu, ruka je spasena, ali cijela karijera je jos pod velikim upitnikom. Koliko je cijela situacija teska dokazuje izraz Alonsovog lica koji je prilikom izlaska iz bolnice izgledao vrlo zabrinut i potresen.
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

@Piquet20 - do nesreće je došlo na prvom brzincu no to je manje bitno ... važnije je da je Robert probuđen iz umjetno izazvane kome i prve reakcije su pozitivne no više će se znati nakon pressice u 11 sati...

Onboard iz auta koji je startao iza Kubice (oko 3:20 dolazi do mjesta nesreće ... i ako netko zna talijanski, stvarno bih volio znati što su govorili vozač i suvozač na kraju)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ALbxMiwf ... r_embedded[/youtube]
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Zato sam i napisao 'navodne okolnosti nesrece' jer su razni izvori donosili razlicite informacije. No kao sto i kazes, to je sve manje bitno, bitno da jos ima nade da se vrati u F1 (navodno je osim cijele ruke postojala sansa da se amputira saka, a i noga je bila pod upitnikom).
Zastitna ograda mu je prakticki smrskala/unistila desni dio tijela (udove) i sve u svemu dobro je i prosao.

Sto se tice dozvole za voznju Rallyja, mislim da Kubica nema tu opciju u ugovoru nego mu Renault cesto izlazi ususret. Htio je on nastupiti i na Montecarlu proslog mjeseca, ali mu momcad to tada nije dozvolila.
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Pošto ja nemam pojma talijanski, ali moguće da je to ispravan prijevod kojeg je netko tko zna talijanski stavil ispod filma na youtube-u.

Copilot: "Ok, ok, move"

Pilot: "Got hurt?"

C: "He got hurt, he got hurt"

P: swears when turn off the machine

C: "Ok ok ok, stop there stop there"

P: "Oh God.. I knew he would crash there"

kopilot od kubice. "ok, ok makni se"

pilot. "da li je ozljeđen?"

kopilot od kubice: ozlijeđen je, ozlijeđen je! i trči natrag robertu

pilot; prostači kada je ugasio motor.

kopilot njegov: "ok,ok, stani tamo, stani tamo"

pilot: "o bože... znao sam da će tamo imati sudar"

Očito da su se kopilot i pilot jako uznemirili dok su vidjeli nesreću i banderu u autu i čuli što im govori copilot od roberta, te su odmah priskočili u pomoć.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Renault team principal Eric Boullier defended the decision to let Kubica keep rallying during the vital build-up period to the new F1 season, even though that decision now appears to have left his team without its lead driver for the year ahead.

"Robert is a person we love dearly: we are extremely sad and obviously shocked," he told the Il Vostro Giornale. "Whether it's a Lotus, a Renault or a Skoda it doesn't make any difference: it's nothing to do with business.

"We've let him do it because rallying is what he loves to do. Rallying is vital for Robert and for his sanity. Besides that, there is a reciprocal agreement. We knew the risks and so did he. We didn't want a robot or a corporate man for a driver."

EDIT:
Kubica's Road To Recovery
Zadnja izmjena: Igor18, dana/u 07 vel 2011, 11:18, ukupno mijenjano 1 put.
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

I schumacher je danas na svojoj stranici rekel da je šokiran cijeliom ovom nesrećom i da se nada da će lječnici poduzeti sve da robert ponovno bude onaj stari. kaže da mu svi ovdje(njegova obitelj) držimo palčeve i misli su nam sa robertom i njegovom obitelji.

sretno robert!

link
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Evo, i naši mediji pišu da će oporavak trajati godinu dana minimalno.
LINK

Operacija je trajala 7 sati, ali bitno da je Robert ostao živ nakon ovog.
Zadnja izmjena: Schumy.d, dana/u 07 vel 2011, 14:02, ukupno mijenjano 1 put.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

nema nigdje onboard snimke nesreće?
fenomeno
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la fenomeno »

Čini mi se da će mi ova sezona proći bez ikakvog žara.Raikkonen otiša već i prije,a i za Kubicu ništa od ove sezone....ali najbitnije je da ozdravi te da se vrati normalnom životu

Sretno,Robert!!!
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Igor18 je napisao/la:nema nigdje onboard snimke nesreće?
Što hoćeš više od ove, koju je snimio auto poslije njih?! NHF
Ovaj,....hm.... strašno.... oni voze cijelim putem - normalno, i odjednom dolaze sa svojim na mjesto - strašno/strašno, Kubica sjedi u autu,nabijen na ogradu..... :cry: :(

Užas. #-o
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

pospani gad je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:nema nigdje onboard snimke nesreće?
Što hoćeš više od ove, koju je snimio auto poslije njih?! NHF
Ovaj,....hm.... strašno.... oni voze cijelim putem - normalno, i odjednom dolaze sa svojim na mjesto - strašno/strašno, Kubica sjedi u autu,nabijen na ogradu..... :cry: :(

Užas. #-o
Mislio sam na snimku s kubičinog auta, da vidim kak je došlo do nesreće
Bravo

Post Postao/la Bravo »

Ta snimka vjerojatno nebude objavljena isto kako nije bila ni ona iz Kanade 2007.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

nakon jučerašnjeg šoka,mogu reći da me vesele današnje vijesti.doktori kažu da su ga jutros probudili iz kome i prvo što je pitao bilo je da li je suvozač dobro. ruku su mu sredili i već jutros je mogao micati prste na njoj,dakle živce su spasili,sad je sve stvar zarastanja i rehabilitacije.također,kažu 3-4 mjeseca dok kosti u nozi ne zarastu...uglavnom,po meni postoje dobre šanse da se čovjek vrati automobilizmu...
Roberte,želim ti brz oporavak!!
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

vidc je napisao/la:nakon jučerašnjeg šoka,mogu reći da me vesele današnje vijesti.doktori kažu da su ga jutros probudili iz kome i prvo što je pitao bilo je da li je suvozač dobro. ruku su mu sredili i već jutros je mogao micati prste na njoj,dakle živce su spasili,sad je sve stvar zarastanja i rehabilitacije.također,kažu 3-4 mjeseca dok kosti u nozi ne zarastu...uglavnom,po meni postoje dobre šanse da se čovjek vrati automobilizmu...
Roberte,želim ti brz oporavak!!
Evo i cijelog texta
Kubica to undergo second surgery
Bravo

Post Postao/la Bravo »

Miče prstima :?: =D> :rock: Ajde čim prije sjedni u bolid majstore :driver:
igor7007
Navijam za: M. Schumacher + Ferrari

Post Postao/la igor7007 »

Jako mi je žao Kubice i nadam se da će se čim prije vratiti utrkivanju u F1.

Jedno pitanje. Po vašoj procijeni, koliko je Kubica brzo vozio kad se ona zaštitna ograda uspjela probiti kroz cijeli motor i zabiti toliko duboko u auto da mu je sve desne udove polomila? (koliko sam shvatio, prije toga se još odbio od zida pokraj crkve)
Michael Schumacher i Ferrari u srcu
Odgovori