Utrke 2011 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Re: 2010 FORMULA 1 SINGTEL SINGAPORE GRAND PRIX

Post Postao/la p@rtibrejker »

Chuck Norris je napisao/la:Isto tako vjerovatno su danas i Mclarenovi i Ferrarijevi navijači navijali za Webberovu kaznu,ali ona na žalost nije došla
Da su ga kaznili Alonso bi možda čak bio vodeći u prvenstvu ili bi bio još bliže webberu
Uh, samo sam čekao da ga kazne, pa da Alonso izbije na čelo poretka. Odmah bi se drugačije gledalo na njegovo 70%, 50%, postolja do kraja.... (kao da se sad drugačije ne gleda) :biggrin:
Ali realno, nije tu po meni trebalo kazniti nikog. Webber je treba stati da Hamilton prođe? Nije ni mogao stati, branio je poziciju, dakle trebao je još skrenuti u lijevo u zid? Možda je Hamilton mogao malo proširiti ulazak u zavoj?

Kad se malo smire tenzije, vjerovatno će ljudi vidjeti pravu sliku.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Mika_bar
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Mika_bar »

Chuck Norris je napisao/la:
Mika_bar je napisao/la: E sad nek netko kaze da Hamiltonu suci ove godine gledaju kroz prste, vec drugi put se Webber namjerno zabija u Hamiltona i izbacuje ga iz utrke (ove i one za naslov) i ne dobiva nikakvu kaznu! Red bull uredno cjelu sezonu doslovno izbija Mclarene iz utrka i mislim da je to jedini nacin na koji mogu osvojit naslov, a ne brinite se Ferraristi, doci ce i Alonso Webberu na dnevni red!
Alonsu svaka cast na pobjedi, i volio bih iskreno da on osvoji naslov kad vec Mclaren ne može, samo da ova g..na na razbijackim krilima ne budu prvaci! A Webber bolje da se ide tuc sa Cro Copom !
Ovo danas ne mjenja činjenicu da su LH-u ove sezone više puta suci gledali kroz prste
Isto tako vjerovatno su danas i Mclarenovi i Ferrarijevi navijači navijali za Webberovu kaznu,ali ona na žalost nije došla
Da su ga kaznili Alonso bi možda čak bio vodeći u prvenstvu ili bi bio još bliže webberu
Hamilton se nije u nikoga zabio i na taj nacin mu unistio utrku, kao što to sad vec u pravilu, rade Vetel i Webber, uostalom kolko ja znam Hamilton je bio kažnjen za preticanje SC-a, a stavrno ne znam za šta je još trebao biti kažnjen, možda za izljetanje u Spa?
I da, ja se ne veselim tuđoj nesreći, već priznam kad je netko bio bolji i brži, ali ovo nije Ulimate fight, vec Formula 1!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
bravof
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la bravof »

ovaj incident nije bio za kazne ni po meni,mada gledajuci sa moga stajalista bilo bi to lijepo za Ferrari i Alonso ali i ne realno i objektivno....cisti trkaci incident...
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ricxpa je napisao/la:Lijepo je vidjeti da su pehovi i nepravda dosli na naplatu u kljucnom dijelu sezone. Iskreno, svaka cast Webberu na onom potezu jer je grizao i nije okretao dupe pred Hamiltonom, druga stvar je sto Hamilton i dan danas ne zna dovoljno prostora ostaviti da ne izazove sudar, te sto je McLaren kao od papira.

Jedva cekam slijedecu utrku :)
Mijenjaj pod hitno natpis "navijam za". Hamilton je ostavio više prostora Webberu nego Sutil Kubici pa se ova dvojica nisu sudarila. Webber je jedno obično tele. Ustrtario se jer je znao da je na starijim gumama i da ga neće moći preteći. ;)
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Mika_bar je napisao/la: Hamilton se nije u nikoga zabio i na taj nacin mu unistio utrku, kao što to sad vec u pravilu, rade Vetel i Webber, uostalom kolko ja znam Hamilton je bio kažnjen za preticanje SC
Kazna koja niti je imala smisla niti je bila prikladna(više dobio prekršajem nego izgubio kaznom)
Mika_bar je napisao/la:a stavrno ne znam za šta je još trebao biti kažnjen, možda za izljetanje u Spa?
Vrludanje po stazi,vožna boksevima po prostoru koji nije namjenjen za vožnju.....

A da se sad ne vraćamo na te stare i prožvakane teme,što se ovog slučaja tiče jasno je da je webber ja bih se izrazio krivlji za sudar,ali mislim da je ispravna odluka da ga se na kazni-iako bih ja volio da je kažnjen
Mika_bar je napisao/la:I da, ja se ne veselim tuđoj nesreći, već priznam kad je netko bio bolji i brži, ali ovo nije Ulimate fight, vec Formula 1!
Ne veselim se ni ja tuđoj nesreći,ne mogu reći da mi nije drago kad je izletio ali ako ništa bar iz nekog praznovjerja se ne veselim jer se to isto može dododiti i vozaču za kog ja navijam ;)
...put u raj nije posut ružama...
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Felipe Massa je napisao/la:
Arai je napisao/la:
Felipe Massa je napisao/la:Sjecate se Monze 2008. i Hamiltonovog guranja sa staze Webbera?
Ti si stvarno lud ko šiba!! Ajde da mi još i neke argumente ispiše... #-o #-o #-o #-o #-o
Neznam ko je u koga skrenuo!
Aj se malo smiri ,jer ocigledno si dosao nadrkan.To sto imas frustracije je tvoj problem,ne moraju svi to djeliti sa tobom.
Naravno da sam dosta nadrkan, to što ti provociraš i podbadaš nimalo ne pomaže. Jedini koji ima frustracije ovdje si ti!
Svaki puta kad se Hamiltonu nešto desi evo tebe da svima rasvjetliš istinu. Vidi se da patiš na Hamiltona još od 2008-e i to
ne jenjava! Odmah si povukao krajnje glupu usporedbu, u koji još krivo navodiš da je Hamilton skrenuo u Webbera a zapravo je obrnuto.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

p@rtibrejker je napisao/la: Ali realno, nije tu po meni trebalo kazniti nikog. Webber je treba stati da Hamilton prođe? Nije ni mogao stati, branio je poziciju, dakle trebao je još skrenuti u lijevo u zid? Možda je Hamilton mogao malo proširiti ulazak u zavoj?
Ovaj put se ne slažem s tobom :D
Mislim da Webber nije branio poziciju jer je bio svjestan da ju je već izgubio prije ulaska u zavoj. Mogao je on stati, ali nije htio dopustiti da ga prođe glavni mu konkurent. Lewis je išao skroz široko u taj zavoj da i Webber može proći, ali ovaj nije smanjio brzinu i jednostavno je i on prošao skroz na vanjsku stranu zavoja.
Po meni kazna jer je Webber tim potezom jako profitirao i utjecao na konačni rezultat utrke.

Inače, meni je bila zanimljiva utrka.
Ocjena 9/10
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

Dani je napisao/la:Hamilton je ostavio više prostora Webberu nego Sutil Kubici pa se ova dvojica nisu sudarila. Webber je jedno obično tele. Ustrtario se jer je znao da je na starijim gumama i da ga neće moći preteći. ;)
[-X situacija je jako slična ali dovoljno različita.

Kubica je bio taman toliko više ispred Sutila da je mogao napraviti manevar da ga zatvori.
Webber je bio barem za dužinu prednje gume bliže a i više naguran uz kraj.

Evo i malo slika za usporedbu posuđenih sa f1technical

slika

slika

Situacija je slična ali daleko od identične.
Schumy.d je napisao/la:Lewis je išao skroz široko u taj zavoj da i Webber može proći, ali ovaj nije smanjio brzinu i jednostavno je i on prošao skroz na vanjsku stranu zavoja.
Po meni kazna jer je Webber tim potezom jako profitirao i utjecao na konačni rezultat utrke.
Ajd da se ne slažemo :)
Al pogledaj slike i reci da je Hamilton otišao "skroz široko u zavoj" :?:
- Oviedon Ihmisohjus -
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Trka je za čudo bila uzbudljiva, bilo je preticanja i dosta drugih dešavanja na stazi.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Webber uopće nije bio naguran. Pogledaj onboard snimku.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

p@rtibrejker je napisao/la: Al pogledaj slike i reci da je Hamilton otišao "skroz široko u zavoj" :?:
Mislim da je. :)
Ova slika nam to ne može pokazati pa pričekajmo snimku.
Smatram da je išao dosta daleko da ostavi Webberu mjesta da ga ovaj ne zapne.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

Dani je napisao/la:Webber uopće nije bio naguran. Pogledaj onboard snimku.
Ovo si meni napisao?
OK, pogledao sam onboard (još jednom jer sam ga i prije gledao).
Webber je otišao skroz lijevo na pasicu, dakle dao se koliko je god moguće na lijevo, i uopće mi se ne čini da je preforsirao taj zavoj (da bi recimo produžio ravno).
Hamilton ide na zatvaranje koje ne uspijeva jer jebga, Webber je tu u rubu staze.

Ima još nešto što ne vidim?
Smatram da je išao dosta daleko da ostavi Webberu mjesta da ga ovaj ne zapne.
Ako je Webber bio maksimalno moguće lijevo, što se meni čini i da je, i ne vidim da je preforsirao ulazak u zavoj, da li je to onda širok ulazak i ostavljanje dovoljno mjesta?
- Oviedon Ihmisohjus -
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Evo vam snimke. Webber uopće nije bio naguran.
slika
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Dani je napisao/la:
Ricxpa je napisao/la:Lijepo je vidjeti da su pehovi i nepravda dosli na naplatu u kljucnom dijelu sezone. Iskreno, svaka cast Webberu na onom potezu jer je grizao i nije okretao dupe pred Hamiltonom, druga stvar je sto Hamilton i dan danas ne zna dovoljno prostora ostaviti da ne izazove sudar, te sto je McLaren kao od papira.

Jedva cekam slijedecu utrku :)
Mijenjaj pod hitno natpis "navijam za". Hamilton je ostavio više prostora Webberu nego Sutil Kubici pa se ova dvojica nisu sudarila. Webber je jedno obično tele. Ustrtario se jer je znao da je na starijim gumama i da ga neće moći preteći. ;)
Cemu da mjenjam kada sam dao najobjektivniju procjenu situacije. Webber je u borbi za poziciju i pokusava vratiti ono sto mu je Hamilton oduzeo trenutak prije. Sto je trebao, parkirati bolid i reci, OK frende Lewis, eto da slucajno ne bi doslo do nekog kontakta ja cu pricekati da ti odes naprijed pa cu te pokusati kasnije proci. Dajte, budite malo objektivni i priznajte bar da je ovo trkaci incident i da u nijednom trenutku Marko nije na neposten nacin isao vratiti poziciju ili ne daj boze izbaciti Hamiltona, uostalom Partibrejker je lijepo nasao slike koje govore u prilog tome.
Schumy.d
Legenda
Legenda

p@rtibrejker je napisao/la: Ako je Webber bio maksimalno moguće lijevo, što se meni čini i da je, i ne vidim da je preforsirao ulazak u zavoj, da li je to onda širok ulazak i ostavljanje dovoljno mjesta?
OK, slažem se da je Webber išao maksimalno lijevo, ali pogledaj njegovu brzinu i putanju. Da nije bilo Lewisa, Webber bi otišao sigurno jako široko skroz do zida sa suprotne strane. Jednostavno mislim da je imao preveliku brzinu s obzirom na svoju putanju i toga je bio svjestan.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Schumy.d je napisao/la:
p@rtibrejker je napisao/la: Ali realno, nije tu po meni trebalo kazniti nikog. Webber je treba stati da Hamilton prođe? Nije ni mogao stati, branio je poziciju, dakle trebao je još skrenuti u lijevo u zid? Možda je Hamilton mogao malo proširiti ulazak u zavoj?
Ovaj put se ne slažem s tobom :D
Mislim da Webber nije branio poziciju jer je bio svjestan da ju je već izgubio prije ulaska u zavoj. Mogao je on stati, ali nije htio dopustiti da ga prođe glavni mu konkurent. Lewis je išao skroz široko u taj zavoj da i Webber može proći, ali ovaj nije smanjio brzinu i jednostavno je i on prošao skroz na vanjsku stranu zavoja.
Vrlo objektivna izjava, u potpunosti se slazem s tobom, i moje vidjenje je identicno.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

Schumy.d je napisao/la:
p@rtibrejker je napisao/la: Ako je Webber bio maksimalno moguće lijevo, što se meni čini i da je, i ne vidim da je preforsirao ulazak u zavoj, da li je to onda širok ulazak i ostavljanje dovoljno mjesta?
OK, slažem se da je Webber išao maksimalno lijevo, ali pogledaj njegovu brzinu i putanju. Da nije bilo Lewisa, Webber bi otišao sigurno jako široko skroz do zida sa suprotne strane. Jednostavno mislim da je imao preveliku brzinu s obzirom na svoju putanju i toga je bio svjestan.
Ok, složili smo se barem u nečem. :)
Sad dolazimo do situacije da li je ili nije imao preveliku brzinu za taj ulazak u zavoj što se meni ne čini a tebi se čini. Nažalost to ne možemo utvrditi sigurno. S obzirom da ga je Hamilton zatvarao i došlo je do kontakta.
Po meni je Hamilton možda imao krivu procjenu ili mu se Webber našao u mrtvom kutu pa nije dobro ocijenio situaciju.

Ali i da sam u krivu u vezi krive procjene Hamiltona, ne znam kako neko može reći da je ovo bilo namjerno i da je za kaznu? Mogao je i Hamilton još malo šire ući u zavoj kad smo već kod toga, onda bi barem malo bolje znali da li se Webber preforsirao pri ulasku ili ne.

Čisti trkaći incident.
- Oviedon Ihmisohjus -
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ja sam za da se ne kazni Webber, ali Webberova je to greška sigurno. Kubica, Sutil su također u istom zavoju preticavali ali su išli na kasno kočenje pa ih se moralo propustit.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

p@rtibrejker je napisao/la: Ok, složili smo se barem u nečem. :)
Sad dolazimo do situacije da li je ili nije imao preveliku brzinu za taj ulazak u zavoj što se meni ne čini a tebi se čini. Nažalost to ne možemo utvrditi sigurno. S obzirom da ga je Hamilton zatvarao i došlo je do kontakta.
Po meni je Hamilton možda imao krivu procjenu ili mu se Webber našao u mrtvom kutu pa nije dobro ocijenio situaciju.

Ali i da sam u krivu u vezi krive procjene Hamiltona, ne znam kako neko može reći da je ovo bilo namjerno i da je za kaznu? Mogao je i Hamilton još malo šire ući u zavoj kad smo već kod toga, onda bi barem malo bolje znali da li se Webber preforsirao pri ulasku ili ne.

Čisti trkaći incident.
Pogledaj situaciju onborad Webbera kad udara u Lewisa. Pogledaj kamo bi otišao taj bolid da nije udario u Lewisa.
I još zadnje pitanje, šta je sa onim pravilom pola bolida? :D
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Utrka nije bila losa.Bilo je zanimljivih situacija.Jednostavno, Singapur se postavlja kao jedno od zanimljivijih destinacija Formule 1.

Ferrari - odlicno odradjen vikend.Massa nije imao srece, a i imao je prilicno blijedo izdanje danas.Nije ovo njegova staza.
Red Bull - solidan vikend za njih.Strateski su podbacili sa Vettel-om kada su ga u istom krugu sa Alonsom pozvali u boks.Tu su sve nade za pobjedu bile srusene.
McLaren - Bolid ne dozvoljava vise.Button se trudio i zasluzio je 4. mjesto.Hamilton - out u tkacem incidentu gdje je Weber mrvicu odgovorniji za to sto se dogodilo.
Mercedes - Rosberg se dobro drzao.Schumacher, poslije solidnih kvala, imao nekoliko incidenata koji su ga udaljili od bodova.
Renault - Kubica, sa novim gumama unio atraktivnosti u utrku.Dobro je odvozio.
Wiliams - Solidna utrka za njih.
Force India - Bolid je prilicno los.A i tip staze na kojem FI tradicionalno ne funkcionira.

Glock junak dana.Decko je zaista dobar na ovoj stazi.Steta sto nije uspio zavrsiti utrku.

Ostatak momcadi je odradio standarno utrku.U skladu sa svojim mogucnostima.
FORZA FERRARI!!!
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Mika_bar je napisao/la:E sad nek netko kaze da Hamiltonu suci ove godine gledaju kroz prste, vec drugi put se Webber namjerno zabija u Hamiltona i izbacuje ga iz utrke (ove i one za naslov) i ne dobiva nikakvu kaznu! Red bull uredno cjelu sezonu doslovno izbija Mclarene iz utrka i mislim da je to jedini nacin na koji mogu osvojit naslov, a ne brinite se Ferraristi, doci ce i Alonso Webberu na dnevni red!
Alonsu svaka cast na pobjedi, i volio bih iskreno da on osvoji naslov kad vec Mclaren ne može, samo da ova g..na na razbijackim krilima ne budu prvaci! A Webber bolje da se ide tuc sa Cro Copom !
Ak si ovo ozbiljno mislio onda ne znam kaj da ti kažem. Ti stvarno misliš da se on išo zabit u njega??? Kaj Weber vozi tenk pa zna da se njemu neče ništa dogodit pa ide ko u carmagedonu kršit sve pred sobom? Po meni trkaći incident. Sad može se reći da sudci nemaju isti kriterije cijele sezone jer NEMAJU! Kažnjavalo se za svakakve gluposti, opravdano i neopravdano. Ali prošle sezone smo se bunili jer se kažnjava za svaki i najsitniji kontakt i da se vozači zbog toga i ne odlučuju na pretjecanja jer ak dođe do kontakta znaju da ih čeka kazna. Možemo govorit o tome da je Weber sivonja i da nebi pustio makar mu život o tome ovisio. Al ovo je situacija u kojoj se prvi i jedini put bori za prvenstvo i svaki bod ovisi tako da se ne može očekivat da će direktnom protivniku za naslov pustit olako poziciju pogotovo kad će o prvaku odlučivat par bodova.
Ha na kraju krajeva, kad se Schumi ne može borit za naslov (ove sezone) navijam nek ga uzme Weber. Kolko je nesreće imao u cijeloj karijeri red bi bio da mu se na zalazu karijere nešto i vrati. Za ove mlade ima još dosta vremena.
Michael is faster than you!!
blekii
Prvak F1 kladionice 2010.
Prvak F1 kladionice 2010.

Post Postao/la blekii »

Prvo: Dobra utrka danas...
Drugo: Alonso kralju, iako se dobro namučija vidilo se po onom zalivanju vodom nakon...
Trece: Bravo Vettel, najbrži bolid i dobra trka...

Četvrto: Iako sam oduvijek navijač Ferrarija... po meni je ovo čisto izbacivanje Hamiltona od strane Webbera, da je to bilo prednjim kolima to bi nekako i bija trkači incident, ali ovo je bilo čisto izgurivanje, Webber je imao mjesta da prikoči i mjesta da se da lijevo, Hamilton je bio sa pola bolida ispred. Uglavnom ovde ta unutrašnja strana uopće ne drži vodu. Po meni potez očajnika. I nebi se složija da je ovo isto kao i Vettel i Button u SPA, tamo se Vettel precjenija i izgubija bolid, ovo je nešto drugo. Webber mi nije niti malo simpatičan i smatram ga prosječnim vozačem koji je nanjušio svoju priliku za naslov u nadmoćnom bolidu, možda ga i mogu razumjet jer više nikad neće imati ovakovu priliku.
Ipak sve se vraća, pa eto i Hamiltonu se vratilo, nadam se da će u idućoj trci i Webberu...

Go Ferrari... Go Alonso još 4 postolja do naslova... :biggrin:
prekro

Post Postao/la prekro »

Webber je napravio dosta veliku grešku, i to čak mislim svjesno...

situacija je jasna: Hamilton je ispred Webbera i na trkačoj putanji...Webber je već gotovo izgubio poziciju i jedina šansa mu je bila ekstra kasno kočenje (što je i napravio) i "ubacivanje" sa Lewisove unutarnje strane (sigurno nije želio sudar, jer su velike šanse da i on ispadne iz utrke)...naravno, to je bio potez očajnika jer realno nije moglo proći bez sudara, samo što je Webber sretno prošao dalje, a Lewis nahebao

ovu situaciju bi mogli usporedit i sa prvim zavojem utrke i "borbom" Lewisa i Jensona...iako je Button bio čak poravnat sa Hamiltonom prije ulaska u zavoj (znači bio je u boljoj poziciji nego Webber protiv Hamiltona), on je očigledno usporio jer nije bio na trkačoj putanji...da je bez razmišljanja i bez kočenja uletio u zavoj desio bi se sudar...

inače volim agresivne i beskompromisne vozače, ali ponekad ipak treba pametno procijenit situaciju...mnogi su Hamiltonu pripisivali da je "glupo agresivan"...meni se ipak čini da tu titulu bez konkurencije nosi Webber
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

navijaci McM navikli da dolaze "lako" do bodova i cim se neko suprostavi Hamiltonu odma ga treba kaznit i pljuje se po tom vozacu,sta se trebao Weber, sklonit se da ga prodje Hamilton i svi vozaci koji vide Hamiltona u retrovizoru,ma daj te....
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

bravof je napisao/la:navijaci McM navikli da dolaze "lako" do bodova i cim se neko suprostavi Hamiltonu odma ga treba kaznit i pljuje se po tom vozacu,sta se trebao Weber, sklonit se da ga prodje Hamilton i svi vozaci koji vide Hamiltona u retrovizoru,ma daj te....
Nije se trebao skloniti ali ga niti nije morao tresnuti. Uvjeren sam da je npr. tu umjesto Webbera bio Alonso da se to ne bi desilo.
Zaključano