Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dani
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Re: Formula 1 team-Mercedes Grand Prix

Post Postao/la Dani »

Evo jedan dobar LINK koji može puno toga otkriti.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

2010 EUROPEAN GRAND PRIX PREVIEW

The European Grand Prix sees Formula One’s second visit of the season to Spain and takes place around the city streets of Valencia on Sunday 27 June. The Valencia Street Circuit follows the water’s edge around the Juan Carlos I Marina, the base for the 32nd America’s Cup in 2007, using a specially constructed swing bridge to cross between the north and south sides of the marina.

NICO ROSBERG

“This will be Formula One’s third visit to Valencia and I’m really looking forward to the weekend. The city is pretty cool and the Spanish fans are always enthusiastic so there should be a good atmosphere around the marina. Valencia is a really good track and not what you would usually expect from a typical street circuit. There are a lot of corners but it’s quite fast and flowing which combined with the barriers that line the circuit means that you have to keep your concentration levels high. The last race weekend in Canada was quite a tough one for us but I was pleased to finish in sixth and score decent points after being in thirteenth place on the first lap. Our pace was quick in the race and I hope that the upgrades we have for Valencia will bring further improvements.”

MICHAEL SCHUMACHER

“Valencia is a track which I have never raced on before so it will be another new experience for me but one which I am very much looking forward to. I always have been quite good in adapting quickly to new situations and I strongly expect that to be the case in Valencia. I like going into new experiences like this and having detailed discussions with my engineers about the challenge. We will bring further updates for our car which should help to improve the performance. We have already seen that the car has improved steadily over the last few races and in Canada, the pace was better even if unfortunately that did not show in the results. That’s why I look forward to travelling to Spain a great deal.”

ROSS BRAWN

“Our car was well suited to the circuit in Montreal and our pace during the race was encouraging. Unfortunately qualifying was a disappointment and we placed well below our potential which compromised our weekend. Nico was clearly one of the quickest cars during the race and his climb from the midfield to sixth place was a very impressive performance. Michael showed good promise but damage to his front wing on the first lap and then the puncture put him out of the running and we were too ambitious with the use of the option tyres which left him struggling for pace. Looking ahead to Valencia, the circuit is similar to Montreal in many ways with long straights connected by slow corners which should suit our car. We have an upgrade package which will be another good step in our development towards competing at the front of the field. With the new points system this year, we are still within striking distance of the Championship leaders and we will continue with our efforts to become more competitive. We have a number of the basics right and the difference between winning and losing is small. We need to close that difference.”

NORBERT HAUG

“The track at Valencia’s harbour side, where the America’s Cup took place in 2007, is not a typical one on the Grand Prix calendar. It consists mainly of slower corners with the last sector then being quite fast and presenting some quicker turns. The lap is close to 5.5km which is above the average length of most circuits. We are planning to introduce some important upgrades to our cars in Valencia and are looking forward to making a step towards the top of the field.”
Michael is faster than you!!
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Mercedes je svoj ispusni sustav pokrio bodywork-om za razliku od Ferrarija. Pozicioniranje je jako slicno.

slika
FORZA FERRARI!!!
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la jaki »

Nitko još ne otpisuje Mercedes, a pogotovo dečki iz Mclarena :lol:
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

ovaj rezultat na prvom treningu daje nadu da bi merđo konačno mogao primirisati ovim najboljima, makar se još može reći da je rosberg bio nešto lakši od mclarenovog dvojca, ali nikad se ne zna. Što se tiče schumachera - bitno da se ne potere na ovim treninzima i vjerujem da može uči u q3 u nedjelju, ako ovi rezultati rosberga mogu biti vjerodostojni. Ner vjerujem da je sporiji sekundu od timskog kolege, u najgorem slučaju kaska nekih pola sekunde - što se tiče prvog treninga! popravi će se on :biggrin: što se tiče tih pola sekunde.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

Ovo je bilo "mazanje ociju" konkurenciji treba sacekat 3 slobodni sutra pa cemo vidjet kako rade ventili i kod drugih.
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Moćan im je update. 12 i 15 mjesto :(
Katastrofalna "brzina" mercedesovog bolida
Bara993
Početnik
Početnik
Navijam za: Hamilton i McLaren

Post Postao/la Bara993 »

Mislim da su najveću grešku napravili kad su išli konstruirati auto prema Schumacheru,do tada je Rosberg bio jako brz.
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Igor18 je napisao/la:Moćan im je update. 12 i 15 mjesto :(
Katastrofalna "brzina" mercedesovog bolida
Korak unazad.

Mozda bih bilo najbolje da odbace ovu sezonu jer nemogu nesto previse napraviti.
Bolje da se probaju fokusirat za sljedecu sezonu jer love imaju,imaju sjajan tim i imaju Schumija (ili Rosberga) :D
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Dodi_napalm »

uf razočaran.. ayde Schoo nije imal servo ali nije ni to neka utjeha.. loše.. u krivom su smjeru skroz.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Bara993 je napisao/la:Mislim da su najveću grešku napravili kad su išli konstruirati auto prema Schumacheru,do tada je Rosberg bio jako brz.
Upravo to.Da su nastavili razvijati po Rosbergu ,ko zna kakva bi sad situacija bila.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Bara993 je napisao/la:Mislim da su najveću grešku napravili kad su išli konstruirati auto prema Schumacheru,do tada je Rosberg bio jako brz.
Pa nisu ga konstruirali prema Schumacheru, nisu ni prema Rosbergu. Obojca su u tim došla kad je auto već bio napravljen. Međuosovinski razmak došao je nakon par utrka zbog veće fleksibilnosti kad je respored težine u pitanju.
Rosbergova 2 postolja bila su posljedica sretnog raspleta situacije (podbačaja velikih timova) nisu došli zbog brzine bolida. Jednostavno pokazuje se da je ovogodišnji bolid promašen. Niti jedan vozač nije sudjelovao u njegovom razvoju i to je bitna stvar odnosno nedostatak u ovoj sezoni ali biti će + za iduću. Jer mogu od početka raditi na njegovom razvoju i podešavanu prema vlastitim potrebama.
Ovi svi dosadašnji updateovi su zbrda-zdola pokušaj krpanja.
Ovo sve šta "razvijaju" nije prema vozačima nego samo kopiranje komponenti ostalih timova, f-duct, auspuh itd sve šta se donosilo
Najbolje bi im bilo da se što prije koncentriraju na sljedeću sezonu.Imaju eventualno do ljetne pauze i utrku nakon toga ako se ništa ne dogodi po pitanju performansa bacit se na sljedeću sezonu. Jer ako nastave krpat ovaj bolid do kraja sezone moglo bi im se dogodit da ni sljedeća sezona ne bude onakva kakvu žele.
Jer očito je da nije stvar u vozačima nego je očito bolid promašen. Događa se svima. ništa strašno al treba mislit unaprijed
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

@bara i felipe massa

Ajde ne lupetaj. Ferrari je u Turskoj bio katastrofalan, da bi se značajno "ubrzali" već na sljedećoj trci. Ista stvar je s Mercedesom, vrijede oni još uvijek za 5-7 mjesto, problem je u stazi ili kombinaciji staza+gume.
Zadnja izmjena: kowalski, dana/u 26 lip 2010, 15:45, ukupno mijenjano 1 put.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

slika
Tako se da :D

Dobro je ušli smo u novu skupinu momcadi sad se borimo da smo iza prvih 10 :), a do kraja sezone cemo se borit da uđemo u Q2 uopce :D
Samo tako naprijed momci bi vi meni na kruhu i vodi bili sunce vam vaše bitange jedne neradnicke tolko miljuna utucano u sve ovo a bolid malte ne stoji na stazi.

Razocaranje teško.
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

jbg, bez obzira na kvale koje će možda proći bolje u engleskoj, oni polagano mogu krenuti na 2011., mislim neću ja njima solit pamet :biggrin: , ali stvari su sada već jasnije! i vrijem je da se reagira.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Razočaranje je veliko. Ne mislim da će se u idućim utrkama ovak loše provest, možda je stvar do same staze da im je katastrofalno sjela. Al ne vidim da bi se do kraja neš moglo promijenit u odnosu na dosadašnju sezonu, rezultati od 5-7-8 mjesta realnost je.
Dečki pare preusmjerit na sljedeću sezonu, ova je u stilu Dinamove lige za bedake, usmjerit se prema idućoj sezoni i idemo tada po pobjede!

EDIT: @ivan ma to je bezalkoholno :D
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Igor18 je napisao/la:Razočaranje je veliko. Ne mislim da će se u idućim utrkama ovak loše provest, možda je stvar do same staze da im je katastrofalno sjela. Al ne vidim da bi se do kraja neš moglo promijenit u odnosu na dosadašnju sezonu, rezultati od 5-7-8 mjesta realnost je.
Dečki pare preusmjerit na sljedeću sezonu, ova je u stilu Dinamove lige za bedake, usmjerit se prema idućoj sezoni i idemo tada po pobjede!

EDIT: @ivan ma to je bezalkoholno :D
Istina, mogu se postaviti na glavu, ali bolje od toga ove godine neće ići. Prebacivanje resursa na 2011 je realnost, sve ostalo je ludost.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Evo vam izvadak iz onog linka kaj sam ga stavio malo više.

Losing Jenson Button to McLaren at the end of last year was virtually acclaimed as a positive thing as he made way for the arrival of seven-times champion Michael Schumacher, while the loss of Rubens Barrichello to Williams was shrugged off too on the basis that pairing in-bound Nico Rosberg with Schumacher was ideal.

However, each of Mercedes' main rivals have at least one driver retained from 2009 and it is impossible to understate what vital continuity that offers. Neither Schumacher nor Rosberg have driven the title-winning Brawn machine, and Schumacher had not even tasted modern F1 machinery before stepping into the 2010 Mercedes. That would hurt any team's development.

And if there is anything Mercedes has needed this year, it is strong driver feedback.

Mercedes nema niti jednog vozača koji je vozio prošle godine Brawn. To bi poremetilo razvoj bilo kojeg tima.

slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Dani je napisao/la:Evo vam izvadak iz onog linka kaj sam ga stavio malo više.

Losing Jenson Button to McLaren at the end of last year was virtually acclaimed as a positive thing as he made way for the arrival of seven-times champion Michael Schumacher, while the loss of Rubens Barrichello to Williams was shrugged off too on the basis that pairing in-bound Nico Rosberg with Schumacher was ideal.

However, each of Mercedes' main rivals have at least one driver retained from 2009 and it is impossible to understate what vital continuity that offers. Neither Schumacher nor Rosberg have driven the title-winning Brawn machine, and Schumacher had not even tasted modern F1 machinery before stepping into the 2010 Mercedes. That would hurt any team's development.

And if there is anything Mercedes has needed this year, it is strong driver feedback.

Mercedes nema niti jednog vozača koji je vozio prošle godine Brawn. To bi poremetilo razvoj bilo kojeg tima.
Nije samo to problem.Ovdje Button to govori jer je sampion sa tom momcadi i sada presao u McLaren koji dobro izgleda.Inace, za moj ukus Button bas previse prica na sve strane.Tokom GP vikenda on, cini mi se, komentarise i koliko je zabrinut za priloge koji mu dolaze uz sendvic.Da li ima salate ili ne??

Merc je ocito promasio koncepciju bolida i sada nema dalje.Moze se to iskrpati, ali mislim da ovaj bolid nije bas krojen da se moze po njemu dosta stvari ispravljati.Prilicno je limitiran glede toga.Ne treba ni da cudi jer je i BGP001 bio razvijen do plafona pred kraj prosle sezone..
FORZA FERRARI!!!
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Nije to govorio Button pričitaj članak koji sam ti dao u linku par postova prije. To je lik sa eurosporta koji ima svoju kolumnu o motosportu.

slika
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

McLaren 2007. recimo, to uopće nije poremetilo. Što reći o razvoju Renaulta za ovu sezonu? Po toj logici, trebao je ostati na dnu...
Sumnjam da bi taj auto išao bolje i da je recimo Button ostao. Brawn se jednostavno uspavao.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Piquet stari je napisao/la:
McLaren 2007. recimo, to uopće nije poremetilo. Što reći o razvoju Renaulta za ovu sezonu? Po toj logici, trebao je ostati na dnu...
Sumnjam da bi taj auto išao bolje i da je recimo Button ostao. Brawn se jednostavno uspavao.
Mclaren je 2007 mogao testirati tijekom sezone kolko je htio, što je ipak jako velika razlika.
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

Igor18 je napisao/la:
Piquet stari je napisao/la:
Mclaren je 2007 mogao testirati tijekom sezone kolko je htio, što je ipak jako velika razlika. Vjerujem da bi mercedes bitno drugačije izgledao da mogu slobodno testirat
McLaren je 2007. od prve utrke imao auto za naslov - bez ikakvog kontinuiteta vozaća.
A što se tiće vremena za testiranje, isto je za sve... Zato je nezgodno promašiti auto od samog početka...
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

Osobno mislim da su napravili veliku pogrešku s poklepcem za motor koji je ostao isti kao i svih ovih godina doku su vodeci a i slabije momcadi napravili novi poklopac za motor koji se proteže skroz do zadnjeg difuzora i on im usput služi kao i za f-duct dok iskreno sumnjam u funkcionalnost tog f-duct na mercedesu.
Promjena sa usisom zraka koji je iznad glave također nisu dobili apsolutno ništa.
Prednji spojler mi iskreno izgeda siromašno kad sam danas vidio na njemackom rtl spojler od McLarena koji je bio detaljno pokazan a i dodatci na nosacima za prednje kotace-kocnice su isto puni dodataka koji usmjeravaju zrak.
Neznam možda sam prekritivan ali razocaran sam jako u ovaj Mercedes.
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

ivan599 je napisao/la:Osobno mislim da su napravili veliku pogrešku s poklepcem za motor koji je ostao isti kao i svih ovih godina doku su vodeci a i slabije momcadi napravili novi poklopac za motor koji se proteže skroz do zadnjeg difuzora i on im usput služi kao i za f-duct dok iskreno sumnjam u funkcionalnost tog f-duct na mercedesu.
Promjena sa usisom zraka koji je iznad glave također nisu dobili apsolutno ništa.
Prednji spojler mi iskreno izgeda siromašno kad sam danas vidio na njemackom rtl spojler od McLarena koji je bio detaljno pokazan a i dodatci na nosacima za prednje kotace-kocnice su isto puni dodataka koji usmjeravaju zrak.
Neznam možda sam prekritivan ali razocaran sam jako u ovaj Mercedes.
To zaista ne mora nista da znaci.Sve zavisi od cijele aero postavke bolida.Kao da Brawn ili Tombazis ( Mercedesovo i Ferrarijevo prednje krilo izgleda najjednostavnije od vodecih momcadi ) ne znaju izvesti 1000 cuda i elemenata na tom krilu da to izgleda sofisticirano.
Fazon je u slanju zracne struje tamo gdje to oni zele.A to zavisi od konfiguracije aerodinamike cijelog bolida, pa i difuzora.Vjerojatno je to najbolja postavka prednjeg krila za taj bolid i tu se ne moze puno toga uciniti.

Evo i Ferrari najavljuje novo prednje krilo za VN Britaniju koje bi moglo biti komplikovanije jer su implementirali potpuno novi difuzor te straznji kraj bolida.Pa da to optimiziraju moguce je da ce krilo biti drugacije.Sa dosadasnjom konfiguracijom aerodinamike na F10 ( prije upgrade-a ) sa prednjim krilom se nije moglo nisto uciniti.
Tako je i sa Mercom.Nije bas jednostavno nesto na koncipiranom bolidu mijenjati, jer se moze izazvati vise stete nego koristi.

Ja mislim da se jednostavno promasila koncepcija bolida ( bili su previse optimisticni ) i sada nemaju kud dalje.Desava se mnogima. Ferrari i McLaren 2009 su napravili katastrofe od bolida.McLaren je razvijao i napravio solidan bolid na kraju, dok je Ferrari stao, otpustio Iley-a i poceo potpuno nov bolid za ovu sezonu.
FORZA FERRARI!!!
Odgovori