Ne mora značiti da neće biti bolji u budućnosti.Dani je napisao/la:Baš me zanima kaj se sada mota po glavi Norberta Haugha. Da li i dalje misli da je odvajanje od McLarena dobra ideja?

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Ne mora značiti da neće biti bolji u budućnosti.Dani je napisao/la:Baš me zanima kaj se sada mota po glavi Norberta Haugha. Da li i dalje misli da je odvajanje od McLarena dobra ideja?
hm,preprepreprepreprepreprepreviše rano je za takve misli.ni pola sezone otkako je momčad u vlasništvu mercedesa nije prošlo i teško je da se može reć da je odluka loša jer praktički mercedes nije ništa sudjelovao u ovogodišnjem bolidu,oni su samo donijeli pare i ime.možda nakon sljedeće sezone,kad se mercedes u potpunosti uključi u cijeli projekt bi se moglo nešto zaključitiDani je napisao/la:Baš me zanima kaj se sada mota po glavi Norberta Haugha. Da li i dalje misli da je odvajanje od McLarena dobra ideja?
Previše isprika za ekipu koja je prošle godine dobila ddd na poklon, te imala superioran bolid velikim dijelom sezone( brzina + pouzdanost ).fanF1 je napisao/la:slažem sa sa vidc oko odvajanja od McLarena.
Rosberg o blidu u Kanadi:
"Naš bolid je i dalje na jednakoj razini i u tom kontekstu ne možemo promatrati vikend u Montrealu jer nam gume nisu radile kako treba, dok je kod drugih to bio slučaj. Zbog toga niste mogli vidjeti prave performanse našeg bolida. Zbog toga kanadski vikend ne možete uzeti ozbiljno. Morate pričekati i vidjeti gdje ćemo biti u Valenciji,"
slažem se,previše oni tu muljaju s PR-om.a jebi ga,kako bi to izgledalo kad bi tim pod znakom mercedesa izjavio: "Loši smo,sumnjam da ćemo biti puno bolji do kraja sezone" što je trenutno realna situacija.ove izjave tipa:"čekajte tu i tu utrku i slično" ne treba previše ozbiljno shvaćatiDani je napisao/la:Previše isprika za ekipu koja je prošle godine dobila ddd na poklon, te imala superioran bolid velikim dijelom sezone( brzina + pouzdanost ).fanF1 je napisao/la:slažem sa sa vidc oko odvajanja od McLarena.
Rosberg o blidu u Kanadi:
"Naš bolid je i dalje na jednakoj razini i u tom kontekstu ne možemo promatrati vikend u Montrealu jer nam gume nisu radile kako treba, dok je kod drugih to bio slučaj. Zbog toga niste mogli vidjeti prave performanse našeg bolida. Zbog toga kanadski vikend ne možete uzeti ozbiljno. Morate pričekati i vidjeti gdje ćemo biti u Valenciji,"
A mogu biti, ali to ne možemo znati.Dani je napisao/la:Mogu biti još i gori.
Ne vjerujem da će oni otpisati jedinog konja za trku.Schumy.d je napisao/la:A mogu biti, ali to ne možemo znati.Dani je napisao/la:Mogu biti još i gori.
Tko zna kakav će biti Mclaren bez Mercedesovog motora...
vjerojatno još nema dvojbi, ali u isto vrijeme sljedeće sezone bi ih mogao imati....Dani je napisao/la:Baš me zanima kaj se sada mota po glavi Norberta Haugha. Da li i dalje misli da je odvajanje od McLarena dobra ideja?
Pa s obzirom da su u recesijsko vrijeme odlučili demonstrirati snagu i ime te uložili ipak za ovo vrijeme i prilike, ogroman novac za vjerovati je da će ipak ostati neko "dogledno" vrijeme u svemu ovome...u svakom slučaju duže od Toyote...sunseeker je napisao/la:
makar, sve ovisi koliko je mercedes "zagrizao" za cijelu f1 priču, ako su tu sa trajnim ciljem onda će do njega i doći, ako su tu poput bmw-a, honde i toyote onda će završiti isto kao i oni....
Ne vjerujem u tu priću o "trajnom cilju". To je običan PR. Povijest pokazuje da je svaki veliki proizvođać ušao uglavnom iz marketinških razloga, a kada su stvari krenule (pre)loše, iz istih marketinških razloga izašao.sunseeker je napisao/la:vjerojatno još nema dvojbi, ali u isto vrijeme sljedeće sezone bi ih mogao imati....Dani je napisao/la:Baš me zanima kaj se sada mota po glavi Norberta Haugha. Da li i dalje misli da je odvajanje od McLarena dobra ideja?
makar, sve ovisi koliko je mercedes "zagrizao" za cijelu f1 priču, ako su tu sa trajnim ciljem onda će do njega i doći, ako su tu poput bmw-a, honde i toyote onda će završiti isto kao i oni....
Ne vidim na čemu temeljite takvu izjavu?kowalski je napisao/la:Ako ove godine ne valjaju, dogodine će bit još gori. Žao mi je jedino MS-a što je potpisao na 3 god za ovu ciglu.
Ja baš mislim da nema nikakve garancije da će sigurno biti bolji nego sada.Igor18 je napisao/la:Ne vidim na čemu temeljite takvu izjavu?kowalski je napisao/la:Ako ove godine ne valjaju, dogodine će bit još gori. Žao mi je jedino MS-a što je potpisao na 3 god za ovu ciglu.
Ja mislim obrnuto. Imaju sredstva, imaju kvalitetne ljude, imaju Schumachera koji će sudjelovati u razvoju bolida od samog početka a on je uvijek bio maher kad je razvoj bolida u pitanju.
Tu su i nove gume i vraćanje KERS-a. Puno je stvari u igri ne vidim zašto bi bili lošiji. Za jednu godinu su iskusniji i vjerujem da će biti puno bolji nego sada.
Pa pogledaj primjer Red Bulla prije čini mi se 3 godine osvojili su svega par bodova (mizeran broj kojeg se i ne sjećam) a sljedeće godine več su bili kandidat i borili su se za pobjede, godinu nakon borili su se za naslov.
Mercedes ima dobre ljude i siguran sam da će ići bolje nego sada.
Odličan komentar. Slažem se u potpunosti sa svime izrečenim.nikolaa je napisao/la:Ja mislim da pretjerujete bez razloga.
Postavlja se pitanje da li se Haug zapita da li je odvajanje od McLarena dobra ideja.Kao da McLaren nikada nije imao los bolid ( najskorije je bilo 2006 kada nisu ostvarili niti jednu jedinu pobjedu, a bolid osim sto je bio spor bio je jako kvarljiv )..Mislim, Mercedes se malo zapetljao, doduse Ross Brawn koji snosi odgovornost za ovaj bolid jer je Mercedes tu samo usao u strukturu momcadi i donio novo ime.Mislim da je Ross bio preoptimistican prije sezone te samo evaluirao proslogodisnji bolid, ali to nije bilo dovoljno jer su u isto vrijeme na vrh dospjeli i McLaren i Ferrari koji su razdvojili Red Bull i Mercedes ( Brawn GP ) na vrhu.
Dalje, sve se vise namece teorija da u ovovremenskoj F1 ne postoji mogucnost da se stvori jedna era dominacije pojedine momcadi, kao sto je to moglo primjerice od 1999-2005 ( Scuderia Ferrari ).Tada je Ferrari kretao sa proslogodisnjim bolidom, onda lagano razviju ultra dobar bolid i na 3 ili 4 utrci nastupe s njim i dominiraju do kraja.Tada je bilo sve dozvoljeno i ogromna sredstva za razvoj su bila ulagana i to je davalo rezultate. Fazon je sto su sada testovi zabranjeni, aero testiranja limitirana, tako da momcadi sa mogucnoscu da munjevito razvijaju bolid imaju hendikep da to ne mogu da ostvare.Inace i cilj svih tih limitiranja je da se smanje razlike izmedju vodecih i slabijih momcadi.I naravno, sada je fazon da ako se borite za naslov u jednoj sezoni ( i taj bolid razvijate do posljednje utrke ), sljedece sezone nemate velike sanse da taj naslov i odbranite.Primjer su Ferrari i McLaren 2009,a ove sezone Mercedes.
Ako odustanu ove sezone od ovog bolida, sto je izgledno, ne treba biti iznenadjen ako Mercedes bude sljedece sezone na samom vrhu.Ross ako ima puno vremena onda ne moze da omane ( pr. odustajanje od Hondinog bolida 2008 i kreiranje fantasticnog sampionskog bolida 2009 pod imenom Brawn GP momcadi ).
Ne treba biti iznenađen ako budu na samom vrhu, ali isto tako ni ako budu opet tu gdje jesu.Ako odustanu ove sezone od ovog bolida, sto je izgledno, ne treba biti iznenadjen ako Mercedes bude sljedece sezone na samom vrhu.Ross ako ima puno vremena onda ne moze da omane ( pr. odustajanje od Hondinog bolida 2008 i kreiranje fantasticnog sampionskog bolida 2009 pod imenom Brawn GP momcadi ).
Najveca kvaka u situaciji koju navodis je ta sto je u Mercedesu Ross Brawn.Ako ima dosta vremena, on jednostavno ne moze omanuti u konstruiranju bolida ( naravno da on nije dizajner, ali zna odrediti pravac u kome treba ici i to je nedvojbeno )..Nije to u pitanju dr.Aldo Costa ( Ferrari ) koji se malo pogubi do 5 ili 6 utrke dok ne poslozi sve kako spada.Piquet stari je napisao/la:Ne treba biti iznenađen ako budu na samom vrhu, ali isto tako ni ako budu opet tu gdje jesu.Ako odustanu ove sezone od ovog bolida, sto je izgledno, ne treba biti iznenadjen ako Mercedes bude sljedece sezone na samom vrhu.Ross ako ima puno vremena onda ne moze da omane ( pr. odustajanje od Hondinog bolida 2008 i kreiranje fantasticnog sampionskog bolida 2009 pod imenom Brawn GP momcadi ).
Rani razvoj bolida ne garantira automatski uspjeh sljedeće sezone. Prošle sezone (a razvoj iz pretprošle) Brawn je uspio, BMW ne. Lani su McLaren, Red Bull i Brawn nastavili razvoj do kraja, Ferrari je odustao ranije. I koji je rezultat? Ferrari je bio samo marginalno bolji u prvoj utrci (ja bih to više pripisao karakteristikama staze i gumama nego ukupno boljem bolidu), a sveukupno gledajući Red Bull i McLaren su uprkos lanjskom razvoju starog bolida do kraja, ove godine na vrhu.
Tako da tu nema pravila, nekad upali nekad ne.
Na tome što su lani bili najbolji tim, a ove godine nisu zadržali momentum. Ne da nisu konkurentni, već su katastrofalni.Igor18 je napisao/la:Ne vidim na čemu temeljite takvu izjavu?kowalski je napisao/la:Ako ove godine ne valjaju, dogodine će bit još gori. Žao mi je jedino MS-a što je potpisao na 3 god za ovu ciglu.
Ja mislim obrnuto. Imaju sredstva, imaju kvalitetne ljude, imaju Schumachera koji će sudjelovati u razvoju bolida od samog početka a on je uvijek bio maher kad je razvoj bolida u pitanju.
Tu su i nove gume i vraćanje KERS-a. Puno je stvari u igri ne vidim zašto bi bili lošiji. Za jednu godinu su iskusniji i vjerujem da će biti puno bolji nego sada.
Pa pogledaj primjer Red Bulla prije čini mi se 3 godine osvojili su svega par bodova (mizeran broj kojeg se i ne sjećam) a sljedeće godine več su bili kandidat i borili su se za pobjede, godinu nakon borili su se za naslov.
Pa ne znači da sljedeće godine neće biti konkurentni! Nisu baš katastrofa. Nisu ni dobri, prosječni su.kowalski je napisao/la:Na tome što su lani bili najbolji tim, a ove godine nisu zadržali momentum. Ne da nisu konkurentni, već su katastrofalni.Igor18 je napisao/la:Ne vidim na čemu temeljite takvu izjavu?kowalski je napisao/la:Ako ove godine ne valjaju, dogodine će bit još gori. Žao mi je jedino MS-a što je potpisao na 3 god za ovu ciglu.
I raspolažu s manje resursa od Ferrarija i McM-a.