Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
FerrariF1
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Re: Formula 1 team-Mercedes Grand Prix

Post Postao/la FerrariF1 »

Tako je i Ferrari krenuo prosle godine i sad imaju jako lose perfomanse, dok je McLaren razvijao do kraja sezone sa jako dobrim rezultatima kao i ove sezone jako brzi. Znaci nemora znaciti ako sad krenu sa razvojem za sljedecu sezonu . Bitno je naci rjesenje koje se moze realizovati za 20 dana
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

FerrariF1 je napisao/la:Tako je i Ferrari krenuo prosle godine i sad imaju jako lose perfomanse, dok je McLaren razvijao do kraja sezone sa jako dobrim rezultatima kao i ove sezone jako brzi. Znaci nemora znaciti ako sad krenu sa razvojem za sljedecu sezonu . Bitno je naci rjesenje koje se moze realizovati za 20 dana
Ja bih prije rekao da je bitno naći što prije rješenje.
McM je proše godine na svakom izlasku na stazu maltene izbacio novi auto dok konačno nisu pronašli di šteka i sad su opako brzi.
Ne razvijanje bolida i prebacivanje resursa na idući model je besmisleno ako neznaju di su fulali na ovom modelu. IMHO
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

darky je napisao/la:
FerrariF1 je napisao/la:Tako je i Ferrari krenuo prosle godine i sad imaju jako lose perfomanse, dok je McLaren razvijao do kraja sezone sa jako dobrim rezultatima kao i ove sezone jako brzi. Znaci nemora znaciti ako sad krenu sa razvojem za sljedecu sezonu . Bitno je naci rjesenje koje se moze realizovati za 20 dana
Ja bih prije rekao da je bitno naći što prije rješenje.
McM je proše godine na svakom izlasku na stazu maltene izbacio novi auto dok konačno nisu pronašli di šteka i sad su opako brzi.
Ne razvijanje bolida i prebacivanje resursa na idući model je besmisleno ako neznaju di su fulali na ovom modelu. IMHO
bitno je da znaš što radiš i što trebaš raditi. mclaren niti ovu sezonu nije krenuo najbolje, ali znaju kaj rade......neki drugi malo lutaju....
FerrariF1
Početnik
Početnik

Imaju sredstva koliko hoce samo dobitnu kombinaciju pogoditi
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Uuuuuuuuuuu, varaš se, ferrariju je itekako krenulo, makar zbog ove loše turske se zaboravlja recimo prva utrka u bahrainu ili još bolje samo dvije desetinke zaostatka alonsa za webberom na kvalifikacijama u australiji, znači oni su u to vrijeme bili ti koji će se sa red bullom boriti za naslov, a ne kako sad stvari stoje mclaren koji se preporodil sa f-ductom u turskoj! Ferrari je imao problem jer se previše posvetio jednom djelu bolida(f-duct) što priznaje i domenicalli i samim time nesvjesno su zaposatavili donošenje barem malih promjena na aeropaketu za svaku utrku.
Što se brawnu sigurno neće dogoditi (ako će se naći u situaciji kao ferrari)! Samo treba imati tu sreću i znanje da pogodi sa bolidom za 2011. Kao što je to bio brawn iz 2009 i ferrari iz 2010.
Po meni, trebal si samo spomenuti bmw-e iz 2009. jer su upravo oni probali u 2008. krenuti na razvoj za 2009. isto negdje na sredini sezone. To je jedina brawnova briga, da mu se ne desi takav debakl, ali ferrari iz 2010, nikako ne spada u debakl! Što više, bili su u samom vrhu u prve dvije utrke.

Ali slažem se sa tobom da je to određeni rizik ili kocka, samo uzel si krivi primjer.

Makar ja bih još dodao da se ne otpisuje mercedes za ovu sezonu i da se bar pričeka ova kanada i valencija! Možda ovo komplicirano riješenje f-ducta ipak proradi. Možda :biggrin:
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
FerrariF1
Početnik
Početnik

Nisi u pravu jer Ferrari nije ono sto je bio 15 godina
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Pa, čekaj malo ko je tu lud?! citiram: Tako je i Ferrari krenuo prosle godine i sad imaju jako lose perfomanse

Jako loše perfomanse? pa ako je u prve dvije utrke bio na postolju i naravno još u bahrainu imaju pobjedu i smatra ih se glavnim konkurentima uz red bull - onda stvarno imaju loše perfomanse :oo: Sad, trenutno imaju loše performanse, ali na POČETKU SEZONE SU BILI VODEĆA MOMČAD. o tome ti cijelo vrijeme pričam. Ferrari je imao jako dobar bolid! S ovim se slažem da nije to na nivou ferrarija koji je bio u rukama schumachera, brawna i tota iz najboljih dana, ali i oni su gubili prvenstva, no to nikad nije bilo u LOŠEM AUTU-kako ti želiš prekazati i ovaj ferrari iz 2010

Dakle po meni ona teorija i dalje stoji da ako mercedes napravi za sljedeću sezonu bolid koji je u stanju pobjediti u prvoj utrci, to će biti super i isto to je napravio ferrari samo su podbacili u ostalim utrkama za sad!

SVAKI BOLID KOJI ZAVRŠI NA POSTOLJU I IMA BAR JEDNU POBJEDU U SEZONI NIJE LOŠ AUTO-to što si ti možda sad razočaran zbog turske, to je već druga stvar i o tim lošim rezultatima koji su usljedili to je zbog trenutnog lošeg vođenja tima!

Ponavljam samo da je brawn ostal unutra on bi znal kaj da radi sa ferrarijem od australije pa do turske, ako to sad radi sa mercedesom koji nije tako dobar bolid sa početka sezone kao ferrari, onda bi to znal i sa njima i nebi sad došlo do ovakvih neugodnosti na forumu i da mi neko kaže da je ferrari loš auto. Da sad trenutno je, AKO GLEDAMO NJEGOVE STANDARDE, ali na početku sezone definitivno NEEE! I još nešto, treba uvjek pričekati da sad prođe par utrka, nakon ovako loše turske, da se vidi da li su se stvarno tako pokvarili od početka sezone ili zbog svojeg financijskog i tehničkog stanja već u canadi stvari krenu na bolje - prema vrhu gdje i pripadaju.
Zadnja izmjena: Vleki, dana/u 11 lip 2010, 15:27, ukupno mijenjano 2 puta.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ne bi Ferrariu više pomogao Schumacher i Brawn skupa da dođu u momčad. Prošle sezone je Brawn imao daleko najjači bolid, a ove sezone je to isti bolid s istim motorom samo drugo ime pa di je sad?
Puno toga se promjenilo od 'Shumacherove vladavine', kad ste vi vidili u posljednje 3 sezone da je neko došao s začelja na 2. ili 1. mjesto? to je uspjelo samo Schumaheru i Rubensu s nadmoćnijim bolidom i dobrom strategijom. Ove sezone nema nadoljevanja pa skoro ni taktiziranja i puno se toga promjenilo (na bolje) tako da je po meni glupo niti uspoređivat ovo sad s onim pred 10 i više godina. Neka dođu sad Shumi i rubens sa začelja do podija, mislim da to nebi uspjeli ni da voze RedBull uz brawnovu pomoć
slika
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

Vleki je napisao/la:Pa, čekaj malo ko je tu lud?! citiram: Tako je i Ferrari krenuo prosle godine i sad imaju jako lose perfomanse

Jako loše perfomanse? pa ako je u prve dvije utrke bio na postolju i naravno još u bahrainu imaju pobjedu i smatra ih se glavnim konkurentima uz red bull - onda stvarno imaju loše perfomanse :oo: Bez uvrede, ali smije se znati koliko imaš godina? Evo ja imam 22. da ne bi ispalo da se pravim pametan.

S ovim se slažem da nije to na nivou ferrarija koji je bio u rukama schumachera, brawna i tota iz najboljih dana, ali i oni su gubili prvenstva, no to nikad nije bilo u LOŠEM AUTU-kako ti želiš prekazati i ovaj ferrari iz 2010

SVAKI BOLID KOJI ZAVRŠI NA POSTOLJU I IMA BAR JEDNU POBJEDU U SEZONI NIJE LOŠ AUTO-to što si ti možda sad razočaran zbog turske, to je već druga stvar i o tim lošim rezultatima koji su usljedili lošim vođenjem tima!

Ponavljam samo da je brawn ostal unutra on bi znal kaj da radi sa ferrarijem od australije pa do turske, ako to sad radi sa mercedesom koji nije tako dobar bolid sa početka sezone kao ferrari, onda bi to znal i sa njima i nebi sad došlo do ovakvih neugodnosti na forumu i da mi neko kaže da je ferrari loš auto. Da sad trenutno je, AKO GLEDAMO NJEGOVE STANDARDE, ali na početku sezone definitivno NEEE! I još nešto, treba uvjek pričekati da sad prođe par utrka, nakon ovako loše turske, da se vidi da li su se stvarno tako pokvarili od početka sezone ili zbog svojeg financijskog i tehničkog stanja već u canadi stvari krenu na bolje - prema vrhu gdje i pripadaju.
ne jako lose perfomanse nego dno dna nije alonso ni petrova mogo proc pa ga je na silu izguro a ti govoris najveci konkuretnti uz red bull vise je konkuretna force india i renault
slika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

vegi696 je napisao/la:ne jako lose perfomanse nego dno dna nije alonso ni petrova mogo proc pa ga je na silu izguro a ti govoris najveci konkuretnti uz red bull vise je konkuretna force india i renault
Ovo da je Alonso na silu izgurao Petrova je čista glupost.
I da, nema nikakve veze sa temom :biggrin:

* 2500 postova !!!!!! ima li ko jači? :lol:
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

p@rtibrejker je napisao/la:
vegi696 je napisao/la:ne jako lose perfomanse nego dno dna nije alonso ni petrova mogo proc pa ga je na silu izguro a ti govoris najveci konkuretnti uz red bull vise je konkuretna force india i renault
Ovo da je Alonso na silu izgurao Petrova je čista glupost.
I da, nema nikakve veze sa temom :biggrin:

* 2500 postova !!!!!! ima li ko jači? :lol:
ko je prvi odluto s teme ja nisam 8)
i da nije čista glupost :badgrin:
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Ćale od Lewisa je napisao/la:ne bi Ferrariu više pomogao Schumacher i Brawn skupa da dođu u momčad. Prošle sezone je Brawn imao daleko najjači bolid, a ove sezone je to isti bolid s istim motorom samo drugo ime pa di je sad?
Puno toga se promjenilo od 'Shumacherove vladavine', kad ste vi vidili u posljednje 3 sezone da je neko došao s začelja na 2. ili 1. mjesto? to je uspjelo samo Schumaheru i Rubensu s nadmoćnijim bolidom i dobrom strategijom. Ove sezone nema nadoljevanja pa skoro ni taktiziranja i puno se toga promjenilo (na bolje) tako da je po meni glupo niti uspoređivat ovo sad s onim pred 10 i više godina. Neka dođu sad Shumi i rubens sa začelja do podija, mislim da to nebi uspjeli ni da voze RedBull uz brawnovu pomoć
Dobro slažem se, ja samo govorim da u nekoj hipotezi-da je brawn došel recimo ove sezone na mjesto domenicalija, vjeruj mi da ferrari bi bio među prve dvije momčadi i ne bi se desio ovakakv pad performansi, za to imaš čistu činjenicu u mercedesu recimo koji je također u turskoj bio brži od ferrarija samo zbog toga jer je brawnova politika razvijaj f-duct, ali nemoj zapostaviti niti druge aerodinamičke djelove bolida citiram bravna "mi na svaku utrku donosimo nove djelove" o tome ti cijelo vrijeme pričaju i schumacher i rosberg. Danas su baš rosberga pitali o tome i on kaže da na sveku stazu dolaze sa manjim ili većim poboljšanjima, dok je domenicali i sam priznal tu grešku da su se previše upustili u optimiziranje f-ducta što im je na posljetku oduzelo tu konstantu koja kod brawna postoji i kod meclarena i kod red bulla. i kod renaulta i kod svih osim ferrarija. Ponavljam, siguran sam da će domenicali sada naučiti iz te greške i da će već u kanadi to biti bolje i da će biti po snazi bar ispred renaulta i mercedesa što zaslužuju, ali do greške je došlo i možda do kraja sezone će se lupati po glavi!
FerrariF1
Početnik
Početnik

@Ćale od Lewisa nisi u pravu i pises gluposti
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

Mercedes dobro izgleda na ovom 1. slobodnom treningu, vidjet cemo sta ce dalje biti ;)
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Lijepo je za vidjeti, teško da će tako završiti, fali im top speed, JAKOOOOO

Probat ću sa stranih stranica naći brzine, ali na službelim stranicama f1 na live ih nema ni među prvi 6

Inače evo tih brzina na onoj ravnici prije šikane i cilja (pretpostavljam)

petrov 319 km/h
kubica 318 km/h
button 315 km/h
massa 315 km/h
alguesuari 314 km/h
buemi 314 km/h

EDIT: ništa od brzina ovo iznad je jedino kaj sam našel, tek za kvalifikacije daje fia.com izvješće :x
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

vegi696 je napisao/la:
FerrariF1 je napisao/la:@Ćale od Lewisa nisi u pravu i pises gluposti
i to velike :D
ispravite me pa napišite nešto pametnije! :!:
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Vleki je napisao/la:Lijepo je za vidjeti, teško da će tako završiti, fali im top speed, JAKOOOOO

Probat ću sa stranih stranica naći brzine, ali na službelim stranicama f1 na live ih nema ni među prvi 6

Inače evo tih brzina na onoj ravnici prije šikane i cilja (pretpostavljam)

petrov 319 km/h
kubica 318 km/h
button 315 km/h
massa 315 km/h
alguesuari 314 km/h
buemi 314 km/h

EDIT: ništa od brzina ovo iznad je jedino kaj sam našel, tek za kvalifikacije daje fia.com izvješće :x
Link
Rosberg - 311.3
Schumacher - 311.2
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

gringo73 je napisao/la: Rosberg - 311.3
Schumacher - 311.2
Hvala kolega, sad znam gdje ubuduće tražiti! Rosberg izgleda za sad da može sa mercedesom dosta daleko ka vrhu, dok schumy malo šteka, ali za konačnu brzinu na pravcu izgleda dosta loše i dalje #-o

Kaj se desilo s mercedesima nemam pojma, znam da se zbog brzine na pravcu nisu mogli boriti sa meclarenom ali takav pad performansi prvo od schumachera a onda i rosberga, ne znam. Treba sutra im zaželjeti da se bar ne potrgaju na startu i da prežive prvi krug. Rosbergu jedina zadovoljština je da je dobil schumachera u kvalama.
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

zanimljivo riješenje pozicije kamere....
slika

iako se kamere dizajnirane kao neutralno krilo, ipak može poslužit kao usmjerivač zraka...
slika
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: BMW - Heidfeld

Post Postao/la bmw_sauber_f1 »

Dečki iz Mercedesa pričaju o tekmi i malo su zaigrali s loptom. Rosberg, Heidfeld & Schumacher.

VIDEO
Bara993
Početnik
Početnik
Navijam za: Hamilton i McLaren

Post Postao/la Bara993 »

Ipak će nastavit radit na ovosezonskom autu
http://www.autosport.com/news/report.php/id/84515
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

ivan599 je napisao/la:zanimljivo riješenje pozicije kamere....
[ http://www.f1technical.net/images/devel ... fw-mon.jpg ]

iako se kamere dizajnirane kao neutralno krilo, ipak može poslužit kao usmjerivač zraka...
Ferrari je ovakve pozicije kamere koristio na predsezonskim testiranjima, ali su od njih na kraju odsutali i postavili kamere na nos bolida.Inace, ta kucista kamera su postali aerodinamicki elementi u zadnjih nekoliko godina..
FORZA FERRARI!!!
Brabus
Početnik
Početnik

Post Postao/la Brabus »

Te kamere su najobičniji simetrični aeroprofili koji nit daju uzgon nit downforce...
Nit preusmjeruju strujanje zraka
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

ovde se piše pun kufer gluposti, nepotkrijepljenih ikakvim argumentima, ili onim nepotpunim koji uglavnom služe za provokaciju... i uvijek se na kraju svede na rasprave Mclarena i Ferrarija, ili McMa i Schumija...
a isto tako se piše dosta zanimljivih stvari o teeemi, i bilo bi lipo kad bi svi tako... :driver:

Dakle, Mercedes ove sezone neloš....Šumijevi razočarani, Rosbergovi isto, al malo ipak likuju nad kolegom, s razlogom...
Vjerujem da će Mercedes bit uvik makar tu negdi, ako ne i skroz konkurentan kako bude tekla sezona, jer ipak je tu ross brawn i dva vozača koja izvlače maksimum...
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Baš me zanima kaj se sada mota po glavi Norberta Haugha. Da li i dalje misli da je odvajanje od McLarena dobra ideja?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Odgovori