Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Formula 1 team-Mercedes Grand Prix

Post Postao/la Chuck Norris »

Ono što mi je zanimljivo svi govore o napredovanju Mercedesa,a ja bih rekao da je MS napredovao a NR nazadovao,odnosno da ovaj bolid ne odgovara NR.A situacija je prije Španjolske u bodovima bila 50-10 za Rosberga(i to nije mala razlika) koji je na drugom mjestu ukupnog poretka.I Rosberg je imao kakvu takvu šansu nadati se da može postati prvak i zaista mi ovo čudno djeluje da se više nisu posvetili Rosbergu,nego pravili bolid koji odgovara Schumacheru.

Dobro ovo je tek prva utrka nakon redizajna i i ne mora biti pokazatelj ali ako se ovako nastavi onda po mom mišljenju je ovo nepravedno prema Rosbergu
...put u raj nije posut ružama...
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Iskreno, žao mi je zbog rosberga, želio sam ga vidjeti u najboljem svijetlu protiv schumachera, ono da se može podvući bolja crta između njih dvojice. Ovako je sad ispalo da ga je deda dobil samo zbog rosbergovih problema sa set up-om.

Ali dobro, vidjet ćemo ih sutra u utrci, još se svašta može desiti na startu. Ako sve prođe glatko sutra bi deda mogel imati dobru utrku, jer obično je u utrci još jači (ako uspije sačuvati gume)
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

gluposti.rosberg je rekao da će poboljšanja odgovarat i njemu jer mu bolid nije baš odgovarao.bolje se snalazio od schumachera u tom bolidu ali bolid nije bio dobar nije jednom ni drugom vozaču.sad kad su kolko tolko sredili stvari,schumacher je malo brži jer mu bolid odgovara.šta su trebali ostaviti loš bolid da bi nico bio brži od schumachera?
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

vidc je napisao/la:gluposti.rosberg je rekao da će poboljšanja odgovarat i njemu jer mu bolid nije baš odgovarao.bolje se snalazio od schumachera u tom bolidu ali bolid nije bio dobar nije jednom ni drugom vozaču.sad kad su kolko tolko sredili stvari,schumacher je malo brži jer mu bolid odgovara.šta su trebali ostaviti loš bolid da bi nico bio brži od schumachera?
Pa onda bi bili još više iza, činjenica je da nije napredovao samo mercedes, nego i sve 3 momčadi koje su ispred njih i dalje po snazi, osim masse koji definitivno (za sad) ne vozi na razini alonsa

EDIT: Aha pa sad tek vidim, pa ti se svađaš sa ovim norisom, meni je on na ignor listi :biggrin: sorry
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

vidc je napisao/la:gluposti.rosberg je rekao da će poboljšanja odgovarat i njemu jer mu bolid nije baš odgovarao.bolje se snalazio od schumachera u tom bolidu ali bolid nije bio dobar nije jednom ni drugom vozaču.sad kad su kolko tolko sredili stvari,schumacher je malo brži jer mu bolid odgovara.šta su trebali ostaviti loš bolid da bi nico bio brži od schumachera?
Ross Brawn je rekao da se obojica vozaća žale na podupravljanje "starog" bolida. I tu svaka sličnost između želja MS i NR prestaje, jer je poznato da MS ima vrlo specifične zahtjeve, prilično različite od večine vozaća. Ono što je za MS neutralan bolid, za večinu vozaća je bolid koji jako preupravlja.
Očito je da je razvoj "novog" bolida išao isključivo i jedino u smjeru MS-a. Sve ostalo su spin-izjave za PR, a na žalost Nico Rosberg je miran, tih i fin dečko koji sigurno neće protusloviti "gazdi" Brownu i "gazdi" Schumacheru. Njegove izjave su u skladu sa politikom ove dvojice, pa tako on diplomatski izjavljuje da je "novi bolid korak naprijed", samo on ima neke probleme sa set-upom koje ne razumije i zbog kojih ne može iskoristiti taj "korak naprijed".
Naravno da ne može, kad je auto 100% preuređen po (perverznim) željama MS.

Ipak mu se omakla izjava da mu je "auto težak za voziti".

Da je na njegovom mjestu netko malo kuražniji i temperamentniji s kime se baš i ne da manipulirati i koji nema dlake na jeziku, recimo Robert Kubica, stvari bi se odmah nazvale pravim imenom.
Da su toliko truda i energije koliko su uložili u to da preinače bolid točno kako želi MS uložili u to da podese bolid točno kako želi NR, vrlo moguće da bi regularno prvi iza nedodirljivih Red Bulla bio Nico...
Na kraju, s obzirom na ostale, ja baš i ne vidim neki općeniti veliki korak naprijed, samo su zamijenili mjesta MS i NR.

http://www.planetf1.com/news/18227/6141 ... es-trigger
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Piquet stari je napisao/la: Da su toliko truda i energije koliko su uložili u to da preinače bolid točno kako želi MS uložili u to da podese bolid točno kako želi NR, vrlo moguće da bi regularno prvi iza nedodirljivih Red Bulla bio Nico...
Na kraju, s obzirom na ostale, ja baš i ne vidim neki općeniti veliki korak naprijed, samo su zamijenili mjesta MS i NR.
To sam i ja htio reći,ali za takve ocjene treba sačekat još par utrka da vidimo kako će se dalje stvari razvijati
...put u raj nije posut ružama...
Piquet stari
Početnik
Početnik

Chuck Norris je napisao/la:
Piquet stari je napisao/la: Da su toliko truda i energije koliko su uložili u to da preinače bolid točno kako želi MS uložili u to da podese bolid točno kako želi NR, vrlo moguće da bi regularno prvi iza nedodirljivih Red Bulla bio Nico...
To sam i ja htio reći,ali za takve ocjene treba sačekat još par utrka da vidimo kako će se dalje stvari razvijati
To sigurno, ali kako god završi cijela prića, ja ne vjerujem da se pri razviju bolida nisu isključivo orijentirali na MS, a NR "kako bude".
Nadam se da ipak ima dovoljno prostora za podešenja na tom bolidu pa da i NR uhvati set-up kako mu paše.
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Piquet stari je napisao/la:
Chuck Norris je napisao/la:
To sigurno, ali kako god završi cijela prića, ja ne vjerujem da se pri razviju bolida nisu isključivo orijentirali na MS, a NR "kako bude".
Nadam se da ipak ima dovoljno prostora za podešenja na tom bolidu pa da i NR uhvati set-up kako mu paše.
Ha, ha, ha, počelo je počelo

Bar znam kak vam je :bye:
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

tresla se brda, rodio se mis... koliko su najavljivali ovaj update, toliko su ispali smijsni sa istim... ne vidim da su bilo kakav napredak u odnosu na glavne konkurente napravili...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Piquet stari
Početnik
Početnik

_dreamer_ je napisao/la:tresla se brda, rodio se mis... koliko su najavljivali ovaj update, toliko su ispali smijsni sa istim... ne vidim da su bilo kakav napredak u odnosu na glavne konkurente napravili...
Je, najavljivali su da očekuju čitavu sekundu od te nadogradnje...

Očito su onda i svi ostali ubrzali auto za sekundu, čak i Renault koji nije napravio ništa bitno (imaju samo malu reviziju prednjeg krila)... =D>
Red Bull i Mclaren su ubrzali i za više od sekundu...

Nisu oni napravili ništa osim što su napokon podesili auto onako kako samo jednom vozaću odgovara. Onom koji je imao 40 bodova manje od drugoga.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

@ Piquet stari @ Dali si ti ne čini, da su svi na forumu skužili šta želiš, da kažeš. Sada več u tri teme čitam jedno i isto po nbroj puta ;) I opet ponavljam, da nije Kubica išao skroz desno na početku utrke i Rosberg bi bio u bodovima ;)

Evo i izjava iz Mercedesa:

MICHAEL SCHUMACHER

“It was quite an entertaining race right from the start even if we knew from the beginning that there would not be a chance for us to compete for a podium place if everything goes as normal. Still it was exciting for me to manage to keep the position that I gained but then, I am obviously not too happy as today we could only defend. All we could do was to hope for reliability problems of others in order to make up positions and that’s not really what you want to do. It was an interesting fight with Jenson but all I could do is try to not give him a possibility to overtake. In the end the gap to the front is just too big to be really happy after this race. For Monaco, we hope that the characteristics of the track will suit our car better.”

NICO ROSBERG

“The race didn’t go my way today and, of course, it is frustrating to have finished outside of the points for the first time this season. We have a good upgrade on the car here which should be improving our performance but it just hasn’t worked out for me here. In qualifying, I did the best that I could but starting from eighth position isn’t where we wanted to be this weekend. In the race, I had the situation with Robert at the start when I tried for the gap but he didn’t see me so I was pushed wide and then we had a problem at my first stop which dropped me back again. So it’s been a disappointing weekend and we need to look into the reason why we have been off our usual pace.”

ROSS BRAWN

“Well done to Michael and the team for their hard work today. Michael has driven extremely well all weekend to continue the progress that he made over the first three races of the season and achieve his best finish with our team. Nico has had a more difficult time and we will look closely into the reasons why he has struggled this weekend. Although we have made a step forward with the performance of our car, the evidence shows that our competitors have also improved and our step is not enough to enable us to compete where we would like to be. We have a lot of hard work ahead of us and I remain confident that we have the ability and resources to close the gap, but it will be a tough fight.”

NORBERT HAUG

“Michael's fourth place is the best result that we could have achieved today. He posted a remarkable drive with very committed overtaking and then keeping the reigning World Champion and current points leader Jenson Button behind him. Our speed was not good enough however to compete at the front in qualifying or the race. Nico was compromised on lap one by the manoeuvres of a competitor which lost him four places. We will work hard to improve our speed and I am sure that we will achieve this step-by-step but certainly not overnight. I am happy for Michael and the team today and in five races, our best results per race have been P5, P5, P3, P3 and now P4. These results have been more or less the maximum we could have achieved which is pleasing but we are aware that winning is our target and not bringing home respectable places.”
slikaslikaslika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

_dreamer_ je napisao/la:tresla se brda, rodio se mis... koliko su najavljivali ovaj update, toliko su ispali smijsni sa istim... ne vidim da su bilo kakav napredak u odnosu na glavne konkurente napravili...

Nisu oni napravili ništa osim što su napokon podesili auto onako kako samo jednom vozaću odgovara. Onom koji je imao 40 bodova manje od drugoga.
To je ono sto bi ti i ja nazvali "zdravom politikom" :D
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Piquet stari
Početnik
Početnik

Forza je napisao/la:@ Piquet stari @ Dali si ti ne čini, da su svi na forumu skužili šta želiš, da kažeš. Sada več u tri teme čitam jedno i isto po nbroj puta ;) I opet ponavljam, da nije Kubica išao skroz desno na početku utrke i Rosberg bi bio u bodovima ;)
Ja nisam siguran da li su ostali skužili, ali ti očito nisi.

Nije toliko bitan rezultat utrke (i to da li bi Rosberg osvojio koji bod ili ne) - koji je takav kakav je za Rosberga zbog spleta okolnosti (evo, i opet se ponavljam), već činjenica da "unaprijeđeni" bolid očito nije donio Rosbergu ništa po pitanju brzine (čak što više, nazadovao je u odnosu na druge) - ali je Schumacheru. Pa se svi upitajmo zašto...

Ajde sad ti opet o utrci...
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

Forza je napisao/la:@ Piquet stari @ Dali si ti ne čini, da su svi na forumu skužili šta želiš, da kažeš. Sada več u tri teme čitam jedno i isto po nbroj puta ;) I opet ponavljam, da nije Kubica išao skroz desno na početku utrke i Rosberg bi bio u bodovima ;)
Ja nisam siguran da li su ostali skužili, ali ti očito nisi.

Nije toliko bitan rezultat utrke (i to da li bi Rosberg osvojio koji bod ili ne) - koji je takav kakav je za Rosberga zbog spleta okolnosti (evo, i opet se ponavljam), već činjenica da "unaprijeđeni" bolid očito nije donio Rosbergu ništa po pitanju brzine (čak što više, nazadovao je u odnosu na druge) - ali je Schumacheru. Pa se svi upitajmo zašto...

Ajde sad ti opet o utrci...
Ma skužil sam ja več u petak na FP2 kamo so otišle stvari, dajmo recimo ovak sačekajmo, da bar odvozi Nico 4 utrke sa tom bolidom pa da vidimo šta se zbilo. I u Mercedesu kažu, da su napravili pomak ali u usporedbui sa ostalima nisu naredili ništa. Nico nije mogao da pronađe dobar balans Michael ga nekako je al nije to to. Kaže Brawn, da stvari nisu prošle dobro za Nicu i da če analizirati gdje je problem.

Sve te preinake na bolidu su bile planirane več na predsezonskim testovima kad su vidjeli, da bolid nije tako jak a došle su tek u Barceloni zato sve izjave, da su sada kad je Nico imao više bodova od Michaela išli radit bolid po željama Michaela ne piju vodu. Reci koliko utrka je lani trebalo BMW-ju, da poveča međuosovinski razmak jer nije to nešto što možeš promjeniti u tri trke ipak je to F1 a ne brdske utrke. Šta su mogli učiniti u Mercedesu promjenit razvojni plan ??? Vidjeli su i sami, da Nico može regularno osvajat dobre bodove na prvim utrkama, sad dali če razvoj iti u tom pravcu vidjet čemo :)
slikaslikaslika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Evo sta kaze Nick Fry
KLIK
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Mercedes je dobio dobrog sponzora - Deutsche Post. Link
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

gringo73 je napisao/la:Mercedes je dobio dobrog sponzora - Deutsche Post. Link
Cudi me da DEKRA jos nije dosla u Merc.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

Evo malo o promjeni razmaka na MGpju za Monaco:

Mercedes is using the shorter wheelbase version of the chassis it used before Spain. A shorter wheelbase tends to make it easier to change the car's direction so that's why they have done it. The only concern is that it was chewing up the rear tyres in the opening races and rear-end grip and traction is so important in Monaco. I'm sure they've considered that and made appropriate adjustments.

I izjave o utrci iz MGP teama ;)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iiZbNGiS ... r_embedded#![/youtube]
slikaslikaslika
I C E
Navijam za: Msc

Post Postao/la I C E »

Poz svima. Da li se mogu pratit vremena vozaca na intenetu u toku utrke
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

I C E je napisao/la:Poz svima. Da li se mogu pratit vremena vozaca na intenetu u toku utrke
da.ideš na http://www.f1.com" onclick="window.open(this.href);return false;
tamo klikneš na live timing i registriraš se.kad počne utrka pokreneš live timing i tu možeš pratiti vremena svih vozača,i razmake između njih.na isti način možeš pratit kvalifikacije i slobodne treninge
I C E
Navijam za: Msc

Post Postao/la I C E »

vidc je napisao/la:
I C E je napisao/la:Poz svima. Da li se mogu pratit vremena vozaca na intenetu u toku utrke
da.ideš na http://www.f1.com" onclick="window.open(this.href);return false;
tamo klikneš na live timing i registriraš se.kad počne utrka pokreneš live timing i tu možeš pratiti vremena svih vozača,i razmake između njih.na isti način možeš pratit kvalifikacije i slobodne treninge
Hvala
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Izjava RB.
“With regard to the penalty given to Michael, we believed that the track had gone green and the race was not finishing under a safety car when article 40.13 clearly would have applied. The reason for the safety car had been removed, the FIA had announced ‘Safety Car in this lap’ early on lap 78 and the track had been declared clear by race control. This was further endorsed when the marshals showed green flags and lights after safety car line one. On previous occasions when it has been necessary to complete a race under a safety car, full course yellows are maintained, as in Melbourne 2009. On the last lap, we therefore advised our drivers that they should race to the line and Michael made his move on Fernando for sixth place. We have appealed the decision of the stewards.”
Michael is faster than you!!
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Počele su kružiti glasine, s naglaskom na GLASINE da Pat Fry - (predpostavljam) bivši glavni inženjer mclarena prelazi u mercedes. Kratki rezime njegove formula 1 karijere: svoj rad započeo je u benettonu i radio je sa timom na izradi aktivnog ovjesa. 92 godine postaje trkači inženjer mertinu brundle-u.
93. prelazi u mclaren na nagovor Ascanelli-ja i također jedno vrijeme radi na razvoju aktivnog ovjesa sa mclarenovim testnim timom, ali nakon nekog vremena točnije 94 čuveni ovjes biva zabranjen i pat fry 95. prelazi na mjesto inženjera u trkači tim. Nakon jedne godine provedene kao trkači inženjer miki Häkkinen-u vraća se 96. u testni tim mclarena bez obzira što su ga te godine povezivali sa ferrarijem.
Obnovio je svoj ugovor sa mclarenom 97. i postaje trkači inženjer davidu coulthard-u i na tom mjestu ostaje 4 godine.
U 2001. preselio se u taktičku ulogu koordinatora mclarena i tom funkcijom nadgledao rad oba bolida u momčadi.
2002. godine dolazi na svoju sadašnju funkciju glavnog inženjera trkačeg razvoja i odgovoran je za šasije MP4-20 i
MP4-22.
Od 2008. radi na šasiji MP4-24 koja je imala onaj bajni početak 2009. godine :biggrin:

LINK <= wikipedia

Zaključak: nije se baš proslavio, ali ako je ova glasina istinita možda brawn računa na njega kao drukera informacija
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Vleki je napisao/la:Počele su kružiti glasine, s naglaskom na GLASINE da Pat Fry - (predpostavljam) bivši glavni inženjer mclarena prelazi u mercedes. Kratki rezime njegove formula 1 karijere: svoj rad započeo je u benettonu i radio je sa timom na izradi aktivnog ovjesa. 92 godine postaje trkači inženjer mertinu brundle-u.
93. prelazi u mclaren na nagovor Ascanelli-ja i također jedno vrijeme radi na razvoju aktivnog ovjesa sa mclarenovim testnim timom, ali nakon nekog vremena točnije 94 čuveni ovjes biva zabranjen i pat fry 95. prelazi na mjesto inženjera u trkači tim. Nakon jedne godine provedene kao trkači inženjer miki Häkkinen-u vraća se 96. u testni tim mclarena bez obzira što su ga te godine povezivali sa ferrarijem.
Obnovio je svoj ugovor sa mclarenom 97. i postaje trkači inženjer davidu coulthard-u i na tom mjestu ostaje 4 godine.
U 2001. preselio se u taktičku ulogu koordinatora mclarena i tom funkcijom nadgledao rad oba bolida u momčadi.
2002. godine dolazi na svoju sadašnju funkciju glavnog inženjera trkačeg razvoja i odgovoran je za šasije MP4-20 i
MP4-22.
Od 2008. radi na šasiji MP4-24 koja je imala onaj bajni početak 2009. godine :biggrin:

LINK <= wikipedia

Zaključak: nije se baš proslavio, ali ako je ova glasina istinita možda brawn računa na njega kao drukera informacija
mp4-20 i mp4-22 su bili odlični bolidi.iako mp4-20 je uglavnom djelo neweya čini mi se,svejedno ovaj lik bi mogao dobro doći mercedesu.a vjerojatno je potpisao s mclarenom da nakon odlaska neko vrijeme neće raditi za druge ekipe,tako da teško može odmah preći u neku drugu ekipu
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

vidc je napisao/la: mp4-20 i mp4-22 su bili odlični bolidi.iako mp4-20 je uglavnom djelo neweya čini mi se,svejedno ovaj lik bi mogao dobro doći mercedesu.a vjerojatno je potpisao s mclarenom da nakon odlaska neko vrijeme neće raditi za druge ekipe,tako da teško može odmah preći u neku drugu ekipu
trabali bi nekog od mclarenovaca da nam potvrdi da je dobil otkaz na kraju 2009 recimo? onda bi možda mogel upast u mercedes sljedeće godine. A koliko uopće godina mora biti na burzi da bi prešel u drugi tim? :biggrin:

Još nešto, navodno da je više momčadi zainteresirano za ovog čovjeka, tako da ništa nije sigurno!
Odgovori